NOVA 3D

Ναι, αλλά αν μετακινηθείς απ' το κέντρο του οριζόντιου και κατακόρυφου άξονα, το 3D πάει περίπατο.

Σε μία καφετέρια μόνο 1-2 σειρές τραπεζιών θα μπορούν να δουν σωστά, χωρίς κι αυτό να είναι σίγουρο μιας και οι περισσότερες τηλεοράσεις είναι τοποθετημένες αρκετά ψηλά. Συνεπώς θα χρειάζονται περισσότερες 3D τηλεοράσεις και σε διαφορετική διάταξη.....

Σαν κάτοχος passive συμφωνώ πως το passive είναι μονόδρομος για ξεκούραστη θέαση χωρίς περιορισμό στα άτομα (στον οριζόντιο άξονα δεν υπάρχει περιορισμός όπως στο active οπότε μπορούν να δουν πολλοί απ όλες τις πλευρές). Είναι πραγματικά απόλαυση πχ το ότι μπορώ να δω 3d με φίλους χωρίς πανάκριβα γυαλιά (κάνουν οποιαδήποτε RealD ακόμα και αυτά του village φυσικά) και χωρίς φυσικά να στριμωχνόμαστε ο ένας πάνω στον άλλο στο κέντρο της οθόνης. ΟΜΩΣ είναι επίσης απόλυτα σωστό ότι στον κάθετο άξονα το 3d πάει περίπατο όταν αποκλίνουμε απ το κέντρο. Αυτό το βλέπει κάποιος και σε μερικά καταστήματα που συνήθως βάζουν τις τηλεοράσεις χαμηλά με τους πελάτες όρθιους με αποτέλεσμα οι passive να αδικούνται και να ακούμε το κλασσικό "η αίσθηση του 3d είναι πολύ μειωμένη" Αν φυσικά κάποιος σκύψει λίγο ώστε η ευθεία του κεφαλιού του να είναι ανάμεσα στο κάτω και στο πάνω πλαίσιο της τηλεόρασης τότε καταλαβαίνει πως δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά απ το 3d μιας active (με την διαφορά ότι είναι απείρως πιο ξεκούραστο κτλ)
Δεν ξέρω λοιπόν στην συγκεκριμένη υλοποίηση της LG (και προφανώς και της philips αν και δεν έχω δει) κάνει σαν τεχνολογία για μια καφετέρια πχ που θα υπάρχουν άνθρωποι καθισμένοι αλλά και όρθιοι και στο bar κτλ.. Θα έπρεπε όπως ειπώθηκε παραπάνω να υπήρχαν τουλάχιστον 2 τηλεοράσεις σε διαφορετικό ύψος για σωστή θέαση και σίγουρα όχι ψηλά όπως σήμερα. Οπότε σίγουρα θέλουμε μια με το νοητό κέντρο του κάθετου άξονα της στο ύψος ενός καθισμένου ανθρώπου ή καλύτερα λίγο πιο ψηλά για να μην ενοχλούν οι μπροστινοί ψηλοί τους πίσω, δηλαδή το κεφάλι στο ύψος σχεδόν του κάτω πλαισίου της tv και άλλη μια πιο ψηλά στο ύψος ενός όρθιου ανθρώπου ώστε να πιάσεις τους όρθιους περιφερειακά του μαγαζιού πχ στο bar. Σε 2d θέαση η TV που είναι πιο ψηλά φυσικά θα έχει την τιμητική της. Ακούγεται τραγικό αλλά δεν είναι καθώς δεν είναι τόσο τραγική η γωνία που έχεις στην κάθετη θέαση (πχ στο ύψος του κάτω πλαισίου θα βλέπεις μια χαρά οπότε έτσι με σωστό κρέμασμα μπορούν να βλέπουν όλοι μια χαρά) απλά είναι σίγουρα χειρότερο από μιας active (που με την σειρά της είναι χειρότερη στην γωνία της οριζόντιας θέασης).
Με αυτή την παραδοχή λοιπόν (πχ 2 tv και την σωστή επιλογή ύψους) τότε ναι θα μπορούμε να μιλάμε για σωστή και φτηνή 3d θέαση σε μια καφετέρια πχ και προφανώς θα ήταν η καλύτερη λύση την δεδομένη στιγμή. Φοβάμαι μόνο ότι οι μαγαζάτορες θα τρέξουν να πάρουν μια passive και μερικές ντουζίνες γυαλιά, θα την κρεμάσουν εκεί που είχαν την παλιά tv στα 3 μέτρα ψηλά και μετά θα απορούν γιατί δεν ικανοποιούνται οι πελάτες και γιατί είναι ελαττωματική και δεν δείχνει όπως στο μαγαζί :P

Απάντηση: Re: NOVA 3D

Ναι, αλλά αν μετακινηθείς απ' το κέντρο του οριζόντιου και κατακόρυφου άξονα, το 3D πάει περίπατο.

Σε μία καφετέρια μόνο 1-2 σειρές τραπεζιών θα μπορούν να δουν σωστά, χωρίς κι αυτό να είναι σίγουρο μιας και οι περισσότερες τηλεοράσεις είναι τοποθετημένες αρκετά ψηλά. Συνεπώς θα χρειάζονται περισσότερες 3D τηλεοράσεις και σε διαφορετική διάταξη.....

Το passive, έχει περισσότερες "ανοχές". Σε pub που είχα δει στο Λονδίνο υπήρχαν διάσπαρτα κρεμαστές, σε ύψος περίπου 2μ, με μία κλίση προς τα κάτω, 5-6 46" με passive και ο καθένας καθόταν όπου ήταν η παρέα του. Επίσης με το που ήθελες να δεις το 3D και παράγγελνες τα γυαλιά, ο σερβιτόρος σου ζητούσε να πληρώσεις τα γυαλιά και με την αποχωρηση σου από την pub, αν έδινες τα γυαλιά πίσω, σου έπέστρεφε το ποσό. Υπήρχαν μάλιστα αρκετοί που ερχόνταν με την παρέα τους και με δικά τους γυαλιά.
Όπως είπε και ο craven, είναι μονόδρομος το passive

Από μικρή εμπιρεία θέασης σε 3D TV νομίζω έχεις δίκιο.

Craven μαλλον αντιθετα τα λες σχετικα με τη θεαση σε οριζοντιο αξονα: εχοντας την Pan 50VT30, με ενεργα γυαλια, σε διαβεβαιωνω οτι αν πας ακομη και σχεδον παραλληλα με την οθονη ελαχιστα χανει το 3Δ, ενω ως γνωστον και η εικονα δεν χαλαει οπως σε μια lcd. Ομως η φθηνεια τρωει τον παρα (και καλως δηλαδη!)

Εγω αρχικα ρωτησα για καμια καφετερια γιατι ξερω οτι υπαρχουν καποιες οι οποιες εχουν δορυφορικα πακετα και δειχνουν ξενα πρωταθληματα και σκεφτικα μηπως καποιος ειχε δοκιμαση να κανει και 3D προβολη.
Ασφαλως και δεν θα ξεκιναγε καποιος να κανει μια τετοια επενδυση για μια πιλοτικη εκπομπη οπως αυτη της νοβα η οποια γινεται ως αντιδραση στο πακετο του οτε.
Τωρα οι εγγλεζοι οταν ξεκινησαν το 3D καναλι τους εστησαν σε καποιες παμπ-πελατες τους οθονες με την βοηθεια και την τεχνικη συνδρομη της lg σαν διαφημηση και επιδειξη της υπηρεσιας και της τεχνολογιας τους.
Αυτα.
Μια και ετυχε και το ειδες αν θες Νικο πες μας τις εντυπωσεις σου.
Regards dbfan

Μια και ετυχε και το ειδες αν θες Νικο πες μας τις εντυπωσεις σου.
Regards dbfan

Ήταν πάρα πολύ καλό και δεν με κούρασε καθόλου.Με Passive βεβαια
Μπορώ να πω ότι είχε πολύ κόσμο, δεν ξέρω βέβαια αν σε κανονικά παιχνίδια του bskyb είχε περισσότερους ή λιγότερους.Αλλά ήταν εντυπωσιακό, αλλά τότε η κάλυψη ήταν με 6 σημεία λήψης. Πλέον δεν ξέρω με πόσες έχουν φτάσει. Ξέρω κάποιον που είναι αναμεμιγμένος με το όλο θέμα και θα είναι και στο σημερινό 3D στήσιμο, οποτε ευελπιστώ ότι θα μάθω κατι παραπάνω. Επειδή ξέρω ότι σε ενδιαφέρει, θα μοιραστώ τις πληροφορίες που θα μου δώσει.

Ναι με ενδιαφερει παρα πολυ την εχεις καταλαβει την ψωναρα μου με την δουλεια μας.
Ως επι το πλειστον τωρα τελευταια οι θεσεις ειναι 9 απ'οτι εχω δει στο νετ αλλα και στην εκθεση.
Ευχαριστω πολυ
Regards dbfan

Sorry για το off-topic αλλα να ρωτησω ρε παιδια.Υπαρχει τεχνολογια αυτη την στιγμη στις οικιακες τηλεορασεις για πραγματικο 3d?Kαι ποιες τηλεορασεις ειναι αυτες,ποιες ειναι οι καλυτερες?Ας βαλει καποιος ενα λινκ να ψαχτουμε...

Re: Απάντηση: Re: NOVA 3D

Ήταν πάρα πολύ καλό και δεν με κούρασε καθόλου.Με Passive βεβαια
Μπορώ να πω ότι είχε πολύ κόσμο, δεν ξέρω βέβαια αν σε κανονικά παιχνίδια του bskyb είχε περισσότερους ή λιγότερους.Αλλά ήταν εντυπωσιακό, αλλά τότε η κάλυψη ήταν με 6 σημεία λήψης. Πλέον δεν ξέρω με πόσες έχουν φτάσει. Ξέρω κάποιον που είναι αναμεμιγμένος με το όλο θέμα και θα είναι και στο σημερινό 3D στήσιμο, οποτε ευελπιστώ ότι θα μάθω κατι παραπάνω. Επειδή ξέρω ότι σε ενδιαφέρει, θα μοιραστώ τις πληροφορίες που θα μου δώσει.
Δες αυτο που βρηκα χτες:http://www.live-production.tv/news/3d-arising/top-match-week-topvisions-dedicated-3d-obvan.html
Regards dbfan

Sorry για το off-topic αλλα να ρωτησω ρε παιδια.Υπαρχει τεχνολογια αυτη την στιγμη στις οικιακες τηλεορασεις για πραγματικο 3d?Kαι ποιες τηλεορασεις ειναι αυτες,ποιες ειναι οι καλυτερες?Ας βαλει καποιος ενα λινκ να ψαχτουμε...
Οταν λες πραγματικο 3D τι εννοεις????
Regards dbfan

Έχω την Sony HX820, με τα αντίστοιχα 3D γυαλιά. Μπορώ να δω σήμερα το ματς τρισδιάστατο; Αυτό με το side by side με ανησύχησε λίγο.

Έχω την Sony HX820, με τα αντίστοιχα 3D γυαλιά. Μπορώ να δω σήμερα το ματς τρισδιάστατο; Αυτό με το side by side με ανησύχησε λίγο.
Αν εισαι συνδρομιτης της νοβα με τον HD δεκτη ναι.Side by side ειναι ο τροπος παραγωγης, μεταδοσης και ληψης του 3D τηλεοπτικου σηματος.
Regards dbfan

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: NOVA 3D

Το είχα δει και εγώ αυτό, μάλιστα έχω δει όλο το live-production. Βασικά αν εξαιρέσεις τα polecam και την spidercam που είναι minicams, οι άλλες είναι κανονικές μηχανές και μάλιστα Sony. Επίσης οι 2 απο αυτές τις θέσεις είναι splitbeam, για τα κοντινά πλάνα. Όλες οι άλλες είναι side by side

Οταν λες πραγματικο 3D τι εννοεις????
Regards dbfan
Eιχα διαβασει οτι ακομα δεν "υπαρχει" τεχνολογια 3d στις τηλεορασεις,απλα ειναι πιο γρηγορες απο τις συμβατικες και να μην βιαστουμε για αγορα γιατι θα την πατησουμε.Αυτο πριν κανα 6μηνο.Αυτη την στιγμη ΑΞΙΖΕΙ να κανουμε αγορα 3d τηλεορασης και ποια?Αν θες προτεινε καποια μοντελα.

Κάτι άκουσα ότι θα το δείξει και σε κάποια από τα πολυσινεμά. Έχει ακούσει κανείς τίποτα;

Eιχα διαβασει οτι ακομα δεν "υπαρχει" τεχνολογια 3d στις τηλεορασεις,απλα ειναι πιο γρηγορες απο τις συμβατικες και να μην βιαστουμε για αγορα γιατι θα την πατησουμε.Αυτο πριν κανα 6μηνο.Αυτη την στιγμη ΑΞΙΖΕΙ να κανουμε αγορα 3d τηλεορασης και ποια?Αν θες προτεινε καποια μοντελα.

Οποιος τα λεει αυτα θα εχει...6 χρονια να δει 3Δ! Δεν ξερω τι περιθωρια προοδου εχει ακομη το 3Δ (μαλλον το ολογραφημα θα ακολουθησει), αλλα ετσι οπως δειχνει ΤΩΡΑ η τιβι μου ειναι τελειο, ζωντανο!