SPIROS NTOUTSIS
AVClub Enthusiast
- 23 November 2006
- 747
Ποια μπαταρία να επιλέξω για τον ec1 απο fasttech ή nkon?
Ποια μπαταρία να επιλέξω για τον ec1 απο fasttech ή nkon?
Eυχαριστω! Τον πηρα για φακο εργαλειο..θα δειξει ετσι κι'αλλιώς και μαπα να βγει όλο και κατι αλλο θα βρω να ξαναπάρωopcorn:
Απο εδω .
Δεν τον πηρα βέβαια όσο λέει αλλά καλύτερη τιμή αφού του ζητησα αν μπορει να μου δώσει καποιο κωδικο εκπτωσης οπότε και δέχτηκεperator:
Μολις ερθει θα τον συγκρινω με τον ΕΑ4W
Λοιπόν, έχω πλέον ολοκληρωμένη άποψη για τον ΕΑ4.
Ο φακός τα σπάει και πραγματικά θα μπορούσε να σταθεί ως βασικός φακός αν δεν είχε ένα βασικό μειονέκτημα. Με 4 ΑΑ ένελουπ βγάζει δουλειά 2 ημερών. Συγκεκριμένα μου καλύπτει δύο βραδινές βάρδιες συνολικού ελέγχου και στις 2, ~50 λεπτών. Σε αυτό τον χρόνο πέφτει η φωτεινότητα κατακόρυφα και μου αναβοσβήνει ο διακόπτης για αλλαγή μπαταριών. Για να καλύψω ενός μήνα νυχτερινά (10 βάρδιες) πρέπει να αλλάξω 5 φορές μπαταρίες. Με τον ΤΚ22 και μια 18650 βγάζω στην φουλ σκάλα τα δέκα νυχτερινά που κάνω τον μήνα και όταν φορτίζω την μπαταρία, έχει ακόμη ρεύμα να βγάλει και άλλα.
Σαν φωτεινότητα – απόσταση στην τούρμπο σκάλα, είναι ισχυρότερος από τον ΤΚ22 αλλά θα πρέπει να τον δουλεύει κανείς σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον όπου υπάρχουν διαθέσιμες δύο τετράδες μπαταριών, η μία στον φακό και η άλλη να φορτίζει. Σε καταστάσεις που μπορεί να μην υπάρχει ρεύμα ή διαθέσιμο αυτοκίνητο κοντά για φόρτιση, ο φακός είναι ακατάλληλος εκτός αν κουβαλάτε ένα βουνό μπαταρίες μαζί σας.
Καταλήγω λοιπόν ότι ο εν λόγο φακός είναι κατάλληλος μόνο για οικιακή χρήση (άκουσα ένα θόρυβο το διπλανό χωράφι, ψάχνω να βρω την γάτα μου, κ.λπ.), όλα αυτά φυσικά όταν θέλετε πλήρη ένταση φωτισμού.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.