Νόμιμο αλλά Ανήθικο

Re: Απάντηση: Νόμιμο αλλά Ανήθικο

Το τι είναι ανήθικο και τι όχι, δεν ξέρω ποιοί είναι αυτοί και με ποιά κριτήρια θα το καθορίσουν.......

Νομίζω ότι γενικά το "ψέμα" και η "υποκρισία" μπορούμε να δεχτούμε ότι είναι ανήθικα...

Και επαναλαμβάνω, τους θεωρώ όλους τους απαράδεκτους και ο μόνος τρόπος που εγώ μπορώ να χρησιμοποιήσω μήπως και αλλάξει το πολιτικό τους "ήθος" είναι ένας, το κράξιμο όπου τα βλέπω αυτά...
Ειδάλλως ότι και να ψηφίζω στα ίδια "χέρια" θα πέφτω, όποιου και να είναι αυτά...
Πολύ σωστά για παράδειγμα κάποιος ανέφερε σαν ανήθικο το επίδομα των 5000 ευρώ -επιπλέον των βουλευτικών αποζημιώσεων- για αγορά υπολογιστή!!
Τώρα που οι μισοί διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για το ΔΝΤ και οι άλλοι μισοί μας λένε σας κόβουμε τόσα και τόσα και τόσα...
Αντέδρασε άραγε ένας (1) βουλευτής σε αυτό? ή μήπως στα "καλά" και "ωραία" τα βρήκανε...πάλι?

@Alex

Αν ο Δημαρχος Μενιδιου μετακομιζε και εμενε στη Νεα Κηφiσια που ειναι διπλα ή την Εκαλη, πως θα φαινοταν αυτο στους δημοτες?

Δεν ειναι δυνατον να υπαρξει νομος που να το απαγορευει, αλλα δεν δειχνει και πολυ ωραιο, ε?

Απάντηση: Re: Νόμιμο αλλά Ανήθικο

Eπίσης... υπήρξε κάποιος βουλευτής που να ζήτησε επίσημα (με ερώτηση στη Βουλή) να κοπεί ανάλογο μέρος του μισθού των βουλευτών? Εννοώ βουλευτής από τους "καλούς"...

XAXAXAXAXXAXAXAXAXAXAXA...το άλλο με τον τοτό το ξέρεις..?

@Alex

Αν ο Δημαρχος Μενιδιου μετακομιζε και εμενε στη Νεα Κηφiσια που ειναι διπλα ή την Εκαλη, πως θα φαινοταν αυτο στους δημοτες?

Δεν ειναι δυνατον να υπαρξει νομος που να το απαγορευει, αλλα δεν δειχνει και πολυ ωραιο, ε?

Το έργο του ώς δήμαρχος θα είναι το σημείο για το οποίο θα τον κρίνω και όχι το πού μένει. Η διαμονή στο Μενίδι δεν εξασφαλίζει τίποτα...

Επιμένω Βασίλη, πρέπει να μάθουμε να κρίνουμε αυτό που έχει πραγματικά σημασία. Το έργο του κάθε πολιτικού είναι αυτό που μας αφορά. Αν είναι έντιμος, ειλικρινής και παράγει έργο. Το αν έχει στείλει το παιδί του στα ΤΕΙ της Σίνδου ή στο Harvard, αν δεν το έχει κάνει παράτυπα ή καταχρηστικά δεν θα πρέπει να μας ενδιαφέρει.

- Ναι τα παιδιά των πολιτικών (όλων) δεν είναι υποχρεωμένα να ακολουθούν τις απόψεις των γονιών τους, οι γονείς τους όμως θα πρέπει να μην έχουν άλλες απόψεις για τα δικά τους παιδιά και άλλες για τα παιδιά των άλλων. Εκεί είναι η ανηθικότητα.

Ετσι ακριβως.

Και αυτο αφορα δεξιους,αριστερους,φιλευθερους,κωλοτουμπες και οποιον μας οδηγει.

Eπίσης... υπήρξε κάποιος βουλευτής που να ζήτησε επίσημα (με ερώτηση στη Βουλή) να κοπεί ανάλογο μέρος του μισθού των βουλευτών? Εννοώ βουλευτής από τους "καλούς"...

Τι λες τωρα ρε συ....Μολις ειδα στον Σκαι δηλωσεις δυο βουλευτων που αντεδρασαν στην περικοπη του 13ου και 14ου μισθου τους.

Αν συνεχισουν σε αυτο το βιολι πραγματικα βλεπω να ξυπνα επιτελους ο κοσμος και να βγει στους δρομους.

(Καπου πηρε το ματι μου σημερα παντως και αλλαγη εκλογικου νομου οπου θα μειωνεται ο αριθμος των βουλευτων στους 200....)

Νομιμο - ανηθικο
Παρανομο - ηθικό
οπως βλεπετε αντιθέσεις μπορούν να συνυπάρχουν αρμονικά...

Περασα από το χωρο της εκπαιδευσης και μου μεινανε λίγα πραγματα που θα μπορούσα να μοιραστω μαζί σας

Ιδιωτικά σχολεια χωρίζονται σε πολλές κατηγορίες
υπάρχουν αλλά που ειναι να πάρεις μονο ενα απολυτηριο..πας δε πας
υπάρχουν καποια που δινουν απεγνωσμένες προσπάθειες επιβιωσης
υπάρχουν αλλα που σου προσφερουν ειδικευση
και υπάρχουν καποια που σου προσφέρουν ''εισητήρια'' και αλλα που μαζί με τα εισητήρια προσφέρουν και ''κύκλο''.

Ξερετε για πόσες διαφορετικές κατηγορίες γονέων παιζει ρόλο ο ''κύκλος''???
Δεν θελω να συνεχίσω, απλά σας δινω μια κατευθυνση να δειτε πως σκεφτονται πολλοι συγχρονοι γονεις, ειτε εχουν οικονομική επιφανεια ειτε οχι

Υπάρχει ακόμα μια κατηγορία γονέων που δεν εχουν χρόνο για τα παιδια τους
επιλέγουν οτι κοινωνικά υπερβολικό...για να μην εχουν τυψεις

Υ.Γ.1 αν πραγματικα το παιδί της παπαρήγα εχει πρόβλημα υγείας και δεν υπάρχει δημόσιο σχολείο να του παρεχει περίθαλψη...πραγματικά ειναι ντροπή για οποιον την κατηγόρησε και ντοπή για την δημόσια παιδεία.
πιστευω να μιλάτε για αμερικανικο κολλεγιο σαν σχολειο και οχι το derre σαν τριτοβαθμια εκπαιδευση

Υ.Γ.2 sorry για το off topic

Last edited:
η κυρία υπουργός κάνει στη δημόσια δωρεάν παιδεία αυτό που χρειάζεται ώστε μόνο όσοι μπορούν να στέλνουν τα παιδιά τους εκεί που στέλνει κι εκείνη το δικό της να έχουν ένα κάποιο μέλλον. την ενημερώνω όμως πως, όσο κι αν παλεύει για το αντίθετο, στο δημόσιο σχολείο υπάρχει - και θα υπάρχει - προσωπικό και τρόπος ώστε να εκπαιδεύεται το παιδί του κάθε Έλληνα, φτωχού ή πλούσιου, που θα το εμπιστευτεί. ότι μας κόβει το υπουργείο σε υλικό ή χρήμα, το εισπράττουμε ως αγάπη και σεβασμό από τους μαθητές μας. βλέπεις, καλή μας υπουργέ, η σχέση μας δε στηρίζεται στο "δίνε μου τόσα για να σου κάνω μάθημα " ...

Αντιπαθέστατη...Ξενέρωτη,κρύα,επιφανές μέλος της λέσχης Βildeberg...

ΑΠΛΑ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΕΔΩ ΟΤΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΗΤΑΝ Ο ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ.

- Λοιπόν δε γνωρίζω αν το παιδί της κας Παπαρήγα έχει πρόβλημα υγείας ή όχι . Ελπίζω να μην έχει. Πάντως αυτά που η ίδια απάντησε στην συγκεκριμένη ερώτηση, είναι άρες μάρες κουκουνάρες. Το έστειλε σε ιδιωτικό γιατί δεν είχε που να το αφήσει και μετά σε ιδιωτικό Πανεπιστήμιο γιατί δεν μπήκε στο δημόσιο.....
http://www.youtube.com/watch?v=XyHjwegi6QQ

Oντως αρες μαρες....Δεν ειπε τιποτα για αλλα θεματα προσωπικα εστω...αν ηθελε να μην αναφερει για λογους λαικιστικους και ψηφοθοριας το θεμα υγειας.

Και η αγωνια στον τροπο που το λεει μαλλον ενοχη δειχνει....

Ελπιζω να μην αναλαβει και αυτη υπουργειο παιδειας ....οσο για το θεμα υγειας που αναφερθηκε, εψαξα μηπως υπαρχει καμια αναφορα αλλα δεν βρηκα κατι. Αν το βρει καποιος αλλος ας το βαλει.

Η Παπαρήγα είναι αυτή που είναι και μ' αυτήν(και τον Τσίπρα) η αριστερά δεν πρόκειται να δεί άσπρη μέρα.Ωστόσο είναι αριστεροί και δεν είναι κλέφτες,απατεώνες,δεν είναι συνωμότες μέλη της λέσχης Bilderberg,ενδιαφέρονται και πονούν τον κοσμάκη,δεν έχουν βίλλες και δεν διάγουν πολυτελώς...

Τι συγκρίνετε;Κι ειδικά τώρα,όταν ο λαός αντιμετωπίζει αυτήν την πρωτοφανή επίθεση απο τους σοσιαληστές ;Την Διαμαντοπούλου με την Παπαρήγα την πιό φτωχή πολιτικό της χώρας;Κι άν έστειλε το παιδί της ιδιωτικό τι έγινε;Λογαριασμό θα σας δώσει;

Εκτός και τα κάνετε όλα ίσιωμα,για να ξεχάσουμε τι είναι και τι κάνει η ''παρεούλα'' του ΓΑΠ.

Last edited by a moderator:
Η παιδεία στην Ελλαδα μπορεί να φτιάξει μεσα σε μια μερα
μαλλον σε λίγο καιρό θα το κάνουν γιατι πλέον τους βοηθάει φορολογικά

Last edited:
Καλά κάνουν αμφότερες και στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικό.

Αμα μπορούν καλά κάνουν,που ζόυμε;Ολοι θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας.Το ίδιο κάνουμε όλοι.Στερούμαστε για να τους δώσουμε το καλύτερο.

Δεν θα κριθεί απ' αυτό κανένας.Οι πολιτικοί κρίνονται συνολικά απο την προσφορά και τις θέσεις τους.Τι διάολο...

Τόσος φθόνος;Ασχοληθείτε με την ουσία κι όχι με την κλειδαρότρυπα.Νισάφι πιά.Ξυπνάτε.

Αυτό που προσωπικά με έχει κάνει έξαλλο, η μεγαλύτερη Ανηθικότητα που επέδειξαν οι πολιτικοί μας -ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ- είναι ότι όχι μόνο χρησιμοποίησαν την αγάπη του Έλληνα για την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία αλλά την έστρεψαν εναντίον του.
Όλοι, οι πολίτες τις πολιτικές πεποιθήσεις που έχουν -όποιες και να είναι αυτές- τις έχουν για το ΚΑΛΟ. Γιατί πιστεύουν ό καθένας με την δική του άποψη, ότι θα βελτιωθεί η κοινωνία. Αυτό είναι "παγκόσμιο" στο πολιτικό φάσμα...
Έτσι, δώσαμε περιθώρια και φτάσαμε να δικαιολογούμε τα "φάλτσα" των πολιτικών προσώπων που μας εκφράζανε (ο καθένας στο χώρο του), τους δώσαμε 2η και 3η ευκαιρία...
Τι κάνανε αυτοί? Εκφράζανε και καλά τον πολιτικό λόγο που μας ήταν ελκυστικός....και δεν εννοούσαν τίποτε άλλο παρά την βόλη τους...
Όλοι πλέον -ελπίζω- έχουμε δει πόσο συχνά μας τα λένε "και έτσι και γκιουβέτσι", ότι αυτό που πραγματικά θέλουν δεν είναι να λύσουν τα προβλήματά μας, αλλά απλά να διαχειριστούν το κομμάτι της εξουσίας που τους αναλογεί.
Είναι τρομερό πως ενώ "σφάζονται" όταν βρίσκονται στο Βήμα της βουλής, απευθυνόμενοι σε άδεια έδρανα (γιατί οι άλλοι είναι σε παχυλά αμειβόμενες πλην ατελέσφορες και παντελώς άχρηστες επιτροπές), περνάνε νύχτα τα καλά και συμφέροντα για τους ίδιους ΠΑΜΨΗΦΕΙ!
Αφήσανε οι αδίστακτοι, το 99% των πολιτών (αυτών που δεν είναι κολλημένα κομματόσκυλα) να αισθάνονται εγκλωβισμένοι, χωρίς επιλογή, να σκέφτεται "ποιον στο διάολο να ψηφήσω όλοι τους σκ@τ@ είναι)...
Κάνανε στην Δημοκρατία μας το υπέρτατο κακό: την αποδομήσαν σε πάρε δώσε μεταξύ των κομμάτων...
Έχετε δει πόσο συντεταγμένοι πίσω απο την κομματική γραμμή είναι όλοι τους? Είναι απίστευτο αλλά οι βολευτές μας δεν έχουν πια ατομική συνήδειση.....Έχετε δει ότι το 99% των νομοσχεδίων ψηφίζεται απο 8 - 10 άτομα? Έχουν συμφωνήσει οι άθλιοι, ότι δεν χρειάζεται να παρίστανται όλοι -έτσι κι'αλλιώς ουδείς θα ξεφύγει απο την κομματική γραμμή- απλά οι παρόντες να είναι τόσοι όση είναι είναι και η αναλογία των κομμάτων στη βουλή...
Έχω δει σε δημόσιες υπηρεσίες να χτυπάνε κάρτα, οι ίδιοι γιατί είναι ελεύθεροι στην ΚΟΠΑΝΑ?
Η παιδεία? Για την κατάντια της οποίας ΦΤΑΙΝΕ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ..... Απλά δείτε τα πανεπιστήμιά μας....δεν σας θυμίζουν τη βουλή? Παπαριές πολίτικάντικου λόγου, μπάχαλο, βόλεμα και αποτέλεσμα σπουδών? Σχεδόν μηδέν....
Φταίμε εμείς, αλλά αν θέλουμε να ελπίζουμε σε "εξυγίανση" του πολιτικού τους "ήθους" δεν μπορώ να φανταστώ άλλο τρόπο από το κράξιμο, την ξεφτίλα...
Και να αρχίσουμε την ξεφτίλα χωρίς φόβο και πάθος απο τους πολιτικούς που υποτίθεται ότι μας εκφράζουν, ο καθένας στο "κόμμα" του, τον πολιτικό του χώρο! Τέρμα οι "εκπτώσεις"! Πίσσα και πούπουλα σε όλους τους....

ΥΓ. Ας μου εξηγήσει κάποιος βρε παιδιά, αν και ξέρω απο υπολογιστές σχετικά αρκετά....δεν μπορώ να καταλάβω.... 5000 ευρώ επίδομα για υπολογιστή????? Τι σκ@τ@ υπολογιστές είναι αυτοί? Πόση υπολογιστική ισχύ χρειάζονται?

ΥΓ. Ας μου εξηγήσει κάποιος βρε παιδιά, αν και ξέρω απο υπολογιστές σχετικά αρκετά....δεν μπορώ να καταλάβω.... 5000 ευρώ επίδομα για υπολογιστή????? Τι σκ@τ@ υπολογιστές είναι αυτοί? Πόση υπολογιστική ισχύ χρειάζονται?

Για εξοπλισμό γραφείου γενικά είναι. Υπολογιστή, εκτυπωτές, τηλεφωνικά κέντρα... Εάν τα πάρεις όλα αυτά, το ποσό είναι λογικό. Μόνο ένα σοβαρό κέντρο για γραφείο 4 ατόμων ξεπερνά τα 1500 ευρώ με τις συσκευές του. Βέβαια αυτά είναι πάγιες εγκαταστάσεις, πριν πώς λειτουργούσαν? Θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον μόνο για τους νεοεκλεγέντες.

Για εξοπλισμό γραφείου γενικά είναι. Υπολογιστή, εκτυπωτές, τηλεφωνικά κέντρα... Εάν τα πάρεις όλα αυτά, το ποσό είναι λογικό. Μόνο ένα σοβαρό κέντρο για γραφείο 4 ατόμων ξεπερνά τα 1500 ευρώ με τις συσκευές του. Βέβαια αυτά είναι πάγιες εγκαταστάσεις, πριν πώς λειτουργούσαν? Θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον μόνο για τους νεοεκλεγέντες.

Τι να πω φίλε μου....τι να πω...έχω πάθει κατάθλιψη (πολιτικά εννοώ).
Εσύ και εγώ θα δουλεύουμε μέχρι τα 65-67-100 για να πάρουμε μια σύνταξη της πείνας, ενώ αυτοί με μία (1) !!! τετραετία παίρνουν ονειρική για εμάς σύνταξη...
Αντέδρασε ένας βολευτής σε αυτό? ΕΝΑΣ?

Σ' αυτά τα ιδιωτικά που στέλνουν οι πολιτικοί μας τα παιδιά τους θα ήθελα να ξέρω αν αυτοί οι πολιτικοί έχουν παλέψει σκληρά για να:

1. Φτιάξουν οργανώσεις φοιτητών (ΔΑΠ, ΠΣΚ κλπ).
2. Να κάνουν καταλήψεις.
3. Να τα γεμίσουν με αφίσες του κόμματος.
4. Να συμμετέχουν στη διοίκηση οι φοιτητικές παρατάξεις.
5. Να έχουν άσυλο.

Με λίγα λόγια να υπάρχουν οι κομματικές νεολαίες και να κάνουν ότι κάνουν και στα Δημόσια ΑΕΙ.

Ή μήπως σε αυτά προσπαθούν να τα κρατήσουν καθαρά και όμορφα και να κάνουν οι καθηγητές τη δουλειά τους απρόσκοπτα και σε ανθρώπινες συνθήκες.

Τι ψάχνεις τώρα, τέτοιες δημοκρατικές πολυτέλειες μόνο στα δημόσια, γι'αυτό άλλωστε και όλα τα μυαλά που έχουν την οικονομική δυνατότητα εγκαταλείπουν από πριν το πανεπιστήμιο. Όσα δεν την έχουν, απλά εξαφανίζονται μετά, με υποτροφίες...