Νισαφι πια με τους πωλητες.

Απάντηση: Re: Νισαφι πια με τους πωλητες.

Aγαπητε ttsop τo AVClub δεν μπορεί να προχώρηση σε φακέλωμα των πωλητων.

Υπενθυμιζω Το AVCLUB και η ΔΟ δεν έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν τις αγοραπωλησίες και τις συναλλαγές, από άποψης ποιότητας, ασφάλειας, νομιμότητας, τιμής και λοιπών χαρακτηριστικών, δεν εγγυώνται την ταυτότητα των χρηστών που λαμβάνουν μέρος στις συναλλαγές, δεν έχουν κανένα χρηματικό ή ανάλογο όφελος από τις συναλλαγές, και δεν φέρουν καμία ευθύνη σε κάθε περίπτωση βλάβης, ζημίας ή απάτης.

Για τους τιτλους των αγγελιων θα το συζητήσουμε εκτενέστερα.

Δε θεωρώ φακέλωμα το να ζητήσει το φορουμ προκαταβολικά κάποια στοιχεία του υποψήφιου πωλητή, που 'ετσι και αλλιώς θα ανακοινώσει στον αγοραστή.
Αν δεν είναι στόχος η προστασία του αγοραστή, κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει καμιά ανάγκη περιορισμού.

Φυσικά και δε θα εγγυηθεί το forum κάτι. Απλά μπορεί να προφυλάξει τα μέλη του από πιθανούς διάττοντες απατεώνες.

Τι να τα κάνει τα στοιχειά το avclub εφόσον δεν έχει καμιά ευθύνη στην αγοροπωλησία ?
Και σε τι μπορεί να χρησιμεύσουν σε περίπτωση που το προϊόν π.χ δεν βγει καλό ?

Ο αγοραστής ο ίδιος θα έρθει σε άμεση επαφή με τον πωλητη, οποτε εχει τα στοιχεια του πωλητη.

Φυσικα μπορει ο αγοραστης να ενημερωση τον συντονιστη του avclub αν υπαρχει απατη.

Last edited:
Νομίζω έχουμε υπερβολικές απαιτήσεις από έναν χώρο που δεν είναι παρά αυτό που λέει, δηλαδή χώρος ανάρτησης αγγελιών. Μια ηλεκτρονική εφημερίδα. Η κεντρική ιδέα είναι να διευκολύνει τις πωλήσεις μεταξύ μελών που ήδη έχουν μία επαφή ή και γνωριμία μεταξύ τους (καθώς η πώληση αντικειμένων της αξίας για την οποία μιλούμε προϋποθέτει μια κάποια εμπιστοσύνη). Από εκεί και πέρα ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Θέλει να έρθει σε συναλλαγή με κάποιον που είναι παντελώς άγνωστος στον ίδιο αλλά και σε οποιονδήποτε εδώ μέσα; Μεγειά του και χαρά του.
Τα περαιτέρω ταιριάζουν σε σελίδα δημοπρασιών και όχι σε ένα απλό φόρουμ χομπιστών.
Αυτή είναι η ταπεινή μου προσωπική γνώμη και μόνο.

γνωμη μου? 0 μηνυματα για προσβαση στις αγγελιες
δεν καταλαβα? με 100 μηνυματα το σαπακι θα γινει brand new? ή με 10 το κελεπουρι θα γινει σαπακι?
Συμφωνώ 100% με το Larry.
Aν και νέος στην παρέα σας, πιστεύω με την εμπειρία που έχω σε πολλά φορουμς στο παρελθόν, ότι το κακό θα συμβεί είτε βάλεις όριο είτε δε βάλεις. Η κατηγορία των αγγελιών έχει μεγάλο ενδιαφέρον για όλους παλιούς και νέους. Το να μπεί κανόνας "χωροφύλακας", για να προστατευτούν κατά τη γνώμη μας, κάποιοι από κάποιους άλλους, δημιουργεί άσχημες καταστάσεις. Είτε δηλαδή κάποιοι από εμάς είναι εύπιστοι και βλάκες και θέλουν προστασία, είτε όλοι οι απατεώνες θα πλακώσουν εδώ;
Εκτίμησή μου επίσης είναι ότι οι αγγελίες διαθέτουν και μια μορφής πολύ ωραίο ιστορικό χαρακτήρα. Σήμερα π.χ. είδα μια αγγελία ενός admin για κάποιον προτζεκτορ. Ανακάλυψα ότι ο βραβευμένος αυτός projector αγοράστηκε 5.5Κ πριν 2 μόλις χρόνια και σήμερα πωλείται ένα χιλιαρικάκι.
Παρόλα αυτά είναι πολύ ακριβός διότι ο αντίστοιχος epson καινούριος είναι σχεδόν στα μισά λεφτά και με περισσότερες εισόδους.
Αφήστε λοιπόν κατά την ταπεινή μου άποψη τον κόσμο να κάνει τη δουλειά του. Αγοραστής και πωλητής είναι και οι δύο υπεύθυνοι για τη συναλλαγή τους, αστυνομία δεν είμαστε.

Κατα τη γνωμη μου, καποιοι εχουν μπερδεψει την εννοια Αγγελιες με αυτην των Αγγελιων ενος φορουμ. Δεν ειναι καθολου το ιδιο πραγμα...

Οι αγγελιες των μελων ενος φορουμ, μελων που εχουν γραψει, παρουσιαστει και συνομιλησει εδω μεσα με αλλους, εχουν ενα μεγαλυτερο βαθμο ασφαλειας απο αλλες καποιων μελων που γραφονται μονο για να πουλησουν κατι. Δεν με ενδιαφερει το ενδεχομενο ωφελειας καποιων μελων διοτι αν καποιος θελει πολυ κατι , μπορει να ψαξει σε αλλα μερη αγγελιων και να παρει το πολυποθητο μηχανημα. Αν εδω οι αγγελιες γινουν ξεφραγγο αμπελι, δεν θα υπαρξει καμια ωφελεια.

Ο στοχος του AVCLUB δεν ειναι να υπαρξει ως ενα site αγγελιων. Ο στοχος θα επρεπε να ειναι οι αγγελιες ΕΝΕΡΓΩΝ και σοβαρων μελων.

Το ξαναγραφω. Για πολλες αγγελιες, υπαρχει και η χρυση ευκαιρια, ο Ηχος, Hitech κ.α.

Εγω εχω ηδη ενοχληθει απο συγκεκριμενο μελος του οποιου τα 400+ μηνυματα αφορουν ΜΟΝΟ αγγελιες. Τι σοι μελος ειναι αυτο?

Εδω πρεπει να δωσουμε μεγαλυτερο βαρος στα μελη που διαβαζουν αγγελιες μελων, παρα στις αγγελιες που υπαρχουν για μελη

Last edited:
Re: Απάντηση: Νισαφι πια με τους πωλητες.

Εγω εχω ηδη ενοχληθει απο συγκεκριμενο μελος του οποιου τα 400+ μηνυματα αφορουν ΜΟΝΟ αγγελιες. Τι σοι μελος ειναι αυτο?

Mέλος που σου δίνει τη δυνατότητα να αγοράσεις ποικιλία μηχανημάτων σε καλές τιμές, άρα, πολύτιμο μέλος. Το ενοχλητικό της υπόθεσης είναι να συνεχίζει να αποκαλείται ιδιώτης, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία, που πρέπει να συζητηθεί αλλά σε άλλο τοπικ.

Παιδιά αν είστε της άποψης ότι όποιος δεν ασχολείται με το να γράφει σ'ενα φόρουμ είναι αναξιόπιστος, τότε πολύ απλά, μην αγοράζετε απ'αυτούς. Αφήστε όμως στους άλλους το δικαίωμα να κρίνουν την αξιοπιστία κάποιου με άλλα κριτήρια.

Αυτο ΔΕΝ ειναι Μελος. Ειναι καποιος εξυπνος που κανει business σε μελη.

Μα τοσο δυσκολο ειναι να το καταλαβετε?

Το φορουμ εχει ΜΕΛΗ. Πρεπει να γινει κατανοητο οτι δεν μπορουμε να ακυρωσουμε καθε εννοια μελων και φορουμ επειδη καποιοι θελουν να κανουν αγοραπωλησιες!!!!

Και οχι, αγαπητε Maestro, δεν θα αφησω κανενα. Αμα ειναι καποιος ενεργο μελος, με γεια του με χαρα του να πουλησει και τη μανα του αν θελει. Αλλα να γινει καποιος μελος για να πουλαει συστηματικα, αυτο δεν πρεπει να συνεχιστει.

Last edited:
Και με την εννοια που το τοποθετεις, μελη ειναι ολα τα μαγαζια που πουλανε εδω μεσα. Οταν ενα μελος εχει μονο αγγελιες στα μυνηματα του, τοτε ΔΕΝ ειναι μελος, διοτι τα μελη συμμετεχουν σε κατι, σε μια κοινωνια, σε μια αντιπαραθεση η συνθεση αποψεων.

Το εν λογω μελος συμμετεχει για να βαζει λεφτα στην τσεπη του και ΜΟΝΟ

Και για να το θεσω οπως το θετεις εσυ..

ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΦΟΡΟΥΜ, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕΛΟΣ. ΤΟ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ Η ΟΧΙ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕΛΟΣ

Προσωπικά δεν εκφράζομαι απ'αυτή την άποψη, ότι δηλαδή κάποιος πρέπει να είναι δικός μας για να τον εμπιστευτούμε και για να έχει δικαίωμα να λειτουργεί ένα κομμάτι του club μας. Δηλαδή για να θέσω ένα παράδειγμα, μου φάινεται άκυρο το να θεωρούμε μέλος του avclub κάποιον που γράφει μόνο στην Χωρίς όρια, ή στα αθλητικά, ή στη μουσική, κατηγορίες που αντικειμενικά δεν έχουν σχέση με την ύπαρξη του avclub, και να απορρίπτουμε κάποιον που γράφει στις αγγελίες, άρα αν μη τι άλλο έχει το ίδιο χόμπυ με μας, αφού έχει μηχανήματα AV προς πωληση ή αγορά...

(Τονίζω ότι ουδεμία μομφή εμπεριέχουν αυτά που είπα προς ανθρώπους με γραπτά υπερπολύτιμα στις παραπάνω κατηγορίες, άλλωστε θεωρώ τη Μουσική πχ ένα από τα διαμάντια του avclub)

Απλά διαφωνούμε λοιπόν, άρα δεν υπάρχει λόγος να χαλάμε τις καρδιές μας. Το καλύτερο θα ήταν να δημιουργηθεί ένα poll, όπως το παρέθεσε παραπάνω ο Άκης, και κάθε μέλος να λέει την άποψη του ώστε να βγει μια απόφαση.

Ελπίζω μόνο να έχουμε άποψη κι εμείς τα μέλη και να μη γίνει μια κλειστή ψηφοφορία τύπου Σωματείου. Θα ήταν μάλλον άδικο, γιατί όλοι εμείς μέλη είμαστε.

Last edited:
Η μουσική δεν έχει σχέση με το AV?Οι ταινίες δεν έχουν σχέση??
Τι είναι το av??
Καλώδια σκέτα??
Αγαπητέ Maestro σε αυτό διαφωνώ...
Παρότι στά υπόλοιπα περί αγγελιών θεωρώ οτι δεν πρέπει να υπάρχει κανενα όριο και ότι λίγο-πολύ οι ενδιαφερόμενοι είναι μεγάλα παιδιά για να καταλάβουν ,με τον καιρό,το ποιόν τού κάθε πωλητή....

Η μουσικη ΔΕΝ εχει σχεση με Audio-Video? Μηπως εχει σχεση με Audio?

Να ξεκαθαρισουμε και κατι αλλο: Καποιος ΔΕΝ γραφει στις αγγελιες. Πουλαει στις αγγελιες

Και στις αγγελιες πωλουνται απο αυτοκινητα εως εξαρτηματα υπολογιστων. Αυτα εχουν σχεση με Audio-Video? Μην τρελαθουμε κιολας...

Κανενας η σχεδον κανενας δεν γραφει μονο στην εκτος η στην μουσικη η στα αθλητικα. Πως εβγαλες τετοιο συμπερασμα? Ειναι εντελως λαθος το συμπερασμα σου

Re: Απάντηση: Νισαφι πια με τους πωλητες.

Αυτο ΔΕΝ ειναι Μελος. Ειναι καποιος εξυπνος που κανει business σε μελη.

Μα τοσο δυσκολο ειναι να το καταλαβετε?

Το φορουμ εχει ΜΕΛΗ. Πρεπει να γινει κατανοητο οτι δεν μπορουμε να ακυρωσουμε καθε εννοια μελων και φορουμ επειδη καποιοι θελουν να κανουν αγοραπωλησιες!!!!

Και οχι, αγαπητε Maestro, δεν θα αφησω κανενα. Αμα ειναι καποιος ενεργο μελος, με γεια του με χαρα του να πουλησει και τη μανα του αν θελει. Αλλα να γινει καποιος μελος για να πουλαει συστηματικα, αυτο δεν πρεπει να συνεχιστει.

Φίλε Βασίλη όσο είμαι εγω συντονιστής θα αποφασίσουμε ΟΛΟΙ μαζί και ΟΧΙ μόνος σου.

Στείλε μου αν θες ένα π.μ με τα άτομα που αναφέρεσαι να το δούμε το θέμα.

Προσωπικά δεν εκφράζομαι απ'αυτή την άποψη, ότι δηλαδή κάποιος πρέπει να είναι δικός μας για να τον εμπιστευτούμε και για να έχει δικαίωμα να λειτουργεί ένα κομμάτι του club μας. Δηλαδή για να θέσω ένα παράδειγμα, μου φάινεται άκυρο το να θεωρούμε μέλος του avclub κάποιον που γράφει μόνο στην Χωρίς όρια, ή στα αθλητικά, ή στη μουσική, κατηγορίες που αντικειμενικά δεν έχουν σχέση με την ύπαρξη του avclub, και να απορρίπτουμε κάποιον που γράφει στις αγγελίες, άρα αν μη τι άλλο έχει το ίδιο χόμπυ με μας, αφού έχει μηχανήματα AV προς πωληση ή αγορά...

(Τονίζω ότι ουδεμία μομφή εμπεριέχουν αυτά που είπα προς ανθρώπους με γραπτά υπερπολύτιμα στις παραπάνω κατηγορίες, άλλωστε θεωρώ τη Μουσική πχ ένα από τα διαμάντια του avclub)

Απλά διαφωνούμε λοιπόν, άρα δεν υπάρχει λόγος να χαλάμε τις καρδιές μας. Το καλύτερο θα ήταν να δημιουργηθεί ένα poll, όπως το παρέθεσε παραπάνω ο Άκης, και κάθε μέλος να λέει την άποψη του ώστε να βγει μια απόφαση.

Ελπίζω μόνο να έχουμε άποψη κι εμείς τα μέλη και να μη γίνει μια κλειστή ψηφοφορία τύπου Σωματείου. Θα ήταν μάλλον άδικο, γιατί όλοι εμείς μέλη είμαστε.

Και εγώ αυτό θα προτείνω.

Απάντηση: Re: Νισαφι πια με τους πωλητες.

Βασίλη και Σπύρο μην γυρίσουμε το θέμα πάλι αλλού.
Εδώ προσπαθούμε να συζητήσουμε για τις αγγελίες.
Πουθενα δεν το γυρναμε
Οσο για το προηγουμενο σου μηνυμα...χαλαρωσε. Αναφερομουν στον Maestro και σε μερος ενος μηνυματος του :

Παιδιά αν είστε της άποψης ότι όποιος δεν ασχολείται με το να γράφει σ'ενα φόρουμ είναι αναξιόπιστος, τότε πολύ απλά, μην αγοράζετε απ'αυτούς. Αφήστε όμως στους άλλους το δικαίωμα να κρίνουν την αξιοπιστία κάποιου με άλλα κριτήρια.

Δεν γνωριζω για το αν ειναι θεμα μονο δικο σου ως διαχειριστου η ολοκληρης της Δ.Ο η του Συλλογου. Και κακως παρερμηνευεις τις προθεσεις μου και δεν στο επιτρεπω. Αν ηθελα να αποφασιζω εγω θα λειτουργουσα αλλιως. Το στυλακι ¨"οσο ειμαι εγω εδω ..." αστο για καποιους αλλους που μπορουν να το υποστηριξουν

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Νισαφι πια με τους πωλητες.

Πουθενα δεν το γυρναμε
Οσο για το προηγουμενο σου μηνυμα...χαλαρωσε. Αναφερομουν στον Maestro και σε μερος ενος μηνυματος του :

Δεν γνωριζω για το αν ειναι θεμα μονο δικο σου ως διαχειριστου η ολοκληρης της Δ.Ο η του Συλλογου. Και κακως παρερμηνευεις τις προθεσεις μου και δεν στο επιτρεπω. Αν ηθελα να αποφασιζω εγω θα λειτουργουσα αλλιως. Το στυλακι ¨"οσο ειμαι εγω εδω ..." αστο για καποιους αλλους που μπορουν να το υποστηριξουν

Βασίλη αν δεν γνωρίζεις, καλυτέρα να διαβάσεις το ποστ 154.

Όσο για το στυλάκι ... γιατί δεν μου κάνει εντύπωση ότι έτσι θα απαντούσες.

ΔΕΝ είσαι ομως αυτός που θα το κρίνει.

Σου έστειλα ενα π.μ να μου κατονομάσεις τα άτομα που διαμαρτύρεσαι γιανα προχωρήσουμε.

Παρόλα αυτά προτιμάς να γραφείς για εμένα.

Απλά την επόμενη φορά που θα διαμαρτυρηθείς να θυμηθείς ότι σου ζητήθηκε να συμβάλεις και δεν το έκανες.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νισαφι πια με τους πωλητες.

Βασίλη αν δεν γνωρίζεις, καλυτέρα να διαβάσεις το ποστ 154.

Όσο για το στυλάκι ... γιατί δεν μου κάνει εντύπωση ότι έτσι θα απαντούσες.

ΔΕΝ είσαι ομως αυτός που θα το κρίνει.

Σου έστειλα ενα π.μ να μου κατονομάσεις τα άτομα που διαμαρτύρεσαι γιανα προχωρήσουμε.

Παρόλα αυτά προτιμάς να γραφείς για εμένα.

Απλά την επόμενη φορά που θα διαμαρτυρηθείς να θυμηθείς ότι σου ζητήθηκε να συμβάλεις και δεν το έκανες.

1. Το στυλακι αυτο εχει φαει πορτα καιρο πριν. Επρεπε να το ειχες καταλαβει. Το εχουν κρινει αλλοι ηδη, οχι μονο εγω.
2. Δεν διαμαρτυρομαι. Επισημανα απλως καποια πραματα που επρεπε να ειχαν αντιμετωπιστει εδω και καιρο , αλλα εσυ σαν υπευθυνος διαχειριστης της κατηγοριας που ησουν?
3. Περι συμβολης... αστο. Μονο για τα προσφατα θα σου πω, οτι ημουν ο μονος η απο πολυ λιγους που κατονομασα συγκεκριμενα ατομα σε προηγουμενα ποστ, δεν εχει περασει μια εβδομαδα.
Τα περι συμβολης γενικοτερα.... αστο και εκει.

Ψαξε και λιγο, μην τα περιμενεις και ολα στο πιατο...

Βασίλη, όπως τα λες είναι μονό εσύ έχεις το απαιτούμενο ειδικό βάρος σε ολα τα θεματα, εγώ τα θέλω στο πιάτο.

Οι αποφάσεις για εμένα θα παρθούν πλειοψηφικά, τα περί πόρτας και περί άλλων τα αφήνω σε εσένα.

Να σου θυμίσω βεβαία ότι είσαι ένα μέλος όπως είμαι και εγώ.

Προς χάριν της συζήτησης, αν και εσύ το επιτρέπεις αστή να κυλήσει όπως πρέπει.

Last edited: