Nova: νέα υπηρεσία Video On Demand στους δέκτες Novabox!-Review

Μολις τώρα μίλησα με το τεχνικό τμήμα. Υπερεξυπηρετικοι και μπράβο τους. Εχουμε και λέμε:

1. Η υπηρεσία ΤΩΡΑ ειναι σε πιλοτικη φάση και θα αρχίσει να δινεται τμηματικά απο την επομενη εβδομάδα σε όλους τους συνδρομητές.
2. Η αναβάθμιση θα γίνει τμηματικά και η ολοκλήρωση της θα διαρκέσει περίπου 1-1.5 μήνα. (περιπου 100 αποκωδικοποιητές την ημέρα αναβαθμίζονται).
3. Το περιεχόμενο της θα αναβαθμιστεί και θα έχει περισσότερες ταινίες απο το Nova GO. Δεν θα ειναι αντικατοπτρισμός της υπηρεσίας.
4. Θα παίζει με ολους τους παρόχους όχι μονο φορθνετ.
5. Οι δέκτες που θα αναβαθμιστούν θα ειναι οι 3001 και οι 831. Οι δέκτες 865 θα αντικατασταθούν με νέους pvr αλλα αυτό θα γίνει σε βάθος χρόνου. Η αναβάθμιση για τους 865 θα αργήσει αρκετά (μου ειπαν επι λέξει πως εφοσον χρειαστεί θα αναβαθμιστούν) δεν τους έχουν πιασει ακόμα.
6. Η αναβάθμιση γίνεται τις πρωτες πρωινες ώρες αυτόματα. Αυτό που δεν ρώτησα ειναι αν θα γίνει μέσω του myaccount.
7. Για να παιξει η υπηρεσία χρειάζεται 3 μβπς και πάνω. Αν ειναι χαμηλότερα ΠΑΛΙ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ αλλα με χαμηλότερη ποιότητα. Απο 3 ΜΒΠΣ και πανω η ποιότητα θα ειναι εφαμιλη με HD.

Ελπίζω να σας κατατόπισα.

Πλήρως .

Μια ερώτηση , ελπίζω να μην είμαι off topic , στον δικό μου χώρο έχω σκοπό να συνδέσω στο δίκτυο τους δέκτες μέσω powerline όπου έχω ήδη εκεί για streaming σε δύο media player σε σαλόνι και υπνοδωμάτιο.
Η ερώτηση όμως που υποβάλω είναι για το σπίτι της μητέρας μου.
Έχει έναν δέκτη και το router είναι σε άλλο δωμάτιο , θα συστήνατε powerline ή υπάρχει άλλος τρόπος ; πχ , acces point (αν κατάλαβα καλά αυτό λαμβάνει ασύρματα σήμα και μπορεί να λειτουργήσει σαν νέο router που θα δώσει ethernet στον δέκτη). Σύμφωνα με τα λεγόμενα κάποια στογμή μπορεί μέσω της θύρας ethernet θα λειτουργήσει και το multiview οπότε για να μπορέσουμε να δώσουμε ενδεχομένως και σε έναν μελλοντικό δεύτερο δέκτη σε άλλο δωμάτιο ποιά θα ήταν η καλύτερη λύση ;
Μιλάμε για μια οικοδομή του 1975 οπότε φαντάζομαι οτι οι καλωδιώσεις δεν θα είναι και στην καλύτερη κατάσταση.
Αν είμαι off topic ζητώ συγνώμη και ας μεταφερθεί από τους συντονιστές , νομίζω όμως ότι πολλοί φίλοι στο forum έχουν ανάλογο προβληματισμό.
Ευχαριστώ πολύ.

Μια ερώτηση , ελπίζω να μην είμαι off topic , στον δικό μου χώρο έχω σκοπό να συνδέσω στο δίκτυο τους δέκτες μέσω powerline όπου έχω ήδη εκεί για streaming σε δύο media player σε σαλόνι και υπνοδωμάτιο.
Η ερώτηση όμως που υποβάλω είναι για το σπίτι της μητέρας μου.
Έχει έναν δέκτη και το router είναι σε άλλο δωμάτιο , θα συστήνατε powerline ή υπάρχει άλλος τρόπος ; πχ , acces point (αν κατάλαβα καλά αυτό λαμβάνει ασύρματα σήμα και μπορεί να λειτουργήσει σαν νέο router που θα δώσει ethernet στον δέκτη). Σύμφωνα με τα λεγόμενα κάποια στογμή μπορεί μέσω της θύρας ethernet θα λειτουργήσει και το multiview οπότε για να μπορέσουμε να δώσουμε ενδεχομένως και σε έναν μελλοντικό δεύτερο δέκτη σε άλλο δωμάτιο ποιά θα ήταν η καλύτερη λύση ;
Μιλάμε για μια οικοδομή του 1975 οπότε φαντάζομαι οτι οι καλωδιώσεις δεν θα είναι και στην καλύτερη κατάσταση.
Αν είμαι off topic ζητώ συγνώμη και ας μεταφερθεί από τους συντονιστές , νομίζω όμως ότι πολλοί φίλοι στο forum έχουν ανάλογο προβληματισμό.
Ευχαριστώ πολύ.

Εδώ είναι η απάντηση σου. Δεν παίζει ρόλο αν είναι παλιό το σπίτι και η καλωδιώσεις θα δουλέψουν μια χαρά.

Δουλεύει άψογα και με ασύρματο access point, αλλά και με powerline adapters.

Δοκιμάστηκε με ASUS WL-330GE...
View attachment 128408

...και με TP-LINK TL-PA4010PKIT...
View attachment 128409
...το οποίο και προτείνεται από τη NOVA.
Εδώ, να επαναλάβω ότι η NOVA προτείνει για την λειτουργία της υπηρεσίας είτε σύνδεση με καλώδιο στο modem-router της οικίας, είτε σύνδεση με powerline adapters. Η χρήση από εμάς, ασύρματου access point, είχε άριστα (όπως αναμενόταν) αποτελέσματα, αλλά αυτό δεν υποκαθιστά την πρόταση της εταιρίας.

Εδώ είναι η απάντηση σου. Δεν παίζει ρόλο αν είναι παλιό το σπίτι και η καλωδιώσεις θα δουλέψουν μια χαρά.
Ευχαριστώ για την απάντηση , έχω διαβάσει τα προηγούμενα post απλά ήθελα γνώμη σχετικά με την ηλικία της οικοδομής και με το ότι οι δέκτες θα είναι τοποθετημένοι σε δύο εκ διαμέτρου αντίθετα δωμάτια και στην μέση περίπου το router .

quote_icon.png
Originally Posted by zapper
5. Η αναβάθμιση για τους 865 θα αργήσει αρκετά (μου ειπαν επι λέξει πως εφοσον χρειαστεί θα αναβαθμιστούν) δεν τους έχουν πιασει ακόμα.

Αυτό δεν ισχύει. Δες Εδώ.

Προθεση μου δεν ηταν να σας μπερδεψω, αυτά μου είπανε αυτά σας έγραψα. Προφανώς οι πληροφορίες του cmoustakas ειναι πιο εκ των έσω απο μια απλή κλήση στο τεχνικό τμήμα της ΝΟΒΑ. Καθένας όπως μπορεί πληροφορεί. Εύγε πάντως που θα κοιτάξουνε και τους 865, και εγώ τον ίδιο είχα και τον άλλαξα λογω θεμάτων με 3 δεκτες και 3 σκληρους αντιστοιχα. Τουλάχιστον με τον 1ΤΒ μπορώ και γράφω απανωτά HD χωρίς άγχος μήπως γεμίσει.

Makfil που είσαι να μας πριζώσεις λίγο; Πες μας πως παει η υπηρεσία, τσουλάει;;;; Makfiiiiiiiiiiiilllllllllll -bye-

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τελικα παιδιά ισχύει αυτό για την άλλη εβδομάδα που μου είπανε; Ας με επιβεβαιώσει καποιος που γνωρίζει καλύτερα και οι πηγές του ειναι πιο σίγουρες απο την απλή τεχνική υποστήριξη που μίλησα εγώ.

Εδώ είμαι αλλά, όπως είχα γράψει το προηγούμενο ΣΑ 11/6, είναι άκομψο να νιώθεις ότι είσαι ο μόνος σε μια κοινότητα που έχεις, έστω και προσωρινά, ένα πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων. Δεν γράφω νεώτερα για το θέμα, για να μην θεωρηθεί ότι προκαλώ.

Πάντως, μια και το ζητάς, η κατάσταση φαίνεται να βελτιώνεται αφού έχουν προστεθεί και νέοι τίτλοι (67 τετράδες μέτρησα τώρα, έναντι 61 την προηγούμενη φορά) με αρκετούς να είναι πρόσφατης παραγωγής (2014, 2015) που δεν τους είχα δει την προηγούμενη βδομάδα. Και οι νέοι έχουν διαθεσιμότητα μέχρι κάποιους μήνες του 2017. Επομένως, δεν θα χάσετε ούτε ένα όταν ενεργοποιηθεί η υπηρεσία

Για να είμαι ειλικρινής, με το Euro 2016 (ποδοσφαιρόφιλος γαρ), δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος για ταινίες, αυτή την περίοδο, με 3 αγώνες την ημέρα.

Σε ερώτησή μου με προσωπικό μήνυμα στη σελίδα της nova στο facebook για το αν η επερχόμενη υπηρεσία VoD θα δοθεί δωρεάν και σε συνδρομητές με διαφορετικό πάροχο internet η απάντηση ήταν η εξής:
"Δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια επίσημη ενημέρωση να σου μεταφέρουμε. Για οποιαδήποτε προσθήκη υπηρεσιών, θα ακολουθήσουν σχετικές ανακοινώσεις."

Δεν μου ακούστηκε ελπιδοφόρο.

Έτσι απαντάνε πάντα και για το οτιδήποτε.Δυστυχώς λίγα άτομα έχω πετύχει να κατέχουν το αντικείμενο και να γνωρίζουν τι τους ρωτάς.

Re: Απάντηση: Nova: νέα υπηρεσία Video On Demand στους δέκτες Novabox!-Review

Η ενημέρωση που έχουμε, είναι ότι οι συνδρομητές θα εξυπηρετούνται ανεξαρτήτως παρόχου.
Αυτό έχει αναφερθεί στην αρχή της συζήτησης από τον συντονιστή που έκανε και την πολύ ωραία παρουσίαση.

Καλησπερα ο δεκτης κλεινει ανοιγει δειχνει αναβαθμιση και ξανα κλεινει μετα απο λιγο αυτο γινεται συνεχεια .εχει κανεις τετοιο προβλημα. Χαλασε ο δεκτης τι εχει γινει.

Ποιο δεκτη εχεις; Αν εχεις τον 831, ποια εκδοση εχει; (Πρασινο πληκτρο, τελευταια επιλογη "Πληροφοριες")

Τον 3001 εχω και η αναβαθμιση ειναι η 24 καποια στιγμη ομως που επαιξε εδειξε 45 μετα εκλεισε ξανα και γυρισε 24 . μου ειπαν να το παω αυριο σε καποιο τεχνικο να το δει. Τωρα εχει βγει το update κανουν τεστ παντως κατι καταλαβε ο δεκτης και εκανε αυτα τα τρελα.τον εβγαλα απο την πριζα και θα τον βαλω το βραδυ μηπως μπορω να δω εστω καμια ταινια διαλιως αυριο παω στον τεχνικο τους. Εσεις ειδατε να βγηκε καμια αναβαθμιση.

Κανε καμια επαναφορα εργοστασιακών. Δε ξερεις καμια φορά..

Προσοχή, αύριο είναι αργία.
Ο ιδιωτικός τομέας απο οτι ξέρω αύριο εργάζεται κανονικά οποτε μπορεί να πάει τον δέκτη σε κάποιο απο τα συνεργαζόμενα καταστήματα Forthnet ,Nova και κλείνω εδώ το off topic Για να επιστρέψουμε στο review της νέας αναβάθμισης που αναμένουμε και αφορά το VOD.

Μονο για το δημόσιο αργία.Μια χαρά θα το ανοίξουμε το συνεργείο αύριο.

Στην Αθήνα τα εμπορικά καταστήματα είναι ανοικτά κανονικά (σύμφωνα με τους εμπορικούς συλλόγους). Στην περιφέρεια είναι κλειστά στα περισσότερα μέρη... Συνεχίζουμε