Nova Multiview

Μάλλον αυτό που θέλεις (το ιδιο δηλ. Που θέλω και εγώ) δεν γίνεται, επισυνάπτω σημερινή απάντηση απο το support
Re: *** Nova official support ***(Διαβάστε το πρώτο post πριν την υποβολή ερωτήματος)
Καλησπέρα andrdive,

Σε ευχαριστούμε που επικοινώνησες μαζί μας.

Θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε, πως η σύνδεση μεταξύ των δύο αποκωδικοποιητών, πραγματοποιείται με rf καλώδιο και δεν είναι εφικτή η σύνδεση με καλώδιο ethernet.

Παραμένουμε στην διάθεσή σου για οτιδήποτε χρειαστείς.

Γιώργος, Nova Support
Αυτή η δυνατότητα θα ειναι σύντομα διαθέσιμη, ακριβή χρόνο δεν ξέρω καθώς ήταν να δωθεί τώρα τελος του χρόνου, βλέπετε ομως τα προβλήματα με την υπηρεσία on demand και η αστάθεια στη νέα υπηρεσία πήγαν πίσω το διακεκριμένο project το οποίο ομως θα βρίσκεται στην επόμενη αναβάθμιση. Οπότε λίγο υπομονή ακόμα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Όχι δεν έχω multiview ,αλλά ρωταω θα χρειαστεί εγκατάσταση απο τεχνικό στο πιάτο και καλώδιο έξτρα σε δωμάτιο?

Έχω ενα masyer 831 και χθες βρήκα απο φιλο μου τον 865.Να περιμένω ώσπου να γίνει ο 831 με ethernet η να ξεκινησω το multiview με τον 865?(Exω δωρεάν για ενα χρονο με ανανέωση και δεν υπαρχουν δέκτες)

Άκου τώρα να δεις πως έχουν τα πράγματα.

Αν θες να συνδέσεις τον 831 με τον 865 πρέπει απο την ταράτσα και το πιάτο να φύγουν τρία καλώδια, ένα προς τον 831 και δυο προς τον 865. Τώρα για να παίξει άμεσα πρέπει αυτούς τους δυο να τους συνδέσεις μεταξύ τους με καλώδιο κεραίας για να περνάει ο τόνος της υπηρεσιας multiview. Με Ethernet ο 865 θα αργήσει να παίξει πολυ γιατί ακόμη στήνεται η αναβάθμιση του, οπότε και να περάσει η νέα αναβάθμιση στον 831 και 3001 με τον νέο χρόνο κανεις δεν εγγυάται οτι θα γίνει και στον 865,άρα αν θες οπωσδήποτε τον 831 με τον 865 το καλώδιο κεραίας μεταξύ τους ειναι μονόδρομος. Αν περιμένεις μέχρι να γίνει η επόμενη αναβάθμιση που ενεργοποίηση της υπηρεσιας για τόνο μέσο δυκτιου θα πέρασε για 831 και 3001 τότε θες ένα καλώδιο για κάθε δέκτη απο την ταράτσα και σύνδεση τους στο τοπικό δυκτιο και είσαι έτοιμος. Ελπίζω να μην σε κούρασα και να έγινα κατανοητός.

Μάλλον αυτό που θέλεις (το ιδιο δηλ. Που θέλω και εγώ) δεν γίνεται, επισυνάπτω σημερινή απάντηση απο το support
Re: *** Nova official support ***(Διαβάστε το πρώτο post πριν την υποβολή ερωτήματος)
Καλησπέρα andrdive,

Σε ευχαριστούμε που επικοινώνησες μαζί μας.

Θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε, πως η σύνδεση μεταξύ των δύο αποκωδικοποιητών, πραγματοποιείται με rf καλώδιο και δεν είναι εφικτή η σύνδεση με καλώδιο ethernet.

Παραμένουμε στην διάθεσή σου για οτιδήποτε χρειαστείς.

Γιώργος, Nova Support

Αν συνδεθουν ετσι και ο δευτερος συνδεθει και αυτος στο δικτυο θα μπορει αραγε να παιζει και αυτος το on demand ?

Θα δουλεύουν και τα δυο ταυτόχρονα.

thanx

Για να παιζει ο δευτερος θα πρεπει να ειναι οπωσδηποτε ανοιχτος ο πρωτος ? Επισης θα δειχνουν το ιδιο προγραμμα η θα μπορεις να επιλεξεις στον καθενα (καναλι η υπηρεσια ) ?

thanx

Για να παιζει ο δευτερος θα πρεπει να ειναι οπωσδηποτε ανοιχτος ο πρωτος ? Επισης θα δειχνουν το ιδιο προγραμμα η θα μπορεις να επιλεξεις στον καθενα (καναλι η υπηρεσια ) ?

Ο κάθε δέκτης είναι αυτόνομος και μπορείς να βλέπεις ότι θες αν πάσα στιγμή στον κάθε ένα ξεχωριστά.

Καλησπέρα .Βρήκα δεκτή 865 για multiview εκανα την μεταβίβαση και μου ειπαν οτι δεν μπορούν να τον κανουν slave αλλά master.Eκει που βλέπουμε όλοι έχω τον 831.Μπορω να βάλω εκεί τον 865?Aλλα επειδή θα κατέβουν δυο καλώδια δεν γίνεται δεν έχει χώρο είναι για ενα καλώδιο που κατεβαίνει απο ταράτσα,δεν μπορεί να καταιβει ενα μονο για τον 865?Το δεύτερο γιατί το θέλει?Ρωταω γιατί εκανα 18 μηνο και μετα τους 12 τέρμα το multiview,οποτε θα είμαστε αναγκασμένοι να πηγαίνουμε όλοι στη κρεβατοκάμαρα που θα είναι ο master 865.

Κανονικα απο την ταρατσα θα πρεπει να κατεβουν 3 καλωδια, 2 στον μαστερ 865 και 1 στον 831. Για να δουλεψει ο 865 απαιτει να παιρνουν σημα και οι 2 tuners. Αυτο το καταφερνεις με 3 τροπους. Είτε με 2 καλώδια απο την ταράτσα, είτε με αυτοσχεδιασμό, είτε με stacker/destacker. Ο αυτοσχεδιασμός ειναι 1 καλωδιο, ενα splitter και ενα dc block. Εχουν ετσι και τα 2 tuner σημα με περιορισμους ομως (δε μπορεις να δεις eurosport και παραλληλα να κανεις εγγραφη ενα οποιοδηποτε αλλο κανάλι και το αντιστροφο). Δε προτεινεται αυτη η λύση, αν και δουλευει. Η τριτη λύση δουλευει χωρις περιορισμους, αλλα ειναι αρκετα ακριβη.

Μπορείς να αφήσεις τον 865 με ένα καλώδιο αλλά δεν θα έχεις εγγραφή & on demand

Ο δεκτης πρεπει να εχει σημα ΚΑΙ στα 2 tuners. Διαφορετικά δε μπορει να κατεβασει firmware updates και σημαντικότερα δε μπορει να κατεβασει αναβαθμισεις η κάρτα προσβασης. Κάτι που σημαινει πως θα κλειδωνουν τα κανάλια χωρις να ξερεις τον λόγο.

Έτσι όπως τα λες είναι Κώστα. Στην περίπτωση του φίλου θα δούλευαν άψογα δυο 831 από την στιγμή που ήδη έχει τον ένα.

Ξέρει κανείς αν ο 3001 θα μπορεί να δουλέψει με τον 831 στο multi view;

Μέσω ethernet πάντα.

Καλησπερα και απο εμενα μια μικρη βοηθεια στο καλωδιο rf των αποδικοποιητων 831 που συνδεονται μεταξυ τους για το multiview μπορουμε να ριξουμε συχνοτητα κεραιας κανονικης επιγειας:

Πάντως εγώ που μίλησα με τεχνική εξυπηρέτηση χθες μου είπαν τίποτα το νέο για το multi view μέσω ethernet. ..

Δεν υπαρχει περιπτωση να το πουν προσωπικά πρωτου γινει επισημη ανακοινωση. Ασε που στα χαμηλά κλιμακια (τηλεφωνικό κεντρο, εξυπηρετηση πελατων κτλ), μπορει καν να μη το ξερουν.

Παιδιά νια ερώτηση όταν δώσουν την υπηρεσία μέσω δικτύου θα δουλεύει όπως ο ΟΤΕ; δηλαδή ευρυζωνικά ή μέσω του πιάτου; διότι αν δουλεύει ευρυζωνικά δεν θα χρειάζεται και γρήγορο adsl ιντερνετ;(για να μην πω VDSl)

Έχεις μπερδευτεί και είναι φυσικό. Δεν θα δοθεί η υπηρεσία μέσω δικτύου τα κανάλια δηλαδή αλλά ο τόνος που δίνει ο ένας δέκτης στον άλλον και είναι απαραίτητος για να δουλέψει σωστά η υπηρεσία multiview. Μέχρι τώρα αν είχες ποτέ multiview θα ξέρεις ότι χρειαζόταν ένα καλώδιο κεραίας να συνδέει τον ένα δέκτη με τον άλλον για να παίζει η υπηρεσία, αυτό πλέον δεν θα καταργηθεί αλλά θα έχεις και επιλογή συνδέοντας τους δυο δέκτες στο τοπικό δίκτυο θα γίνεται η δουλεία που έκανε το καλώδιο κεραίας.