NOVA Pace 831 HD

Status
Not open for further replies.
Καλησπέρα στην παρέα! -bye-
Θα ήθελα τα φώτα σας.
Προχτές αλλάξαμε το πρόγραμμα μας, από Forthnet 2play σε Forthnet 3play (με την προσφορά για τα κανάλια Novasport).

Σήμερα ήρθε ο τεχνικός κ έκανε την εγκατάσταση. Μου είχαν πει ότι μπορώ να πιάνω και ελεύθερα κανάλια, όμως δυστυχώς δεν βρίσκω αυτά που με ενδιαφέρουν.
Συγκεκριμένα ψάχνω τα εξής ιταλικά:
Canale 5, Rete 4, La5, Rai 1 (Για τα Rai1-5 μου εμφανίζει μήνυμα για το σήμα ή κατι τέτοιο).
Υπάρχει τρόπος να τα "κατεβάσω" ή ατύχησα; :bigcry:

ΥΓ: Θα συνέφερε η αγορά ενός ακόμη δέκτη για να έχω αυτά τα κανάλια ή...;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας :D

Ciao, ciao, ο δέκτης της Nova (Pace 831) δεν εμφανίζει στην λίστα καναλιών όλα τα ιταλικά προγράμματα που αναφέρεις. Ο δέκτης τους είναι μόνο για τα κανάλια της Nova, δυστυχώς.

Τα τρία από τα πέντε κανάλια της Rai εμφανίζονται ελεύθερα (δες Major Networks), τα θεματικά Rai4 και Rai5 είναι κωδικοποιημένα και δεν εμφανίζονται.
C5, Rete4 και Italia1 εκπέμπουν κατά το ήμισυ ελεύθερα, κλειδώνουν όταν λ.χ. δείχνουν MTV VMA ή καμιά ταινιούλα. Αυτά τα κανάλια επίσης δεν εμφανίζονται μέσω Nova.

Αγορά δέκτη χωρίς συνδρομή (απλό δορυφορικό δέκτη εμπορίου δηλαδή) δεν ξέρω αν συμφέρει λοιπόν, καθώς έχει ακουστεί πως όλα τα κανάλια της Mediaset (C5, Rete 4, Italia 1) θα κλειδώσουν πλήρως μέχρι τον Δεκέμβρη του 2013, ενώ σίγουρα θα ξέρεις πως και τα Rai1-3 δεν παίζουν συχνά ελεύθερα.

Μία λύση είναι το πακέτο TIVUSAT. Με αυτό μπορείς να απολαύσεις Rai1, Rai2, Rai3, Rete4, Canale5, Italia1, ItaliaDue, La7, MTV, Deejay, Rai4, IRIS, La5, Rai5, Rai Premium, DMAX, RAIHD κτλ. κτλ. - έτσι το έχω κάνει εγώ. Για την αγορά θες Cocide Fiscale (ΑΦΜ). Το ιταλικό ΑΦΜ το εκδίδεις Online και απλά χρειάζεται ημερομηνία γέννησης, τόπο γέννησης και ονοματεπώνυμο. Την κάρτα και τον δέκτη τον αγοράζεις online, προσωπικά το πακέτο μου εγώ το πήρα από Amazon. Δεν θες διεύθυνση κατοικίας στην Ιταλία. Το συνολικό κόστος είναι περίπου 179 Ευρώ για όλα (δέκτης, κάρτα, οδηγίες). Η ενεργοποίηση γίνεται online και διαρκεί τρία λεπτά!

Παράδειγμα εδώ (κάνε scroll εκεί που λέει I clienti comprano questo articolo con ...)

Α! καλώς ήλθες κι εσύ στον υπόκοσμο του 831.

Last edited by a moderator:
Γνωρίζει κάποιος να μου πει γιατί στα hd κανάλια δεν αυξομειώνει η ένταση της φωνής από το τηλεκοντρόλ; Ευχαριστώ

Όχι κεφαλαία

Απάντηση: Re: NOVA Pace 831 HD

Δοκίμασε το εξής στο τηλεχειριστήριο. Πάτα Μενού μετά ρυθμίσεις μετά τεχνικές ρυθμίσεις μετά ρυθμίσεις τηλεόρασης και τέλος ρυθμίσεις ήχου. Στις ρυθμίσεις ήχου κάπου πρέπει να λέει ρύθμιση της έντασης ... λογικά το έχεις στο ΣΤΑΘΕΡΗ, άλλαξε το σε ΜΕΤΑΒΛΗΤΗ.

Μην εκπλαγείς αν αναγκάζεσαι να επαναλαμβάνεις συχνά-πυκνά την διαδικασία, ο δέκτης μετά από OFF/ON πατάει φλασιές και επιστρέφει την Ρύθμιση σε ΣΤΑΘΕΡΗ ;)

Στο τηλεφωνικό κέντρο μου το εξήγησαν έτσι: ΣΤΑΘΕΡΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ... την ρυθμίζει η Nova για σένα και δεν μπορείς να την αλλάξεις, ενώ ΜΕΤΑΒΛΗΤΗ συμβαίνει πως μπορείς να την αλλάξεις, όπως σου καπνίσει μέσω τηλεχειριστηρίου. Ουσιαστικά ανακαλύπτουν άλλη μία μελλοντική πηγή εσόδων. Τύπου: Nova+Volume έναντι 0,99 Ευρώ το μήνα LOOOOL

Last edited:
Γνωρίζει κάποιος να μου πει γιατί στα hd κανάλια δεν αυξομειώνει η ένταση της φωνής από το τηλεκοντρόλ; Ευχαριστώ
Πήγαινε στο μενού: Ρυθμίσεις > Τεχνικές Ρυθμίσεις > Ρυθμίσεις τηλεόρασης > Ρυθμίσεις ήχου

Εκεί δοκίμασε να ΜΗΝ έχεις ταυτόχρονα επιλεγμένα:
Έξοδος 5.1: Passthrough
Επιλογή 5.1: Αυτόματη
Λογικά αν διαλέξεις Downmix και Κατ' επιλογή θα λυθεί, ίσως και μ' ένα απ' τα δύο. Είναι ένα από τα πολλά μαγικά του 831.

Σας ευχαριστώ.....στον δικό μου δεν γίνεται τπτ από όσα μου λέτε ......ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Απάντηση: Re: NOVA Pace 831 HD

Όχι κεφαλαία

Επειδη η αυξομειώση της έντασης της φωνής από το τηλεκοντρόλ του 831 ειναι σχετικα μικρη βαλε την ρυθμιση της αυτοματης εντασης στην τηλεωραση σου στο off. Otan το εχω αυτο στο on δεν νιωθο αυξομειωση απο τον 831 της nova !!! καλημερα

Όχι κεφαλαία
Αυτο που λεει ο φιλος ακριβως απο πανω ισχυει.

Αν τον δέκτη τον έχεις ανοιχτό και πέσει ο γενικός για εικοσάλεπτο και βάλε... κάνει νέα σάρωση. Μου έχει τύχει άπειρες φορές, κυρίως πέρσι με τον χαμό στην διακοπή που είχαμε στην Αθήνα.

Όσο και να ωραιοποιούν μερικοί τον 831... είναι και παραμένει σουρωτήρι για μακαρόνια.

Αλλο να ειναι σουρωτηρι (η οτι αλλο θελεις για να ικανοποιηθεις ) ο 831 , και αλλο να παραπληροφορεις.

Το πιο περιεργο ειναι που ενω καποιοι βριζουν τη νοβα, δεν τους αρεσει το περιεχομενο, δεν ικανοποιουνται απο τον δεκτη εξακολουθουν και ειναι συνδρομητες!

Δε θα διαφωνήσω ότι είναι σουρωτήρι,αλλά 800 σαρώσεις να κάνει δε χάνει τα μπουκέτα του.

Όταν λες μπουκέτα; Εννοείς τα κανάλια; Μα φυσικά δεν τα χάνει, αφού τα ίδια προσθέτει πάντα με την σάρωση. Μπορεί να βρει και νέα κανάλια να προσθέσει;

Πάντως εγώ αν κάνω νέα σάρωση, χάνω πάντα την λίστα αγαπημένων μου.
Και δεν είναι ότι έχω αλλάξει έναν δέκτη ... πέντε έχω αλλάξει. Αλλά αυτό ... είναι στα standard τους.

@aenaos15 Μπράβο! :SFGSFGSF:Σου επιστρέφω φυσικά τον χαρακτηρισμό.

Εννοώ λίστες αγαπημένων και όχι τα μπουκέτα που κατεβάζει ο δέκτης.Η λίστα αγαπημένων δε χάνεται όσες σαρώσεις και να κάνει.Και μου κάνει εντύπωση αυτό που λες.Δεν μου έχει συμβεί ποτέ όσες διακοπές ρεύματος και σαρώσεις να γίνουν.Είναι απορίας άξιον πώς είναι δυνατό να σου έχει τύχει σε 5 δέκτες.Και μάλιστα έχω κάνει άπειρες σαρώσεις σε δύο 831 και σε ένα 865 και δεν έχασε κανένας τη λίστα αγαπημένων.

Αν τον δέκτη τον έχεις ανοιχτό και πέσει ο γενικός για εικοσάλεπτο και βάλε... κάνει νέα σάρωση. Μου έχει τύχει άπειρες φορές, κυρίως πέρσι με τον χαμό στην διακοπή που είχαμε στην Αθήνα.

Όσο και να ωραιοποιούν μερικοί τον 831... είναι και παραμένει σουρωτήρι για μακαρόνια.

Αυτο ειναι νεο ποιημα? Γιατι καποιες σελιδες πισω ελεγες "η λίστα διαγράφεται με κάθε διακοπή ρεύματος". Εγω δεν ωραιοποιω τον 831 αλλα σημερα οταν ειχα διακοπη ρευματος δεν εχασα την λιστα.

Re: Απάντηση: NOVA Pace 831 HD

Όταν λες μπουκέτα; Εννοείς τα κανάλια; Μα φυσικά δεν τα χάνει, αφού τα ίδια προσθέτει πάντα με την σάρωση. Μπορεί να βρει και νέα κανάλια να προσθέσει;

Πάντως εγώ αν κάνω νέα σάρωση, χάνω πάντα την λίστα αγαπημένων μου.
Και δεν είναι ότι έχω αλλάξει έναν δέκτη ... πέντε έχω αλλάξει. Αλλά αυτό ... είναι στα standard τους.

@aenaos15 Μπράβο! :SFGSFGSF:Σου επιστρέφω φυσικά τον χαρακτηρισμό.
Ποιος ειναι ο χαρακτηρισμος που επιστρεφεις;

Status
Not open for further replies.