Nitecore

Re: Απάντηση: Re: NITECORE

Εγώ πάλι επειδή είχα παραγγείλει και μια 18650 απο την Nitecore , χρησιμοποίησα αυτή και δεν είχα κανένα απολύτως θέμα , και την έβαλα έβγαλα αρκετές φορές και όλα λειτούργησαν κανονικότατα , θα δοκιμάσω το βράδυ και με AW και θα σας πώ.

Αυτο που παρατήρησα είμαι ότι, όταν βάζω την 18650, το κόκκινο λέντ ανάβει μετα απο 10 με 15 δευτερόλεπτα. Αυτο συμβαίνει γιατι το κύκλωμα που εχει λογικα ελέγχει την τάση.ενα άλλο θέμα που σκέφτομαι είναι ότι αν εχει ολοκληρωμένα όπως 12f629 και 12f683 μπορούν να δουλεύουν στο ελάχιστο με 4.2 volt, και αν πέσουν κάτω απο τα 4 τότε υπολειτουργούν.

Απάντηση: NITECORE

AW 123 δεν έχω.Τον δοκίμασα με nitecore 123a λιθίου.
Μια απο τα ίδια δεν μπορώ να αλλάξω mode.
Σ ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου .:2thumb22sup:

Re: Απάντηση: NITECORE

AW 123 δεν έχω.Τον δοκίμασα με nitecore 123a λιθίου.
Μια απο τα ίδια δεν μπορώ να αλλάξω mode.
Σ ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου .:2thumb22sup:

Όταν κάτι δεν παει καλα με έναν καινούργιο φακο όλοι ποναμε.

Θέλω να κανεις ακόμα κάτι που έχω στο μυαλο μου.

Υποθέτω ότι το πλαστικό που προστατεύει τις επαφές, δεν είναι σωστά τοποθετημένο.

Μπορει να βγει παρα πολυ εύκολα, εννοώ αυτο με τα μπουτον. Έχεις ακόμα ένα αν δεις μέσα στο κουτί, ανταλλακτικο.

Εγω την πρώτη μέρα που πήρα τον φακο απο περιέργεια έβγαλα το πλαστικό για να δω αν μπορω να αλλάξω το λεντακι.

Όμως δεν είχα πρόσβαση πέρα απο εκει.

Αυτο που θέλω να κανεις είναι να βγάλεις το πλαστικο αυτο, με ένα μαχαιρακι, ξεκολα το σιγά σιγά,μην φοβηθεις δεν είναι κάτι.

Άναψε τον φακο και με ένα καλωδιακι προσπάθησε να ενώσεις τις επαφές στο mode.

Αλλα τσιμπα το πολυ λίγο ίσα ίσα να αλλάξεις το mode.

Ελπίζω να βρούμε το λάθος.

Δοκιμασα αυτο που προτείνες χωρις κάποιο αποτέλεσμα.

Επιπλεον μολις τον εσβησα μετα την δοκιμη και δοκίμασα να τον ανοιξω πάλι πλέον δεν ανοιγει καθόλου ουτε απ το on/off.
(εννοείται οτι περιμενω να αρχισει να αναβοσβήνει το λαμπακι και ουτε πιστευω να είναι lock τον τσεκάρησα).

Φημίζομαι για την γκαντεμία μου την περασμένη εβδομαδα ήρθε ο Sunwayman T40cs που τον είχα παραγγείλει
για φίλο παλι από hke με σπασμένο τζαμι και ραγισμενο κάτοπτρο :damnyou: τι να λέμε....

Re: NITECORE

Εγω νομίζω ότι φταίει ο προμηθευτής, και όχι εσυ.

Αφού 2 φορές σου εχει τύχει αυτο μην ξανα πάρεις τίποτα απο εκει.

Προσπάθησε να κανεις δοκιμές που πιστεύεις ότι μπορει να σε οδηγήσουν στο να βρεις τις φταίει.

Δεν νομίζω να είναι εκατοματικος ο φακός απο το εργοστάσιο. Κάτι παίζει με το hke.

Εγω θα τους έστελνα ένα περιποιημένο email.

Εχω πάρει 10 φακους απο εκει σε βάθος 4 χρόνων ολοι είναι ακομά εντάξει και οποτε χρειαστηκε κάτι εξυπηρετουν αξιοπιστα και γρήγορα.
Τον σπασμένο θα τον αλλαξει χώρις επιπλέον κόστος οπώς μου εξηγησε στο τηλέφωνο.
Για τον σημερινο περιμένω απάντηση το χονκ κονγκ ειναι +8 ώρες η τοπική ώρα.
Εμένα μου προκαλει εντύπωση το γεγονός οτι απ τη στιγμη που ηρθε στα χέρια μου οYτε μια φορα δεν δούλεψε το mode.
Γιατι απ όσο έχω δει οι φακοί τσεκάρονται ένας ένας στην γραμμη παραγώγης και οχι δειγματοληπτικα οπως τα τρόφιμα π.χ.

Εγω πάντως για φακούς κάνω παραγγελία μονο απο Αμερική, και απο το flashaholics στην Αγγλία, και ας δίνω κάτι παραπάνω. Δεν ξέρω τι άλλο μπορει να ελέγξουμε.

Αν δεν λειτουργεί το mode 2 πράγματα μου έρχονται στο μυαλο.

Το ένα είναι να εχει καεί κάποιο τρανσιστορ ή κάποια αντίσταση pull up μέσα στο ολοκληρωμένο, και το δεύτερο είναι να μην Πέρασε σωστά το προγραμμα με τις ασφάλειες του.

Χρήστο ,

Πες μου αν έχεις κάποιο αποτέλεσμα ή κάποια απάντηση απο hke.

Εγω προσωπικά έχω εξαντλήσει αυτα που κατέβαζει η κούτρα μου και είναι εφικτο να κάνω συν αυτα που πρότεινες απλόχερα.

Δίχως αποτέλεσμα πλέον δεν ανάβει καθόλου ο φακός.

Ο έμπορος ακομα δεν μου έχει απαντήσει,εχουμε μείνει στο βγαλε την μπαταρια 15 λεπτά και πες μου τί εγινε
του είπα και περιμένω .

Να πω κάτι και εγώ που παρατήρησα, δε δουλεύουν οι flat top μπαταρίες, οπότε προσοχή μη γίνει εκεί η ζημιά και πειραχτεί κανά ολοκληρωμένο με καμιά flattop!

Λοιπόν,

Συγνωμη αν σε κούραζω, θέλω να καταλάβω τώρα γιατι δεν ανάβει ο φακός.

Θέλω να μου πεις τα εξής:

1) όταν βάζεις την μπαταρία αναβοσνηνει το λεντακι?
2) θα μπορούσες να μετρήσεις την τάση της μπαταρίας?
3) αν ανάβει το λεντακι, βγάλει τελείως το πλαστικό που είναι για το mode, on/off, και προσπάθησε να ενεργοποιησεις το on/off.

Αν και σε αυτή την περίπτωση δεν ανάβει τότε υπάρχει πρόβλημα με την πλακέτα των διακοπών.

Ο μόνος που θα μπορούσε να βοηθήσει είναι ο Γιώργος - Εργοτελης , που εχει ανοίξει το φακο,

Το λέω αυτο για να μας καθοδηγήσει στο πως είναι συνδεδεμένα τα διακοπτακια με την βασική πλακέτα.

Δηλαδή η πλακέτα που είναι πάνω τα διακοπτακια, λογικα θα είναι συνδεδεμένα με καλωδιακια με την βασική πλακέτα τροφοδοσίας.

Κάτι εχει κοπεί, ή εχει λιωσει και δεν δίνει σήμα ο διακόπτης,

Εγω παντος εκανα αυτο που υποσχέθηκα χθες , και ανακάλυψα τα εξής : α) ο φακός ΌΝΤΩΣ ΈΧΕΙ ΘΈΜΑ με τις μπαταρίες απο τον AW , β) είμαι τυχερός που μαζι με το φακο πήρα και την μπαταρία της Nitecore.
Φυσικά δεν έμεινα μόνο στις διαπιστώσεις αλλα έχω και το λόγο που συμβαίνει αυτο , σε σύγκριση λοιπόν της 18650 του AW στα 2900 mAh , και της 18650 απο Nitecore στα 2600 mAh φαινομενικά οι μπαταρίες είναι ολοιδιες ΕΚΤΟΣ του γεγονότος ότι αυτη της nitecore έχει button top ενώ η άλλη όχι , γι αυτούς που δεν κατάλαβαν η nitecore μοιάζει με τον θετικό πόλο μιας οποιαδήποτε κοινής μπαταρίας , προεξεχει ενώ η AW είναι επίπεδη και στον θετικό πόλο , οπότε δεν κάνει επαφή ή κάνει κακή επαφή .
Συνέπεια τον ανώτερο είναι ότι με την 18650 AW ο φακός EC2 που έχω ΔΕΝ ανάβει καν , τίποτα νεκρός , ενώ με την μπαταρία της nitecore όλα άψογα . Αν δεν είχα πάρει και μπαταρία και έβαζα μια απο αυτές που έχω απο τον aw θα νόμιζα και γω ότι ό φακός μου είναι χαλασμενος μιας και πρώτη φορ μου έτυχε κάτι τέτοιο .
Τα πιο πάνω αφορούν σε σύγκριση ΜΌΝΟ τον μπαταριών που αναφέρω , στο συγκεκριμένο φακο , και δεν εκφέρουν άποψη για άλλες μπαταρίες 18650 ή άλλες. Για μένα η μπαταρίες του AW εξακολουθούν να είναι κορυφές αλλα δεν κάνουν γι αυτο το φακο.

Δεν πίστευω να τον εκαψες , αλλα δεν προσέξα έκανες δοκιμή με απλές cr123 ; Και στην τελική υπάρχει πάντα και η πιθανότητα όντως ο φακός να εσείς πρόβλημα . Παντος με ΑW δεν παίζει .

Καταραμενο autocorrection του iPad !!

Μπορεί να έκανες ζημιά με τις flat top και κούνησες/έσπασες κανά ολοκληρωμένο. Το αναφέρει άραγε αυτό ο κατασκευαστής στο βιβλιαράκι; Εγώ το παρατήρησα και το κατάλαβα εξαρχής, σε φακούς με πολύ περιορισμένες διαστάσεις αυτό είναι αναμενόμενο για εξοικονόμηση χώρου.
Κακώς που δε σας το είπα να το προσέξετε!

Ο διακόπτης έχει προς αυτόν πολλά καλωδιάκια, πολύ πιθανό να κόψει και κάτι εκεί, αλλά θέλω να πιστεύω πως το προσέξαν!

τωρα ειδα το ποστ.Δε με κουράζεις ισα ισα μαθαινώ και εγώ.εξ αλλου γι αυτο είμαστε εδω...
Ναι αναβοσβήνει το λαμπάκι αλλα πλέον ο φακος δεν ανάβει ουτε με aw ουτέ με τις 123 λιθίου nitecore που έχω.
Η AW έχει τάση 4,26 v και οι 123 λιθίου έχουν 6,14 V
Δοκίμασα με καλώδιο να τον ενεργοπιήσω αλλα δεν ανάβει.

Κοίτα, αν δε παίζουν 2 cr123, τότε απλά στείλτον πίσω. Δες από μέσα στο βάθος του σωλήνα αν φαίνεται τπτ περίεργο,όπως τπτ ραγισμένο κτλ, αλλά και πάλι πάει πίσω.
(4,26 η AW ή 4,16???)

Φίλε εργοτέλη το μόνο που λέει ο αξιοτιμος κατασκευαστης είναι 18650 επαναφορτιζομενες ιοντών λιθίου (τα γράφω ελληνικά γιατι λατρευω την γλώσσα μας....)
με ταση 3.7 και συμβατές με ενα Y που το συνιστα.
Aπ το μόνο που θα μπορουσε ο κάθε ανίδεος όπως εγω να καταλαβει αυτο που είπες είναι ένα σκαριφιμα με τις μπαταρίες και οι 123 και οι aw έχουν βυζι...
Μονο για την σωστή πολικότητα αναφέρει .

Re: Απάντηση: NITECORE

Αν δε παίζει τότε απλά πάει πίσω και να ζητήσεις και μεταφορικά να σου πληρώσουν, τι στο καλό πολύ γκαντεμιά σου έκατσε...!

Με το κινεζικο πολυμετρο no name που πήρα απο τα leroy 11 euro
4,26 λέει και καμια φορα 4,22 v.
Στο βάθος με γυμνό ματι δε βλεπω κατι περίεργο .