Nova EMMs και CCcam attack;

Το πρώτο ποστ (περί EMM και CCcam) δεν ισχύει πλέον. Τα EMM περνάνε κανονικά.

Αυτό που έχει γίνει είναι ότι έχει ενεργοποιηθεί η antisharing προστασία του irdeto.

Υπάρχουν διάφορα επίπεδα antisharing. Προσωπικά έχω δει τουλάχιστο 3. Το πρώτο, "σκληρό" επίπεδο, επιτρέπει μόνο ένα κανάλι ταυτόχρονα. Το "σκληρό" επίπεδο πιθανότατα δουλεύει καλά σε νεώτερους δέκτες panasat, αλλά δε δουλεύει καλά σε παλαιότερους δέκτες panasat, δέκτες με επίσημο irdeto cam κτλ. Αυτό το επίπεδο χρησιμοποιείται εδώ και καιρό σε ένα αυστραλιανό πάροχο, αλλά αυτός είχε το πλεονέκτημα να έχει ιδιοκτησιακούς την πλειοψηφία των δεκτών.

Το δεύτερο, "μεσαίο" επίπεδο, επιτρέπει μέχρι 3 ή 4 κανάλια ταυτόχρονα. Είναι το επίπεδο που σε μεταφέρουν από τη Nova αν διαμαρτυρηθείς πως με επίσημο μωβ irdeto έχεις πρόβλημα. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να έχεις εύκολα οικιακό CS μέχρι 3 δέκτες το πολύ (και χωρίς φυσικά πολλαπλές εγγραφές).

Φαίνεται να υπάρχει άλλο ένα επίπεδο, το "μαλακό", όπου επιτρέπονται μέχρι 5-6 διαφορετικά κανάλια ταυτόχρονα.

Τέλος υπάρχουν ακόμα συνδρομές που δεν έχει ενεργοποιηθεί το anti-cs, αφού ενεργοποιούνται περίπου 10.000 κάρτες καθημερινά.

Είναι μία πολύ μεγάλη επιτυχία της Irdeto, η οποία από περίγελος (με τις κλωνοκάρτες κτλ) έγινε αυτή τη στιγμή ο μόνος πάροχος συστημάτων προστασίας συνδρομητικής τηλεόρασης που καταφέρνει να καταπολεμήσει το ερασιτεχνικό CS.

Οι μεγάλοι payservers μπορούν φυσικά να ενώσουν δεκάδες συνδρομές και να συνεχίσουν την παράνομη δραστηριότητά τους. Γι' αυτούς η Irdeto ετοιμάζει το επόμενο χτύπημα, το finger printing. Πρόκειται για ειδική εντολή ECM που δε διαφέρει από τις άλλες και μέσω αυτής ανιχνεύεται η ταυτότητα της κάρτας που μοιράζει τα κανάλια. Έτσι θα αρκεί η αγορά μίας παράνομης συνδρομής από τους τεχνικούς της Irdeto για να ανακαλύψουν όλες τις κάρτες ενός payserver και να τις απενεργοποιήσουν άμεσα.

Ένα μεγάλο μπράβο στην Irdeto. Flawless victory. Fatality.

Last edited:
Μάλιστα. Ενδιαφέρουσες ειδήσεις και εξελίξεις.
Άντε καιρός να λήξουν τα θέματα με τους payservers...

Απάντηση: Re: Nova EMMs και CCcam attack;

Είναι μία πολύ μεγάλη επιτυχία της Irdeto, η οποία από περίγελος (με τις κλωνοκάρτες κτλ) έγινε αυτή τη στιγμή ο μόνος πάροχος συστημάτων προστασίας συνδρομητικής τηλεόρασης που καταφέρνει να καταπολεμήσει το ερασιτεχνικό CS.

Τo Canal+ Canalsatellite με την πρόσφατη αλλαγή (viaccess) καρτών έχει τις ίδιες προδιαγραφές αν και δεν τις έχουνε ενεργοποίηση ακόμα.

.

Το δεύτερο, "μεσαίο" επίπεδο, επιτρέπει μέχρι 3 ή 4 κανάλια ταυτόχρονα. Είναι το επίπεδο που σε μεταφέρουν από τη Nova αν διαμαρτυρηθείς πως με επίσημο μωβ irdeto έχεις πρόβλημα. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να έχεις εύκολα οικιακό CS μέχρι 3 δέκτες το πολύ (και χωρίς φυσικά πολλαπλές εγγραφές).

Φαίνεται να υπάρχει άλλο ένα επίπεδο, το "μαλακό", όπου επιτρέπονται μέχρι 5-6 διαφορετικά κανάλια ταυτόχρονα.

'Ετσι μάλιστα. Κάνουν την δουλεία τους εκείνη βλέπουμε και μεις στην κρεβατοκάμαρα κ στο παιδικο (εκτός του σαλονιού) που λέει ο λόγος...
όλοι ικανοποιημένοι. Αρκεί μην μας το στερήσουν και αυτο...

Re: Απάντηση: Re: Nova EMMs και CCcam attack;

Τo Canal+ Canalsatellite με την πρόσφατη αλλαγή (viaccess) καρτών έχει τις ίδιες προδιαγραφές αν και δεν τις έχουνε ενεργοποίηση ακόμα.

Ναι, αυτό ακούγεται για το Viaccess 4 καιρό τώρα, αλλά μένει να αποδειχτεί στην πράξη. Είδομεν.

Το πρώτο ποστ (περί EMM και CCcam) δεν ισχύει πλέον. Τα EMM περνάνε κανονικά.

Αυτό που έχει γίνει είναι ότι έχει ενεργοποιηθεί η antisharing προστασία του irdeto.

Υπάρχουν διάφορα επίπεδα antisharing. Προσωπικά έχω δει τουλάχιστο 3. Το πρώτο, "σκληρό" επίπεδο, επιτρέπει μόνο ένα κανάλι ταυτόχρονα. Το "σκληρό" επίπεδο πιθανότατα δουλεύει καλά σε νεώτερους δέκτες panasat, αλλά δε δουλεύει καλά σε παλαιότερους δέκτες panasat, δέκτες με επίσημο irdeto cam κτλ. Αυτό το επίπεδο χρησιμοποιείται εδώ και καιρό σε ένα αυστραλιανό πάροχο, αλλά αυτός είχε το πλεονέκτημα να έχει ιδιοκτησιακούς την πλειοψηφία των δεκτών.

Τέλος υπάρχουν ακόμα συνδρομές που δεν έχει ενεργοποιηθεί το anti-cs, αφού ενεργοποιούνται περίπου 10.000 κάρτες καθημερινά.

Οι μεγάλοι payservers μπορούν φυσικά να ενώσουν δεκάδες συνδρομές και να συνεχίσουν την παράνομη δραστηριότητά τους. Γι' αυτούς η Irdeto ετοιμάζει το επόμενο χτύπημα, το finger printing. Πρόκειται για ειδική εντολή ECM που δε διαφέρει από τις άλλες και μέσω αυτής ανιχνεύεται η ταυτότητα της κάρτας που μοιράζει τα κανάλια. Έτσι θα αρκεί η αγορά μίας παράνομης συνδρομής από τους τεχνικούς της Irdeto για να ανακαλύψουν όλες τις κάρτες ενός payserver και να τις απενεργοποιήσουν άμεσα.

Ένα μεγάλο μπράβο στην Irdeto. Flawless victory. Fatality.

Φυσικά δεν μπορούμε να προεξοξλούμε επιτυχία της Irdeto. Πρέπει να δούμε πως θα αντιδράσουν και τα softcam. Πχ δεν μπορούμε να είμασε σίγουροι ότι το finger printing δεν θα μπορέσει να απενεργοποιηθεί, ή τα softcams δε θα μπορούν να αλλάξουν την "ταυτότητα" της κάρτας.

Προσωπικά θα ήθελα να πετύχει. Αν ισχύουν αυτά που λες (και δεν έχω λόγο να ισχυριστώ πως δεν ισχύουν), μου δίνεται η εντύπωση ενός συμβιβασμού μεταξύ Irdeto και οικιακού (ή μικρής έκτασης) CS. Σαν να είπαν οι της Irdeto "ε, ας τους αφήσουμε να μοιράζουν μια κάρτα έως 4 άτομα, μικρό το κακό, τουλάχιστον αυτή η μια κάρτα θα είναι πληρωμένη". Οπότε τα softcam, απο τη στιγμή που θα τους επιτρέπεται το sharing σε 3-4, ίσως αφήσουν την κατάσταση ως έχει και δεν επιδιώξουν να σπάσουν αυτό το νέο anti-sharing policy.

Γεια σας. Διαβάζω το forum αρκετό καιρό και πιστεύω ότι είναι από τα πιο έγκυρα στο χώρο γι'αυτό και αποφάσισα να γραφτώ. Αυτό που μου γενάται ως απορία μετά τις τελευταίες εξελίξεις (μέτρα antisharing), είναι αν η νόβα θα επιτρέψει σε κατόχους panasat 1110 να ξεπαντρευτούν. Αφού μπορεί και αντιμετωπίζει επιτυχώς θέματα με cs, τότε γιατί να μη μας δώσει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε ένα δέκτη δικής μας επιλογής, ποιο γρήγορο με καλύτερο μενού, που δε θα χάνει τις προσωπικές λίστες καναλιών με reset κ.α. Ομολογώ ότι όταν αγόρασα τη συνδρομή, δεν είχα υπ'οψιν ότι πρέπει να χρησιμοποιώ το συγκεκριμένο δέκτη.

Παρακολουθώ καιρό αυτή την ωραία κουβεντούλα σας και πραγματικά μου έκανε εντύπωση σήμερα πως ένα αξιότιμο μέλος σας, πραγματικά σχεδόν αποκάλυψε την ταυτότητα του ξεστομίζοντας διθυράμβους προς τον υπεργολάβο του εργοδότη? του, την IRDETO… Και το αξιοσημείωτο είναι οτι το κάνει αυτό τη στιγμή που τα προβληματικά τεστ πάνω στα πειραματόζωα πελάτες της ακατανόμαστης συνεχίζονται καθιστώντας αδύνατη την απρόσκοπτη λειτουργία της υπηρεσίας που πληρώνουμε αδρά τόσα χρόνια... Πραγματικά είναι λυπηρό για μένα που ουδέποτε ασχολήθηκα με cs και πραγματικά αγόρασα ένα DM800 για να κάνω εγγραφές ντοκιμαντέρ να μην μπορώ να χρησιμοποιήσω την υπηρεσία που πληρώνω και επιπρόσθετα στην προσπάθεια μου να βρω ένα site όπου κάποιοι άνθρωποι υποτίθεται θα έκαναν μια συλλογική προσπάθεια να περιορίσουν τις χουντικές τακτικές της ακατανόμαστης αντ' αυτού να "πέφτω" πάνω σε εγκάθετους και καλοθελητές της προαναφερθείσας. Πραγματικά δεν με απασχολεί καθόλου εάν η nova λύσει το πρόβλημα που αφορά τα δικά της κέρδη. Αυτό όμως που με απασχολεί είναι να βρει μια λύση που αφορά τα δικά μας προβλήματα . Αυτό είναι η υγιής αντίδραση καθενός από εμάς που θεωρεί τον εαυτό του αδικημένο πελάτη. Τώρα εάν μερικοί αρέσκονται στο να στρέφουν την συζήτηση στην πειρατεία …. νομίζω κάτι τέτοιο είναι εκ του πονηρού…
.

Δεν θα έλεγα ότι μπορεί να έχεις άδικο αλλά χωρίς στοιχεία είναι κακό πράγμα το να κατονομάζεις.

Θα συμφωνήσω πως εμας μας ενδιαφέρει το δικό μας πρόβλημα και όχι της NOVA.

Για ποια επιτυχία τις Irdeto μιλάτε? Tο μόνο που κατάφεραν από ότι βλέπω είναι να εκδικηθούν τους νόμιμους συνδρομητές με Dreambox και κάρτα. Κατά τα αλλά το χοντρό card sharing καλά κρατεί.

Για ποια επιτυχία τις Irdeto μιλάτε? Tο μόνο που κατάφεραν από ότι βλέπω είναι να εκδικηθούν τους νόμιμους συνδρομητές με Dreambox και κάρτα. Κατά τα αλλά το χοντρό card sharing καλά κρατεί.

Σύμφωνα με το post του malakudi, δεν υπάρχει πλέον πρόβλημα στους νόμιμους δέκτες που παίζουν μια κάρτα χωρίς να τη μοιιράζουν. Δε σε καταλαβαινω λοιπόν, το έχεις δοκιμάσει και έχεις ακόμα πρόβλημα?

Ε τότε να βάλουμε όλοι πατατασατ να βλέπουμε τα 300!!!! κανάλια με κρυστάλλινο ήχο και εικόνα με σύνδεση scart..:flipout::flipout::flipout:

Δεν θα έλεγα ότι μπορεί να έχεις άδικο αλλά χωρίς στοιχεία είναι κακό πράγμα το να κατονομάζεις.

Θα συμφωνήσω πως εμας μας ενδιαφέρει το δικό μας πρόβλημα και όχι της NOVA.
Έχεις δίκιο ότι χωρίς στοιχεία δεν μπορώ να κατονομάζω, πόσο μάλλον όταν το δικαίωμα του να λέω την γνώμη μου παύει να ισχύει εφόσον δεν έχω στο ενεργητικό μου ικανό αριθμό posts και η ημερομηνία εγγραφής είναι σημερινή… Όταν λοιπόν οι σχέσεις εμπιστοσύνης σε μια μικρή κοινωνία σαν και αυτήν αποκτώνται με το συνολικό αριθμό των posts μπορεί πολύ εύκολα να υπάρξει αποπροσανατολισμός και χειραγώγηση των υπολοίπων μελών από τους λεγόμενους «παλιούς»… Όσο για τα στοιχεία να είσαι σίγουρος πως υπάρχουν.. τα έχουμε όλοι και μπορούμε να τα διαβάσουμε … είναι μέσα σε αυτό το topic καθώς και σε πολλά άλλα… αρκεί να μπορούμε να τα διαβάσουμε απαλλαγμένοι από τις νόθες σχέσεις που έχουν διαμορφωθεί…

Δεν μπήκα στον κόπο αφού εξακολουθεί δουλεύει και δίχως κάρτα.

Υπ
Αν είπα κάτι κακό διαγράψτε το. :grinning-smiley-043

Αυτό που καταλαβαίνω είναι πως είναι αστείο να διαμαρτύρονται για τους νόμιμους (που κατα πάσα πιθανότητα δεν έχουν πλέον πρόβλημα) αυτοί που βλέπουν χωρίς κάρτα.

Παρακολουθώ καιρό αυτή την ωραία κουβεντούλα σας και πραγματικά μου έκανε εντύπωση σήμερα πως ένα αξιότιμο μέλος σας, πραγματικά σχεδόν αποκάλυψε την ταυτότητα του ξεστομίζοντας διθυράμβους προς τον υπεργολάβο του εργοδότη? του, την IRDETO… Και το αξιοσημείωτο είναι οτι το κάνει αυτό τη στιγμή που τα προβληματικά τεστ πάνω στα πειραματόζωα πελάτες της ακατανόμαστης συνεχίζονται καθιστώντας αδύνατη την απρόσκοπτη λειτουργία της υπηρεσίας που πληρώνουμε αδρά τόσα χρόνια... Πραγματικά είναι λυπηρό για μένα που ουδέποτε ασχολήθηκα με cs και πραγματικά αγόρασα ένα DM800 για να κάνω εγγραφές ντοκιμαντέρ να μην μπορώ να χρησιμοποιήσω την υπηρεσία που πληρώνω και επιπρόσθετα στην προσπάθεια μου να βρω ένα site όπου κάποιοι άνθρωποι υποτίθεται θα έκαναν μια συλλογική προσπάθεια να περιορίσουν τις χουντικές τακτικές της ακατανόμαστης αντ' αυτού να "πέφτω" πάνω σε εγκάθετους και καλοθελητές της προαναφερθείσας. Πραγματικά δεν με απασχολεί καθόλου εάν η nova λύσει το πρόβλημα που αφορά τα δικά της κέρδη. Αυτό όμως που με απασχολεί είναι να βρει μια λύση που αφορά τα δικά μας προβλήματα . Αυτό είναι η υγιής αντίδραση καθενός από εμάς που θεωρεί τον εαυτό του αδικημένο πελάτη. Τώρα εάν μερικοί αρέσκονται στο να στρέφουν την συζήτηση στην πειρατεία …. νομίζω κάτι τέτοιο είναι εκ του πονηρού…
.

Πραγματικά προσπαθώ να καταλάβω πότε μπορεί να είχες πρόβλημα με την κάρτα σου αν εξαιρέσουμε την τελευταία αυτή "περιπέτεια". Όσα χρόνια ασχολούμαι με τα DMs δεν είχα ποτέ σοβαρό πρόβλημα να δω κάποια κάρτα της nova.
Τα προβλήματα άρχιζαν πάντα στους χρήστες όταν σκέφτονταν τα "μοιράσματα". Αφού εσύ ποτέ δεν έκανες ούτε και κάνεις κάτι τέτοιο, δε μπορώ να καταλάβω που ακριβώς είχες πρόβλημα με τις υπηρεσίες της nova.
Αυτή τη στιγμή, ο "συναγερμός" έχει λήξει και όλοι πρέπει πια να βλέπουν κανονικά. Αν έχεις πρόβλημα, κάτι σου διαφεύγει...

Από εκεί μέχρι του σημείου να μας κατηγορείς για "εγκάθετους" και "καλοθελητές" υπάρχει πολύς δρόμος. Αν παρακολουθούσες όλη την κατηγορία του φόρουμ θα καταλάβαινες (από διάφορες τοποθετήσεις μας κατά καιρούς) ότι αυτή σου άποψη απλά δεν στέκει. Αν τα συμπεράσματά σου τα βγάζεις μόνο από αυτό το thread τότε απλά βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα...
Η nova καλώς ή κακώς αυτή είναι. Με την απαράδεκτη τιμολογιακή τακτική της, εδώ και χρόνια. Μεγάλοι άνθρωποι είμαστε, ο καθένας παίρνει τις αποφάσεις του για το αν θα έχει συνδρομή ή όχι. Το να θεωρείς χουντική την τακτική της να "θωρακίσει" το προϊόν της (όπως κάθε εταιρία θα έκανε) δεν το καταλαβαίνω. Προφανώς η ιδανική τακτική για εσένα θα ήταν "πάρτε τη και κάντε τη ότι θέλετε)... Φαντάζομαι αυτό θα αποφάσιζες και εσύ αν διοικούσες κάποια παρόμοια εταιρία...

ΥΓ. Κανείς δεν στρέφει τη συζήτηση προς την πειρατία. Όταν κάποιοι παραπονούνται ότι έχουν πρόβλημα να δουν σε τρεις-τέσσερις clients (μέχρι και επτά διάβασα κάπου) τότε το πράγμα πάει εκεί από μόνο του. Όταν κάποιοι που δεν τους είχαμε ξαναδεί εμφανίζονται εδώ και αναρωτιούνται εναγωνίως πως θα δουν την κάρτα τους σε πάνω από τέσσερις clients (που επί των ενδείξεων είναι το νέο ότι cs) τότε εσύ πως θα τους ονόμαζες;
Και εγώ θεωρώ υπερβολικό το ποσό που με χρεώνει για τη συνδρομή μου η nova αλλά το να γκρινιάζω για το ότι δεν με αφήνει να τη μοιραστώ και με άλλους, είναι απλά εξωπραγματικό...

το πρόβλημα μας δεν ειναι να κάνουμε γνωστό τον τρόπο με τον οποίο οι νόμιμοι θα βλέπουν εντος κατοικίας σε πάνω απο 2-3 τηλεοράσεις.Έχει να κάνει με το αν γίνεται και όχι το πώς...Και στην τελική όταν πολύ σωστά λέει κάποιος παραπάνω ότι τα σκάμε θα πρέπει και να απολαμβανουμε.Υπάρχουν´όμως παραδείγματα λαμογιών που απλά συμμετέχουν ή ψαρευουν απο φορουμ σε φορουμ για να διευκολήνουν την μπίζνα τους που μετά τα μετρα που πήρε η γοβα τους έκοψε το κοκό...

το πρόβλημα μας δεν ειναι να κάνουμε γνωστό τον τρόπο με τον οποίο οι νόμιμοι θα βλέπουν εντος κατοικίας σε πάνω απο 2-3 τηλεοράσεις.Έχει να κάνει με το αν γίνεται και όχι το πώς...Και στην τελική όταν πολύ σωστά λέει κάποιος παραπάνω ότι τα σκάμε θα πρέπει και να απολαμβανουμε.Υπάρχουν´όμως παραδείγματα λαμογιών που απλά συμμετέχουν ή ψαρευουν απο φορουμ σε φορουμ για να διευκολήνουν την μπίζνα τους που μετά τα μετρα που πήρε η γοβα τους έκοψε το κοκό...

Ακριβώς έτσι είναι φίλε μου.
Και για τελειώνουμε: ναι, μετά το update γίνεται να δει κανείς σε περιορισμένους clients μέσα στο σπίτι του. Ο τρόπος δεν έχει αλλάξει απ'ότι ήταν παλιότερα, απλά αποδείχθηκε ότι κάποιος άλλος τρόπος είναι καλύτερος. Όποιος αντιμετωπίζει ακόμα προβλήματα, απλά σημαίνει ότι συμμετέχει σε άλλα "παιχνίδια" και η λύση αυτού του προβλήματος δεν είναι αρμοδιότητα ούτε και βρίσκεται στα σχέδια των μελών αυτού του φόρουμ.

Όποιος θέλει να βγάλει λεφτά με τις γνώσεις που ενδεχομένως θα βρει εδώ ή ψάχνει εμφανώς τον τρόπο να εξακολουθεί να βλέπει τσάμπα, ας πάει να ψάξει αλλού...

.

Έχεις δίκιο ότι χωρίς στοιχεία δεν μπορώ να κατονομάζω, πόσο μάλλον όταν το δικαίωμα του να λέω την γνώμη μου παύει να ισχύει εφόσον δεν έχω στο ενεργητικό μου ικανό αριθμό posts και η ημερομηνία εγγραφής είναι σημερινή… Όταν λοιπόν οι σχέσεις εμπιστοσύνης σε μια μικρή κοινωνία σαν και αυτήν αποκτώνται με το συνολικό αριθμό των posts μπορεί πολύ εύκολα να υπάρξει αποπροσανατολισμός και χειραγώγηση των υπολοίπων μελών από τους λεγόμενους «παλιούς»… Όσο για τα στοιχεία να είσαι σίγουρος πως υπάρχουν.. τα έχουμε όλοι και μπορούμε να τα διαβάσουμε … είναι μέσα σε αυτό το topic καθώς και σε πολλά άλλα… αρκεί να μπορούμε να τα διαβάσουμε απαλλαγμένοι από τις νόθες σχέσεις που έχουν διαμορφωθεί…

malakokiller, αντιπαρέρχομαι τα γνωστά περί payroll της nova ή της irdeto στο λογαριασμό μου (μακάρι να συνέβαινε αλλά δε συμβαίνει) και σου απαντώ επί της ουσίας. Επί της ουσίας λοιπόν, αν η κάρτα σου έχει περάσει στο "σκληρό" antics mode, θα στείλεις ένα email στην υποστήριξη πελατών αναφέροντας πως έχεις πρόβλημα με κάποια κανάλια που κολλάνε. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα επικοινωνήσουν μαζί σου και θα σε περάσουν στο "μεσαίο" mode, όπως έκαναν και με τη δική μου συνδρομή. Στο μεσαίο mode μπορείς εύκολα άλλο κανάλι να βλέπεις και άλλο να γράφεις σε ένα δέκτη, ή να βλέπεις σε 3 δέκτες στο σπίτι (χωρίς εγγραφές).

Αν αυτό δε σου φτάνει, και θες να έχεις 5 δέκτες με δυνατότητα εγγραφής και παρακολούθησης άλλου προγράμματος και στους 5, λυπάμαι αλλά έχασες. Είναι ο συμβιβασμός ανάμεσα στους νόμιμους χρήστες που απλώς θέλουν να έχουν ένα pvr ή δυο-τρεις δέκτες στο σπίτι, και της προστασίας από το CS.

@Αντώνης-Κ, δεν εκδικήθηκαν κανένα χρήστη με dreambox, αν και οι dreambox (ειδικά αυτοί χωρίς CAM) δεν είναι στη λίστα συμβατών δεκτών, οπότε δε θα έπρεπε να τους νοιάζει αν θα δουλεύουν εκεί. Παρ' ολ' αυτά, έχει γίνει ένας συμβιβασμός ανάμεσα στην πάταξη του sharing και στην ικανοποίηση του ειδικού κοινού που έχει δέκτες τύπου pvr ή home sharing σε λίγα δωμάτια.

Πρόκειται για μεγάλη νίκη της Irdeto, αν αναλογιστούμε πως μέχρι πριν λίγο καιρό μαστιζόταν από διπλή πειρατεία: και κάρτες κλώνοι και cs. Κατάφερε να πατάξει το πρώτο και τώρα το δεύτερο. Οι μόνοι που μένουν είναι οι μεγάλοι payservers, αλλά έρχεται η σειρά τους με το fingerprinting.