Νισαφι πια με τους πωλητες.

Απάντηση: Re: Νισαφι πια με τους πωλητες.

Βασίλη, όπως τα λες είναι μονό εσύ έχεις το απαιτούμενο ειδικό βάρος σε ολα τα θεματα, εγώ τα θέλω στο πιάτο.

Προς χάριν της συζήτησης, αν και εσύ το επιτρέπεις αστή να κυλήσει όπως πρέπει.

Ακη, δυστυχως επιμενεις σε ενα υφος απαραδεκτο.Εισαι διαχειριστης εδω και πολυ καιρο, ορισμενα θεματα επρεπε να τα εχεις αντιμετωπισει, οχι να περιμενεις αλλους να βγαλουν το φιδι απο την τρυπα με κειμενα του στυλ "δωστε μας ονοματα". Και οταν αναφερεσαι σε μελη που ειναι χρονια στο φορουμ, ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ πραματα και εχουν και αποψη, θα σου συνιστουσα να εισαι πιο προσεκτικος.

Η συζητηση οντως πρεπει να συνεχιστει.

Οι αποφάσεις για εμένα θα παρθούν πλειοψηφικά επί όλων των θεμάτων.

Αυτό προσπαθώ να περάσω και από τι βλέπεις είμαι εδώ και το παροτρύνω.

Οι αποφάσεις για εμένα θα παρθούν πλειοψηφικά επί όλων των θεμάτων.

Αυτό προσπαθώ να περάσω και από τι βλέπεις είμαι εδώ και το παροτρύνω.

Με ποιο τροπο ? Δεν εννοω για σενα απαραιτητα...εννοω για το θεμα αυτο..η δεν θα ισχυσει κατι τετοιο και για το θεμα που συζηταμε ?

Η πρόταση μου είναι να διατυπωθούν όσες περισσότερες απόψεις πάνω στο θέμα των αγγελιών.

Μόλις συγκεντρωθούν θα τις συζητήσω με τα μέλη του σωματείου ώστε να δούμε ποιες είναι εφικτές και πραγματοποιήσιμες.

Έπειτα θα τους ζητήσω να βγάλω ένα ανοικτό poll πάνω στο συγκεκριμένο θεμα καθώς και σε αλλά σχετικά με τις αγγελίες όπως (αν πρέπει να αναγράφετε μονό ο τίτλος, αν πρέπει να είναι υποχρεωτική η αναγραφή της τιμής και αλλά) ώστε να δούμε πως θα τις διαμορφώσουμε.

Αυτή είναι η δικιά μου πρόταση.

διαφωνω με το poll.

Υπαρχει ΔΟ που λαμβανει αποφασεις.
Το ποιος θα ψηφισει ειναι αμφιλεγομενο οπως και το αν....

Αν θελουμε μεγαλυτερη συμμετοχη ας περιοριστει στα μελη του σωματειου.

Γιατι αν εγω ειμαι ενας Πονηριδης και για χ,ψ λογους θελω κατι προς οφελος μου, τοτε τι με κωλυει να ανοιξω 20 λογαριασμους σε μια εβδομαδα και να ψηφισω με διαφορετικες IP ?

Δεν διασφαλιζεται αυτο με τιποτα.

Ασε που αποτελει προηγουμενο που δεν ξερω αν η ΔΟ θα μπορει να διαχειριστει αργοτερα. ( η χρηση poll για αποφασεις του φορουμ)

Ξέρεις τι βλέπω, ότι αποκλείετε όλοι να είναι ευχαριστημένοι ότι και να αποφασιστεί.

Αν αποφασίσουν μονό τα μέλη του σωματείου μπορεί για κάποιους να μην είναι αρκετά δημοκρατικό η αντιπροσωπευτικό και να αρχίσει μετά από λίγο νέος κύκλος αμφισβήτησης σωστής λειτουργίας.

Αν αποφασίσουμε έξω μπορεί να μπει ο Πονιριδης (που μπορεί να ελεγχθεί από την ημερομηνία εγγραφής) αλλά δεν διασφαλίζετε για κάποιους η εγκυρότητα.

Εγώ θα καταθέσω τις προτάσεις σας και ευελπιστώ οτι αυτό που θα αποφασιστεί να είναι το ποιο ευρύτερα αποδεκτό ωστε να κλισει αυτος ο κυκλος των αλλαγων.

Να πω και εγω μια γνωμη,ειναι πολλοι αυτοι που διαβαζουν αλλα δεν θελουν να γραφουν μηνυματα.Ισως γιατι βαριουνται,ισως γιατι δεν εχουν εστω και καποια στοιχειωδη γνωση του αντικειμενου ή ισως γιατι απλα προτιμουν να δεχονται πληροφοριες και οχι να δινουν.
Ο περιορισμος των αγγελιων ισχυει και σε αλλα φορουμ με διαφορετικο αντικειμενο αλλα και εκει εχει οδηγησει στο ιδιο αποτελεσμα.Το να αναγκαζεις καποιον να γραψει "οτι του κατεβει" προκειμενου να πιασει το οριο.
Το βρισκω χωρις νοημα και μην αποκλειεται τη περιπτωση καποιος "αλεξιπτωτιστης" να πουλαει κατι πραγματικα καλο και φθηνα.Γιατι να μην το αγαρασει καποιο μελος πριν το τσιμπησει καποιος απο μια αγγελια σε εφημεριδα για παραδειγμα.
Το φορουμ εχει το δικο του "φιλτρο",απο εκει περναμε ολοι και γινεται το καθαρισμα.
Ποσα μελη εχει το σαιτ? Ποσα ειναι αυτο που λεμε "ενεργα"? Οσοι δεν ειναι ενεργοι ειναι και "πωλητες"? Οχι βεβαια.

Αν θελουμε μεγαλυτερη συμμετοχη ας περιοριστει στα μελη του σωματειου.

.......................

Ασε που αποτελει προηγουμενο που δεν ξερω αν η ΔΟ θα μπορει να διαχειριστει αργοτερα. ( η χρηση poll για αποφασεις του φορουμ)

Koίτα, απ'τη στιγμή που η συμμετοχή στο Σωματείο συνοδεύτεται από σοβαρό χρηματικό ποσό (δεν ξέρω, μπορεί για σένα να είναι αστείο, αλλά εγω ως φοιτητής πρέπει να κάνω σημαντικότατη θυσία για να εξοικονομήσω απ'το πουθενά, εκτός προγράμματος 130ευρώ), δε μπορείς με τέτοιες κινήσεις να υποχρεώσεις μέλη να γραφτούν στο σωματείο. Φαίνεται πολύ άσχημο σαν εικόνα το να σου λένε, "ή θα δώσεις τα λεφτά ή θα θεωρείσαι ανενεργό μέλος,με καμία γνώμη στο φόρουμ". Μπορεί να μην έχω 5000-10000 post, αλλά ό,τι γράφω πιστεύω ότι δεν είναι διακοσμητικό, ότι κι εγώ είτε με τις ερωτήσεις που έχω θέσει, είτε τις απαντήσεις που έχω δώσει, έχω συμβάλλει έστω και λίγο στη βάση δεδομένων του avclub. Άρα μπορώ να έχω γνώμη.
Αυτό βέβαια το σχολίασα και στο σχετικό thread, για τα χρήματα, αλλά μάλλον σε όλους φαίνεται αστείο..

Last edited:
Απάντηση: Re: Νισαφι πια με τους πωλητες.

Koίταξε, απ'τη στιγμή που η συμμετοχή στο Σωματείο συνοδεύτεται από σοβαρό χρηματικό ποσό (δεν ξέρω, μπορεί για σένα να είναι αστείο, αλλά εγω ως φοιτητής πρέπει να κάνω σημαντικότατη θυσία για να εξοικονομήσω απ'το πουθενά, εκτός προγράμματος 130ευρώ), δε μπορείς με τέτοιες κινήσεις να υποχρεώσεις μέλη να γραφτούν στο σωματείο. Φαίνεται πολύ άσχημο σαν εικόνα το να σου λένε, "ή θα δώσεις τα λεφτά ή θα θεωρείσαι ανενεργό μέλος,με καμία γνώμη στο φόρουμ".
Αυτό βέβαια το σχολίασα και στο σχετικό thread, για τα χρήματα, αλλά μάλλον σε όλους φαίνεται αστείο..

+10000

Στο κάτω κάτω, η συμμετοχή στo poll μπορεί όντως να έχει νόημα μόνο για τα μέλη του forum. Η περίπτωση είναι διαφορετική από τις αγγελίες, καθώς το να ψηφίζει ο κάθε αλεξιπτωτιστής εδώ δεν έχει να προσφέρει κάτι στα μέλη, ενώ στις περιπτώσεις που συζητάμε παραπάνω φυσικα και μπορούν μέλη να βγουν κερδισμένα. (από μεγαλύτερη ποικιλία σε προιόντα που μπορούν να βρουν ως μεταχειρισμένα).

Οπότε συγεκριμένα για το poll μπορει να έχουν δικαίωμα συμμετοχής τα μέλη, όπως αυτά ορίζονται σύμφωνα με τις προτάσεις που θέσατε (χρονικό όριο, όριο ποστ κλπ κλπ κλπ, χωρίς βέβαια υπερβολές του τύπου πάνω από 500post, μια και όπως προανέφερα,προσωπικά μιλώντας πάντα, σε 2 χρόνια καθημερινής παρακολούθησης ίσα ίσα που πέρασα τα 500, είναι μάλλον υπερβολικός ο αριθμός. Μέλη είναι και αυτοί που έχουν 100-200)

Last edited:
Koίτα, απ'τη στιγμή που η συμμετοχή στο Σωματείο συνοδεύτεται από σοβαρό χρηματικό ποσό (δεν ξέρω, μπορεί για σένα να είναι αστείο, αλλά εγω ως φοιτητής πρέπει να κάνω σημαντικότατη θυσία για να εξοικονομήσω απ'το πουθενά, εκτός προγράμματος 130ευρώ), δε μπορείς με τέτοιες κινήσεις να υποχρεώσεις μέλη να γραφτούν στο σωματείο. Φαίνεται πολύ άσχημο σαν εικόνα το να σου λένε, "ή θα δώσεις τα λεφτά ή θα θεωρείσαι ανενεργό μέλος,με καμία γνώμη στο φόρουμ". Μπορεί να μην έχω 5000-10000 post, αλλά ό,τι γράφω πιστεύω ότι δεν είναι διακοσμητικό, ότι κι εγώ είτε με τις ερωτήσεις που έχω θέσει, είτε τις απαντήσεις που έχω δώσει, έχω συμβάλλει έστω και λίγο στη βάση δεδομένων του avclub. Άρα μπορώ να έχω γνώμη.

Mαλλον δεν καταλαβες το σκεπτικο μου......

Δεν προτεινα να μην γινει poll και να αποφασισει μονο η ΔΟ η το σωματειο για τα θεματα αυτα.....για να αναγκαστουν καποιοι να γινουν μελη.....

Το προτεινα γιατι πιστευω πως ειναι τελειως διατρητη μια τετοια διαδικασια ...

Και πιστευω πως ανοιγουν και διαφοροι ασκοι οσον αφορα τη λειτουργια του φορουμ.

ΥΓ
Ουτε εγω ειμαι μελος αν δεν το γνωριζεις και φυσικα συμφωνω μαζι σου για το οικονομικο σκελος αλλα δεν ειναι του παροντος νηματος να συζητηθει.

Last edited:
Mαλλον δεν καταλαβες το σκεπτικο μου......

Δεν προτεινα να μην γινει poll και να αποφασισει μονο η ΔΟ η το σωματειο για τα θεματα αυτα.....για να αναγκαστουν καποιοι να γινουν μελη.....

Ποτέ δεν υποννόησα αυτό. Απλά το να αποκλειστούν όλοι οι υπόλοιποι μπορεί να εξαναγκάσει όποιον νοιάζεται για το avclub τελικά παρόλη τη διαφωνία του με το καθεστώς του σωματείου να πάει να εγγραφεί.

Ποτέ δεν υποννόησα αυτό. Απλά το να αποκλειστούν όλοι οι υπόλοιποι μπορεί να εξαναγκάσει όποιον νοιάζεται για το avclub τελικά παρόλη τη διαφωνία του με το καθεστώς του σωματείου να πάει να εγγραφεί.

Kαλα μη το πιανεις σχοινι κορδονι κι εσυ τι προτεινα εγω....:7SFGSFG:

Ας το κανει η ΔΟ τοτε που δεν θα μπουν τετοια διλληματα.

Για να μην παρεξηγηθώ σας έγραψα τι πρόκειται να προτείνω σαν συντονιστής και σαν μέλος.
Την πρόταση μου πρέπει να την εγκρίνει η αρμόδια ομάδα.

Παρότι χάθηκα με τις τόσες απαντήσεις, θεωρώ ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανένας περιορισμός στις αγγελίες. Το μόνο που δημιουργούν οι περιορισμοί είναι μηνύματα σκουπίδια. Επίσης σχετικά με τους "κακόβουλους" επαγγελματίες, το μόνο κακό θεωρώ ότι είναι να μου πουλήσει κάποιος σκάρτο πράγμα. Εάν αυτό που πωλείται είναι εντάξει και σε καλή τιμή τι πρόβλημα έχω ποιός το πουλάει. Αυτό που με έχει ενοχλήσει κατά καιρούς είναι ότι νέα άτομα στο φόρουμ ζητάνε πληροφορίες για αγγελίες χωρίς να έχουν πραγματικό ενδιαφέρον για την αγγελία. Το γιατί δεν το έχω καταλάβει ακόμα.

Ακη ηθελα να ρωτησω αν προκειται να αλλαξουν οι κανονισμοι στο θεμα των αγγελιων

Θυμιζω καποιους απο τους κανονισμους

Α. Αγγελίες

α) Παρακαλείστε να δημοσιεύετε αγγελίες που σχετίζονται άμεσα με το AVCLUB και τους σκοπούς του.

β) Δε θα γίνονται δεκτές αγγελίες από χρήστες που μόλις εγγράφηκαν στο φόρουμ με μόνο σκοπό την αγοραπωλησία αντικειμένων και χρηματικό κέρδος.

γ) Οι αγγελίες που δεν είναι σύμφωνες με τους δύο παραπάνω κανόνες θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Το β εχει ξεχαστει τελειως ? η θα παμε σε πιο ελευθερο καθεστως ?

Όλες οι απόψεις σας έχουν καταγραφτεί.

Την ερχομένη εβδομάδα θα καταθέσω τις προτάσεις σας μαζί με κάποια άλλα θέματα που αφορούν τις αγγελίες στο σωματείο προς ψήφιση.

Tους νεους χρηστες δεν τους δεχομαστε σαν πωλητες στο forum αλλα δεν θα μας χαλαγανε σαν αγοραστες για το προσωπικο μας οφελος η μηπως θα μετραμε και εκει μυνηματα για να πουλησουμε εμεις κατι! Δεν ειναι λιγο αδικο αυτο?

Tους νεους χρηστες δεν τους δεχομαστε σαν πωλητες στο forum αλλα δεν θα μας χαλαγανε σαν αγοραστες για το προσωπικο μας οφελος η μηπως θα μετραμε και εκει μυνηματα για να πουλησουμε εμεις κατι! Δεν ειναι λιγο αδικο αυτο?

Δεν εχει παρθει τετοια αποφαση

Διαπιστώνω ότι ως Έλληνες, από τη μια εμφανιζόμαστε να κατηγορούμε την πολυνομία, από την άλλη να αρεσκόμαστε στην ύπαρξη και την εφαρμογή κανόνων, ειδικώς εάν οι τελευταίοι εφαρμόζονται σε τρίτους. Τι λέει η τελευταία πρόταση, εάν την κατάλαβα καλά; Να μην μπορούμε να πωλήσουμε παρά μόνο σε αγοραστές με ελάχιστο αριθμό μηνυμάτων;

Θα ήθελα όλοι να σκεφτούμε, τι εξυπηρετεί η ύπαρξη τόσων κανόνων και απαγορεύσεων. Ποιος ο αντικειμενικός σκοπός θέσπισής τους.

Άποψή μου ως απλό μέλος φυσικά.