Nitecore

Re: NITECORE

Σήμερα έφυγε ο EA1 για HK. To Fasttech μου έκανε είδη refund τα ταχυδρομικά έξοδα αφού τους έστειλα την απόδειξη που ήταν σύνολο 6.13 Ευρώ με tracking. H Nitecore εξαφανίστηκε και δεν έχω λάβει άλλο e-mail σχετικά με το αν θα μπορούσα να τον στείλω κάπου Ευρώπη για να μην καθυστερεί μέχρι την Κίνα. Πλάκα θα έχει να μου απαντήσουν σε κανένα μήνα και να έχω σχεδόν παραλάβει την αντικατάσταση από Κίνα.

Πάντως ο Fasttech άψογος πιο γρήγορα δεν γίνεται!

Εχετε ακούσει αν θα βγάλει νέα σειρά explorer? Σκέφτομαι μιας και θα παραγγείλω από fast tech να πάρω και τον ec1 με λιγο φοβο βεβαια αλλά είναι ΤΟ gadget!

Δεν έχω Φακο να παίρνει τέτοια μπαταρία.

Ποια μπαταρία να επιλέξω για τον ec1 απο fasttech ή nkon?

Παρε καλυτερα μια Nitecore rcr123a απο fasttech που εχουν δωρεαν μεταφορικα και ειναι και Nitecore.

Επισης αυτες οι protected Fandyfire ειναι μια χαρα, τις εχω δοκιμασει. Παρε ενα ζευγαρι ειτε για backup ειτε για κανονικη χρηση, αν δεν θες να παρεις τις πιο ακριβες.
http://www.fasttech.com/products/0/...fire-protected-16340-rechargeable-37v-880mah-

Ευχαριστώ παιδιά!

Συγνώμη αν ρωτάω και τα πιο απλά σαν την αγορά μιας μπαταρίας,ομως το κανω επειδή ξέρω ότι η απάντηση που θα πάρω είναι η καλυτερη και θα αποφύγω μια κακή αγορά.

Αν φτάσουν τα λεφτά από την κάρτα θα πάρω από fasttech και την μπαταρια σήμερα αλλιως απο nkon μεθαύριο.

Τελικα δεν αντεξα τον πειρασμο..
NITECORE-SRT7-U2-3.jpg

Eρχεται :rifle:

καλορίζικος, περιμένουμε εντυπωσεις.
Θελω να δω πόσο μπορεί να θεωρηθει φακος "εργαλειο"

Eυχαριστω! Τον πηρα για φακο εργαλειο..θα δειξει ετσι κι'αλλιώς και μαπα να βγει όλο και κατι αλλο θα βρω να ξαναπάρω :popcorn:

Απο εδω .
Δεν τον πηρα βέβαια όσο λέει αλλά καλύτερη τιμή αφού του ζητησα αν μπορει να μου δώσει καποιο κωδικο εκπτωσης οπότε και δέχτηκε :operator:

Μολις ερθει θα τον συγκρινω με τον ΕΑ4W

Eυχαριστω! Τον πηρα για φακο εργαλειο..θα δειξει ετσι κι'αλλιώς και μαπα να βγει όλο και κατι αλλο θα βρω να ξαναπάρω :popcorn:

Απο εδω .
Δεν τον πηρα βέβαια όσο λέει αλλά καλύτερη τιμή αφού του ζητησα αν μπορει να μου δώσει καποιο κωδικο εκπτωσης οπότε και δέχτηκε :operator:

Μολις ερθει θα τον συγκρινω με τον ΕΑ4W

Ελπίζω να τον πήρες με λιγότερα από $94.

Θενκς για το βιντεο jpil! :)

Παρουσιαστηκε και ο SRT6 με καλύτερο κατα τη γνωμη μου το ατσαλινο κεφάλι μπροστα

Σήμερα το βράδυ είχα πάει με τον μικρό για ποδήλατο (επιτέλους) και δοκίμασα και το Trustfire D009 καθώς και τους Nitecore EC1 και TrustFire Z3 MXL-T6. Σαν κυρίως φως χρησιμοποιώ το Trustfire και είναι άψογο αν και δεν έχω δοκιμάσει το battery pack που έρχεται μαζί λόγω του ότι έχω άλλο πολύ μεγαλύτερο και καλύτερο. Σαν φως είναι άψογο πάντως και κατά βάση το χρησιμοποιώ στο Low όπου δεν ζεστένεται καθόλου. Στο mid επίσης δεν έχει πρόβλημα αλλά στο High αν δεν υπάρχει κίνηση στα 15 λετπά βράζει και λογικό είναι.

Αυτό που μου έκανε φοβερή εντύπωση είναι ο EC1 που έχει και Throw και spill και κάποια στιγμή που ήθελα να φωτίζω στον μικρό για να κάνει κάτι γύρους λειτούργησε άψογα. Επίσης πολύ καλός για ποδήλατο και ο TrustFire Z3 MXL-T6 με το Zoom.

Περιμένω να δω και τον EA1 όταν έρθει αν και νομίζω ότι ο EC1 είναι καλύτερος.

Την επόμενη φορά που θα πάρω Nitecore θα είναι NW γιατί δεν έχω κανέναν σε τέτοιο χρώμα.

Λοιπόν, έχω πλέον ολοκληρωμένη άποψη για τον ΕΑ4.

Ο φακός τα σπάει και πραγματικά θα μπορούσε να σταθεί ως βασικός φακός αν δεν είχε ένα βασικό μειονέκτημα. Με 4 ΑΑ ένελουπ βγάζει δουλειά 2 ημερών. Συγκεκριμένα μου καλύπτει δύο βραδινές βάρδιες συνολικού ελέγχου και στις 2, ~50 λεπτών. Σε αυτό τον χρόνο πέφτει η φωτεινότητα κατακόρυφα και μου αναβοσβήνει ο διακόπτης για αλλαγή μπαταριών. Για να καλύψω ενός μήνα νυχτερινά (10 βάρδιες) πρέπει να αλλάξω 5 φορές μπαταρίες. Με τον ΤΚ22 και μια 18650 βγάζω στην φουλ σκάλα τα δέκα νυχτερινά που κάνω τον μήνα και όταν φορτίζω την μπαταρία, έχει ακόμη ρεύμα να βγάλει και άλλα.

Σαν φωτεινότητα – απόσταση στην τούρμπο σκάλα, είναι ισχυρότερος από τον ΤΚ22 αλλά θα πρέπει να τον δουλεύει κανείς σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον όπου υπάρχουν διαθέσιμες δύο τετράδες μπαταριών, η μία στον φακό και η άλλη να φορτίζει. Σε καταστάσεις που μπορεί να μην υπάρχει ρεύμα ή διαθέσιμο αυτοκίνητο κοντά για φόρτιση, ο φακός είναι ακατάλληλος εκτός αν κουβαλάτε ένα βουνό μπαταρίες μαζί σας.

Καταλήγω λοιπόν ότι ο εν λόγο φακός είναι κατάλληλος μόνο για οικιακή χρήση (άκουσα ένα θόρυβο το διπλανό χωράφι, ψάχνω να βρω την γάτα μου, κ.λπ.), όλα αυτά φυσικά όταν θέλετε πλήρη ένταση φωτισμού.

Last edited:

Λοιπόν, έχω πλέον ολοκληρωμένη άποψη για τον ΕΑ4.

Ο φακός τα σπάει και πραγματικά θα μπορούσε να σταθεί ως βασικός φακός αν δεν είχε ένα βασικό μειονέκτημα. Με 4 ΑΑ ένελουπ βγάζει δουλειά 2 ημερών. Συγκεκριμένα μου καλύπτει δύο βραδινές βάρδιες συνολικού ελέγχου και στις 2, ~50 λεπτών. Σε αυτό τον χρόνο πέφτει η φωτεινότητα κατακόρυφα και μου αναβοσβήνει ο διακόπτης για αλλαγή μπαταριών. Για να καλύψω ενός μήνα νυχτερινά (10 βάρδιες) πρέπει να αλλάξω 5 φορές μπαταρίες. Με τον ΤΚ22 και μια 18650 βγάζω στην φουλ σκάλα τα δέκα νυχτερινά που κάνω τον μήνα και όταν φορτίζω την μπαταρία, έχει ακόμη ρεύμα να βγάλει και άλλα.

Σαν φωτεινότητα – απόσταση στην τούρμπο σκάλα, είναι ισχυρότερος από τον ΤΚ22 αλλά θα πρέπει να τον δουλεύει κανείς σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον όπου υπάρχουν διαθέσιμες δύο τετράδες μπαταριών, η μία στον φακό και η άλλη να φορτίζει. Σε καταστάσεις που μπορεί να μην υπάρχει ρεύμα ή διαθέσιμο αυτοκίνητο κοντά για φόρτιση, ο φακός είναι ακατάλληλος εκτός αν κουβαλάτε ένα βουνό μπαταρίες μαζί σας.

Καταλήγω λοιπόν ότι ο εν λόγο φακός είναι κατάλληλος μόνο για οικιακή χρήση (άκουσα ένα θόρυβο το διπλανό χωράφι, ψάχνω να βρω την γάτα μου, κ.λπ.), όλα αυτά φυσικά όταν θέλετε πλήρη ένταση φωτισμού.

Πως γίνεται αυτό? Αφού ο ea4 βγάζει περισσότερο χρόνο σε περισσότερα lumens
Ea4 860 lumens 105 min
Tk 22 650 lumens 90 min
Σύμφωνα με αυτό που λες ο Tk 22 σου βγάζει 500 min(!) στα 650 lumens
Καταλαβαίνω κάτι λάθος?