Φίλε malakudi,
Αρχικά ένα θερμότατο ευχαριστώ γιατί διαβάζοντας την πρόταση σου πραγματικά είδα "φως" που μέχρι τώρα απλά δεν έβλεπα.Αν σου είναι δυνατόν να μου εξηγήσεις περισσότερο 2 συγκεκριμένα σημεία όσων μου προτείνεις,τότε θα έχω καταλάβει πλήρως νομίζω:
Πάμε το πρώτο:
Στην αρχή αρχή που λες "Στην έξοδο του πρώτου τετραπλού splitter επίγειας, ... " φαντάζομαι εννοείς τις 4 εξόδους που μου δίνει ο ενισχυτής επίγειας κεραίας.
Τετραπλό splitter δηλαδή θεωρείς τον ίδιο τον ενισχυτή επίγειας που μου βγάζει 4 εξόδους. Από τις οποίες 4 εξόδους φυσικά εμένα με αφορούν οι 2 μόνο (μια έξοδος για τον πάνω όροφο και άλλη μια για το σαλόνι)
Είμαι σωστός μέχρις εδώ? Ελπίζω πως πρέπει να είμαι σωστός!
Την υπόλοιπη περιγραφή σου όπως τη διάβαζα κάθισα κι έκανα ένα σχήμα αρκιβώς όπως μου τα περιγράφεις.Μου βγαίνουν όντως 6 sat-tv combiners,ώστε να φτάνει και το επίγειο στην συγκεκριμένη πρίζα.Λογικά πρέπει να έχω καταλάβει σωστό αυτό που μου περιγράφεις,αφού βλέπω στο σχήμα που έκανα πως με αυτόν τον τρόπο έξυπνα δεν αφήνεις το δορυφορικό σήμα να περάσει μέσα από το splitter (4:1 ή 3:1 αναλόγως).
Πάμε τώρα στο δέυτερο ερώτημα:
Εκεί που θέλω μια μικρή διευκρίνηση είναι σχετικά με το πέρασμα του παλμού του multiview:
Μου αναφέρεις:
Σε ότι αφορά το multiview σήμα, βάζεις δύο tv-sat combiners στις δύο ανεξάρτητες δορυφορικές γραμμές και ενώνεις τις TV γραμμές με μία μούφα.
Στις 2 ανεξαρτητες δορυφορικές γραμμές αυτές θα βάλω και πάλι από μια πρίζα τερματική IKUSI TV/SAT/RD ??
Φαντάζομαι πως ναι.
Με την προυπόθεση η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα είναι όντως ΝΑΙ,θα περιγράψω τη συνδεσμολογία όπως την κατάλαβα καθώς και τη διαδρομή του παλμού από τον master δέκτη προς τον slave.
Συνδεσμολογία:
Στο αυτόνομο καλώδιο που καταλήγει στον master δέκτη και πριν φτάσει προς το LNB,τοποθετούμε ένα tv-sat combiner.Κάνουμε ακριβώς το ίδιο και για το αυτόνομο καλώδιο που καταλήγει στον slave δέκτη.Την κάθε έξοδο SAT του καθενός μείκτη την οδηγούμε προς την αντίστοιχη υποδοχή του quad LNB.
Τις 2 TV εξόδους των 2 μεικτών τις ενώνουμε.
Η ένωση αυτή των TV εξόδων των 2 μεικτών γίνεται απλά με καλώδιο από την TV έξοδο του ενός μείκτη στην TV έξοδο του άλλου μείκτη ? Όταν λες πως της ενώνουμε με μούφα,εννοείς κάτι διαφορετικό?Μια μικρή επεξήγηση αν είναι δυνατόν!!
Επίσης χρειαζόμαστε 2 καλώδια που το καθένα να έχει: Στη μια άκρη ένα F φύσμα και στην άλλη άκρη ένα βύσμα επίγειας κεραίας.Συνδέουμε το F βύσμα του ενός καλωδίου στην RF OUT ή RF IN (ανάλογα το σετάρισμα) του ενός 865 (master) και την άλλη άκρη του καλωδίου που έχει βύσμα επίγειας κεραίας, τη συνδέουμε στην υποδοχή TV της τερματικής πρίζας IKUSI TV/SAT/RD στην οποία καταλήγει το ανεξάρτητο δορυφορικό καλώδιο.
Το ακριβώς αντίστοιχο κάνουμε και με τον slave 865 δέκτη.
Επίσης αν έχω καταλάβει καλά γνωρίζουμε ότι ο παλμός του multiview είναι σε τέτοια συχνότητα ώστε να περάσει μέσα από την TV έξοδο των 2 μεικτών TV/SAT καθώς και μέσα από την TV έξοδο των 2 τερματικών πριζών IKUSI TV/SAT/RD. Υπό την προυπόθεση δηλαδή πως ο παλμός multiview βρίσκεται σε επίγεια συχνότητα,νομίζω πως έχει νόημα και θα δουλέψει η συγκεκριμένη συνδεσμολογία.
Περιγραφή διαδρομής του παλμού multiview:
Ο παλμός του multiview θα ξεκινάει από την RF OUT ή RF IN αναλόγως, του master 865,θα περνάει μέσα από το καλώδιο (το καλώδιο που έχει στη μια άκρη βύσμα F και στην άλλη άκρη βύσμα επίγειας κεραίας) και θα φτάνει στην υποδοχή TV της τερματικής πρίζας IKUSI TV/SAT/RD (στην οποία πρίζα καταλήγει το ανεξάρτητο δορυφορικό καλώδιο).Η τερματική πρίζα IKUSI TV/SAT/RD είναι από μόνη της ένας combiner,οπότε ο παλμός του multiview μαζί με το δορυφορικό σήμα ταξιδεύουν μαζί μέχρι που φτάνουν στο ένα TV/SAT μείκτη που έχω παρεμβάλει:
Εκεί η υποδοχή SAT του μείκτη καταλήγει στην αντίστοιχη υποδοχή του quad LNB,οπότε μεταφέρεται το δορυφορικό σήμα.Ο παλμός του multiview εξέρχεται από την υποδοχή TV του μείκτη και πηγαίνει προς την υποδοχή TV του άλλου μείκτη που έχω παρεμβάλει και στο αυτόνομο δορυφορικό καλώδιο που καταλήγει στον slave.
Ο παλμός στη συνέχεια εξέρχεται από τον μείκτη καταλήγωντας στην τερματική πρίζα IKUSI TV/SAT/RD του slave,μαζί φυσικά με το αυτόνομο δορυφορικό σήμα του slave.
Στη συνέχεια ο παλμός εξέρχεται από την έξοδο TV της τερματικής πρίζας IKUSI TV/SAT/RD του αυτόνομου καλωδίου του slave,μέσω καλωδίου που είναι συνδεδεμένο στη μια άκρη με βύσμα κεραίας στην υποδοχή TV
και στην άλλη άκρη με βύσμα F στην υποδοχή RF IN ή RF OUT του slave 865.
Βασικά δηλαδή ήθελα μια διευκρίνηση για το τι σημαίνει ότι ενώνουμε τις 2 TV γραμμές των 2 combiners με μούφα.Σημαίνει απλά πως "γεφυρώνουμε" με καλώδιο τις 2 υποδοχές TV των 2 μεικτών TV/SAT ?
Θα εκτιμούσα πολύ μια επιβεβαίωση γιατί σήμερα πολύ πιθανόν να γίνουν οι σχετικές εργασίες!
Προκαταβολικά ΘΕΡΜΟΤΑΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ φίλε malakudi και συγνώμη για τον κόπο!!