NOVA Pace 831 HD

Status
Not open for further replies.
το έβγαλα και δεν έγινε τίποτα .εν το μεταξύ έκανα σάρωση και δεν βρήκε κανένα μπουκέτο ή πάροχο

Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά.
Δεν έχω διαβάσει ολόκληρο το θρεντ (καποια μερη του όμως ναι) λόγω μεγεθους και δεν μπορεσα να βρω αναφορά στο πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Οπότε ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη αν έχει αναφερθεί/λυθει και να με παραπέμψετε εκεί :)
Εβαλα κι εγώ για πρώτη φορά nova (3play) κι εδώ και λίγες εβδομάδες το έχω. Εξ' αρχής αντιμετωπίζω, με τυχαίο ρυθμό εμφάνισης, το εξής πρόβλημα: ενώ παρακολουθώ κάποιο κανάλι κανονικά (απο το πακέτο της Νοβα) μετά άπο κάποια ώρα η λήψη σταματά με error 101 ή 30 (άρα θέμα κωδικοποίησης). Το έχουμε αναφέρει εξ αρχής στην εταιρια, ο δέκτης είναι αναβαθμισμένος, η κάρτα επίσης (και ειναι καινουρια και τα 2), οι περιβαλλοντολογικές στο off, το σημα μόνιμα 100% ποιότητα και >95% ισχύς (συνηθως 96 η 97), με 80αρι πιατο. Έχουν αλλάξει και τον δέκτη και την κάρτα, έχουν γίνει factory resets και στον πρώτο δέκτη και σε αυτον με τον οποίον τον αντικατέστησαν, και το θέμα συνεχίζεται.

Ερωτήσεις:
Το αντιμετωπίζουν κι άλλοι αυτό το πρόβλημα; Αν όχι τότε τι άλλο μπορεί να φταίει; Αν πάλι είναι κάτι "συνηθισμένο" και μόνιμο σε όλους, δεν είναι ξεκάθαρη κοροϊδία της εταιρείας που δε μπορεί να παρέχει απροβλημάτιστα την υπηρεσία που υπόσχεται;

Δυστυχώς δεν είχα μέχρι τώρα καθόλου εμπειρία σε δορυφορική τηλεόραση και όλα τα παρελκόμενα, οπότε μπορεί κάποια από αυτά που λέω να ακούγονται noob-stuff και βέβαια δεν γνωρίζω ακριβώς πώς λειτουργούν οι τεχνολογίες κρυπτογράφησης που χρησιμοποιούνται, αλλά νομίζω ότι το πρόβλημα πηγάζει απο εκεί...

Υπάρχει κάτι άλλο που να μπορώ να κάνω;

Αυτό το πρόβλημα σου γίνεται σε κάποια κανάλια ή σε όλα; Πως επανέρχεται το σήμα όταν βγάλει το μήνυμα λάθους;

Σε όλα (της Nova φυσικά) απ'όσο έχω μπορέσει να ελέγξω (γιατί καταλαβαίνεις ότι απο τη στιγμή που δεν είναι recreatable το πρόβλημα και εμφανίζεται με τυχαίο ρυθμό, είναι αδύνατον να είναι κανείς 24/7 από πάνω :) ). Επανέρχεται αν επιμείνεις λίγο έως αρκετά σε ζαπινγκ και γυρίσεις στα πρωτα κανάλια (mega, βουλη κλπ, αλλα δε νομιζω οτι εχει σχεση). Αν δεν κανεις έντονο ζαππινγκ, απλά μένει εκεί να σου δείχνει 101 ή 30.
Το update είναι ότι πήγε ο πατέρας μου σήμερα σε άλλον συνεργάτη της Νοβα, που φαινόταν πιο καταρτισμένος απο τους άλλους που απευθυνθηκαμε, και ο οποίος επιβεβαίωσε τη δική μου εικασία και μας ειπε κάποιες κινησεις για να ζητήσουμε απο τη Νοβα να λυθεί το θέμα, διότι είναι δικό τους.

Μπορώ με κάποιο τρόπο να χρησιμοποιήσω τη θύρα USB για να δω ταινίες ή να γράψω κάτι από την τηλεόραση;

Η θύρα αυτή προς το παρόν είναι μόνο για το usb dongle dtv της επίγειας ψηφιακής. Δεν παίζει για άλλη χρήση. Επίσης και η θύρα ethernet δεν χρησιμοποιείται.

Ο αποκωδικοποιητής είναι σε περιοχή που δεν έχει ψηφιακό σήμα, μπορώ να αγοράσω κάτι και να κάνει εγγραφή από την τηλεόραση;

Last edited by a moderator:
έχω μια ερώτηση, δεν ξέρω αν πρέπει να την γράψω εδώ: έχω συνδέσει τον 831 με coaxial με τον av, βλέπω στον av όμως μόνο digital 2.0 (τον οποίο ο av μετατρέπει σε 5.1). Εκπέμπει κανένα κανάλι της nova πραγματικό 5.1;

μονο τα hd.ολα και στις περισσοτερες μεταδοσεις,εχουν 5.1 dd.
ρυθμισεις>τεχνικες ρυθμισεις>ρυθμισεις τηλεορασης>ρυθμισεις ηχου>εξοδος 5.1>passthrough

Καλημέρα. Μπορώ να συνδέσω έναν ψηφιακό αποκωδικοποιητή Crystal Audio Premium HD στον 831HD?
Αν ναι, μπορώ να κάνω εγγραφές στον CA?
Μπορώ απο το RF out του 831HD να στείλω σε άλλη τηλεόραση;

Re: Απάντηση: NOVA Pace 831 HD

το rfout του 831,δινει uhf συχνοτητα,οποτε ο επιγειος ψηφιακος δεν την βλεπει.
απο το rfout του 831 μπορεις να δωσεις σε αλλη Tv,μεσω συχνοτητας,την οποια μπορεις και να αλλαξεις μεσω του μενου του 831.
εννοηται βεβαια,οτι βλεπεις στην 1η θα βλεπεις και στην 2η τηλεοραση.

απο usb πως?ετσι κι`αλλιως η usb του 831 δουλευει μονο με το usb στικακι και μονο της nova.
οι τροποι που μπορεις να κανεις εγγραφη ειναι:

-μεσω αναλογικης εξοδου σε dvd rec επιτραπεζιο(scart/rca/rfout)
-απο το hdmi μεσω καρτας capture στον υπολογιστη και με καποια διαδικασια ωστε να παρακαμψεις την προστασια.
-μεσω mediaplayer που κανεις εγγραφη και εχει συζητηθει αρκετες φορες(δεν το βρισκω τωρα)και με καλα αποτελεσματα.ειναι κανα 2-εαν δεν κανω λαθος-που μπορουν να κανουν αυτην την δουλεια.

Η κατασταση με τον 831 καταντα πλεον ενοχλητικη. Παιζει και λογοκρισια πλεον απο μερια του δεκτη στο τι θα δεις/δε θα δεις. Φορτωνει στο EPG το επομενο προγραμμα, χωρις να φορτωσει αυτο που τρεχει και δε σου επιτρεπει να κανεις zapping στο τρεχον προγραμμα. Αυτο γινοταν απο παντα, ομως καταντα ενοχλητικο οταν γινεται σε πολλα μαζεμενα καναλια και να πρεπει να αλλαζεις με τα Channel +/-

Status
Not open for further replies.