NOVA Pace 831 HD

Status
Not open for further replies.
Καλημέρα σας,

χθες αναβάθμισα τον 831 στην 57 ελπίζοντας ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζω θα λυθεί. Πιο συγκεκριμένα σε Sony KD65X8509C, όταν κάνω upscale σε 4k το HDMI input που έχω συνδέσει τον 831, έχω απίστευτη εικόνα (στα HD) αλλά δεν έχω ήχο. Προς μεγάλη απογοήτευση το πρόβλημα παραμένει...

πειραξες την ρυθμιση ηχου σε dolby η pcm μηπως και φτιαξει?

επισης δοκιμασε κ κανενα reset

Re: Απάντηση: NOVA Pace 831 HD

πειραξες την ρυθμιση ηχου σε dolby η pcm μηπως και φτιαξει?

επισης δοκιμασε κ κανενα reset

Καλημέρα, ευχαριστώ για την απάντηση. Είχα παίξει με PCM και Dolby αλλά τίποτα. Θα δοκιμάσω το reset καθώς και το νέο firmware που βγήκε χθες για την τηλεόραση και θα επανέλθω...

δοκιμασε κ αλλο καλωδιο hdmi ,βασικα βαλε το πιο καινουργιο που εχεις αγορασει

δοκιμασε κ αλλο καλωδιο hdmi ,βασικα βαλε το πιο καινουργιο που εχεις αγορασει

Με την αγορά της τηλεόρασης πήρα και δύο Belkin καλώδια που είναι για 3D/4k. Έχω δοκιμάσει και τα δύο..! :hmmmm2:

Γεια σας και από εδώ.Έχω μία ερώτηση που αφορά τον Pace.Πριν από έναν χρόνο περίπου διαπίστωσα πως για πολλά προβλήματα του όπως τα κολλήματα και τα πηδήματα στην αλλαγή καναλιών, τα κλεισίματά του σε πάτημα κάποιου κουμπιού στο τηλεχειριστήριο και κάποια ακόμα, οφείλονται αποκλειστικά στην ύπαρξη υγρασίας στην πλακέτα του ίδιου του τηλεχειριστηρίου. Επειδή αδυνατώ να διαβάσω 541 σελίδες, έχει αναφερθεί ξανά αυτό το θέμα;Αν ναι βρέθηκε κάποια λύση εκτός από τον τακτικό του καθαρισμό;Έχει δοθεί εξήγηση;
Αν κάποιοι δεν το ξέρετε ήδη επιτρέψτε μου να σας το πω και στους άλλους που το ξέρουν να το υπενθυμίσω.
Παραδόξως λοιπόν και για πρώτη φορά εδώ και 30 χρόνια που πιάνω τηλεκοντρόλ στα χέρια μου, το συγκεκριμένο μαζεύει όχι απλώς υγρασία αλλά γάργαρο τρεχούμενο νερό.Έχω ανοίξει άλλα τρία εκτός από το δικό μου και έχω αντικρίσει έκπληκτος την ίδια εικόνα.
Και μιλάμε για το κέντρο της Αθήνας.
.....Οκ το κλίμα άλλαξε προς το χειρότερο τα τελευταία χρόνια αλλά όχι και σε τέτοιο σημείο!!!!

Νομίζω έτσι όπως τα λες (υγρασία σε 4 τηλεχειριστήρια) εσύ δεν χρειάζεσαι καθαρισμό αλλά αφυγραντήρα

Νομίζω έτσι όπως τα λες (υγρασία σε 4 τηλεχειριστήρια) εσύ δεν χρειάζεσαι καθαρισμό αλλά αφυγραντήρα

Δεν είναι θέμα μόνο στο δικό μου σπίτι αδερφέ αλλά σε 4 διαφορετικά, όλα στο κέντρο.Έχει ξαναναφερθεί τελικά το ζήτημα ή όχι άραγε;Νομίζω πως είναι αρκετά σημαντικό γιατί όπως είπα σε αυτό οφείλονται πολλά στραβά του 831.

Σε μένα πάντως κοντεύει τριετία παίζοντας λάδι.... Άρα μάλλον δε φταίει ή περιοχή υποθέτω γιατί και εγώ Σεπόλια είμαι...

Σε μένα πάντως κοντεύει τριετία παίζοντας λάδι.... Άρα μάλλον δε φταίει ή περιοχή υποθέτω γιατί και εγώ Σεπόλια είμαι...
Αν αναφέρεσαι σε μένα,
εγώ μιλάω για 3 σπίτια στα Εξάρχεια και ένα στο Μεταξουργείο.Νομίζω πως είναι θέμα κατασκευής του τηλεχειριστηρίου.Σε ένα ακόμα φιλικό σπίτι στο μεταξουργείο που έχουν τον 831 5 χρόνια και αυτοί, έχουν καλυμμένο το κοντρόλ με μεμβράνη τροφίμων(από καθαρά δική τους τρέλα δεν του είπε κανείς να το κάνουν για κάποιο λόγο) και παίζει άριστα σαν την πρώτη μέρα.

Τι να πω,μάλλον είμαι τυχερός τοτε. Ούτε το τυλιξα ούτε τίποτε και ζει ακόμα. Ελπίζω να βρεις λύση.

Καλά δεν τρέχει και τίποτα, εγώ κάθε δύο μήνες το ανοίγω και το καθαρίζω με οινόπνευμα.
Το θέμα είναι για μεγάλους ανθρώπους που δεν ξέρουν ή δε μπορούν να ασχοληθούν με τέτοιες δουλειές και παιδεύονται να αλλάξουν ένα κανάλι.
Επίσης είμαι πολύ παράξενος αν και η ίδια η εταιρία γνωρίζει το πρόβλημα,και ψάχνει για πρόβλημα λογισμικού κοιτάει για updates κλπ όταν η λύση σε κάποια θέματα είναι τόσο απλή.
Όπως είπα εξ αρχής μου φαίνεται αρκετά κουφό ως πρόβλημα.Αν ζούσα στην Άρτα η τα Γιάννενα ή σε κανένα νησί ίσως να είχε δικαιολογία.Αλλά στην Αθήνα θέμα υγρασίας, ειδικά όταν όλα τα άλλα τηλεκοντρόλ δεν έχουν μαζέψει ποτέ, είναι αρκετά παράξενο.

Κάτι άλλο γίνεται, φίλε. Αυτά που αναφέρεις, στο βαθμό που τα αναφέρεις, είναι πρωτάκουστα...

Αυτό λέω και εγώ αγαπητέ Σεραφείμ.Πρωτάκουστα δεν ξέρω, παράξενα σίγουρα ναι.Τι άλλο όμως να γίνεται; Να ήταν σε ένα σπίτι να πω πως ρίχνει ένα παιδάκι νερό.Να ήταν ήταν σε δύο, να πω πως φταίει ο τοίχος που τρέχει νερό πχ.Αλλά όταν στα 4 από τα 5 σπίτια γνωστών μου υπάρχει αυτό το θέμα δε νομίζω πως είναι θέμα απροσεξίας ή κάτι σχετικό.

(Ελπίζω να μην ευαισθητοποιήθηκες επειδή ανέφερα την Άρτα...χαχαχαχαχ ....Πάντως την αγαπάω την πόλη σου,- η αρραβωνιαστικιά μου είναι Αρτινή κατά το ήμισυ, αλλά ακόμα και δεκαπενταύγουστο τα διαλυμένα μου γόνατα υπέφεραν από την υγρασία..)

Δεν ευαισθητοποιήθηκα που ανέφερες την Άρτα. Με συγχωρείς αλλά δε θεωρώ σοβαρά τα γραφόμενά σου. Επαναλαμβάνω, κάτι άλλο γίνεται και δεν είναι θέμα rcu. Δε λέω ότι δεν έχει θέματα αλλά όχι κι έτσι...

Ουδεμία σχέση έχουν τα θέματα - κολλήματα του δέκτη, (αυτά που συζητάμε εδώ τουλάχιστον) με αυτά που αναφέρει ο φίλος xshamrockx, Σεραφείμ.

Πάντως,χωρίς να θέλω να προκαλέσω αντιπαραθέσεις,έχω ανοίξει 3 χειριστήρια για να τα "αναστήσω" και όντως,στην περιοχή που είναι ο σταυρός
ήταν γεμάτα υγρό.Όλες τις φορές.Φυσικά και δεν είχε πέσει ποτέ νερό σε αυτά.Θα παρακαλέσω να μην αρχίσουν ειρωνείες,το αναφέρω απλά σαν
κάτι που όντως ισχύει.

Αγαπητέ Σεραφείμ τι ακριβώς εννοείς πως δε θεωρείς σοβαρά τα γραφόμενά μου;Πιστεύεις δηλαδή πως ένας άνθρωπος που μπαίνει στην πάρεά σας, μιλάει και γράφει κατά αυτόν τον τρόπο,που σέβεται απόλυτα το συνομιλητή του, στα 35 του,κατέβασε μία ιδέα από το κεφάλι του έτσι επειδή του ήρθε στην τρέλα;Η κάτι για να είναι σωστό και σοβαρό πρέπει να είναι κάτι που έχεις δει με τα μάτια σου.Είσαι τεχνικός, γνώστης του αντικειμένου χιλιάδες φορές παραπάνω από μένα , αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν ξέρω να ξεχωρίσω την υγρασία, πως κατεβάζω προβλήματα από το κεφάλι μου η πως κάνω προπαγάνδα με ψεύτικες αναφορές.
Αν είχες σκεφτεί αυτά που σου λέω τώρα, ίσως να μην έλεγες πως δε θεωρείς σοβαρά αυτά που λέω.Αν πάλι επιμένεις λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να σου αλλάξω τη γνώμη.
Επίσης για να μην παρεξηγούμαι θέλω να διευκρινίσω πως ακριβώς επειδή είμαστε (εγώ τουλάχιστον ) άγνωστοι,δεν τίθεται θέμα νεύρων και έντασης ούτε και παρεξήγησης με την κλασσική έννοια του όρου.Δε με ξέρεις, δε θα πιούμε μαζί καφέ οπότε κλάιν αν με θεωρείς ψεύτη η ανόητο. Απλώς το έχω γενικά αυτό όταν βλέπω κάποιον να αποκτά χωρίς λόγο μία λάθος γνώμη για κάποιον άλλον και μάλιστα τελείως άδικα,
θέλω να βοηθάω στην αποκατάσταση της αλήθειας.
Επίσης τώρα που πήρες μία ακόμα μαρτυρία παρεμφερή με τη δικιά μου, ίσως και λόγω των γνώσεών σου ασχοληθείς λίγο παραπάνω με το θέμα από το τι σου είπε απλά το ένστικτό σου.Καλό βράδυ και συγγνώμη αν ανέβασα τον τόνο.

Status
Not open for further replies.