Nova Multiview

Δοκίμασε τα tplink με τις 2 ethernet. Όσο είχα το multiview αυτά χρησιμοποιούσα και δούλευε κανονικά.

Απάντηση: Re: Nova Multiview

Αν πάρω αυτά που έχουν πρίζα πάνω και βάλω πάνω σε αυτά πολύπριζο θα έχω πρόβλημα;

Προβλημα θα υπαρξει μονο αν βαλεις πρωτα το πολυπριζο και μετα το powerline. Για να σε βοηθησω χρησιμοποιω το TP-LINK 8030 για να μεταφερω εικονα και δουλευει ρολοι. Εννοειται πως και τα devolo ειναι κορυφαια.

Re: Απάντηση: Re: Nova Multiview

Προβλημα θα υπαρξει μονο αν βαλεις πρωτα το πολυπριζο και μετα το powerline. Για να σε βοηθησω χρησιμοποιω το TP-LINK 8030 για να μεταφερω εικονα και δουλευει ρολοι. Εννοειται πως και τα devolo ειναι κορυφαια.

Εγω ουτε ετσι εχω αντιμετωπισει προβλημα με TP-Link οπως και να τα εβαζα το σημα ethernet ερχοταν παντα...
Και σε τριφασικο δεν υπαρχει προβλημα καθως τα powerline χρησιμοποιουν τον ουδετερο και οχι τις φασεις...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Nova Multiview

Αν το πολυπριζο ειναι ασφαλειας-προστασιας απο αποτομες αλλαγες τασης , θα υπαρξει προβλημα αργα η γρηγορα. Το αναφερει και στο manual.

Set με 3 κομμάτια (1 απευθείας στο router και 2 clients) για τους δέκτες υπάρχει; ή πρέπει να πάρει κανείς 2 σετ των 2 ?

Έάν έχετε σκοπό να προσθέσετε και 3ο powerline για άλλη χρήση, να έχετε κατά νου πως η πραγματική επιτεύξιμη ταχύτητα μέσω powerlines συνήθως είναι μεταξύ 10 και 20% της διαφημιζόμενης. Όσο μεγαλύτερη η απόσταση μεταξύ τους, τόσο μειώνεται και η μέγιστη επιτεύξιμη ταχύτητα φυσικά.

Για να μην μπερδευόμαστε :
Τρίτο εννοείται αυτό για το 2ο δέκτη;
1ο αυτό που κουμπώνει στο ρουτερ και δεύτερο αυτό που κουμπώνει ο 1ος δέκτης;

Σωστά, ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο το 3ο να χρησιμοποιείται για 2ο δέκτη, μπορεί να θέλεις να συνδέσεις ενσύρματα και το desktop ή όποια άλλη συσκευή είναι μακριά από το router.

Ευχαριστώ για την απάντηση
Γιατί στην τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα, ο λόγος για τον οποίο δεν μπορούσαν να μου αλλάξουν τον 865 με τον 5001 και αντιπροτειναν τον 3001 ήταν υποτίθεται ότι 5001 ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ με τον 831 για multiview....
Τόσο ειλικρινείς

Όλοι οι δέκτες της Nova τρέχουν το ίδιο software (πλην του 865) άρα μπορούν να συνεργαστούν άψογα μεταξύ τους.

εχουμε το Nova3play Family+, για να έχουμε πρόσβαση στα κανάλια της nova σε 2 τηλεόρασεις στο ίδιο σπίτι,
θα πρεπεί να ενεργοποιήσουμε το πακέτο Nova Multiview 10,89 /μήνα;

ακόμα και αν δεν χρειαζόμαστε να παιζουν και οι 2 δέκτες ταυτόχρονα nova;
πχ να σβήνουμε το δεκτη του σαλονιού και να συνεχίζουμε την θέαση προγράμματος στον δέκτη της κρεββατοκάμαρας;

Πρέπει να ενεργοποιήσεις την υπηρεσία multiview σωστά.

Όταν γίνει αυτό οι δυο δέκτες θα ειναι ανεξάρτητοι στο πρόγραμμα τους και δεν θα εξαρτιέται ο ένας απο τον άλλον. Θα μπορεί δηλαδή. Κάθε ένας να βλέπει οτι θέλει στον κάθε δέκτη όποτε θέλει.

Απο εκεί κα πέρα τεχνικά για να δουλέψει αυτό θέλει και ο δεύτερος δέκτης καλώδιο απο το δορυφορικό πιάτο, επίσης θα πρέπει και οι δυο δέκτες να ειναι συνδεδεμένοι στο τοπικό δυκτιο Ίντερνετ αν υπάρχει αυτοί η συνδεδεμένοι με καλώδιο μεταξύ τους.

Η τυπικά σωστή απάντηση είναι αυτή που σου έδωσε ο cmoustakas.
Εγώ θα διαφοροποιηθώ όμως, με μια απάντηση ολίγον καυστική προς τους ιθύνοντες της Nova.
Κι εγώ πριν μετακομίσω στο τωρινό σπίτι υπολόγιζα στο multiview, στο κάτοπτρο έβαλα να φανταστείς 4απλό LNB. Επειδή όμως είναι 4όροφο οίκημα, και το τηλεοπτικό σήμα κατεβαίνει σε στήλες από την κεραία και τον ενισχυτή της, δεν θα μπορούσα να έχω multiview με σύνδεση των δεκτών μέσω ομοαξονικού καλωδίου. Και ούτε θα πέρναγα μέσα στο σπίτι 20+ μέτρα ομοαξονικό γι' αυτό τον λόγο, 100 φορές καλύτερα που έριξα UTP παντού. Οπότε περίμενα να υλοποιηθεί η μεταξύ τους σύνδεση μέσω LAN.
Και ήρθε η ώρα που υλοποιήθηκε. Και εδώ είναι η απάντηση μου:
Για 10,89 το μήνα προτίμησα να κάνω την μεταφορά του δέκτη πιο εύκολη και ασφαλή (μούφα Α/Α και μετά Θ/Θ στον δέκτη για να μην χαλάσει το βύσμα από το βάλε βγάλε, και σωστό μήκος καλωδίων) και να μεταφέρω τον δέκτη στην κρεββατοκάμαρα όποτε θέλω.
Άσε δε που κι εγώ δεν έχω full pack, πόσο μάλλον στην προνομιακή τιμή των 59,52 /μήνα στην οποία το multiview είναι 6 . Έτσι γλύτωσα από 130 +φόρους ετησίως για κάτι που η τιμολογιακή του πολιτική είναι εντελώς λάθος!

Η τυπικά σωστή απάντηση είναι αυτή που σου έδωσε ο cmoustakas.
Εγώ θα διαφοροποιηθώ όμως, με μια απάντηση ολίγον καυστική προς τους ιθύνοντες της Nova.
Κι εγώ πριν μετακομίσω στο τωρινό σπίτι υπολόγιζα στο multiview, στο κάτοπτρο έβαλα να φανταστείς 4απλό LNB. Επειδή όμως είναι 4όροφο οίκημα, και το τηλεοπτικό σήμα κατεβαίνει σε στήλες από την κεραία και τον ενισχυτή της, δεν θα μπορούσα να έχω multiview με σύνδεση των δεκτών μέσω ομοαξονικού καλωδίου. Και ούτε θα πέρναγα μέσα στο σπίτι 20+ μέτρα ομοαξονικό γι' αυτό τον λόγο, 100 φορές καλύτερα που έριξα UTP παντού. Οπότε περίμενα να υλοποιηθεί η μεταξύ τους σύνδεση μέσω LAN.
Και ήρθε η ώρα που υλοποιήθηκε. Και εδώ είναι η απάντηση μου:
Για 10,89 το μήνα προτίμησα να κάνω την μεταφορά του δέκτη πιο εύκολη και ασφαλή (μούφα Α/Α και μετά Θ/Θ στον δέκτη για να μην χαλάσει το βύσμα από το βάλε βγάλε, και σωστό μήκος καλωδίων) και να μεταφέρω τον δέκτη στην κρεββατοκάμαρα όποτε θέλω.
Άσε δε που κι εγώ δεν έχω full pack, πόσο μάλλον στην προνομιακή τιμή των 59,52 /μήνα στην οποία το multiview είναι 6 . Έτσι γλύτωσα από 130 +φόρους ετησίως για κάτι που η τιμολογιακή του πολιτική είναι εντελώς λάθος!

ετσι όμως δεν μπορείς να παίζεις νοβα ταυτόχρονα σε 2 τηλεοράσεις του σπιτιού.. σωστά;

παντως θα έπρεπε να δίνουν δωρεαν την δυνατότητα να έχουμε νοβα σε 2 τηλεοράσεις στο ίδιο σπίτι και ας μην παιζουν ταυτόχρονα χωρις να χρειαζεται να αλλαζεις δεκτη με μηνυμα ή απο το myaccount.

Ερώτηση :
Σε εγκατάσταση με multiview πώς υλοποιείται το εξοχικό;
Χρειάζεται και τρίτος δέκτης ή μεταφέρουμε τον ένα από τους δύο και εναλλασουμε την θέαση;
Ή δεν ανακατεύουμε την νοβα, μεταφέρουμε τον master και ο άλλος φυσικά δεν παίζει αφού δεν θα λαμβάνει παλμό;
Το έχει κάνει κάποιος;

Πάντα για την υπηρεσία εξοχικό χρειάζεται ξεχωριστός δέκτης που όταν ενεργοποιηθεί τότε οι άλλοι δυο απενεργοποιούνται ταυτόχρονα και ο κύριος δέκτης και ο δευτερεύων του multiview.