Nitecore

Re: NITECORE

Συνήθως με μια απλή θερμική ανάλυση θα δεις ότι το σώμα του pcb με την μικρή του μεταλλική πλακέτα ζεστενεται παρα πολυ στο κέντρο, δηλαδή στο σημείο που είναι το led.

Μετα εξάγεται φυσικά προς τα έξω. Για μένα αυτο αν και είμαι ηλεκτρονικός μηχανικός δεν μπορω να φέρω άποψη μηχανολογου μηχανικού, ονομάζεται κακός σχεδιασμός.

Κάτσε να πάρω τον φακο στ χέρια μου και θα σας πω. Γιαυτο όταν διάβαζα ότι ο φακός εχει προστασία και κατεβαίνει μια σκάλα απο την μέγιστη, είχα τους ενδοιασμούς μου. Σε προηγούμενα μοντέλα ο NITECORE δεν είχε κάνει τέτοια. Το έκαναν για να εξασφαλίσουν περισσότερο χώρο.

Σωστό αυτό που λες, αλλά σκέψου ότι έχεις να κάνεις με μόνο 4 watt μέγιστο, στο turbo, και με ένα καλύτερης ποιότητας Pcb το οποίο μεταφέρει ταχύτερα τη θερμότητα από το κέντρο σε όλο του το σώμα. Και εγώ προσωπικά βιάστηκα να χαρακτηρίσω το σχεδιασμό αυτό κακό, όμως τελικά το όφελος από εξοικονόμηση χώρου ίσως είναι μεγαλύτερο από το όφελος σωστότερης ψύξης στη συγκεκριμένη περίπτωση, με τα λίγα Watt. Οπότε αυτή η σχεδίαση, ίσως είναι επαρκής και μειώνει ουσιαστικά τις συνολικές διαστάσεις του φακού.
Επειδή έχω δει πολλές περιπτώσεις, πιστεύω το σημαντικότερο θέμα ψύξης στα λέντ είναι το καλό pcb. Έχω δει σχεδιάσεις επωνύμων φακών που "χάνουν" λούμεν ανεξήγητα, και άλλες που αποδίδουν πολύ καλά, με ίδιας ποιότητας λέντ, ίδιο ρεύμα, ίδιο τζάμι/ίδιας ποιότητας ανακλαστήρα. ο nitecore αποδίδει πολύ καλά για 1,35 αμπέρ(μετρημένο) που παίρνει το λέντ.

Ναι Γιώργο έχεις δίκιο. Γιαυτο και είπα να πάρω τον φακο στα χέρια μου και μετα να κρίνω, αλλα δεν μου αρέσει το να χαμηλώνει μια σκάλα η φωτεινότητα για λόγους θερμοκρασίας. Αυτα που λέω και κρίνω δεν αναιρούν την αγάπη μου για τους φακούς της NITECORE.

Πριν απο ένα χρόνο είχα κάνει επίσης επιπληξη για τον monster της NITECORE με τις 4 μπαταρίες. Δεν αλλάζω άποψη, αλλα σήμερα θέλω να πάρω τον tm11 λόγω του ότι εχει καλο μέγεθος πολυ καλη απόδοση. Βέβαια πρέπει να αγοράσεις και 8 μπαταρίες. 4 μπαταρίες για να βάλεις στον φακο και άλλες 4 για να έχεις backup.

Δεν εχει να κάνει με την λογική, αλλα με το τι θελει ο καθένας πραγματικά. Βέβαια πρέπει να σκεφτεί καλα και το οικονομικό.

Ελπίζω την Δευτέρα να έχω τον φακο και να τα πούμε καλύτερα απο εδω.

Ευχαριστω και πάλι για οποία ενημέρωση και βοήθεια.

το manual που ηρθε μαζι με τον ea1 γραφει οτι οταν αναβοσβηνει το κοκκινο τραβαει 0,15mA και η ΑΑ κραταει 2 χρονια.
οταν ειναι σε lockout mode που δεν αναβει το κοκκινο και θελει παρατεταμενο πατημα για να λειτουργησει τραβαει 0,1mA και η ΑΑ κραταει 3 χρονια.
ολα αυτα στο περιπου υποθετω και αν τα λενε και λιγο φουσκωμενα.......
το καλυτερο ειναι αυτο που ειπε ο ergotelis: ξεβιδωνεις το tailcap

το manual που ηρθε μαζι με τον ea1 γραφει οτι οταν αναβοσβηνει το κοκκινο τραβαει 0,15mA και η ΑΑ κραταει 2 χρονια.
οταν ειναι σε lockout mode που δεν αναβει το κοκκινο και θελει παρατεταμενο πατημα για να λειτουργησει τραβαει 0,1mA και η ΑΑ κραταει 3 χρονια.
ολα αυτα στο περιπου υποθετω και αν τα λενε και λιγο φουσκωμενα.......
το καλυτερο ειναι αυτο που ειπε ο ergotelis: ξεβιδωνεις το tailcap

Ναι αυτο είναι το καλύτερο, να ξεβιδωσεις το tailcap και δεν έχεις πρόβλημα.

Να ξέρετε ότι και λαμπάκι να μην είχε, μερική κατανάλωση το ολοκληρωμένο την κάνει. Εκτός όπως είπα, αν ο προγραμματιστης εχει θέσει σε λειτουργία sleep.

Καλησπερα σας,

σημερα παρελαβα τον Nitecore EC2.

Δεν θα γραψω τωρα πολλα λογια για τον φακο, το μονο που θα πω ειναι οτι με εντυπωσιασε, το μικρο του μεγεθος, το βαθυ και φαρδυ reflector.

Καινοτομια παλι απο την nitecore το λεντ. Καποια στιγμη θα κανω εκτενη αναφορα.

Εβαλα και καποιες φωτο απο τους nitecore που εχω.

nitecore.jpg

και μια φωτο με καποιους αλλους φακους.

all_series.jpg

Κοντά στις 2 μέρες με τον NITECORE EC2.

Δεν θα πω αυτα που μου αρέσουν, αλλα αυτα που θα ήθελα να αλλάξουν.

1) το χρώμα μαύρο είναι άθλιο. Έπρεπε να βάλουν κάτι πιο wild.
2) τα κουμπιά είναι καλα, αλλα πόσο κρατάνε? θα το άλλαζα με κάτι πιο σταθερό
3) το κόκκινο λέντ μου αρέσει παρα πολυ σαν λειτουργία, αλλα θα ήθελα να έχω πρόσβαση να το αλλάξω με ένα ίδιας κατανάλωσης μπλε που έχω,

Ελπίζω στο επόμενο version να αλλάξουν τουλάχιστον το χρώμα,

3η μέρα με τον ec2 , και αρχίζει και μου αρέσει παρα πολυ η ιδέα με το ledακι.

Πολυ χρήσιμο και πολυ βολικό για να βλέπεις την τάση της μπαταρίας.

Κατα της προσωπική μου πάντα άποψη, για άλλη μια φορά πέρασε μια καινοτομία.

Δεν μου αρέσει καθόλου το μαύρο χρώμα.

Απάντηση: NITECORE

Για την ακρίβεια, πρόκειται για καινούργια σειρά ΜΤ

Απ' ότι βλέπω όμως, XP-G (R5) απλό φοράνε τα περισσότερα μοντέλα...

γιατι οι μικροτεροι μου θυμιζουν fenix στην κεφαλη (και παλι?) και ο μεγαλος τον 40αρι jetbeam?

γιατι οι μικροτεροι μου θυμιζουν fenix στην κεφαλη (και παλι?) και ο μεγαλος τον 40αρι jetbeam?

Κώστα με προλαβες ήθελα να το πω. Δεν μου αρέσουν καθόλου. Μου θυμίζουν την PD 10 & PD 20 σειρά.

Απαράδεκτο.

νομιζω οτι ολοι απο αυτη τη σειρα ειναι πανω κατω παραλλαγες των φακων της jetbeam.
ολοι οι μικροι μοιαζουν με τη σειρα p της jet, ο MT25 με τον BC25 και προφανως ο MT40 με τον BC40.
αν δειτε στη σελιδα της jetbeam και της nitecore μεχρι και οι φωτογραφιες εχουν τραβηχτει στο ιδιο κτηριο..
μας συγκινησε η nitecore με τη σειρα explorer και τωρα τα ψιλοχαλαει!
βεβαια αν προκειται για οικονομικη σειρα αλλαζει λιγο. ας δουμε λοιπον απο τιμες τι θα λενε...!

αν ειναι οικονομικη σειρα με τον προγραμματισμο που εχει θα ειναι σουπερ ευκαιρια....

Καλησπερά.
Εγώ παρέλαβα σήμερα τον ec 2 και το κουμπί με τα mode δεν ανταποκρίνεται.
Εστειλα είδη μαιλ στo hke.
ο φακος όταν ενεργοποιηθεί ανάβει απ ότι είδα στην turbo mode και όταν πατήσω το κουμπί με τα mode ανάβει παρατεταμένα 5-6 sec το κόκκινο led και δεν αλλάζει σκάλα.
Περαστικα :Banane0:

Re: Απάντηση: NITECORE

Καλησπερά.
Εγώ παρέλαβα σήμερα τον ec 2 και το κουμπί με τα mode δεν ανταποκρίνεται.
Εστειλα είδη μαιλ στo hke.
ο φακος όταν ενεργοποιηθεί ανάβει απ ότι είδα στην turbo mode και όταν πατήσω το κουμπί με τα mode ανάβει παρατεταμένα 5-6 sec το κόκκινο led και δεν αλλάζει σκάλα.
Περαστικα :Banane0:

Μπορείς να πατησεις το on/ off να μας πεις τι κάνει?

Γιατι κανονικά αν βάλεις σωστές μπαταρίες 3.0V, μόλις κουμπωσεις καλα τον tail cap θα αναβοσνηνει μονο το κόκκινο λαμπάκι,

Μετα πατάς το on/ off και ο φακός παει σε κάποιο mode.

Για πες μας αν μπορείς τι μπαταρίες έχεις βάλει. Αν έχεις βάλει τις σωστές τότε τι κανεις όταν τις κουμπωσεις?

Ευχαριστω,

Εχω βάλει μια aw 18650 3100 mah.

To λαμπάκι αναβοσβήνει κανονικά.

Μόλις αναβοσβήσει το λαμπάκι πατω το on/off και ο φακός ανάβει στην turbo mode.

Το θέμα είναι οτι πατώντας το mode δεν αλλάζει σκάλα μένει εκει ! (και την ώρα που το πιέζω να αλλαξει σκάλα το λαμπάκι μένει 4-5 sec συνεχώς αναμένο)

ο hke πρότεινε να βγάλω την μπαταρια 15 λεπτα δεν εγινε τιποτα μια απ τα ίδια....

Λοιπόν,

Αν έχεις μπαταρίες 3.0V aw123 τότε Κάνε ένα κόπο. Τι μάρκα είναι η 18650?

Εγω παρήγγειλα 2 AW123 και μια 18650 3100mA.

Όταν βάζω την AW18650 εχει ένα θέμα να πω την αλήθεια. Καμία φορά ανάβει, καμία φορά όχι, και αυτο γιατι νομίζω ότι επειδή μέσα το κύκλωμα της πλακέτες και τα ηλεκτρονικά της είναι εκτεθειμένα ίσως κάτι παει λάθος και τα βραχυκυκλωνει.

Προσπάθησε να μην κουμπωσεις πολυ το tailcap, ίσα ίσα που να δεις το κόκκινο λαμπάκι να αναβοσνηνει.

Περιμένω νέα σου.

Να προσθέσω ότι τώρα εμένα με την AW18650 δεν ανάβει ο φακός.

Άρα εχει ένα θέμα με την επαφή, ή με αυτές τις μπαταρίες.

´ανανεωση του προηγούμενου ποστ. Άφησα την μπαταρία μέσα στον φακο για λίγο και ανάβει.´ αλλα βλέπω θέμα με τις 18650

Απάντηση: Re: NITECORE

Να προσθέσω ότι τώρα εμένα με την AW18650 δεν ανάβει ο φακός.

Άρα εχει ένα θέμα με την επαφή, ή με αυτές τις μπαταρίες.

´ανανεωση του προηγούμενου ποστ. Άφησα την μπαταρία μέσα στον φακο για λίγο και ανάβει.´ αλλα βλέπω θέμα με τις 18650
Εγώ πάλι επειδή είχα παραγγείλει και μια 18650 απο την Nitecore , χρησιμοποίησα αυτή και δεν είχα κανένα απολύτως θέμα , και την έβαλα έβγαλα αρκετές φορές και όλα λειτούργησαν κανονικότατα , θα δοκιμάσω το βράδυ και με AW και θα σας πώ.