Ciao, ciao, ο δέκτης της Nova (Pace 831) δεν εμφανίζει στην λίστα καναλιών όλα τα ιταλικά προγράμματα που αναφέρεις. Ο δέκτης τους είναι μόνο για τα κανάλια της Nova, δυστυχώς.
Τα τρία από τα πέντε κανάλια της Rai εμφανίζονται ελεύθερα (δες Major Networks), τα θεματικά Rai4 και Rai5 είναι κωδικοποιημένα και δεν εμφανίζονται.
C5, Rete4 και Italia1 εκπέμπουν κατά το ήμισυ ελεύθερα, κλειδώνουν όταν λ.χ. δείχνουν MTV VMA ή καμιά ταινιούλα. Αυτά τα κανάλια επίσης δεν εμφανίζονται μέσω Nova.
Αγορά δέκτη χωρίς συνδρομή (απλό δορυφορικό δέκτη εμπορίου δηλαδή) δεν ξέρω αν συμφέρει λοιπόν, καθώς έχει ακουστεί πως όλα τα κανάλια της Mediaset (C5, Rete 4, Italia 1) θα κλειδώσουν πλήρως μέχρι τον Δεκέμβρη του 2013, ενώ σίγουρα θα ξέρεις πως και τα Rai1-3 δεν παίζουν συχνά ελεύθερα.
Μία λύση είναι το πακέτο TIVUSAT. Με αυτό μπορείς να απολαύσεις Rai1, Rai2, Rai3, Rete4, Canale5, Italia1, ItaliaDue, La7, MTV, Deejay, Rai4, IRIS, La5, Rai5, Rai Premium, DMAX, RAIHD κτλ. κτλ. - έτσι το έχω κάνει εγώ. Για την αγορά θες
Cocide Fiscale (ΑΦΜ). Το ιταλικό ΑΦΜ το εκδίδεις Online και απλά χρειάζεται ημερομηνία γέννησης, τόπο γέννησης και ονοματεπώνυμο. Την κάρτα και τον δέκτη τον αγοράζεις online, προσωπικά το πακέτο μου εγώ το πήρα από Amazon. Δεν θες διεύθυνση κατοικίας στην Ιταλία. Το συνολικό κόστος είναι περίπου 179 Ευρώ για όλα (δέκτης, κάρτα, οδηγίες). Η ενεργοποίηση γίνεται online και διαρκεί τρία λεπτά!
Παράδειγμα
εδώ (κάνε scroll εκεί που λέει I clienti comprano questo articolo con ...)
Α! καλώς ήλθες κι εσύ στον υπόκοσμο του 831.