Nordost...!!!???!!!

Αυτό που έμαθα είναι ότι η κάθε εταιρία, όπως και στα ηχεία και στους ενισχυτές έχει τη δική της φιλοσοφία για τον χαρακτήρα του ήχου.
Πρώτη κίνηση είναι να ακούσουμε καλώδια παραπλήσιας τιμής από διαφορετικές εταιρίες για να αποφασίσουμε ποιός "χαρακτηρας" μας κάνει και μετά βλέπουμε που θέλουμε να φτάσουμε... :)

Συμφωνούμε απόλυτα

Εμένα όμως η απορία μου έχει να κάνει με το θέμα τα διαφορα μήκη των καλωδίων...
Αυτό ήταν το θέμα της παρουσίασης όταν ήμουν στον χώρο...

Αν μπορούμε να μάθουμε τι ακριβώς ισχυρίζεται η Nordost και απο κει και πέρα κατα πόσο όλα αυτά έχουν κάποια καθολική (λέμε τώρα) εφαρμογή...

Όπως και να το πάρεις δεν νομίζω ότι η απόδειξη θα είναι πιό λογική από βουντού, Feng Shuei ή προκατάληψη.
Από τον σταθμό παραγωγής ρεύματος μέχρι το σπίτι μας έχουμε ένα καλώδιο μερικών χιλιομέτρων. Από το ρολόι μέχρι τον πίνακα μερικών δεκάδων μέτρων. Όπως και από τον πίνακα στο πολύμπριζο.
Να δεχτώ ότι ένα φίλτρο ρεύματος εκεί θα κάνει δουλειά γιατί θα καθαρίσει το ρεύμα από τα παράσιτα.
Να δεχτώ ότι ένα πιό χοντρό καλώδιο θα δώσει ρεύμα στον ενισχυτή και αυτός θα αναπνεύσει καλύτερα.
Να δεχτώ ότι μία θωράκιση στο καλώδιο θα κάνει καλή δουλειά.
Αλλά το ίδιο καλώδιο αν αποκτήσει 0.2 μέτρα παραπάνω να δουλέψει καλύτερα επειδή κάποιο μέρος του ημίτονου του ρεύματος θα είναι ατόφιο μέσα στο καλώδιό μου δεν μπορώ να το δεχτώ εύκολα ρε παιδιά, τι να κάνουμε...
Έχει κάνει η Nordost συμβόλαιο με τη ΔΕΗ ότι το ημίτονο των 50Hz θα μπαίνει στα 0 Volt στο συγκεκριμένο καλώδιο που αποτελεί το 1/10000 της αλυσίδας;
Ποιός ξέρει...

Μιλώντας για interconect στων οποίων την παρουσίαση παραβρέθηκα....

Η διαφορά προς το καλύτερο απο το καλώδιο των 2+ μέτρων στο 4+ ήταν αισθητη.... (δεν εξετάζω αν δικαιολογούσε το κόστος. Μόνο το οτι υπήρχε...)

Για τα καλώδια ρεύματος όντως ιχσύει αυτό που λες είναι η απόληξη κάποιων χλμ καλωδίου.... για τα interconects όμως;;

Έτσι που τα έλεγε για τα ic το ένα αναιρούσε το άλλο..
Από την μία έλεγε ότι η ταχύτητα έχει μεγάλη σημασία και κατάφεραν να στέλνουν το σήμα από την πηγή στον ενισχυτή με το 85% της ταχύτητας του φωτός και από την άλλη ότι ένα μεγαλύτερο ic ακούγεται καλύτερα...
Μα όταν το σήμα έχει να διανύσει μεγαλύτερο μήκος δεν θα το κάνει πιό αργά;
Ντεν ξέρει μάτια μου...

Μπορεί να μην έχει μεγάλη σημασία, αλλά το σήμα δεν θα θέλει τον 4απλάσιο χρόνο να μεταφερθεί από τη μία άκρη στην άλλη ενός ic 4 μέτρων σε σχέση με ένα ic του ενός μέτρου;
Στο Valhalla αν θυμάμαι καλά τα λεγόμενα του κυρίου, το σήμα τρέχει με το 80% της ταχύτητας του φωτός. Στα Odin με το 90%. Άρα...
Αν σε ένα μέτρο valhalla θέλει 1 δευτερόλεπτο (απλουστεύω) στα odin θα θέλει 0.92 δευτερόλεπτα. Σε ένα Odin των δύο μέτρων δεν θα θέλει 0,92 x 2 (διπλάσιο μήκος) 1,84 δευτερόλεπτα;
Το συμπέρασμα (αν βγάλουμε εκτός τα voodoo) δεν είναι ότι το valhalla του ενός μέτρου είναι πιό καλό από το odin των δύο;
Απλά μαθηματικά και πάλι δεν βγαίνει! :flipout:

Ναι μπορει να θελει τετραπλασιο χρονο αλλα αν αυτος ο χρονος ειναι ελαχιστος σε σχεση με αλλα καλωδια, και το τετραπλασιο παλι ελαχιστο θα ειναι. Υποθεσεις κανω.

στα ψηφιακα καλωδια ισχυη οτι συγκεκριμενο μηκος παιζη καλυτερα και τεκμηριωνεται κιολας.

μηπως ηπαρχη κατι αντιστοιχο και στα αναλογικα και μας διαφευγη;

Re: Απάντηση: Nordost...!!!???!!!

Ναι μπορει να θελει τετραπλασιο χρονο αλλα αν αυτος ο χρονος ειναι ελαχιστος σε σχεση με αλλα καλωδια, και το τετραπλασιο παλι ελαχιστο θα ειναι. Υποθεσεις κανω.

Καλά, σίγουρα υποθέσεις κάνουμε γιατί ξέρουμε μόνο αυτά που είπε ο κύριος σχετικά με τα καλώδια της εταιρίας του. Δεν είμαστε και μέσα στο εργοστάσιο...
Απλά επειδή συγκρίνει δύο καλώδια ΠΟΛΥ υψηλής τιμής της ίδιας εταιρίας που υποθέτω έχουν την ίδια φιλοσοφία κάπου αναρωτιόμαστε...

Μακροκοσμικά έχουμε δύο αυτοκίνητα. Το ένα τρέχει με 80 χιλιόμετρα την ώρα και το άλλο με 90. Βάζουμε αυτό που τρέχει με 80 να πάει σε μία απόσταση 100 χιλιομέτρων και αυτό με 90 σε μία απόσταση 400 χιλιομέτρων.
Αυτό με τα 80 δεν θα φτάσει πιό γρήγορα;
Μήπως τελικά δεν έχει σημασία η ταχύτητα με την οποία θα φτάσει το σήμα στις άκρες του καλωδίου αλλά η ταχύτητα με την οποία θα κινηθεί προς αυτό;
Μήπως οι κουλούρες κάνουν καλό στα ic τελικά; Γιατί 4 μέτρα ic σε λογικό στερεοφωνικό δεν είναι λίγο... πολλά;

Υπάρχει... Παθητικό είναι. -bye-

Μήπως να φτιάξουμε και ένα club ορθογραφίας;;;
:flipout::flipout::flipout:
Πλάκα κάνω παιδιά μην το πάρει κανένας προσωπικά.....

Στο θέμα μας τώρα:
4 μέτρα ic είναι πάααρα πολλά.... απο πρακτικής άποψης. Ελα ντέ όμως που ακουγόταν πιο καλά...
Πάντως αν σκεφτείς το κόστος ενος τέτοιου καλωδίου είναι πραγματικά εξωφρενικό......

Μήπως να κάνουμε ένα test να βρούμε ένα ic χαμηλής κατηγορίας τιμής που βγαίνει σε 2 και σε 4 μέτρα και να τα συγκρίνουμε.... Ξέρετε καμία εταιρία που να βγάζει 4μετρο ic;;;

την πλακα την ξεκινησα μονος μου δεν υπαρχη θεμα παρεξηγησης.

δεν ξερω αν εχουν κι αλλοι το προβλημα με το πληκτρολογιο αλλα οταν

γραφω σε χαρτι σπανια κανω λαθος.

το χερι μου θυμαται πως να το πω.

στο θεμα μας τωρα.

στα ψηφιακα καλωδια καποιος καποτε ανεφερε οτι παιζουν καλυτερα σε

πολλαπλασια του 45(εκατοστα).

αυτο μπορη να εξηγηθη απο την μειωση των στασιμων που δημιουργουν

ανακλαση μερους του σηματος πισω στην πηγη.

2-3 συνφορουμιτες τοτε φτιαξαμε μερικα καλωδια και οντως ακουσαμε

βελτιωση.

υποθετω οτι κατι αντιστοιχο συμβαινη και εδω αλλα πρεπη να ξερουμε

ποιανου αριθμου πολλαπλασιο πρεπη να ειναι το καλωδιο γιατι στην τυχη δεν

κανουμε τιποτα.

ισως ο μιχαηλος ο γιαννης που ειναι αντιπροσωπος να μπορη να βοηθηση.

ισως ο μιχαηλος ο γιαννης που ειναι αντιπροσωπος να μπορη να βοηθηση.

Αυτό θα ήταν πολύ καλό. :SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Να μας πεί την ακριβή και πλήρη αποψη της Nordost για ic, ηχείων, ρεύματος, ψηφιακά....

Γιατί απο την μια η όχι και τόσο καθαρή προφορά/αρθρωση του εκπροσώπου και απο την άλλη η ο λίγος χρόνος που ο καθένας παραβρέθηκε στην παρουσίαση μπορεί να μας έχουν οδηγήσει σε παρανοήσεις.....

Last edited:
δεν ξερω αν εχουν κι αλλοι το προβλημα με το πληκτρολογιο αλλα οταν

γραφω σε χαρτι σπανια κανω λαθος.

Εγώ πάλι έχω ξεχάσει πως γράφουν στο χαρτί...
Ακόμα ψάχνω τα κουμπιά σε κάτι σημειωματάρια που αγόρασα πρόσφατα... :(

Γιατί δεν κάνουμε κατι πιό απλό; Να φτιάξουμε δικά μας καλώδια ic και να δοκιμάσουμε σε διάφορα μέτρα να δούμε αν υπάρχει διαφορά; :)

Γιατί δεν κάνουμε κατι πιό απλό; Να φτιάξουμε δικά μας καλώδια ic και να δοκιμάσουμε σε διάφορα μέτρα να δούμε αν υπάρχει διαφορά; :)

γιατι μπορη να θελη 4.10 μετρα και εμεις να φτιαξουμε 4.