NOVA Pace 831 HD

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Re: Nova HD Pace 831

μαλλον δεν διαβασες καλα το μηνυμα του ή δεν καταλαβες οτι
οποιαδηποτε επεμβαση σε προιον της εταιριας,ειναι παρανομη.
στην συγκεκριμενη περιπτωση ο χρηστης παρακαμπτει το συστημα προστασιας/ασφαλειας της καρτας και αρα ειναι παρανομος.

Δεν επεμβαίνω σε προϊόν της - την κάρτα και τον δεκτή πήρα ΧΩΡΙΑ!
Το προϊόν της αποτελείται από δυο αυτοτελής κομμάτια, τα οποία δεν τα παραβιάζω! Επίσης έχουν διαφορετική εγγύηση!

ΕΑΝ θα πάρω και κάρτες από άλλα δορυφορικά πακέτα (όχι Nova) θα έχω ισάριθμους δέκτες;;; Δε θα μπορώ να βάλω και αυτές κάρτες στον δικό μου δέκτη;
Η μόνο NOVA έχει ανακαλύψει τέτοια πατέντα;

Τίποτα παράνομο δεν υπάρχει (ποιον νόμο ακριβώς παραβιάζεις δηλαδή; ), το μόνο που υπάρχει είναι παραβίαση άρθρων της σύμβασης που υπογράφεις με τη nova, πράγμα που της δίνει το δικαίωμα να σου διακόψει τη συνδρομή (αν το αντιληφθεί).

+1!
Συμφωνώ πως δεν παραβιάζουμε κανέναν νόμο!
Υ.Γ. Τώρα που τα λέμε δεν έχω διαβάσει την σύμβαση με την Nova αν έχει τέτοιον όρο ...

εαν η παραβιαση αρθρων δεν ειναι παρανομια τοτε ας συνεχισουμε να μαθουμε και οι υπολοιποι.
απο την στιγμη που εχεις υπογραψει συμβολαιο,εννοηται οτι δεχεσαι τους ορους.
εαν δεν τους αποδεχεσαι δεν υπογραφεις και εαν στην συνεχεια τους αγνοησεις,προφανως εχεις κανει παρανομια.
δικηγορος δεν ειμαι,αλλα ξερω οτι για ολα τα συμβολαια,αυτα ισχυουν.

Ναι, αν υπάρχει τέτοιο παραγράφω - είμαστε παράνομοι.
Τι, όμως, γίνεται με τον δέκτη της που ΔΕΝ του δουλεύουν τα ΒΑΣΙΚΑ;

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Nova HD Pace 831

εαν η παραβιαση αρθρων δεν ειναι παρανομια τοτε ας συνεχισουμε να μαθουμε και οι υπολοιποι.
απο την στιγμη που εχεις υπογραψει συμβολαιο,εννοηται οτι δεχεσαι τους ορους.
εαν δεν τους αποδεχεσαι δεν υπογραφεις και εαν στην συνεχεια τους αγνοησεις,προφανως εχεις κανει παρανομια.
δικηγορος δεν ειμαι,αλλα ξερω οτι για ολα τα συμβολαια,αυτα ισχυουν.

Περιμένω πάντως την αναφορά του νόμου και του άρθρου που παραβιάζεις (σε μία απλή ιδιωτική σύμβαση). Στην Ελλάδα δεν υπάρχει νόμος αντίστοιχος με τον αμερικανικό DMCA που απαγορεύει την επέμβαση στο software ή στις συσκευές...

Re: Nova HD Pace 831

ok-να ενημερωθουν τοτε οι συντονιστες του forum και ας ανοιξουμε ενα νημα,"πως να σπατε τις παντρεμενες καρτες συνδρομητικων πακετων",
να μαθαινουμε ολοι το πως γινεται.
καμια απολυτως αντιρρηση.....

Νομιζω, οτι η υπηρεσια multiview της νοβα ειναι πανετοιμη εδω και καιρο, απλα για λογους καθαρα marketing, δεν την βγαζουν ακομα στην αγορα.....η νοβα κινειται παντα βαση σχεδιασμου και marketing. Και εβγαλε τωρα τον HD PVR 865 με μονή θεαση για να "τσιμπησει" συνδρομητες νεους που για πρωτη φορα θα κανουν χρηση νοβα+φορθνετ μαζι....γι αυτο και τον δινουν 149ευρω προσφορα για αυτους.
Καθως επισης και για συνδρομητες που ακουν pvr και παγωμα ζωντανου προγραμματος.....και σου λενε πωπω...τι ωραια καλουδια ειναι αυτα!
και μαλιστα τζαμπα!! (τo "nova plus" δεν εχει εξτρα χρεωση...).....χαζοι δεν ειναι εκει στην καντζα.....ξερουν τι κανουν.
μην βλεπετε εμεις που ξερουμε 2 πραγματα παραπανω και ειμαστε υποψιασμενοι....υπαρχουν και αλλοι 300.000 που δεν ειναι.
οταν βγηκε ο pvr3001, ηταν οντως πρωτοποριακο προιον για την εποχη του
και αν θυμαστε τον διναν 500 και 600 ευρω.
οι εποχες αλλαζουν....σε 1-2 μηνες (που θα βγει και επισημα το Multiview), θα τσιμπησουν και τους ηδη συνδρομητες pvr3001 με την δευτερη θεαση.
με λιγο διαφορετικη φιλοσοφια βεβαια αφου δεν θα υπαρχει tv link και ενα κουτι οπως τωρα.....απλα η muti-θεαση εχει αλλαξει φιλοσοφια, οχι γιατι ετσι θελει η νοβα, αλλα την υποχρεωνουν οι κατασκευαστες (βλ.pace), αφου υπαρχει οδηγια γι αυτο. δηλ. η Multi-θεαση να γινεται με εξτρα κουτια.
αυτο σημανει βεβαια πως οσοι συνδρομητες pvr3001 βαλουν το Multiview, θα πρεπει να αλλαξουν λιγο την συνδεσμολογια τους.

Re: Απάντηση: Re: Nova HD Pace 831

Ναι, αν υπάρχει τέτοιο παραγράφω - είμαστε παράνομοι.
Τι, όμως, γίνεται με τον δέκτη της που ΔΕΝ του δουλεύουν τα ΒΑΣΙΚΑ;

το πακετο που πληρωνεις και εχεις κανει συμβολαιο,το βλεπεις απροβληματιστα,εκτος καποιων λεπτομερειων(bug του δεκτη)που θα διορθωθουν στην πορεια.
δεν τους ενδιαφερει εαν θες να βαλεις 2ρο lnb ή οτιδηποτε αλλο εκτος απο αυτο που αυτοι πουλανε.

απο το συμβολαιο της νοβα περι καρτας σελ.6,παρ.5.2:

5. ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗ

5.2. Απαγορεύεται η αλλοίωση ή η καταστροφή του
Ψηφιακού Αποκωδικοποιητή ή/και του Αποκωδικοποιητή PVR ή/και του
Αποκωδικοποιητή HD, καθώς και η με οποιονδήποτε τρόπο επέμβαση στον ψηφιακό
αποκωδικοποιητή ή/και στον Αποκωδικοποιητή PVR ή/και στον Αποκωδικοποιητή HD
ή στην Κάρτα Πρόσβασης με σκοπό την παραποίηση ή την αντιγραφή των στοιχείων αναγνώρισης του ή την κτήση της τεχνογνωσίας λειτουργίας του.......

Attachments

Απάντηση: Nova HD Pace 831

Ναι το ξέρω τι γράφει, γι αυτό και θα σου κόψουν την συνδρομή αν το κάνεις και το πάρουν χαμπάρι! Αλλά αυτό δεν έχει σχέση με τη νομιμότητα ή μη, παραβιάζεις έναν όρο μίας ιδιωτικής σύμβασης, όχι νόμο...

Για πρώτη φορά στην ζωή μου έριξα μια ματιά στην σύμβαση!
Κακό δεν είναι, έτσι;
ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Στον παράγραφο 2.6 λέει :
2.6. Ψηφιακός Αποκωδικοποιητής
....
Αδειούχος έχει επιλέξει να χρησιμοποιεί, για την
πρόσβαση στις Συνδρομητικές Υπηρεσίες, Ψηφιακούς Αποκωδικοποιητές
εφοδιασμένους ε την τεχνολογία Secure Silicon (όπως, ενδεικτικά, τον
αποκωδικοποιητή τύπου «NovaBox HD 831» ή άλλου τύπου αποκωδικοποιητή
εγκεκριμένου από τη MCH που φέρει όμως τη συμβατή τεχνολογία Secure Silicon και είναι σύμφωνος με τα πρότυπα λειτουργίας, τις τεχνικές προδιαγραφές και τις προϋποθέσεις ασφαλείας της MCH)
...

Νομίζω αφήνει ένα παραθυράκι νόμιμο για άλλο δέκτη.
Πρέπει να μάθουμε τι είναι το Secure Silicon και "άλλου τύπου αποκωδικοποιητή εγκεκριμένου από τη MCH"

Για το secure silicon μπορείς να δεις εδώ,

http://avclub.gr/forum/showpost.php?p=1127979&postcount=131

Οι μόνοι εγκεκριμένοι τύποι αυτοί την στιγμή για τα HD κανάλια που έχουν αυτήν την τεχνολογία είναι ο 831 και ο νέος HD PVR 865, δέκτες δηλαδή της ίδιας της Nova, κανείς άλλος (οπότε και δώρον άδωρον ο όρος αυτός).

απο το συμβολαιο της νοβα περι καρτας σελ.6,παρ.5.2:

5. ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗ

5.2. Απαγορεύεται η αλλοίωση ή η καταστροφή του
Ψηφιακού Αποκωδικοποιητή ή/και του Αποκωδικοποιητή PVR ή/και του
Αποκωδικοποιητή HD, καθώς και η με οποιονδήποτε τρόπο επέμβαση στον ψηφιακό
αποκωδικοποιητή ή/και στον Αποκωδικοποιητή PVR ή/και στον Αποκωδικοποιητή HD
ή στην Κάρτα Πρόσβασης με σκοπό την παραποίηση ή την αντιγραφή των στοιχείων αναγνώρισης του ή την κτήση της τεχνογνωσίας λειτουργίας του.......

Αυτό ακριβώς - ούτε θέλω την παραποίηση , ούτε την αντιγραφή, ούτε την κτήση της τεχνογνωσίας!
Το ότι βάζω την κάρτα σε άλλο δέκτη ΠΟΥ μπορεί να συνεργαστεί με τα πρότυπα ασφάλειας της Nova είναι παράνομο. Όσο διαρκεί η σύμβασή μου θέλω να βλέπω τα κανάλια της!

Re: Απάντηση: Nova HD Pace 831

Ναι το ξέρω τι γράφει, γι αυτό και θα σου κόψουν την συνδρομή αν το κάνεις και το πάρουν χαμπάρι! Αλλά αυτό δεν έχει σχέση με τη νομιμότητα ή μη, παραβιάζεις έναν όρο μίας ιδιωτικής σύμβασης, όχι νόμο...

βρε και του μνημονιου οροι ειναι και δεν μας αρεσουν,αλλα τους υπογραψαμε(νε).
υπογραφεις=συμφωνεις

*εαν τους παρω τηλεφωνο και τους πω
"κυριοι,καταφερα και εσπασα την καρτα σας...".θα μου δωσουν βραβειο Ευρεσιτεχνίας και απλα θα μου κοψουν την συνδρομη ή τον κ@λ@?

Αυτό ακριβώς - ούτε θέλω την παραποίηση , ούτε την αντιγραφή, ούτε την κτήση της τεχνογνωσίας!
Το ότι βάζω την κάρτα σε άλλο δέκτη ΠΟΥ μπορεί να συνεργαστεί με τα πρότυπα ασφάλειας της Nova είναι παράνομο. Όσο διαρκεί η σύμβασή μου θέλω να βλέπω τα κανάλια της!

το ξεκλειδωμα της,δεν ειναι παραποιηση...?

Για το secure silicon μπορείς να δεις εδώ,

http://avclub.gr/forum/showpost.php?p=1127979&postcount=131

Οι μόνοι εγκεκριμένοι τύποι αυτοί την στιγμή για τα HD κανάλια που έχουν αυτήν την τεχνολογία είναι ο 831 και ο νέος HD PVR 865, δέκτες δηλαδή της ίδιας της Nova, κανείς άλλος (οπότε και δώρον άδωρον ο όρος αυτός).

Μάλιστα... Ούτε ο γνήσιος HD PACE DS830 δεν είναι στην λίστα με τους εγκεκριμένους τύπους;;; :bigcry:

βρε και του μνημονιου οροι ειναι και δεν μας αρεσουν,αλλα τους υπογραψαμε(νε).
υπογραφεις=συμφωνεις

*εαν τους παρω τηλεφωνο και τους πω
"κυριοι,καταφερα και εσπασα την καρτα σας...".θα μου δωσουν βραβειο Ευρεσιτεχνίας και απλα θα μου κοψουν την συνδρομη ή τον κ@λ@?

Μα δεν διαφωνώ, αν υπογράψεις και παραβιάσεις τους όρους θα σου κόψουν την συνδρομή (αφού το λένε και στο συμβόλαιο αν δεν κάνω λάθος). Μέχρι εκεί όμως. Ακόμα κι αυτό που λες να γίνει, τι μπορούν να κάνουν αν δεν χρησιμοποιείς την κάρτα για παράνομη θέαση, πχ να δίνεις σε τρίτους πρόσβαση; Ποιος είναι ο νόμος που απαγορεύει για παράδειγμα να ανοίξεις μία συσκευή που έχει κάποιο είδους προστασία, και να δεις/ανακαλύψεις πως δουλεύει; Απαγόρευση που ισχύει όμως στην Αμερική με τον DMCA...

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Nova HD Pace 831

Μάλιστα... Ούτε ο γνήσιος HD PACE DS830 δεν είναι στην λίστα με τους εγκεκριμένους τύπους;;; :bigcry:

Προφανώς όχι, αυτό είναι γενικό μοντέλο της Pace, πάνω στο οποίο βασίζονται οι customized εκδόσεις με την ανάλογη κρυπτογράφηση και άλλα χαρακτηριστικά που επιθυμεί κάθε provider...

Μα δεν διαφωνώ, αν υπογράψεις και παραβιάσεις τους όρους θα σου κόψουν την συνδρομή (αφού το λένε και στο συμβόλαιο αν δεν κάνω λάθος). Μέχρι εκεί όμως. Ακόμα κι αυτό που λες να γίνει, τι μπορούν να κάνουν αν δεν χρησιμοποιείς την κάρτα για παράνομη θέαση, πχ να δίνεις σε τρίτους πρόσβαση; Ποιος είναι ο νόμος που απαγορεύει για παράδειγμα να ανοίξεις μία συσκευή που έχει κάποιο είδους προστασία, και να δεις/ανακαλύψεις πως δουλεύει; Απαγόρευση που ισχύει όμως στην Αμερική με τον DMCA...

+1 !

Αν δεν υπάρχουν άλλοι δέκτες ή τα προβλήματα (νηπιακά) του HD 831 δε λυθούν σηγουρα θα φάει πόδι Nova μετά την λήξη υποχρεωτικής παραμονής!!! -bye-

Υ.Γ Και αν η Forthnet θα συνεχίζει από μεριά της κάτι τέτοια και αυτή θα φάει ποδι!
43 διεθνείς προορισμοί

*για τις κλήσεις προς σταθερούς προορισμούς για τις χώρες Αλβανία, Βουλγαρία, Βραζιλία, Νότια Αφρική, Ουκρανία, Π.Γ.Δ.Μ, Περού, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Φιλιππίνες ισχύει πολιτική ορθής χρήσης 800 λεπτών συνολικά. Μετά τη κατανάλωση των 800 λεπτών, οι κλήσεις χρεώνονται σύμφωνα με τον εκάστοτε ισχύοντα τιμοκατάλογο

Στα bold έχω πολλούς συγγενής, γνωστούς....

Last edited:

πολυ απλα και αγγελικα πλασμενα μου τα λες...
τεσπα-ο καθενας πραττει οπως νομιζει..

Τι απλά και αγγελικά; Θέλεις άλλο παράδειγμα; Η αντιγραφή ενός γνήσιου DVD (για ιδιωτική χρήση) προαπαιτεί το σπάσιμο της DeCSS (και μερικών άλλων, ανάλογα με το DVD και την εταιρεία που το παράγει) προστασίας του. Κι όμως το απαραίτητο λογισμικό κυκλοφορεί ελεύθερα (υπάρχουν και εμπορικές εφαρμογές) στην Ελλάδα και Ευρώπη. Η πράξη αυτή όμως απαγορεύεται με νόμο στην Αμερική (ο DMCA), όπως και η κυκλοφορία τέτοιου λογισμικού (πρόσφατο παράδειγμα η απαγόρευση κυκλοφορίας του RealDVD στην Αμερική, http://www.wired.com/threatlevel/2009/08/judge-copying-dvds-is-illegal/ ).

Τι απλά και αγγελικά; Θέλεις άλλο παράδειγμα; Η αντιγραφή ενός γνήσιου DVD (για ιδιωτική χρήση) προαπαιτεί το σπάσιμο της DeCSS (και μερικών άλλων, ανάλογα με το DVD και την εταιρεία που το παράγει) προστασίας του. Κι όμως το απαραίτητο λογισμικό κυκλοφορεί ελεύθερα (υπάρχουν και εμπορικές εφαρμογές) στην Ελλάδα και Ευρώπη. Η πράξη αυτή όμως απαγορεύεται με νόμο στην Αμερική (ο DMCA), όπως και η κυκλοφορία τέτοιου λογισμικού (πρόσφατο παράδειγμα η απαγόρευση κυκλοφορίας του RealDVD στην Αμερική, http://www.wired.com/threatlevel/2009/08/judge-copying-dvds-is-illegal/ ).

ε καλα τωρα....πολλα απαγορευονται και πολλα κυκλοφορουν...
εγω σου ειπα και παλι:
εαν θεωρεις οτι συζητωντας στο forum περι σπασιματων,δεν παρανομουμε,
πες τα παιδια που χειριζονται τα του forum,με δικια σου ευθυνη,να ανοιξουμε μια συζητηση να μαθαινουμε ολοι πως γινονται αυτα τα κολπα.
(για τεχνικη ενημερωση)
καλο θα ηταν...

Status
Not open for further replies.