NOVA Pace 831 HD

Status
Not open for further replies.
Είσαι δεν είσαι συνδρομητής, δεν αλλάζει τίποτα ως προς την εγγραφή. Τα λαμβάνεις με τον ιδιόκτητο pace, και η τηλεόραση δεν έχει καμία δυνατότητα εγγραφής.
Εγγραφή από νόβα, σημαίνει δέκτης pvr και μόνο.

Μα τα τελευταία μηνύματα που γράφω αφορούν στον συνδρομητή της επίγειας Νόβα και το τονίζω.
Με τη διαδικασία του Χρονοδιακόπτη της Panasonic φαίνεται ότι ο συνδρομητής της επίγειας που έχει Panasonic μπορεί να κάνει εγγραφή τα δύο ψηφιακά κανάλια και εσύ υποστηρίζεις το αντίθετο.

Re: Απάντηση: NOVA Pace 831 HD

Μα τα τελευταία μηνύματα που γράφω αφορούν στον συνδρομητή της επίγειας Νόβα και το τονίζω.
Με τη διαδικασία του Χρονοδιακόπτη της Panasonic φαίνεται ότι ο συνδρομητής της επίγειας που έχει Panasonic μπορεί να κάνει εγγραφή τα δύο ψηφιακά κανάλια και εσύ υποστηρίζεις το αντίθετο.

Δεν μπορώ να στο εξηγήσω περισσότερο από το ότι είναι κωδικοποιημένα.
Αν υποστηρίζεις ότι γίνεται, καλές εγγραφές τότε...

Εάν είσαι συνδρομητής, λογικά, τα 2 κανάλια αυτά παύουν να είναι κωδικοποιημένα στο δέκτη σου 831.
Επομένως, αφού ο Χρονοδιακόπτης της Panasonic τα βλέπει και μπορεί να γράψει απ' αυτά, δεν βλέπω το λόγο να μην γίνεται.
Αλλά, εν πάση περιπτώσει, μιλάμε για μια διαδικασία που ούτε εσύ ούτε εγώ μπορούμε να επαληθεύσουμε και δεν έχει μιλήσει κάποιος που είναι συνδρομητής στα επίγεια και έχει Panasonic ώστε να δοθεί σίγουρη απάντηση στο θέμα.

Εάν είσαι συνδρομητής, λογικά, τα 2 κανάλια αυτά παύουν να είναι κωδικοποιημένα στο δέκτη σου 831.
Επομένως, αφού ο Χρονοδιακόπτης της Panasonic τα βλέπει και μπορεί να γράψει απ' αυτά, δεν βλέπω το λόγο να μην γίνεται.
Αλλά, εν πάση περιπτώσει, μιλάμε για μια διαδικασία που ούτε εσύ ούτε εγώ μπορούμε να επαληθεύσουμε και δεν έχει μιλήσει κάποιος που είναι συνδρομητής στα επίγεια και έχει Panasonic ώστε να δοθεί σίγουρη απάντηση στο θέμα.

Μα τι σίγουρη απάντηση ψάχνεις; Αυτό που σου λέω είναι 100% έγκυρο. Η κάθε τηλεόραση μπορεί να γράψει μόνο τα ψηφιακά κανάλια που λαμβάνουν οι δέκτες της (και μόνο), τα οποία δεν είναι κωδικοποιημένα.

Το ότι μια άλλη συσκευή (ο δέκτης της νόβα) τα αποκωδικοποιεί, είναι εντελώς άσχετο.

Για την επίγεια ψηφιακή απαιτείται χρήση του δέκτη pace 831,στην ''επίγεια ψηφιακή'' του έκδοση.Δεν αλλάζει κάτι,παίρνεις σήμα από την HDMI πάλι.Δεν χρησιμοποιείς την CI+ της τηλεόρασης για την αποκωδικοποίηση του σήματος όλη την δουλειά την κάνει ο Pace με αποτέλεσμα να παίρνεις μόνο εικόνα από αυτόν και τίποτα περισσότερο.Τέλος,δεν υπάρχει η δυνατότητα του να γράψεις με το pvr της Panasonic τα κανάλια της Nova επίγεια που βλέπεις από τον Pace.

Το ότι δεν μπορείς να γράψεις τα κανάλια της Νόβα με το pvr της Panasonic το ήξερα και το περιέγραψα στα πρώτα σχετικά μηνύματα.
Επειδή, όμως, είδα ότι στο Χρονοδιακόπτη, με τον οποίο προγραμματίζω τις εγγραφές που θέλω, φαίνονται τα δύο επίγεια ψηφιακά, όπως και όλα τα ψηφιακά του Υμηττού, σκέφτηκα μήπως μπορούν, όσοι έχουν επίγεια συνδρομητική, να μπορούν να γράψουν από αυτά τα δύο.

Αφού, όπως λέτε, δεν γίνεται, έκλεισε το θέμα.

Το ότι δεν μπορείς να γράψεις τα κανάλια της Νόβα με το pvr της Panasonic το ήξερα και το περιέγραψα στα πρώτα σχετικά μηνύματα.
Επειδή, όμως, είδα ότι στο Χρονοδιακόπτη, με τον οποίο προγραμματίζω τις εγγραφές που θέλω, φαίνονται τα δύο επίγεια ψηφιακά, όπως και όλα τα ψηφιακά του Υμηττού, σκέφτηκα μήπως μπορούν, όσοι έχουν επίγεια συνδρομητική, να μπορούν να γράψουν από αυτά τα δύο.

Αφού, όπως λέτε, δεν γίνεται, έκλεισε το θέμα.

Ίσως να σε αφήσει να τα γράψεις, αλλά δεν θα μπορείς να τα δεις. Τα κανάλια είναι κωδικοποιημένα, και μόνο ο 831 ή ο PVR μπορούν να τα αποκωδικοποιήσουν.

Μολις χθες εβαλα το xmass pack με τον γνωστο εξοπλισμο.Πρωτη φορα με δορυφορικα δηλωνω ασχετος,απ οτι διαβαζω στις 13 μοιρες που στοχευει το 60αρι πιατακι για να πιασει τον hotbird 13B οπου εκπεμπει η nova υπαρχουν και οι hotbird A και C ,υπαρχει η δυνατοτητα να πιασω τα ελευθερα του hotbird A πχ η θελω αλλο δεκτη?

Last edited by a moderator:
γενικα απο καναλια οτι κατεβαζει ο δεκτης μονος του. αλλα να σου πω την αληθεια περα απο το ζαπινγκ τα ελευθερα δεν λενε και τπτ....

Καπου ειχα διαβασει οτι μπορεις να βαλεις την συχνοτητα του καναλιου που θες απο τον hotbird A και να το δεις, μαλλον σε παλιοτερο firmware ...

Αν παρω εναν δεκτη για τα ελευθερα με το ιδιο πιατο θα πιασω πιο πολλα καναλια ελευθερα φανταζομαι,οι δυο δεκτες συνδεμενοι με rf ανλογως τι θελω να βλεπω ο ενας ανοιχτος ο αλλος κλειστος..

Δεν ξέρω τι ρυθμίσεις έχεις στο δέκτη, αλλά εγώ δεν αντιμετωπίζω όλα αυτά που περιγράφεις και κάθε μέρα που θέλω να τον ανοίξω έχω συνηθίσει να ανοίγω πρώτα το δέκτη και μετά από λίγα δεύτερα ναπατάω το κουμπί AV της τηλεόρασης για να επιλέξω τη θέση hdmi που αντιστοιχεί στη Νόβα.
Η μόνη ρύμιση που έκανα στον pace ήταν να βάλω την αδρανοποίηση στο ΟΝ για να κλείνει πραγματικά ο δέκτης. Θέλεις να μου πεις ότι σε εσένα με την αδρανοποίηση στο ON σου ανοίγει μια χαρά? Πάντα? Ποιο firmware έχεις? Μήπως έχεις την αδρανοποίηση στο OFF? Γιατί έτσι σίγουρα ανοίγει ο δέκτης χωρίς να χάνει κανάλια και ανοίγει μέσα σε 2 δευτερόλεπτα. Αλλά όπως ανέφερα αυτό ΔΕΝ είναι πραγματικό switch off αφού μετρημένο με power meter έχει κατανάλωση ρεύματος κοντά στα 18W..

Τελευταία όταν πάω από Alpha σε Fox και Fox σε Mega μου εμφανίζει για δέκα δευτερόλεπτα στην τηλεόραση "σφάλμα Ε6". Συμβαίνει και σε κανέναν άλλο ή φταίει και πάλι αυτή η ριμάδα η παρτίδα?

Η μόνη ρύμιση που έκανα στον pace ήταν να βάλω την αδρανοποίηση στο ΟΝ για να κλείνει πραγματικά ο δέκτης. Θέλεις να μου πεις ότι σε εσένα με την αδρανοποίηση στο ON σου ανοίγει μια χαρά? Πάντα? Ποιο firmware έχεις? Μήπως έχεις την αδρανοποίηση στο OFF? Γιατί έτσι σίγουρα ανοίγει ο δέκτης χωρίς να χάνει κανάλια και ανοίγει μέσα σε 2 δευτερόλεπτα. Αλλά όπως ανέφερα αυτό ΔΕΝ είναι πραγματικό switch off αφού μετρημένο με power meter έχει κατανάλωση ρεύματος κοντά στα 18W..

Έχω δοκιμάσει με αδρανοποίηση στο ΝΑΙ και στο ΟΧΙ (τώρα είναι στο ΟΧΙ), και αναστολή στο ΟΧΙ.
Firm 15200E

Έστω και αν δεν είναι πραγματικό switch off, είναι καλλίτερο έτσι παρά να είναι συνεχώς αναμμένος ο δέκτης.

Με την αδρανοποίηση στο ΝΑΙ αργεί λιγο να ανοιξει και να δειξει κλειδωμένα κανάλια (οχι πάντα), αλλά αν χάνει τα κανάλια εχει πρόβλημα και θέλει αλλαγή (εγω είχα το ιδιο πρόβλημα και τον άλλαξα στην εγγύηση)

Έχω δοκιμάσει με αδρανοποίηση στο ΝΑΙ και στο ΟΧΙ (τώρα είναι στο ΟΧΙ), και αναστολή στο ΟΧΙ.
Firm 15200E

Έστω και αν δεν είναι πραγματικό switch off, είναι καλλίτερο έτσι παρά να είναι συνεχώς αναμμένος ο δέκτης.

Δεν είναι καλύτερο, είναι ακριβώς το ίδιο σε κατανάλωση ρεύματος (μετρημένο με power meter), άρα γιατί το λές καλύτερο?

Με την αδρανοποίηση στο ΝΑΙ αργεί λιγο να ανοιξει και να δειξει κλειδωμένα κανάλια (οχι πάντα), αλλά αν χάνει τα κανάλια εχει πρόβλημα και θέλει αλλαγή (εγω είχα το ιδιο πρόβλημα και τον άλλαξα στην εγγύηση)

Λες τελικά αυτό να είναι το θέμα? Γιατί αν είναι έτσι όπως το λες, από εδω στο forum τουλάχιστον υπάρχει πολύς κόσμος με χαλασμένους δέκτες!

Εμενα το μονο προβλημα που κανει ειναι να κολαει και να μην κανει τπτ.Παραμενει στο καναλι που πεζει και δεν μπορεις να αλαξεις καναλι , μονο αν τον βγαλεις απο το ρευμα ερχετε στην κανονικη του κατασταση.
Το χει κανεις αλλος?Σκεφτομαι να τον παω πισω αλλα δεν ξερω αν θα βγαλω ακρη.Μιλησα και με το τεχνικο τμημα της νοβα καναμε επαναφορα ρυθμισεων , βαλαμε και τις 2 ρυθμισεις στο ΟFF οπως λενε αλλα παλι τα ιδια..

Status
Not open for further replies.