NOVA Pace 831 HD

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Nova HD Pace 831

στο ENCRYPT SERVICE δεν υπαρχουν καποια αλλα καναλια HD (NATGEO WILD HD, HISTORY CHANNEL HD CANAL + HD κλπ) που εμφανιστηκαν μετα την αναβαθμιση. τωρα δεν τα βλεπω.το παρατηρησε καποιος?

Φίλε μου και σε εμένα έτσι ακριβώς ήταν τα κανάλια και κάνοντας σάρωση, το πρόβλημα λύθηκε...

Απάντηση: Re: Nova HD Pace 831

μια απορια μπορει να μου λυσει καποιος ?native i original kai ποια ειναι η διαφορα? αν το εχω native υποτιθετε καλυτερο δεν ειναι για τα sd καναλια? εχει καποιο μειον αν το εχω native? αφου εχει την επιλογη native γιατι καποιοσ να το εχει στο οριγιναλ?

Είναι καθαρά θέμα προσωπικής επιλογής και ...βίτσιου!
Αν δεν κάνω λάθος, στο original παίρνεις αυτό που δείνουν τα κανάλια 720, 1080i κα. Ο δέκτης κάνεις upscaling και σου δείχνει όλα τα κανάλια σε μόνιμο 1080i (βολεύει και είναι το καλύτερο γι' αυτούς που έχουν τηλεοράσεις HD ready).
Στο Native παίρνεις επίσης αυτό που δείνουν τα κανάλια, μόνο που ο δέκτης στα δείχνει όλα όπως εκπέμπουν (560, 720, 1080 κα) χωρίς upscaling. Για παράδειγμα, υπάρχουν εκπομπές του eurosport hd, που στο κάτω μέρος της οθόνης γράφει native. Οταν τα κανάλια χρησιμοποιούν αυτή την ωρολογία σημαίνει ότι το σήμα τους είναι συνήθως 1080p (full hd).
Oπως καταλαβαίνεις, αν έχεις τηλεόραση full hd, το καλύτερο είναι το έχεις στο native.
Ελπίζω να τα είπα σωστά!!!!!

Re: Nova HD Pace 831

εγω εχω μπερδευτει με τις αναλυσεις

A High Definition Digital TV signal delivers significantly more picture detail and audio quality than a standard signal, producing pictures that are significantly better, sharper and clearer;

720p: 1,280x720 pixel resolution. High-definition picture that is displayed progressively. Each line is displayed on the screen simultaneously, therefore it is smoother than an interlaced picture.

1080i: 1,920x1,080 pixel resolution. High-definition picture that is displayed interlaced. Each odd line of the picture is displayed, followed by each even line, and the resulting image is not as smooth as a progressive feed. 1080i is therefore a more detailed picture suited to documentaries and wildlife footage, but less suitable for action-oriented material such as sports and movies.

1080p: 1,920x1,080 pixel resolution. High-definition picture that is displayed progressively. Each line is displayed on the screen simultaneously, therefore it is smoother than an interlaced picture. This is the ultimate high-definition standard -- the most detailed picture, displayed progressively.

There are two main formats for HDTV, namely 720p (i.e. a 720 line picture progressively scanned 50 times a second) and 1080i (1080 lines interlaced at 50 cycles per second). The picture resolution of a high definition digital TV is about 4 times greater than a typical 576 line TV picture.
The point here is that most high definition broadcast is in either 720p or 1080i, so not having a screen which is able to display 1080p may not be important to you. However, there are exceptions, and if you are a serious game player you will probably already know one of them, or to be precise two of them. The xbox360(with a little tweak) and the soon to be with us playstation 3 produce output at 1080p. Also, the new High Definition DVD format, blu-ray has also been designed for 1080p ouput. Is the difference worth the extra investment? Maybe, something you will have to judge for yourselves ...

Για να λεμε και τα καλα εδω και μια εβδομαδα που περασα την τελευταια αναβαθμιση ο δεκτης ουτε ξανα κόλλησε ουτε περιεργα "reset" ειδα.

Εγώ πάντως με τον 865, όλα τα προβλήματα ακόμα παραμένουν...
Ούτε καν το PVR δεν λειτουργεί... :flipout:

Και ο δικός μου 831 χαλάρωσε μετά την αναβάθμιση.... (μπορεί να έχει μπει στο κλίμα των γιορτών!!!). Μια χαρά δουλέυει τώρα. Επανεκκινήσεις όσο είναι ανοιχτός γιοκ, κολλήματα γιοκ, προβλήματα με φίλτρα στην οθόνη και απώλεια ήχου (όταν γύριζα από hdmi σε hdmi) γιοκ, μόνο στο tv-guide ακόμη έχω κάποια προβληματάκια καθώς μετά βίας μου λέει το πρόγραμμα της επόμενης μέρας.

Και ο δικός μου 831 χαλάρωσε μετά την αναβάθμιση.... (μπορεί να έχει μπει στο κλίμα των γιορτών!!!). Μια χαρά δουλέυει τώρα. Επανεκκινήσεις όσο είναι ανοιχτός γιοκ, κολλήματα γιοκ, προβλήματα με φίλτρα στην οθόνη και απώλεια ήχου (όταν γύριζα από hdmi σε hdmi) γιοκ, μόνο στο tv-guide ακόμη έχω κάποια προβληματάκια καθώς μετά βίας μου λέει το πρόγραμμα της επόμενης μέρας.
Άμα σου λέει της επόμενης μέρας είσαι μια χαρά.
Εμένα εκτός από 3-4 κανάλια, μου λέει μόνο το τώρα και το μετά..:violent-smiley-030:

Απάντηση: Nova HD Pace 831

Κι ο δικός μου διακοπές κάνει... Δεν έχει πάθει τίποτα τις τελευταίες 10 μέρες. Βέβαια ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΩ ΚΛΕΙΣΕΙ καθόλου...
Όσο για το epg, όντως, αν βάλεις novacinema2, κάνεις απλό reset και μετά ανοίξεις πάλι τον δέκτη και τον αφίσεις στο novacinema2 (επανέρχεται στο τελευταίο κανάλι που έβλεπες) για περίπου 10 με 15 λεπτά, θα δεις οτι το epg δουλεύει.
σσ.: Οταν αλλάζεις κανάλι, περίμενε μερικά δευτερόλεπτα (5'') για να κατεβάσει το πρόγραμμα!

Re: Απάντηση: Nova HD Pace 831

Κι ο δικός μου διακοπές κάνει... Δεν έχει πάθει τίποτα τις τελευταίες 10 μέρες. Βέβαια ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΩ ΚΛΕΙΣΕΙ καθόλου...
Όσο για το epg, όντως, αν βάλεις novacinema2, κάνεις απλό reset και μετά ανοίξεις πάλι τον δέκτη και τον αφίσεις στο novacinema2 (επανέρχεται στο τελευταίο κανάλι που έβλεπες) για περίπου 10 με 15 λεπτά, θα δεις οτι το epg δουλεύει.
σσ.: Οταν αλλάζεις κανάλι, περίμενε μερικά δευτερόλεπτα (5'') για να κατεβάσει το πρόγραμμα!
Παίζει ρόλο στο αν πιάνει ή όχι αυτό το "κόλπο", σε εμάς που έχουμε το sports pack? (οπότε γιοκ novacinema...)

Bayern7, αν έχεις sports pack άσε το στο NOVASPORTS HD ή στο National Geographic HD.

υπαρχει καμμια ρυθμιση ρε παιδια να αποφυγουμε αυτη τη θολουρα σε γρηγορη κινηση της καμερας στην μπαλα ακομα κ οταν βλεπουμε NSPORTS HD?

Απάντηση: Nova HD Pace 831

υπαρχει καμμια ρυθμιση ρε παιδια να αποφυγουμε αυτη τη θολουρα σε γρηγορη κινηση της καμερας στην μπαλα ακομα κ οταν βλεπουμε NSPORTS HD?

Θολούρα; Ποιά θολούρα; Εγώ δεν βλέπω καμιά θολούρα. Το κανάλι δείχνει μα-γι-κά!!!!! Είναι μακράν αυτό με την καλύτερη εικόνα! Δες στις ρυθμίσεις της τηλεόρασής σου αν το mpeg nouar ή αλλιώς mpeg noise είναι υψηλό π.χ.: 15. Αν είναι υψηλό απλά χαμήλωσέ το ή ακόμα καλύτερα μηδένισέ το. Η εικόνα θα δείχνει πιο sharp. Βέβαια αν το κανάλι δεν το πιάνεις καθαρά, θα βλέπεις περισσότερα pixelάκια στην οθόνη.
Προσωπικά δεν με ενοχλεί γιατί είμαι fun της... αυθεντικότητας!!!!

Καλησπέρα σε όλους είμαι νέος στο χώρο και έχω τον συγκεκριμένο δέκτη της νοβα με το start pack.Εκανα μόνος μου την εγκατάσταση του πιάτου με την βοήθεια πυξίδας και satfinder.το πρόβλημα μου είναι οτι ενω δτην ανίχνευση σήματος μου δείχνει locked στην συχνότητα 11823 με ένταση 88-89 και ακρίβεια 90 η σάρωση, όπου επίσης γράφει συνδεδεμένος στον 11823 κλπ,σταματάει στο 15%.Μήπως γνωρίζει κάποιος να μου πει αν κάνω κάτι λάθος.Διάβασα τις περισσότερες σελίδες του thread, αλλά δεν βρήκα κάποια λύση.Να σημειώσω οτι η παραμικρή μετακίνηση κεραίας ή lnb μου ριχνει κατακόρυφα τις μπάρες.Μένω Θεσσαλονίκη και στοχεύω 192 μοίρες με ανύψωση 42 και το lnb στις 11-12.

Καλησπέρα σε όλους είμαι νέος στο χώρο και έχω τον συγκεκριμένο δέκτη της νοβα με το start pack.Εκανα μόνος μου την εγκατάσταση του πιάτου με την βοήθεια πυξίδας και satfinder.το πρόβλημα μου είναι οτι ενω δτην ανίχνευση σήματος μου δείχνει locked στην συχνότητα 11823 με ένταση 88-89 και ακρίβεια 90 η σάρωση, όπου επίσης γράφει συνδεδεμένος στον 11823 κλπ,σταματάει στο 15%.Μήπως γνωρίζει κάποιος να μου πει αν κάνω κάτι λάθος.Διάβασα τις περισσότερες σελίδες του thread, αλλά δεν βρήκα κάποια λύση.Να σημειώσω οτι η παραμικρή μετακίνηση κεραίας ή lnb μου ριχνει κατακόρυφα τις μπάρες.Μένω Θεσσαλονίκη και στοχεύω 192 μοίρες με ανύψωση 42 και το lnb στις 11-12.

Εννοείς μάλλον 19,2 μοίρες, αυτός είναι ο Astra 19,2 και όχι ο Hotbird. O Hotbird είναι στις 13 μοίρες.... όπως είσαι πίσω από το πιάτο στρίψτο λίγο δεξιά για να μπορέσεις να στοχεύσεις στον Hotbird. To Μαγνητικό Αζιμούθιο είναι 191.2°

Καλώς ήλθες στην παρέα μας..

Last edited:

Σ' ευχαριστώ κατ' αρχήν για την άμεση απάντηση.Εννοώ αζιμούθιο 192 μοίρες και
οποιαδήποτε μετακίνηση δεξιά ή αριστερά ρίχνει ή μηδενίζει τις μπάρες.Το πιάτο είναι της νόβα 60ή 65 εκ.Υπάρχει περίπτωση να παίζει κάτι με τον δέκτη;
Σημ. η ανύψωση είναι σύμφωνα με την κλίμακα της κεραίας.

Κάνε reset τον δέκτη και δοκίμασε χωρίς την κάρτα μέσα αν κατεβάζει κανάλια.

Έχω κάνει επανειλημένα reset και έχω δοκιμάσει και χωρίς την κάρτα.Μία άλλη απορία που έχω είναι η εξής: κοίταξα τις συχνότητες που εκπέμπονται από τον astra και δεν υπάρχει η 11823h που μου δείχνει οτι κλειδώνει, οπότε υποθέτω οτι βλέπει hotbird σωστά;

Επείδη πρόσφατα εγκατέστησα και εγώ μόνος μου το δορυφορικό της Nova χωρίς satfinder, πιστεύω ότι βλέπεις άλλο δορυφόρο.
Δεν ξέρω αν το έχεις επισκεφθεί αλλά μπες εδώ http://www.dishpointer.com/ βάλε διεύθυνση και δορυφόρο που θέλεις να βλέπεις και θα σου δείξει μια γενική εικόνα προς τα που πρέπει να κοιτάει το πιάτο (βγάζει και αναλυτικές πληροφορίες για αζυμούθιο. κλίση και στρέψη LNB).
Ένας δεύτερος τρόπος είναι να δεις πότε ο ήλιος θα είναι στο αζιμούθιο που πρέπει να κοιτάει το πιάτο (υπάρχουν διάφοροι τρόποι για αυτό, ο πιο εύκολος http://www.stellarium.org/el/) και την ώρα αυτή να κάνεις την ευθυγράμιση. Για μένα τουλάχιστον ο δεύτερο τρόπος δούλεψε άψογα και κλείδωσα με ακρίβεια 100% και ένταση 76%-82% (not bad).

Status
Not open for further replies.