Nova EON TV / EON+

Και το Disney+ παίζει καμπάνα, το Apple TV+ δίνει και 40Mbps, χωρίς θέμα κ.λπ. Επίσης στο MLS season pass ποτέ δεν είχα θέμα σε όσα ματς είδα live.

Νομίζω πως η συζήτηση αξίζει να γίνει για live περιεχόμενο, όπου δεν μπορεί να υπάρξει buffer της προκοπής. Ίσως σε αυτές τις περιπτώσεις, στις ελληνικές πλατφόρμες μόνο, ο δορυφόρος σήμερα να είναι όντως πιο αξιόπιστος. Προσωπικά για live ματσάκια από "έλληνες streamers" προτιμώ το δορυφορικό και ας έχω 1Gbps γραμμή. Για όλα τα άλλα η εικόνα είναι πολύ καλύτερη μέσω IPTV (μέσω δορυφόρου στην Ελλάδα είμαστε καταδικασμένοι για έως 1080p ενώ όλες οι νέες παραγωγές είναι 4Κ).

Επειδή το τράβηξα αρκετά, ναι, στην Ελλάδα, για live μεταδόσεις, ο δορυφόρος μέσω Nova είναι πιο αξιόπιστος και με καλύτερη εικόνα (στην Cosmote είναι χάλια λόγω αυξημένης συμπίεσης). Στο on demand και σε όλα τα προγράμματα των διεθνών streamers +Cinobo, μια χαρά λειτουργεί η IPTV.
Η δορυφορική Nova `η αλλιώς EON Sat είναι πλέον πιο αξιόπιστη και από άποψη ποιότητα σήματος στην ειδική δέσμη εκπομπής που εκπέμπει μέσω του νέου δορυφόρου Hot Bird 13F και δεν καταλαβαίνει ούτε και σε μεγάλες καταιγίδες! Αντίθετα η COSMOTE TV είναι σε παλιό δορυφόρο και η ποιότητα σήματος άστα να πάνε, 13.5dB το πολύ σε 80αρι, όταν η nova έχει σε αντίστοιχο πιάτο 17.5dB...
Είπαμε τα Live αθλητικά γεγονότα μόνο μέσω Δορυφόρου!
Όμως οι νέοι δέκτες της EON Sat δεν έχουν δυνατότητα σύνδεσης με σκληρό δίσκο, οπότε και δεν έχεις δυνατότητες εγγραφών για ετεροχρονισμενη παρακολουθηση προγραμμάτων. Αντίθετα στην COSMOTE TV μέσω δορυφόρου οι δέκτες που δίνει έχουν δυνατότητά εγγραφών (μέσω EPG).
Άρα μπορείς να δημιουργείς σε ένα σκληρό δίσκο μέχρι 2T, τη δική σου ON demand βιβλιοθήκη (COSMOTE TV)!

Last edited:
Η δορυφορική Nova `η αλλιώς EON Sat είναι πλέον πιο αξιόπιστη και από άποψη ποιότητα σήματος στην ειδική δέσμη εκπομπής που εκπέμπει μέσω του νέου δορυφόρου Hot Bird 13F και δεν καταλαβαίνει ούτε και σε μεγάλες καταιγίδες! Αντίθετα η COSMOTE TV είναι σε παλιό δορυφόρο και η ποιότητα σήματος άστα να πάνε, 13.5dB το πολύ σε 80αρι, όταν η nova έχει σε αντίστοιχο πιάτο 17.5dB...
Είπαμε τα Live αθλητικά γεγονότα μόνο μέσω Δορυφόρου!
Όμως οι νέοι δέκτες της EON Sat δεν έχουν δυνατότητα σύνδεσης με σκληρό δίσκο, οπότε και δεν έχεις δυνατότητες εγγραφών για ετεροχρονισμενη παρακολουθηση προγραμμάτων. Αντίθετα στην COSMOTE TV μέσω δορυφόρου οι δέκτες που δίνει έχουν δυνατότητά εγγραφών (μέσω EPG).
Άρα μπορείς να δημιουργείς σε ένα σκληρό δίσκο μέχρι 2T, τη δική σου ON demand βιβλιοθήκη (COSMOTE TV)!
Το μόνο παράπονο μου είναι τρομερή συμπίεση σε κανάλια μη ενδιαφέροντος....αστα να πάνε.,,.ομως..αθλητικά κ nova cinema κ ντοκιμαντέρ με την σειρά σε βάζω ...ελπίζω να με κατάλαβες.
NOVA.

μιας και προχτες εγινε η συνδεση στο καινουργιο σπιτι (300αρα ftth) επαιξα λιγο με το boxακι της eon
Εμφανως καλυτερη εικονα απο το προηγουμενο σπιτι που επιανα 19mb χαλκο
Δεν εχω δει καποιο live αθλητικο ακομα....οποτε θα επανελθω με εντυπωσεις συντομα

• Like
Reactions: kostthem
Ενώ το τηλέφωνο και ίντερνετ θα μεταφερθεί στον οτε χωρίς να κάνω κάτι άλλο η τηλεόραση θα πρέπει να πάω σε κατάστημα να το διακόψω, το οποίο θα διακοπεί σε ένα μήνα. Έτσι είναι ή μου είπαν καμιά παπάτζα;

Ενώ το τηλέφωνο και ίντερνετ θα μεταφερθεί στον οτε χωρίς να κάνω κάτι άλλο η τηλεόραση θα πρέπει να πάω σε κατάστημα να το διακόψω, το οποίο θα διακοπεί σε ένα μήνα. Έτσι είναι ή μου είπαν καμιά παπάτζα;
Για την τηλεόραση δεν υπάρχει διαδικασία αλλαγής παρόχου. Κάνεις αίτημα διακοπής σε κατάστημα και μετά από ένα μήνα τέλος. Έτσι το έκανα και εγώ και μάλιστα πλήρωσα τέλος πρόωρης λήξης της σύμβασης όταν έγινε η ανταλλαγή αθλητικών καναλιών.

Μαύρα χάλια η ποιότητα cosmote Sport 1 από το eon μποξακι ο τελικός

Sent from my iPhone using Tapatalk
προσωπικά με 50 ταχύτητα και σε tv box και με εφαρμογή η εικόνα εον τέλεια πάντα όπως cosmote tv που είχα παλιότερα.σε υπολογιστή θα μπορούσε να είναι καλύτερη η εικόνα γενικώς εον,όχι μόνο απόψε λόγω τελικού.σε υπολογιστή cosmote tv θεωρώ είναι καλύτερη.

προσωπικά με 50 ταχύτητα και σε tv box και με εφαρμογή η εικόνα εον τέλεια πάντα όπως cosmote tv που είχα παλιότερα.σε υπολογιστή θα μπορούσε να είναι καλύτερη η εικόνα γενικώς εον,όχι μόνο απόψε λόγω τελικού.σε υπολογιστή cosmote tv θεωρώ είναι καλύτερη.

Εγώ είμαι 300αρα fiber τεσπα σε ενάμιση χρονο που λήγει θα την κόψω την eon

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ερώτηση! Έχω ενεργό το multiroom οπότε θεωρητικά μπορώ να το έχω σε 3 μεγάλες οθόνες. Στην εφαρμογή της EON δε μου δίνει δυνατότητα να αλλάξω τον δεκτή του multiroom (Είχα διαβάσει ότι γίνεται). To έκοψαν ή πρέπει να γίνει μέσω τσατ?

Ερώτηση! Έχω ενεργό το multiroom οπότε θεωρητικά μπορώ να το έχω σε 3 μεγάλες οθόνες. Στην εφαρμογή της EON δε μου δίνει δυνατότητα να αλλάξω τον δεκτή του multiroom (Είχα διαβάσει ότι γίνεται). To έκοψαν ή πρέπει να γίνει μέσω τσατ?
Εγώ το είχα αφαιρέσει μέσω chat πέρυσι.
Αλλά εάν χρειαστεί μπορείς να το προσθέσεις μόνος σου με το αλφαριθμητικό που βγάζουν και οι άλλες συσκευές.Μετά μπορείς να το αφαιρείς και μόνος σου από το app.

• Like
Reactions: michkal91
Το θέμα είναι οτι στην εφαρμογή εμφανίζει μόνο 1 συσκευή.
Τώρα πρέπει να σου εμφανίζει 2 ΕΟΝ ΒΟΧ
Στείλε στο chat να σου αφαιρέσουν το multiroom box και μετά μπορείς να προσθέσεις 2η μεγάλη οθόνη
Δηλαδή 1 ΕΟΝ ΒΟΧ και 2 μεγάλες οθόνες
Έτσι το έχω εδώ και ενάμιση χρόνο και αλλάζω όποτε θέλω τις συσκευές εκτός του βασικού ΕΟΝ ΒΟΧ

• Like
Ένα εμφανίζει.
Μίλησα με το τσατ και ενώ στην αρχή έλεγαν ότι δε γίνεται, μου το διεγραψαν και μπορώ να προσθέσω.

• Like
Reactions: Etherovamon
Ένα εμφανίζει.
Μίλησα με το τσατ και ενώ στην αρχή έλεγαν ότι δε γίνεται, μου το διεγραψαν και μπορώ να προσθέσω.
Άρα έχεις 1 ΕΟΝ ΒΟΧ και 2 άλλες οθόνες;
Αν ναι είσαι κομπλέ
Και αν θες να ξαναβάλεις το ΒΟΧ απλά θα διαγράψεις μια οθόνη και θα προσθέσεις το ΒΟΧ με το 6ψηφιο που βγάζει στην αρχή,όχι το UGxxxxxxxxx

• Like
Στις 9/5 έληξε το συμβόλαιο που είχαν με τη Nova για το ΕΟΝ+ μέσω δορυφόρου. Επειδή έχω τα αθλητικά της Nova από την Cosmote αποφάσισα να αλλάξω τη νέα συνδρομή σε ΕΟΝ μέσω δορυφόρου. Σήμερα έγινε η αλλαγή από ΕΟΝ+ σε ΕΟΝ και με έκπληξη είδα να αναφέρεται στο νέο συμβόλαιο χρέωση 50 ευρώ για την υποβάθμιση του ΕΟΝ+ σε ΕΟΝ.
Μίλησα άμεσα στο chat και μου επιβεβαίωσαν ότι θα υπάρξει χρέωση. Εννοείται ζήτησα άμεσα διακοπή της υπηρεσίας και υπαναχώρηση από την νέα συνδρομή. Μετά από αρκετά λεπτά καθυστέρησης μου απάντησαν ότι τελικά δεν θα με χρεώσουν. Για κάθε ενδεχόμενο κράτησα screenshots από το chat.
Αν είναι δυνατόν! Nα θεωρούν υποβάθμιση την αλλαγή της συνδρομής μετά τη λήξη της.

Ότι τσιμπήσουν είναι όλοι
Καλά έκανες,και μόλις βγει ο λογαριασμός άμα δεις χρέωση κατευθείαν στείλε αμφισβήτηση
Έχουν κουράσει όλοι τους με αυτά τα καραγκιοζιλίκια
Ειδικά η NOVA
Η Vodafone να είμαι ειλικρινής είναι η πιο τίμια σε τέτοια

Γεια σας!
Μου κάνει εντύπωση, που μέχρι στιγμής,
δεν εμφανίστηκε το "Nova Summer"!
Συνήθως, 15 μέρες πριν έβγαζε την σχετική κάρτα
που πληροφορούσε για την ημερομηνία έναρξής του!
Μέσω δορυφόρου, βλέπετε το εν λόγω κανάλι;;

Γεια σας!
Μου κάνει εντύπωση, που μέχρι στιγμής,
δεν εμφανίστηκε το "Nova Summer"!
Συνήθως, 15 μέρες πριν έβγαζε την σχετική κάρτα
που πληροφορούσε για την ημερομηνία έναρξής του!
Μέσω δορυφόρου, βλέπετε το εν λόγω κανάλι;;
Την άλλη εβδομάδα !
Αφού ξεκινά από 14 Ιουνίου έως 17 Αυγούστου

• Like
Reactions: neoktistos