Nova Multiview

Θεωρητικά αν γνωρίζαμε τα στοιχεία του παλμού αυτού (πχ. μέτρηση με παλμογράφο) δεν θα μπορούσαμε να τον αναπαράγουμε με κάποιο κύκλωμα και άρα να ξεγελάσουμε τον δεύτερο δέκτη?

Εγκυκλοπαιδική η συζήτηση βέβαια.

Ε, φαντάζομαι πως δεν είναι ένας απλός παλμός αλλά κάποιο ψηφιακό σήμα κρυπτογραφημένο με κλειδιά που αποθηκεύονται στο δέκτη κατά την αρχική τους σύνδεση. Και λογικά δε θα είναι πάντα ίδιος αλλά θα αλλάζει συνεχώς το μήνυμα με κάποιο timestamp συγχρονισμού. Εγώ κάπως έτσι θα το υλοποιούσα.

Ίσως δεν το διατυπώνεις καλά,ή εγώ δεν το καταλαβαίνω καλά.Μήπως εννοείς το κάθε καλώδιο που έρχεται όπως λες σε κάθε δέκτη να το ενώσεις με το άλλο μέσω μικτών tv-sat?Δηλ. να πάρεις το rf-out,rf-in από τους δέκτες και με μίκτες να τα εννώσεις μεταξύ τους πάνω στην ταράτσα?Με μπερδεύει αυτό που λες για πρίζα επίγειων.Πάντως αν λες αυτό που νομίζω,λογικά γίνεται και μάλιστα έτσι σκεφτόμουνα κι εγώ να ενώσω τους δέκτες.Βέβαια το απέφυγα τελικά και πέρασα ξεχωριστό καλώδιο για να αποφύγω το ρίσκο των πολλών ενώσεων εκμηδενίζοντας την πιθανότητα μη συγχρονισμού των δεκτών λόγω κάποιας κακής ένωσης.Μπορείς να δώσεις λεπτομερέστερη περιγραφή?Πάντως έτσι όπως σου λέω είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα δουλέψει,με δεδομένο τις τέλειες ενώσεις.
Το post αναφέρεται στον malakudi για την ερώτηση σχετικά με την ένωση των 2 δεκτών.

Last edited:
Έχω δύο πρίζες tv-sat (με ενσωματωμένο combiner) και αντίστοιχα combiners στην ταράτσα. Αν συνδέσω το καλώδιο TV από την πρίζα στο RF IN του κάθε δέκτη (και το RF OUT μετά στην τηλεόραση για τα επίγεια), θα περάσει ο παλμός από το ένα στο άλλο; Στην ταράτσα οι δύο γραμμές TV "ενώνονται" σε ένα κλασικό 1 σε 4 switch. Στην είσοδο είναι η κεραία αφού έχει περάσει από ενισχυτή γραμμής.

Εκτιμώ πως θα δουλέψει γιατί φαντάζομαι έτσι να το έχει σχεδιάσει η Pace. Διαφορετικά δε θα έδινε επιλογή για RF IN ή RF OUT. Το έχει δοκιμάσει κανείς όμως;

Λοιπόν κοίταξε Πάνο(ελπίζω να μη σε ενοχλεί η οικειότητα του μικρού ονόματος).Όπως τα αναφέρεις είναι ακριβώς όπως τα έχω στο μυαλό μου με τη συνδεσμολογία που ανέφερα.Είναι ακριβώς η ίδια λογική.Η μόνη διαφορά είναι στην περίπτωσή σου η ύπαρξη πριζών tv-sat και η ύπαρξη του switch η οποία όμως δεν είναι λογικό να μας πειράζει.Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα όμως.Και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα δουλέψει.Το μόνο που θέλω να σε ρωτήσω είναι,αν τελικά δε δουλεύει θα ανοίξεις τρύπες ή δε θα κάνεις καθόλου το multivew?Γιατί αν στην περίπτωση που δε σου δουλέψει δεν θα το βάλεις(ή θα το κόψεις),μήπως θα ήταν καλύτερα να χρησιμοποιούσες στη συνδεσμολογία σου δοκιμαστικά κάποιους δέκτες που θα δούλευαν σε multivew από κάποιον φίλο σου?Πάντως επαναλαμβάνω ότι είμαι σχεδόν (για να μην πω απόλυτα) σίγουρος ότι θα δουλέψει.

Last edited by a moderator:
Ε, αν δεν παίξει, τότε θα δούμε τι θα κάνουμε. Τυχόν τρύπες πρέπει να περάσουν από πιστοποίηση WAF.

Η θεωρία λέει ότι θα δουλέψει, αν είναι κάτι σαν αυτό στην φωτό , το μοναδικό που μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά είναι η απόσταση.

Θέλω να βάλω NOVA Multiview. Στο HD PVR 865 θα συνδέσω κανονικότατα το ΗD831 αλλά θέλω και τρίτη τηλεόραση (βλέποντας ίδιο κανάλι αναγκαστικά).
Σκέφτηκα λοιπόν να συνδέσω τον HD PVR 865 με HDMI Splitter και να στέλνω ετσι στη τρίτη που θα είναι σε "καλωδιακή" απόσταση 20μ.

Τα 20μ με υψηλής ποιότητας καλώδιο λογικά θα είναι οκ.

Δε ξέρω αν θα είναι το splitter βεβαια.

Σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω ενα απο τα δυο splitters:

α. http://www.cosmodata.gr/product/7607...pl-2-port-hdmi
β. http://www.cosmodata.gr/product/154131/hdmi-splitter-hqssh200-4port-3d-support
και για καλώδιο αυτό:

http://www.cosmodata.gr/product/156216/kalodio-hqsv-400-20-hdmi-m-19p-m-19p

Παρακαλώ πείτε μου τη γνώμη σας καθώς δεν είναι και τα πιο οικονομικά της αγοράς!

Επίσης αν έχετε να προτείνετε κάποια εναλλακτικά splitters
ή κάποια εντελώς διαφορετική λύση Θέλω να βάλω NOVA Multiview. Στο HD PVR 865 θα συνδέσω κανονικότατα το ΗD831 αλλά θέλω και τρίτη τηλεόραση (βλέποντας ίδιο κανάλι αναγκαστικά).
Σκέφτηκα λοιπόν να συνδέσω τον HD PVR 865 με HDMI Splitter και να στέλνω ετσι στη τρίτη που θα είναι σε "καλωδιακή" απόσταση 20μ.

Τα 20μ με υψηλής ποιότητας καλώδιο λογικά θα είναι οκ.

Δε ξέρω αν θα είναι το splitter βεβαια.

Σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω ενα απο τα δυο splitters:

α. http://www.cosmodata.gr/product/7607...pl-2-port-hdmi
β. http://www.cosmodata.gr/product/1541...ort-3d-support
και για καλώδιο αυτό:

http://www.cosmodata.gr/product/1562...mi-m-19p-m-19p

Παρακαλώ πείτε μου τη γνώμη σας καθώς δεν είναι και τα πιο οικονομικά της αγοράς!

Επίσης αν έχετε να προτείνετε κάποια εναλλακτικά splitters
ή κάποια εντελώς διαφορετική λύση (εκτός ασύρματης) για να συνδέσω τη τρίτη tv
θα σας είμαι υπόχρεος.

Last edited:
Να ρωτησω κατι , πειραζει αν οι δυο δεκτες παιρνουν σημα απο διαφορετικο πιατο η πρεπει να παιρνουν απο το ιδιο lnb?

Δυο ακομη ερωτησεις για το multiview , η υπηρεσια nova plus που γραφεις κατι στον pvr μπορεις να δεις αυτο που γραφεις και στον δευτερο δεκτη? ο pvr προσφερει και ondemand? και κατι τελευταιο με κλασικο δορυφορικο καλωδιο συνδεονται μεταξυ τους οι δυο δεκτες? Ευχαριστω

1. οχι αν θες μπορεις να παρεισ 2 δεκτες 865.
2. ναι αν εισαι στο full η στο cinema
3. ε μαλλον ναι..

Ευχαριστω.
Εγω που δεν ειμαι στο cinema ο pvr θα χρησιμοποιειται για τα υπολοιπα καναλια για εγγραφη ή πρεπει να εισαι στο full για να λειτουργει ο pvr?

ναι τις υπηρεσιες novaplus τις εχεις κανονικα

Ενεργοποίησα επιτέλους σήμερα το multiview. Έκανα την αρχική ενεργοποίηση με τους δέκτες σχετικά κοντά για να μην έχω θέμα με την επικοινωνία τους (χρησιμοποίησα ένα sat καλώδιο 10 μέτρα). Ο slave δέκτης σταματά να παίζει αν χάσει τον παλμό για 5 λεπτά περίπου. Αν και από την τηλεφωνική υποστήριξη επέμεναν πως πρέπει να έχω τον 865 σε RF OUT και τον 831 σε RF IN, αυτό φυσικά και δεν ισχύει. Εγώ τους ρύθμισα και τους δύο σαν RF IN και δουλεύει ΟΚ. Τώρα μένει να κάνω το πείραμα χρησιμοποιώντας την καλωδίωση επίγειας τηλεόρασης του σπιτιού, αλλά αυτό από αύριο, ήδη τα νεύρα μου από την τεράστια τηλεφωνική αναμονή είναι στα όριά τους. Η υπάλληλος βέβαια ήταν πολύ εξυπηρετική, αλλά μάλλον είναι πολύ λίγοι για τη ζήτηση που υπάρχει.

Φίλε malakudi,

Κι εμένα με ενδιαφέρει το multiview και η δικιά μου περίπτωση πρέπει να μοιάζει πολύ με τη δικιά σου.
Ένα σκίτσο που είχει ποστάρει ο φίλος nvianitakis λίγα post πιο πριν είναι μάλλον κοντά και στη δικιά
μου περίπτωση!

Σκέφτομαι κι εγώ αν μπορώ να εκμεταλλευτώ το υπάρχον δίκτυο επίγειας τηλεόρασης του σπιτιού
ώστε να γίνει μέσω αυτού η σύνδεση των 2 δεκτών.

Φαντάζομαι πως από την εξυπηρέτηση πελατών επιμένουν πως η σύνδεση των δυο δεκτών πρέπει να
γίνει υποχρεωτικά από την RF OUT του master (865) στην RF IN του slave (831 ή 865 αναλόγως) επειδή
όπως είχα δει παλιότερα σε ένα φυλλάδιο οδηγιών που έχουν στη Forthnet το αναφέρει έτσι!
Όμως όπως έχει αναφέρει κι άλλος φίλος και το έχω παρατηρήσει κι εγώ,στις ρυθμίσεις multiview του
δέκτη σε αφήνει να καθορίσεις εσύ αν θες να χρησιμοποιήσεις την RF OUT ή την RF IN του εκάστοτε δέκτη.

Αν έχω καταλάβει καλά ο λόγος που θέλεις να χρησιμοποιήσεις και στους δυο δέκτες την RF IN για τη
μεταξύ τους σύνδεση είναι ότι σκεφτεσαι από την RF OUT του κάθε δέκτη να σου κάνει "passthrough"
το επίγειο σήμα το οποίο στη συνέχεια και θα το κατευθύνεις απευθείας προς την τηλεόραση ??

Τα δικά μου πριζάκια εχουν 3 υποδοχές: ΤV-SAT-RADIO.

Αναρωτιέμαι κι εγώ αν τα πριζάκια μπορούν να δουλέψουν και "ανάποδα" δηλαδή:

Να φεύγει ο παλμός από την RF IN του master (865) να περνάει από την υποδοχή TV του μπριζακίου
και αφού "ταξιδέψει" να φτάσει στο άλλο μπριζάκι ,να εξέλθει από αυτό και να έρθει στην RF IN του slave (865 ή 831)
Αυτό που με μπερδεύει είναι ότι η TV θύρα του ενός μπριζακίου ουσιαστικά θα δουλεύει
ως input (θα εισάγεται από αυτήν ο παλμός) ενώ η θύρα TV στο άλλο μπριζάκι θα δουλεύει
ως output (θα εξάγεται από αυτήν ο παλμός)

Τα μπριζάκια δουλεύουν κανονικά και ως input και ως output άραγε?

Last edited:
Αν έχω καταλάβει καλά ο λόγος που θέλεις να χρησιμοποιήσεις και στους δυο δέκτες την RF IN για τη
μεταξύ τους σύνδεση είναι ότι σκεφτεσαι από την RF OUT του κάθε δέκτη να σου κάνει "passthrough"
το επίγειο σήμα το οποίο στη συνέχεια και θα το κατευθύνεις απευθείας προς την τηλεόραση ??
Σωστά!

Τα δικά μου πριζάκια εχουν 3 υποδοχές: ΤV-SAT-RADIO.
Κι εμένα, είναι πρίζες με ενσωματωμένο decombiner.

Αναρωτιέμαι κι εγώ αν τα πριζάκια μπορούν να δουλέψουν και "ανάποδα" δηλαδή:
Να φεύγει ο παλμός από την RF IN του master (865) να περνάει από την υποδοχή TV του μπριζακίου
και αφού "ταξιδέψει" να φτάσει στο άλλο μπριζάκι ,να εξέλθει από αυτό και να έρθει στην RF IN του slave (865 ή 831)
Αυτό που με μπερδεύει είναι ότι η TV θύρα του ενός μπριζακίου ουσιαστικά θα δουλεύει
ως input (θα εισάγεται από αυτήν ο παλμός) ενώ η θύρα TV στο άλλο μπριζάκι θα δουλεύει
ως output (θα εξάγεται από αυτήν ο παλμός)

Τα μπριζάκια δουλεύουν κανονικά και ως input και ως output άραγε?

Θεωρητικά θα δουλεύει γιατί δεν υπάρχει κάτι που να εμποδίζει τη μετάδοση ενός σήματος προς την άλλη πλευρά, ειδικά αν το "κανάλι" εκπομπής είναι καθαρό. Το μόνο θέμα είναι τα μήκη και η ποιότητα των καλωδίων. Εμένα είναι καινούρια καλώδια, αλλά η συνολική διαδρομή θα φτάνει τα 50-60 μέτρα. Για να δούμε

Επομένως καλά το έχω στο μυαλό μου το πως περίπου θα υλοποιηθεί...υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που πρέπει
να τσεκάρω ακόμα στο στήσιμο της υπάρχουσας καλωδίωσης του σπιτιού μου και θα επανέλθω κι εγώ!

Το feedback σου πιστεύω πως θα με βοηθήσει αρκετά φίλε malakudi !
Ήδη με βοήθησες αρκετά γιατί ενώ σκεφτόμουν κάπως να χρησιμοποιήσω την θύρα TV από το μπριζάκι για να
ταξιδέψει ο παλμός,μετά σκεφτόμουν πως έτσι θα χάσω τα επίγεια...
Δεν είχα σκεφτεί πως θα μπορούσα να γίνουν passthrough τα επίγεια από την RF OUT του κάθε δέκτη !
Συνεπώς σε ευχαριστώ πολύ για την ιδέα σου!

Επίσης το γεγονός ότι από το ίδιο καλώδιο θα ταξιδεύουν τα επίγεια κανάλια + ο παλμός φαντάζομαι πως δεν
επηρεάζει κάτι σωστά? Λογικά ο παλμός θα είναι ακόμα μια συχνότητα μέσα στις τόσες άλλες...

Φαντάζομαι τη φασαρία και το τι μπορεί να άκουσες σήμερα...Καλή ξεκούραση και καλή δύναμη για τα επόμενα!
Θα περιμένω με ιδιαίτερη περιέργεια τα αποτελέσματα κι αν όλα πάνε καλά νομίζω πως δεν υπάρχει καλύτερο
άρθρο για το περιοδικό στο οποίο αρθρογραφείς!

Θα τα λέμε!

Φιλικά,

Μάνος.

Πρώτη προσπάθεια, απέτυχε. Δε περνάει ο παλμός. Έβγαλα και τις δύο επίγειες tv γραμμές από το splitter 4 σε 1 που τα είχα και τα ένωσα με μούφα, και πάλι δεν περνάει. Τώρα πρέπει να δω αν φταίνε οι πρίζες - combiners ή αν φταίει το συνολικό μήκος.

edit: εντάξει, αυτά δε γίνονται. Μόλις έκανα το post πέρασε ένας παλμός και δούλεψε. Θα δω πως θα πάει και θα ενημερώσω.

Last edited: