Nitecore

Απάντηση: Re: NITECORE

Βρέθηκα σήμερα σε κατάστημα φίλου με κυνηγετικά (και όχι μονο) είδη στη Λάρισα
Ειδα λοιπόν μια αρκετά μεγάλη ποικιλία φακών (και φορτιστές, μπαταρίες) Nitecore
Ενδεικτικές τιμες λιανικής P12=75ευρώ, Ρ16=82 ευρώ, i4 charger=24ευρώ
Εισαγωγέας ο Vasilikos

Τιμές internet (Κίνας) for P12, P16

Re: NITECORE

Γνωρίζει κάποιος αν ο Nitecore EC1 παίρνει (εκτός από CR123 3.0V) και RCR123 3.7V ?
Στο site της http://www.nitecore.co.uk αναφέρει στα χαρακτηριστικά του "Maximum output of up to 330 lumens" αλλά η Nitecore αναφέρει (και στο κουτί του φακού) "maximum output of up to 280 lumens"
Χιωτη εσύ που τον έχεις τον φακό το γνωρίζεις ?

http://nitecore.com/productDetail.aspx?id=24#mparm
Εδω παλι λενε οτι βγαζει 330 λουμενς. Εψαξα να δω και το working voltage του φακου αλλα απ'οτι φαινεται δεν το αναφερει η nitecore οπως κανουν αλλοι κατασκευαστες.
Γραφω απο κινητο τωρα και εχει καποιο προβλημα το site τους. Πηγαινε εκει που λεει download στο παραπανω λινκ (ειναι στην αρχη της σελιδας πανω πανω,θα το δεις)να κατεβασεις το manual να δεις αν γραφει τιποτα για το working voltage.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν προλαβα το edit.

http://nitecore.com/productDetail.aspx?id=24#mparm

Ενα review της explorer σειρας με εμφαση στον EC1. O τυπος που κανει το review λεει για τον EC1 οτι χρησιμοποιησε και CR123A και RCR μπαταριες. Οι δευτερες υποθετω (χωρις να ειμαι σιγουρος) οτι ειναι οι επαναφορτιζομενες CR123A.

Αυτα απο εμενα! Τα υπολοιπα θα μας τα πει ο Χιωτης!

Δεν μπορούσα να κατεβάσω το manual στην δουλειά...
Οπότε παίρνει και RCR123 3.7V, ωραία... στην wish list και αυτός ... :rolleyes:

Ευχαριστώωω... :smile:

Γνωρίζει κάποιος αν ο Nitecore EC1 παίρνει (εκτός από CR123 3.0V) και RCR123 3.7V ?
Στο site της http://www.nitecore.co.uk αναφέρει στα χαρακτηριστικά του "Maximum output of up to 330 lumens" αλλά η Nitecore αναφέρει (και στο κουτί του φακού) "maximum output of up to 280 lumens"
Χιωτη εσύ που τον έχεις τον φακό το γνωρίζεις ?

Στον Nitecore EC1 χρησιμοποιω αποκλειστικα λιθιου rcr123a 3.7 volt, την οποια επιτρεπει η nitecore αλλα συνιστα περισσοτερο την 3.0volt.
Για την ακριβεια χρησιμοποιω αυτην http://www.nitecore.com/productDetail.aspx?id=44

Ο φακος που εχω ειναι το παλαιο μοντελο, τοτε που πρωτοβγηκε με XP-G led. Το turbo mode ηταν 280λουμενς και η δευτερη σκαλα 200 λουμενς.
Ο νεος EC1 ερχεται με XP-G2 led, στο turbo mode φτανει τα 330 λουμενς και στην δευτερη σκαλα τα 240 λουμενς. Φροντισε να παρεις τον νεο με το XP-G2 led.

Οι παραπανω μετρησεις εχουν γινει επισημα απο την Nitecore με μπαταρια λιθιου 3.0v, η οποια και συνισταται απο την Nitecore.
Aν βαλεις μπαταρια 3.7ν (η οποια μπορει να χρησιμοποιηθει και αυτη οπως λεει η Νιtecore στο μανουαλ) τοτε μπορεις να παρεις μεχρι και 30% περισσοτερη φωτεινοτητα αλλα ζοριζεις το κυκλωμα και το led περισσοτερο.

Για να καταλαβεις το δικο μου φακουδακι, το παλαιο μοντελο, με 3.7v μπαταρια νομιζω οτι ειχα υπολογισει οτι εφτανε τα 400 λουμενς στο τουρμπο.

Φανταστικο φακουδακι..

Φίλοι μου μόλις παρήγγειλα τον P12 και είμαι σε αναμονή. Ερώτηση (σεις) τώρα. Ο φακός όταν δουλεύει στα 950 lumen έχει διάρκειας 3 λεπτά και μετά κατεβαίνει στα μισά.?Αυτό το κάνει για δική του προστασία από υπερθέρμανση η για την προστασία του led?Ρωτάω γιατί κάτι τέτοιο κατάλαβα από ορισμένα review στο YouTube ενώ στην συσκευασία του φακού λέει ότι έχει διάρκεια στο φουλ για 1 ώρα και 15 λεπτά.

γενικα....το λεντ μπορει να φαει τις θερμοκρασιες, απλα μειωνεται η ζωη και η αποδοση του (και παλι θα ειναι μεγαλυτερη απο την ζωη του φακου)
2ον ειναι η προστασια των ηλεκτρονικων

και 3ον (δικη μου εκτιμηση)
δεν θελουν οι πελατες να τρομαζουν απο τις θερμοκρασιες

Φίλοι μου μόλις παρήγγειλα τον P12 και είμαι σε αναμονή. Ερώτηση (σεις) τώρα. Ο φακός όταν δουλεύει στα 950 lumen έχει διάρκειας 3 λεπτά και μετά κατεβαίνει στα μισά.?Αυτό το κάνει για δική του προστασία από υπερθέρμανση η για την προστασία του led?Ρωτάω γιατί κάτι τέτοιο κατάλαβα από ορισμένα review στο YouTube ενώ στην συσκευασία του φακού λέει ότι έχει διάρκεια στο φουλ για 1 ώρα και 15 λεπτά.

Τα 950 λουμενς θα τα δεις για 1-2 λεπτα. Μετα η φωτεινοτητα πεφτει σταδιακα και ομαλα.
Το 1 ωρα και 15 λεπτα ειναι ο χρονος που θα φωτιζει ο φακος οταν τον εχεις στη συγκεκριμενη σκαλα μεχρι να σβησει. Δεν σημαινει οτι θα εχεις 950 λουμενς ολη αυτη την ωρα.

Τα 950 λουμενς θα τα δεις για 1-2 λεπτα. Μετα η φωτεινοτητα πεφτει σταδιακα και ομαλα.
Το 1 ωρα και 15 λεπτα ειναι ο χρονος που θα φωτιζει ο φακος οταν τον εχεις στη συγκεκριμενη σκαλα μεχρι να σβησει. Δεν σημαινει οτι θα εχεις 950 λουμενς ολη αυτη την ωρα.
Αυτά τα 2 λεπτά ανανεώνονται κάθε φορά που σβήνει ο φακός και αν ναι μετά από πόσο διάρκεια που είναι κλειστός?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αυτά τα 2 λεπτά ανανεώνονται κάθε φορά που σβήνει ο φακός και αν ναι μετά από πόσο διάρκεια που είναι κλειστός?
Όταν θα είναι στην μεσαία σκάλα για πόσο χρόνο θα λειτουργεί στα lumen που αναγράφει?

Aυτα τα δυο λεπτα ανανεωνονται καθε φορα που αναβεις τον φακο. Οπως ειναι κατανοητο οι μπαταριες θα τελειωσουν γρηγοροτερα αν το κανεις συνεχεια.

Στην μεσαια σκαλα ο χρονος θα ειναι αυτος που γραφει ο κατασκευαστης.

Aυτα τα δυο λεπτα ανανεωνονται καθε φορα που αναβεις τον φακο. Οπως ειναι κατανοητο οι μπαταριες θα τελειωσουν γρηγοροτερα αν το κανεις συνεχεια.

Στην μεσαια σκαλα ο χρονος θα ειναι αυτος που γραφει ο κατασκευαστης.
Ευχαριστώ για τους άμεσες και χρήσιμες απαντήσεις. ;-)

Το πρωί ήρθε ο P12 και έβαλα μια 18650B και δεν ανάβει.Υπάρχει περίπτωση να κάνω κάτι λάθος η ήρθε χαλασμένο;😞

Yπαρχει περιπτωση να μην εχεις σφιξει καλα το καπακι, να μην ειναι φορτισμενη η μπαταρια, η να εβαλες την μπαταρια αναποδα.
Μπορει βεβαια να ειναι και DOA.

Τελικά πήρα άλλη μπαταρία και δούλεψε.Το mode που ανάβει μπλε το φως στο κουμπί για να δείξει αν έχει μπαταρία πως το κάνουμε?

Τελικά πήρα άλλη μπαταρία και δούλεψε.Το mode που ανάβει μπλε το φως στο κουμπί για να δείξει αν έχει μπαταρία πως το κάνουμε?QUOTE]

Διαβασε το manual.Σιγουρα το γραφει ξεκαθαρα. Καθε φακος εχει διαφορετικο τροπο αναλογα με τα κουμπια που εχει.
Νομιζω οτι πατας ταυτοχρονα το κουμπι στο σωμα και στην ουρα, οταν ο φακος ειναι σβηστος.