Nova Multiview

500 με 550 MHz; Μήπως μετρήσατε στο RF OUT το κανάλι που διαμορφώνει σε UHF (default 36 δηλαδή 591 ως 597 Mhz); Hz από την άλλη δε μπορεί να είναι, δε θα περνούσε καθόλου από τις πρίζες.

Οπως έχω περιγράψει εκτενώς σε προηγούμενο post, έμεναν παίζει απροβληματιστα στα 50-60 μέτρα.
Τον παλμό τον είχαμε μετρήσει στο πεδioμετρό και ήταν στα 500 με 550 MHz η hz(δεν θυμάμαι καλά, sorry).
Keraki οι συνδέσεις στους 865 και 831 είναι όλες ftype, άρα τέτοια βήματα χρειάζεσαι!

Δηλαδή για να καταλάβω καλά:

Μου λέτε ότι το καλώδιο που θα συνδέει τους δυο δέκτες μεταξύ τους θα τελειώνει και στις 2 μεριές
σε F βύσματα.
Αυτό το F βύσμα είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που έρχεται τώρα από το LNB προς τη θύρα SAT IN
του 831 ?
Δηλαδή πρέπει να φτιάξω ένα δορυφορικό καλώδιο τερματισμένο με ακριβώς το ίδια φις που
θα χρησιμοποιούσα για να τροφοδοτήσω τον 831 με σήμα από το LNB ??
Ένα ακόμα καλώδιο δηλαδή ακριβώς σαν αυτό που δίνω σήμα από το LNB στον 831 πρέπει να φτιάξω?
Και στις δυο άκρες του με το ίδιο ακριβώς F βύσμα πρέπει να τερματίζει ??

Δηλαδή ακριβώς τα ίδια βύσματα που έχει το δεύτερο καλώδιο που θα φτιάξω για τον 865.

Στο βύσμα τύπου F,ο χαλκός του δορυφορικού καλωδίου εξέχει ελαφρώς ώστε να έρθει να
"κουμπώσει" στο δέκτη.

Ρωτάω γιατί εξαιτίας της σύνδεσης στη θύρα RF των δεκτών,νόμιζα πως το φις είναι τύπου
RF όπως το βύσμα της κεραίας της τηλεόρασης...!

Εφόσον όλες οι RF θύρες των δεκτών 865 και 831 είναι ftype φτιάχνω απλά καλώδιο
όπως αυτό που τροφοδοτούσα με σήμα τον 831 τώρα.

Ζητώ συγνώμη για την "παιδαριώδη ανάλυση" αλλά δεν ήμουν σίγουρος και θα ήθελα να
σιγουρευτώ αφού βλέπω πως το πέρασμα μέσω ταράτσας μάλλον δεν το γλιτώνω!

Ευχαριστώ θερμά φίλε hdanca !

Last edited by a moderator:
Καλή τύχη φίλε keraki,μέσω ταράτσας το πέρασα κι εγώ.Και να ξέρεις για να μην μπερδεύεσαι,όλα τα βύσματα των δεκτών 831 και 865 είναι F type.

EDIT:Τελικά τα κατάφερες,πήρες την προσφορά και πας για multivew?

Last edited:
Δεν τη γλιτώνουμε την ταράτσα μου φαίνεται δυστυχώς...Να ρωτήσω και κάτι επιπλέον με την ευκαιρία:
Μου έχει περισσέψει κάποιο καλό δορυφορικό καλώδιο μάρκας commscope.Είναι όμως πολύ πιθανόν
να μη μου φτάσει.Αν θέλω να το χρησιμοποιήσω και να το ενώσω με επιπλέον καινούργιο που θα αγοράσω
τι είδους συνδέσμους πρέπει να βάλω για να το ενώσω με το υπάρχον?

Στην περίπτωση αυτή υπάρχει πρόβλημα αν το καλώδιο που ενώνει τους δυο δέκτες δεν είναι
"μονοκόμματο",έχω ενώσει με τον κατάλληλο σύνδεσμο δηλαδή δυο καλώδιο ??
Φαντάζομαι καλύτερα θα είναι για να έχω το κεφαλι μου ήσυχο καλύτερα να πάρω εξαρχής όσο
καλώδιο χρειαστώ ώστε να είναι "μονοκόμματο".

Λέει για "δωρεάν εγκατάσταση" η προσφορά,αλλά αναρωτιέμαι τώρα εγώ:
Θα κατσει ο κάθε "εξουσιοδοτημένος τεχνικός" της nova να κάνει δοκιμές και πειράματα
όπως οι σοβαρότατες δοκιμές και πειράματα που έκανε ο φίλος malakudi (ανεπιτυχώς μέχρι τώρα
αλλά δεν έχει σημασία,τα πειράματα ήταν ουσιαστικότατα) για να εκμεταλευτεί την καλωδίωση της
επίγειας ?
'Η μήπως πρόκειται να κάτσει να περνάει καλώδιο από ταράτσες?

Υ.Γ.: Προσφορά ακόμα δεν κατάφερα να πάρω!
Από το κατάστημα όταν τους ρώτησα για αλλαγή ονόματος και στη συνέχεια πέρασμα της προσφοράς
στο νέο όνομα,μου είπαν πως θ μπορούσαμε να δοκιμάσουμε να το κάνουμε αν και θέλει αρκετή
"χαρτούρα" απ'ότι μου είπαν...
Για το λόγω αυτό με προέτρεψαν να τους πάρω τηλέφωνο και να τους πιέσω αντί να κάνουμε αυτή
την αλλαγή ονόματος,να μου δώσουν κατευθείαν την προσφορά...
Έχω όμως και το άλλο θέμα: Εγώ θέλω να μπορέσω να πάρω τον 865 στα 49 ευρώ με την πιστωτική.
Σε αυτό την προηγούμενη φορά που μιλούσα μου δημιουργούσαν πρόβλημα γιατί ακόμα κι αν περνούσα
σε 3play με θεωρούσαν υφιστάμενο συνδρομητή nova που έχει ήδη τον 831.Επομένως τον 865 τον
θεωρούν ως δεύτερο εξοπλισμό multiview,και σε αυτή την περίπτωση χρεώνεται στα 149 ευρώ,αν δεις
και τον πίνακα!
Πραγματικά δεν μπορώ να τους καταλάβω...Τέτοιες εποχές που είμαστε και σου λέει ο άλλος πως θα σου
δίνει λεφτά κι αυτή η εταιρεία να σου βάζει αστερίσκους,ενώ την ίδια στιγμή οι νέοι συνδρομητές παίρνουν
την προσφορά...

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες φίλε hdanca! Αύριο θα κοιτάξω πάλι το θέμα και θα ενημερώσω για τυχόν νέα!

Αν διαβάσεις λίγο παραπάνω θα δεις ότι μου δουλεύει με συνολικό μήκος σχεδόν 60 μέτρα, δύο καλώδια ενωμένα με μούφα. Το πρόβλημα είναι ότι δε δουλεύει όταν τα δύο καλώδια είναι συνδεδεμένα στις εξόδους ενός splitter. Ο λόγος που το προσπαθούμε αυτό είναι για να μπορείς να πάρεις το σήμα των επίγειων και τον παλμό του multiview από το ίδιο καλώδιο.
Να θυμίσω κάτι που έχω ξαναγράψει....
Από τον δικό μου 865 "φεύγει" ένα καλώδιο 8-10μ. και καταλλήγει σε ένα splitter 1in/2out. Από εκεί, το ένα καλώδιο κατεβαίνει 10-12μ. και το άλλο 20-25μ.(χρησημοποιήται βέβαια το ένα από τα δύο κάθε φορά). Έτσι νομίζω ότι καλύπτω και το θέμα του μήκους του καλωδίου αλλά και του splitter(να τονίσω όμως ότι δεν περνάει επίγειο σήμα από το splitter, αν έχει σημασία και αν οφείλεται εκεί το πρόβλημα)

Πραγματικά δεν μπορώ να τους καταλάβω...Τέτοιες εποχές που είμαστε και σου λέει ο άλλος πως θα σου
δίνει λεφτά κι αυτή η εταιρεία να σου βάζει αστερίσκους,ενώ την ίδια στιγμή οι νέοι συνδρομητές παίρνουν
την προσφορά...
Εσύ φίλε μου είσαι ήδη συνδρομιτής.....θέλουν να τραβήξουν καινούριους....

Last edited by a moderator:
τελικα η λυση με τα tvsat combiners δουλευει σε ολες τις συχνοτητες? ακομα κι αν εχουμε επιγεια κεραια πανω? η εστω χωρις κεραια

Απάντηση: Re: Nova Multiview

@teri82: Τι splitter έχεις χρησιμοποιήσει;
Τα πιο απλά που υπάρχουν.....αυτά με τη μία είσοδο και δύο εξόδους, ούτε τα χαρακηριστικά γράφουν επάνω να φανταστείς!

τελικα η λυση με τα tvsat combiners δουλευει σε ολες τις συχνοτητες? ακομα κι αν εχουμε επιγεια κεραια πανω? η εστω χωρις κεραια

Σε μένα δουλεύει αλλά όχι πάντα, ίσως να φταίει το συνολικό μήκος καλωδίου σε συνδυασμό με τους combiners. Φυσικά χωρίς επίγεια επάνω, με επίγεια δε δούλεψε ποτέ.
Πλέον προσανατολίζομαι στο να βάλω τους δύο δέκτες κοντά κοντά και να κάνω διανομή σήματος σε 3 τηλεοράσεις είτε με HDBaseT HDMI extenders πάνω από CAT5e καλώδιο είτε φτιάχνοντας έναν IPTV encoder με πηγές τους 2 Pace. Η δεύτερη λύση είναι πιο πολύπλοκη αλλά θα μου επιτρέπει να κάνω ελεύθερες εγγραφές ενώ θα χρησιμοποιώ τους ήδη υπάρχοντες δορυφορικούς enigma2 δέκτες για να βλέπω και τη Nova (μέσω local streaming).

Ναι έχει, κάπου 9 ευρώ. Αν είχες HD κάπου 4 ευρώ παραπάνω (γιατί αν έχεις multiview, τα HD είναι δώρο).

είτε φτιάχνοντας έναν IPTV encoder με πηγές τους 2 Pace. Η δεύτερη λύση είναι πιο πολύπλοκη αλλά θα μου επιτρέπει να κάνω ελεύθερες εγγραφές ενώ θα χρησιμοποιώ τους ήδη υπάρχοντες δορυφορικούς enigma2 δέκτες για να βλέπω και τη Nova (μέσω local streaming).

Γιατι πολυπλοκη; Ενα υπολογιστη με ενα media encoder και ενα αξιοπρεπες video grabber χρειαζεσαι.

Last edited:
Δεν αρκεί αυτό, τουλάχιστον όπως το σκέφτομαι εγώ. Αν ακολουθήσω αυτή την οδό και δεν πάω προς HDBaseT HDMI extenders, τότε θα πρέπει να γράψω ένα rtsp proxy ο οποίος από το URL του stream που ζητείται να στέλνει τις αντίστοιχες IR εντολές ώστε να αλλάξει το κανάλι στον Pace στο επιθυμητό. Πχ όταν θα ζητάς το rtsp://iptvencoder/mega θα επιλέγει το κανάλι 105 σε έναν από τους δύο διαθέσιμους Pace. Επίσης θα πρέπει να φροντίζει ώστε τυχόν εγγραφές να έχουν πρωτεραιότητα (ενδεχομένως να προγραμματίζονται αρχικά στον 865 και αργότερα να μετατρέπονται σε TS). Τέλος θα πρέπει να είναι αξιόπιστο και να δουλεύει 24/7, διαφορετικά το WAF θα είναι μηδενικό. Οπότε μάλλον αποκλείονται software encoders (VLC). Μία περίπτωση που εξετάζω είναι τα HD-PVR2 της Hauppauge τα οποία έχουν και IR blaster, αλλά δε ξέρω πόσο σταθερά θα είναι σε 24/7 χρήση.

Πες το ετσι.. δε θελεις να κανεις εγγραφες.. Εν ολιγης θελεις να στησεις τον solo3 με tuner pace831 ;) Εγω εγκατελειψα την ιδεα του 865 και σκεφτομαι το TV Plus της Belkin. Κυριως για το streaming και λιγοτερο για εγγρααφες. Για εγγραφες τον εχω βαλει σε ενα pc..

Last edited:
Σχετικά με το ομοαξονικό καλώδιο που συνδέει τους δυο δέκτες μεταξύ τους στο multiview:

Μου έχουν περισσέψει γύρω στα 17 μέτρα καλό καλώδιο μάρκας commscope και σκέφτομαι να
το χρησιμοποιήσω μιας και πρέπει να έχει καλή θωράκιση και το καλώδιο θα περάσει από μπαλκόνια
και θα είναι εξωτερικά σε τοίχους εκτεθειμένο.

Επειδή πιθανόν να μη με φτάνουν τα 17 μέτρα θέλω να ρωτήσω:
Υπάρχει πρόβλημα αν πάρω ας πούμε 15 μέτρα καλώδιο και το ενώσω με αυτό των 17 μέτρων που έχω ήδη?
Υπάρχει δηλαδή πρόβλημα αν το καλώδιο που συνδέει τους δυο δέκτες στο multiview δεν είναι
μονοκόμματο αλλά είναι δυο καλώδια ενωμένα ?
Λέτε καλύτερα να αγοράσω μονοκόμματο γύρω στα 30 μέτρα που μαλλον θα χρειαστώ?

Ποιά είναι η μούφα που χρειάζομαι για να συνδέσω τα δυο ομοαξονικά καλώδια μεταξύ τους?
Πως τη ζητάω?