Nova EON TV / EON+

Εγώ πήγα στην cosmote στίς 26.08.24 να πάρω το πακέτο των 28 ευρώ με τα αθλητικά και μου δήλωσαν κατηγορηματικά ότι δεν μπορώ να δώ ταυτόχρονα σε δύο συσκευές τον ολυμπιακό, έτσι έφυγα και πήγα απέναντι στην nova που είχε ξεκλείδωτη τη λειτουργία αυτή, εγώ έχασα? Σε λίγες ημέρες όμως το έκανε και η cosmote αφού είδε ότι έχανε κόσμο, αυτοί νομίζουν ότι είναι ακόμα μονοπώλιο στην ελλάδα, οπότε καλύτερα στο καφενείο που δεν κοροιδεύει τουλάχιστον, την πειρατεία για να την χτυπήσεις πρέπει να έχεις α.....................α, αυτοί μόνο μαγκιά ξέρουν να πουλάνε.
Δεν ισχυει αυτο που λες.

Δεν ισχυει αυτο που λες.
και βεβαίως ίσχυε τότε, και ο πωλητής ήταν και γνωστός μου, και έτσι αναγκάστηκα και πήγα στην nova. ( μιλάω για το πακέτο των 28 ευρώ μόνο αθλητικά cosmote και nova ).

Δεν ειπα οτι λες ψεματα, ειπα οτι δεν ισχυουν αυτα που σου ειπαν.
Εκτος αν εχω μπερδευτει εγω.

Δεν ειπα οτι λες ψεματα, ειπα οτι δεν ισχυουν αυτα που σου ειπαν.
Εκτος αν εχω μπερδευτει εγω.
Την δεδομένη χρονική στιγμή που πήγα στην cosmote στις 27.08.24 για το συγκεκριμένο πακέτο που έδινε το δικαίωμα θέασης σε δύο συσκευές , μία με το tvbox και μία σε tabet ή κινητό, μου τονίσθηκε ότι όταν παίζει ο ολυμπιακός δεν μπορώ να τον δώ ταυτόχρονα στις δύο συσκευές, μπορώ να δώ στη μία συσκευή τον ολυμπιακό και στην άλλη συσκευή ένα μάτς απο την nova ταυτόχρονα, διαφορετικά γιατί να πάω στην nova? Το ότι μετά από λίγες ημέρες άφησε ξεκλείδωτη την υπηρεσία αυτή δεν αναιρεί ότι την είχε κλειδωμένη πρίν, εξάλλου πελάτης είμαι στην cosmote και στο συγκεκριμένο κατάστημα.

Δεν ίσχυε ούτε αυτό τότε.
Κανονικά βλέπαμε 2 ματς ταυτόχρονα (και τις ίδιες ομάδες) νομίζω από τα μέσα Αυγούστου.
Προφανώς ο γνωστός σου έκανε λάθος.
Αν έκανε λάθος δεν μπορούσα να το διαπιστώσω, και εγώ στην cosmote πήγα πρώτα να ρωτήσω.

• Like
Reactions: ΓΡΥΠΑΣ
Την δεδομένη χρονική στιγμή που πήγα στην cosmote στις 27.08.24 για το συγκεκριμένο πακέτο που έδινε το δικαίωμα θέασης σε δύο συσκευές , μία με το tvbox και μία σε tabet ή κινητό, μου τονίσθηκε ότι όταν παίζει ο ολυμπιακός δεν μπορώ να τον δώ ταυτόχρονα στις δύο συσκευές, μπορώ να δώ στη μία συσκευή τον ολυμπιακό και στην άλλη συσκευή ένα μάτς απο την nova ταυτόχρονα, διαφορετικά γιατί να πάω στην nova? Το ότι μετά από λίγες ημέρες άφησε ξεκλείδωτη την υπηρεσία αυτή δεν αναιρεί ότι την είχε κλειδωμένη πρίν, εξάλλου πελάτης είμαι στην cosmote και στο συγκεκριμένο κατάστημα.
Δεν ίσχυε αυτό, τουλάχιστον από την έναρξη της συμφωνίας. Μπορούσες να δεις ταυτόχρονα δύο οποιαδήποτε αθλητικά

και βεβαίως ίσχυε τότε, και ο πωλητής ήταν και γνωστός μου, και έτσι αναγκάστηκα και πήγα στην nova. ( μιλάω για το πακέτο των 28 ευρώ μόνο αθλητικά cosmote και nova ).

Οι πωλητες σε cosmote nova γερμανο κλπ κατα 90% εινα ασχετοι με το αντικειμενο
Ειναι σαν να εχεις πάρει καποιον υπαλληλο απο σουπερ μαρκετ την μαναβικη η τ ο κρεωπολειο και τον εβαλες εκει την επομενη μερα

Θα διαβαζεις τι λεει το επισημο σαιτ
Δεν εχουν ιδεα εκεινοι

Σιγουρα εκανε λαθος ο γνωστος σου.

• Like
Reactions: Paris2018
Οι πωλητες σε cosmote nova γερμανο κλπ κατα 90% εινα ασχετοι με το αντικειμενο
Ειναι σαν να εχεις πάρει καποιον υπαλληλο απο σουπερ μαρκετ την μαναβικη η τ ο κρεωπολειο και τον εβαλες εκει την επομενη μερα

Θα διαβαζεις τι λεει το επισημο σαιτ
Δεν εχουν ιδεα εκεινοι
Εδώ να σου πω ότι δεν φταίνε απαραίτητα τα παιδιά που δουλεύουν μέσα αλλά η εκάστοτε εταιρεία που δεν τους παρέχει σωστή ενημέρωση. Έχοντας περάσει από το πόστο γνωστής εταιρείας σε κατάστημα υπήρχαν περιπτώσεις που μάθαινα νέα από το avclub και το adslgr και μετά από την ίδια την εταιρεία μπορεί και 2 3 μέρες μετά ίσως και περισσότερο.

Δεν ίσχυε ούτε αυτό τότε.
Κανονικά βλέπαμε 2 ματς ταυτόχρονα (και τις ίδιες ομάδες) νομίζω από τα μέσα Αυγούστου.
Προφανώς ο γνωστός σου έκανε λάθος.
Σε ένα ευρωπαϊκό ματς του Παναθηναϊκού τον Ιούλιο ή αρχές Αυγούστου γιατί δεν θυμάμαι ακριβώς άνοιξε η ταυτόχρονη θεαση και μάλιστα το παρατήρησα πρώτος εγώ.

Την ημέρα του ματς της αεκ με την Ίντερ ντ' εσκαλδες που ήταν στην Ανδόρα άρχισε η παράλληλη θέαση σε 2 συσκευές το δοκίμαζα από κινητό και τηλεόραση ταυτόχρονα.

• Like
Reactions: ΓΡΥΠΑΣ
εχω ηδη ιντερνετ νοβα ( 50αρα ) θα εχω προβλημα εικοναs με το box ?
Αν έχεις σκοπό για ιντερνετικό, έχε υπόψη σου πως, πολύ πιθανόν να " παντρευτείς " και τα προβλήματα, που έχουν γραφτεί, ουκ ολίγες φορές, εδώ μέσα...

• Like
Reactions: thodorisk
Α! ...
Ασχετο αλλα εχω καταλαβει οτι σε cbr εχει μαυρες οθονες οταν κολλαει, ενω οταν κολλαει σε abr μου κανει λουμπα
Τι Γιάννης; Τι Γιαννάκης;
Τι μαυρίλα; Τι λούπα;

Β) ...
αυτοί νομίζουν ότι είναι ακόμα μονοπώλιο στην ελλάδα,
Φαντάζομαι, αναφέρεσαι στην Nova...
Γιατί, η Nova είχε μονοπώλιο... με την αλήστου μνήμης... αλαζονική πολιτική της!

Α! ...

Τι Γιάννης; Τι Γιαννάκης;
Τι μαυρίλα; Τι λούπα;

Β) ...

Γιατί, η Nova είχε μονοπώλιο... με την αλήστου μνήμης... αλαζονική πολιτική της!
Το πρωτο και μεγαλο μονοπωλιο ηταν ο ΟΤΕ. Επρεπε να βαλειϛ μεσον για να εχειϛ τηλεφωνο σε ενα εξαμηνο. Καλα για ιντερνετ δεν το συζηταμε. Πηρα γραμμη σε 3 μηνεϛ λογω επαγγελματοϛ σε υπηρεσια κατα προτεραιοτητα. Και μη νομιζειϛ οτι και τωρα δεν εχουν μονοπωλιακη και καθεστωτικη συμπεριφορα λογω του δικτυου τουϛ που στο μεγαλυτερο μεροϛ τηϛ Ελλαδαϛ πατανε ολοι οι αλλοι. Το τι καθυστερησειϛ και εμποδια εχουν βαλει σε γνωστουϛ που επελεξαν αλλο παροχο δε μπορειτε να φανταστειτε. Αυτη ειναι η μια πλευρα στο τηλεφωνο και το ιντερνετ, απο την αλλη η επιτυχια στην συνδρομητικη τηλεοραση εσπασε το εκει μονοπωλιο τηϛ Νοβα και οι τιμεϛ αποκλιμακωθηκαν με μεγαλο κερδισμενο τον καταναλωτη. Τα ιδια και στην κινητη. Συμπερασμα? Ο υγιηϛ ανταγωνισμοϛ και το σπασιμο των μονοπωλιων προσφερουν καλυτερο περιεχομενο και τιμεϛ.

Το πρωτο και μεγαλο μονοπωλιο ηταν ο ΟΤΕ. Επρεπε να βαλειϛ μεσον για να εχειϛ τηλεφωνο σε ενα εξαμηνο. Καλα για ιντερνετ δεν το συζηταμε. Πηρα γραμμη σε 3 μηνεϛ λογω επαγγελματοϛ σε υπηρεσια κατα προτεραιοτητα. Και μη νομιζειϛ οτι και τωρα δεν εχουν μονοπωλιακη και καθεστωτικη συμπεριφορα λογω του δικτυου τουϛ που στο μεγαλυτερο μεροϛ τηϛ Ελλαδαϛ πατανε ολοι οι αλλοι. Το τι καθυστερησειϛ και εμποδια εχουν βαλει σε γνωστουϛ που επελεξαν αλλο παροχο δε μπορειτε να φανταστειτε. Αυτη ειναι η μια πλευρα στο τηλεφωνο και το ιντερνετ, απο την αλλη η επιτυχια στην συνδρομητικη τηλεοραση εσπασε το εκει μονοπωλιο τηϛ Νοβα και οι τιμεϛ αποκλιμακωθηκαν με μεγαλο κερδισμενο τον καταναλωτη. Τα ιδια και στην κινητη. Συμπερασμα? Ο υγιηϛ ανταγωνισμοϛ και το σπασιμο των μονοπωλιων προσφερουν καλυτερο περιεχομενο και τιμεϛ.
Για ποσα χρονια πριν μιλαμε;

Εννοείται ότι η Nova ήταν το πρώτο μονοπώλιο στην συνδρομητική τηλεόραση (με μετόχους την Ολλανδική Multichoice, ANT1 και το MEGA)!

Οι οποίοι και μας πωλούσαν ελάχιστα ψυχαγωγικά θεματικά κανάλια πανάκριβα με μια Full συνδρομή (έπρεπε να βλέπουμε υποχρεωτικά και αθλητικά)! Πιο συγκεκριμένα στα μουσικά κανάλια μας πουλούσαν μισό VH1 (από το απόγευμα έως τα ξημερώματα), ενώ όλη υπόλοιπη Ευρώπη έβλεπε 24ωρο και φυσικά τα δημοφιλή προ YouTube εποχή “VH1 Classic, MTV2, MTV Dance, MTV Base και άλλα”!

Το 2011 ήρθε ο OTE TV και αυξήθηκαν εν μέρει τα προσφερόμενα διεθνή θεματικά κανάλια και ο ανταγωνισμός, οπότε και η Nova (η οποία πλέον άνηκε στη Forthnet), άρχισε να βάζει κι αυτή επιπλέον διεθνή θεματικά κανάλια, βλέποντας ότι χάνει συνδρομητές και ξεκίνησε να προσφέρει και θεματικές φόρμουλες συνδρομών...

Όταν άλλαξε ο OTE TV σε COSMOTE TV άρχισε η επιβράδυνση ένταξης νέων γραμμικών με διεθνή θεματικά κανάλια, μέχρι που υπήρξε πλήρη στασιμότητα και με το ζόρι έφτασαν τα 100 γραμμικά θεματικά κανάλια! Τώρα από τις 27/08/2024 με τα Novasports πήγαμε στα 114 γραμμικά θεματικά κανάλια! Αλλά από γραμμική ψυχαγωγία μηδέν, ένα MTV Hits για τους Millennials...

Και ενώ το 2020-2022 κατέβηκε από τις βαλκανικές αγορές των ΕΟΝ πλατφορμών με τα 200 και πλέον γραμμικά και διεθνή θεματικά κανάλια, η United Group εξαγόρασε και απορρόφησε τη παλιά υπερχρεωμένη NOVA, με την Wind Vision (αφού φρόντισαν να καταργήσουν “10 Stingray Μουσικά τηλεοπτικά κανάλια, MTV 90s και άλλα”) στη Νέα NOVA-EON TV! Και ενώ όλοι αισιοδοξούσαν ότι κάτι θα αλλάξει εδώ, ως αναφορά τα προσφερόμενα γραμμικά θεματικά κανάλια, είχαμε πλήρη στασιμότητα, μόνο μερικά που προήλθαν από την πρώην Wind Vision “Viasat Nature/Explore, History, Extreme sports και το Yachting”! Και μαζί με τα COSMOTE Sport μετά βίας έχει ξεπεράσει από τις 27/08/2024 τα 100 (102) γραμμικά θεματικά κανάλια!

Αν δούμε την EON TV (United Group) και την Magenta TV (DT) στις άλλες βαλκανικές χώρες, τι προσφέρουν γραμμικά ως διεθνή θεματικά κανάλια στις πλατφόρμες τους, τότε θα διαπιστώσουμε ότι εδώ στην ελληνική αγορά συνδρομητικής τηλεόρασης πληρώνουμε πολλά και βλέπουμε λίγα...

Last edited:
Για ποσα χρονια πριν μιλαμε;
Πριν 30 περιπου αυτα που τραβαγεϛ με τον ΟΤΕ για να βαλειϛ τηλεφωνο, στο σημερα λογω του οτι πουλαει υπηρεσιεϛ σε οσουϛ παροχουϛ δεν εχουν ιδιοκτητο δικτυο κατεχει δεσποζουσα θεση στην αγορα και για να ενεργοποιηθει μια γραμμη πρεπει να επεμβει πρωτα τεχνικοϛ τηϛ cosmote. Εκει γινεται παρτυ σε καθυστερησειϛ, λαθη στα κτιρια και δε συμμαζευεται. Για τη συνδρομητικη εχει κανει μια εξαιρετικη αναλυση ο φιλοϛ SatZapper σε αναρτηση του ακριβωϛ απο πανω.