Nitecore

Re: NITECORE

Παντελη ναι εχει, εγω σπιτι εχω κουζινα με υγραεριο και ετσι θα βρω δεν εχω προβλημα.

τι εγινε δεν ειχε ρευμα η ταβερνα :SFGSFGS5: η ροματζαρατε? :handkiss:

Μην το γελας..στην τελευτια απετγια της ΔΕΗ ξεμειναμε σε ενα ορεινο χωριο....τους εωσα ολους...ενας μικρος φακος για τον χωρο, και ενας αλλο να χτυπα προς την κουζινα....

Παντελη ναι εχει, εγω σπιτι εχω κουζινα με υγραεριο και ετσι θα βρω δεν εχω προβλημα.

οποτε πιανεις φιλιες, παιρνεις καθαρα και τα πουλας στο CPF προωθοντας τα κια σαν αντι-ρολ!

ναι Κωσταντινε, νομιζω πως θα ειναι καλη ιδεα αν και θα εχω πολλες παραγγελιες και δεν θα προλαβαινω.

Παντελη, δεν με τρελενει μεχρι στιγμη ο XML γιατι χρειαζεται πολυ ισχυ. Ο extreme για αυτα που βγαζει ειναι αρκετος για πολλες εφαρμογες. Ο σκοπος δεν ειναι μονο το φως που βγαζουν αλλα και η καταναλωση στην μπαταρια.

NITECORE IFE2

Να σχολιάσω και γω με την σειρά μου τον Nitecore IFE2, που προμηθευτήκαμε από κοινού με τον ergotelis...
Ποιοτικά φαίνεται άριστος - το πιάσιμο του ειναι φανταστικό (knurling) πράγματι αποπνέει ασφάλεια στο κράτημα
Η δέσμη του τώρα είναι πολύ καλή (δεδομένου του XP-G R5), ομως αν κάποιος έχει δει πλέον XM-L σε λειτουργία, οτιδήποτε άλλο, του φαντάζει κατώτερο...
σε προβολή στον τοίχο από 2 μέτρα έχει και ένα μικρό (ασθενές) donut... θα δούμε σε βραδυνή χρήση!

Προφανώς σε αγοραστές αυτής της κατηγορίας θα βαρύνει σημαντικά το "δακτυλίδι" ρύθμισης φωτεινότητας -
ωραίο κόλπο, άριστη κύλιση, συνεχής ρύθμιση απο min-max (σαν ποτενσιόμετρο), με υπέρβαση ορίου ενεργοποιεί το strobe

Αυτό που μου φαινεται εξαιρετικό ειναι το μέγεθος του φακού, δεδομένου οτι παίρνει και 18650 - ειναι minimal/compact!!!
Σίγουρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως Every Day Carry (οχι πάντως σε μπροστινη τσέπη από τζιν)
Η φωτό για του λόγου το αληθές!
Γενικά αξιολογος φακός, οχι όμως για $130-150 που πουλιέται λιανική...

flashlights.jpg
Από αριστερά: Solarforce L2P (XM-L), Nitecore IFE2, Μαρκαδόρος Edding 250, Quark Mini AA, Μπαταρία ΑΑ

Ευχαριστώ τον ergotelis που με πήρε "συνέταιρο" στην αγορα αυτή
και μπήκε στην διαδικασία αλλαγής του tailcap
για να μπορεί ο φακός να σταθεί όρθιος (με το εργοστασιακό μπουτόν κάτι τέτοιο δεν γινόταν)

Re: NITECORE IFE2

Να σχολιάσω και γω με την σειρά μου τον Nitecore IFE2, που προμηθευτήκαμε από κοινού με τον ergotelis...
Ποιοτικά φαίνεται άριστος - το πιάσιμο του ειναι φανταστικό (knurling) πράγματι αποπνέει ασφάλεια στο κράτημα
Η δέσμη του τώρα είναι πολύ καλή (δεδομένου του XP-G R5), ομως αν κάποιος έχει δει πλέον XM-L σε λειτουργία, οτιδήποτε άλλο, του φαντάζει κατώτερο...
σε προβολή στον τοίχο από 2 μέτρα έχει και ένα μικρό (ασθενές) donut... θα δούμε σε βραδυνή χρήση!

Προφανώς σε αγοραστές αυτής της κατηγορίας θα βαρύνει σημαντικά το "δακτυλίδι" ρύθμισης φωτεινότητας -
ωραίο κόλπο, άριστη κύλιση, συνεχής ρύθμιση απο min-max (σαν ποτενσιόμετρο), με υπέρβαση ορίου ενεργοποιεί το strobe

Αυτό που μου φαινεται εξαιρετικό ειναι το μέγεθος του φακού, δεδομένου οτι παίρνει και 18650 - ειναι minimal/compact!!!
Σίγουρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως Every Day Carry (οχι πάντως σε μπροστινη τσέπη από τζιν)

Σίγουρα με τόσα λεφτά δεν αξίζει να δώσεις για ένα φακό, άλλαξα και σε μένα το tailcap,για να στέκεται,είναι πολύ χρήσιμο! Ωστόσο ακόμη απορώ πως τους ήρθε να το φτιάξουν να ξεβιδώνει ανάποδα το δαχτυλίδι για να βγάλεις το διακόπτη! :grinning-smiley-043
Να πω με τη σειρά μου ότι μου αρέσει πολύ το κλίπ, είναι από τιτάνιο ανώτερης ποιότητας και όχι σα του 4sevens, o συγκεκριμένος έχει ελαφρύ Donut που το βλέπεις ελάχιστα, και σε σύγκριση με τον ΟΡ που κράτησα, παρόλο που ο smo έχει ελάχιστα περισσότερα λουξ στο 1μέτρο(μερικά δεκάδες τπτ δλδ) ωστόσο σε απόσταση φαίνεται κρατά καλύτερα το throw, στα 10 μέτρα φέγγει αρκετά καλύτερα είναι εμφανές.Η δέσμη του είναι αρκετά ωραία, όχι σα του OP που είναι πιο ομοιόμορφα κατανεμημένη αλλά είναι ακόμη και στο Smo αρκετά ξεκάθαρη,χωρίς artifacts! Μερικές μπαταρίες ψιλοκολλάνε, αλλά με ένα τίναγμα βγαίνουν.
Τέλος, η ένταση στο ελάχιστο είναι τέλεια πραγματικά δε πάει πιο κάτω!Στο μέγιστο, φυσικά θα μπορούσε να είναι παραπάνω από τα 270 λούμεν αλλά πιστεύω καλύτερα, καθότι στα edc μετράει πιστεύω καλύτερα η αυτονομία, που στη προκειμένη περίπτωση, δίνει 270 λούμεν για 2,5 ώρες, πάρα πολύ καλά από μια 18650. Άλλωστε, και τα άλλα 18650 edc, δε πάνε παραπάνω από 310-320 λούμεν, άρα σιγά τη διαφορά και κερδίζουμε πολύ παραπάνω runtime στο δυνατό. Το νεκρό σημείο φωτισμού στο δαχτυλίδι βολεύει επίσης πάρα πολύ αν δε θέλουμε να έχουμε δάχτυλο στο διακόπτη ή αν θέλουμε να κάνουμε σινιάλο μια με strobe μια κλειστό.

View attachment 63923
Από αριστερά: Solarforce L2P (XM-L), Nitecore IFE2, Μαρκαδόρος Edding 250, Quark Mini AA, Μπαταρία ΑΑ

Ευχαριστώ τον ergotelis που με πήρε "συνέταιρο" στην αγορα αυτή
και μπήκε στην διαδικασία αλλαγής του tailcap
για να μπορεί ο φακός να σταθεί όρθιος (με το εργοστασιακό μπουτόν κάτι τέτοιο δεν γινόταν)

Ποια η διαφορα απο XM-L kai XP-G R5 ?

Ποια η διαφορα απο XM-L kai XP-G R5 ?

Eξαρτάται το ρεύμα, γενικά να ξέρεις ότι σε χαμηλά ρεύματα(<700ma) δεν έχουν διαφορά αξιόλογη. Το xm-l πάντα αποδίδει παραπάνω από το xp-g. Επίσης, η επιλογή, πέραν της απόδοσης, έχει να κάνει και με το πόσο καλή εστίαση ζητάς, καθότι το xp-g εστιάζει καλύτερα από το xm-l στα ίδια ρεύματα.
Παράδειγμα, στον ίδιο ανακλαστήρα, Ρ60 της dereelight, smo, το xp-g στο 1αμπέρ βγάζει 260 OTF και 8500 λουξ. Το xm-l στα 2 αμπέρ βγάζει 560 OTF και τα ίδια λούξ! Φυσικά, το xm-l είναι προτιμότερο αλλά το xp-g , αν είναι ζητούμενο η αυτονομία θα μας δώσει παραπάνω χρόνο καθότι η μπαταρία είναι ίδια!

Απάντηση: NITECORE

Με αφορμή την ερώτηση Ποια η διαφορα απο XM-L kai XP-G R5
Γενική επιμόρφωση περι LED http://flashlight-wiki.com/Brightness_Bins

Μια αντιπροσωπευτικη σύγκριση είναι (ας πούμε) να δεις την φωτεινότητα light output (or "luminous flux") για διάφορα LED με ρεύμα 1000mA.
Ετσι:
ΧΜ-L (T6) = 385-413
XP-G (R5) = 348-370
XR-E (R2) = 251-268

και παει λέγοντας, ορεξη να 'χεις για μελέτη!!!

Re: Απάντηση: NITECORE

Με αφορμή την ερώτηση Ποια η διαφορα απο XM-L kai XP-G R5
Γενική επιμόρφωση περι LED http://flashlight-wiki.com/Brightness_Bins

Μια αντιπροσωπευτικη σύγκριση είναι (ας πούμε) να δεις την φωτεινότητα light output (or "luminous flux") για διάφορα LED με ρεύμα 1000mA.
Ετσι:
ΧΜ-L (T6) = 385-413
XP-G (R5) = 348-370
XR-E (R2) = 251-268

και παει λέγοντας, ορεξη να 'χεις για μελέτη!!!

Πρακτικά, το xr-e και xp-g δε πιάνουν τόσο καλά νούμερα, το xm-l σε αυτά τα ρεύματα τα πιάνει.
Για να ξέρετε κάτι πρακτικά, 1αμπέρ σε ένα φακό με xm-l θα έχει σχεδόν διπλάσια απόδοση σε OTF σε σύγκριση με ένα xr-e στο ίδιο ρεύμα!!!(φυσικά χάνουμε την εστίαση αν γίνει μόντα, το xm-l θα πιάσει 340 otf και το xr-e ~180-190 ΟΤF)
Όλη τη διαφορά τη κάνει η θερμότητα, καθότι το xm-l ζεστένεται πολύ λιγότερο άρα αποδίδει όσο λέει(σε αυτά τα ρεύματα) ενώ τα άλλα πέφτουν πιο κάτω λόγω θερμότητας(λιγότερο το xp-g περισσότερο το xr-e)

Re: Απάντηση: NITECORE

ναι μεν αλλα....στο κυνηγι των επιδοσεων σε απολυτους αριθμους ξεχναμε αλλα...οπως πχ το Throw....και αν αρχισουν να ξαναβγαζουν τους φακους οι εταιριες με το xm-l τοτε θα αρχισω να στοκαρω xr-e !

μπα δεν νομιζω, κατι εκανε ο Nitecore τωρα που με χαλασε.

Εβαλε 4 μπαταριες για 3 led. Χαλια μαυρα να τους πεις. Τι μυαλα ειναι αυτα ρε γαμωτο.

Καλα τα πηγαιναν μεχρι τωρα με ενα λεντ και το πολυ 2 μπαταριες.

Μην ξεχνατε ειναι πολυ σημαντικο να ελαχιστοποιουμε το βαρος και να αυξανουμε την διαρκεια. Αυτοι οι φακοι δεν ειναι λειτουργικοι γιατι ειναι βαρυς, και πολυ σπαταλοι, με λιγη διαρκεια.

Δεν με απασχολει. Βεβαια ο καθε ενας εχει τον τομεα που του αρεσει.

Εγω θα μεινω παντα στις λιγες μπαταριες και στα λιγα lumens που μου αρκουν.

Γιαυτο και οι Surefire τοσα χρονια εχου μεινει εκει. Δεν χρειαζεται πολυ φως για να κανεις την δουλεια σου. Εννοω οτι δεν χρειαζεται περισσοτερο απο τα 200 surefire lumens.

Την λατρευω την Nitecore αλλα εδω τα χαλασε.

+1 με τον astanapane.200 υπέρ αρκετά να κάνεις την δουλειά σου.Οσο για surchlight που λέμε τα 700-800.(κυνήγι ψάρεμα χρησιμοποιώ εναν solarforce M8 και έναν deerelight DBS-T και τους δύο με 18350 μπαταρίες άψογοι και οι δύο).Η nitecore και η jet beam το παράκαναν με τα μπαζούκας που έβγαλαν.