NOVA Pace 831 HD

Status
Not open for further replies.
σειρα μπαινει αναλογα με την σειρα που τα τικαρεις,οταν φτιαχνεις την λιστα αγαπημενων.
η θυρα usb,δουλευει μονο με το usb tv stick της νοβα.τιποτε αλλο...

Όπως τα λέει ο Δημήτρης. Στα αγαπημένα (favorites) τα τσεκάρεις με την σειρά που θες.

ειναι λιγο μανουρα-ειδικα εαν να προσθεσεις στην πορεια-αλλα παλι καλα που υπαρχει εστω και ετσι..:chinese:

Last edited by a moderator:
Παιδια συγγνωμη αν εχουν ξαναμπει οι ερωτησεις.
Πηρα το καινουργιο δεκτη και εχω τα εξης προβληματα,ενω με το τηλεκοντρολ ο δεκτης σβηνει κανονικα οταν τον αναβω δεν αναβει παρα μονο με το κουμπι του δεκτη,και επισης το συνδεω με scart και δεν εχει καθολου τα hd.
Αν ξερει καποιος βοηθηστε σας παρακαλω.
Ευχαριστω.

αυτο ειναι για το "κολλημα" του δεκτη στο on/off.
ησουν παλιος με ελευθερη καρτα και εκανες αντικατασταση?εχεις ενεργοποιημενα τα hd και δεν ανοιγουν?
γιατι-λογικα-εαν εχεις ενεργοποιημενα τα hd,θα πρεπει να τα βλεπεις εστω και σε χαμηλη αναλυση.

Οχι παντα παντρεμενη καρτα ειχα απλα ειχα τον Πανασατ 1110 και τωρα με την αναβαθμιση τον αλλαξα και δεν τα βρισκω καν στην σαρωση τα καναλια ΗD μονο το Eurosport HD.

εχεις καλο σημα γενικοτερα?τωρα που αλλαξες δεκτη,ενεργοποιησες και τα hd,ή απλα θες να δεις γιατι δεν τα παινεις?

Κανονικά πρέπει να σου τα βγάζει στη λίστα (είτε τα έχεις ενεργοποιήσει είτε όχι). Κάνε μια επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στο δέκτη.

Σημα εγραφε το πρωι 60% εκανα αμεσως αναβαθμιση λογισμικου οταν τον πηρα τον δεκτη λετε να παιζει ρολο?Δεν τα εχω ενεργοποιησει δεν ξερω αν τα δικαιουμαι γιατι εχω την προπληρωμενη απο την ομαδα.

Σημα εγραφε το πρωι 60% εκανα αμεσως αναβαθμιση λογισμικου οταν τον πηρα τον δεκτη λετε να παιζει ρολο?Δεν τα εχω ενεργοποιησει δεν ξερω αν τα δικαιουμαι γιατι εχω την προπληρωμενη απο την ομαδα.

καμια σχεση δεν εχει η αναβαθμιση.κανε ενα σκαν οπως σου ειπε και ο Σεραφειμ και εαν παλι δεν τα βρεις,καποιο θεμα εχεις με το πιατο σου.
εαν το 60% που αναφερεις,ειναι στις ενδειξεις σηματος σου η δευτερη μπαρα(ακριβεια σηματος)τοτε εισαι πολυ οριακα.
εαν το 60%,ειναι στην πρωτη μπαρα σου(ποιοτητα)τοτε εισαι μια χαρα απο σημα.
τα hd-αφου παρεμεινες στο ιδιο προγραμμα-δεν ειναι ενεργοπ/να και θα πρεπει να τους παρεις τηλεφωνο για να τα ενεργοπ/εις(με χρεωση 5,00 το μηνα).

Με την αλλαγή δέκτη που έκανες,έχεις 6 μήνες δώρο τα HD ανεξάρτητα αν τα είχες επιλέξει ή όχι.Επίσης,δεν παίζει ρόλο που έχεις το πακέτο των ομάδων.Τα δωρεάν HD για 6 μήνες,έχουν να κάνουν με την αλλαγή δέκτη και είναι αυτόματα ενεργοποιημένα.

Γεια σας,

Θα εκτιμουσα τη βοηθεια σας (εχω δει οτι εχει συζητηθει αρκετα, αλλα αν μπορουσατε να μου δωσετε οδηγειες για την περιπτωση μου θα το εκτιμουσα). Οταν εχτισα το σπιτι μου εκανα ειδικη δορυφορικη εγκατασταση (και πολυ ακριβη) ωστε απο μια κεραια με 2 LNB να ερχονται τα καλωδια μεσα στο σπιτι και απο το υπογειο που ειναι τα ηλεκτρικα να φευγουν (μεσα στους τοιχους) και να πηγαινουν σε καθε δωματιο του σπιτιου (σε 3 οροφους) και να καταληγουν σε μια πριζα ανα δωματιο. Οι δορυφοροι που βλεπω ειναι ο Hotbird (Nova) και ο Astra 28° (Bρετανικα καναλια, η γυναικα μου ειναι Αγγλιδα). Ο πρωτος αποκωδικοποιητης που πηρα ηταν ενας Humax που επαιρνε την καρτα της Nova, ο οποιος μπήκε σε εναν οροφο (και δουλευει ακομα μια χαρα). Μετα πηρα και 2 Pansat της Nova, εναν σε καθε οροφο και εν γνωση της Nova (δηλωμενοι). Η ιδεα ηταν πως αν ηθελα να δω Nova θα εβαζα την καρτα απο τον ενα στον αλλο (στην πραξη δεν το εκανα ποτε και εβλεπα Nova μονο σε ενα δωματιο, το κυριο καθιστικο), ενω σε ολους μπορουσα να δω τα Βρετανικα καναλια. Προσφατα πηρα τα διαφορα μηνυματα της Nova για την αλλαγη του δεκτη με τον 831 αλλα τα αγνοησα γιατι ειχα διαβασει εδω και αλλου πως δε θα μπορω να κατεβασω τα Βρετανικα καναλια απο τον Astra. Ομως για πολυ κακη μου τυχη... μεσα στην τελευταια εβδομαδα και οι δυο δεκτες μου Pansat χαλασαν με διαφορα 4 ημερων ο ενας απο τον αλλο!!!!! Αρα τωρα ειμαι υποχρεωμενος να παρω τον καινουργιο δεκτη. Βασικα δεν με νοιαζει τοσο πολυ που δε θα βλεπω τα Βρετανικα καναλια στη μια τηλεοραση (ηδη πηρα εναν δεκτη για τον αλλο δορυφορο για τη τηλεοραση στην κρεββατοκαμαρα που χρησιμοποιει η γυναικα μου συνηθως). Αυτο που με ανησυχει ειναι πως διαβαζω πως με ενα καλωδιο δε θα μπορω να βλεπω ουτε Nova με τον καινουργιο δεκτη. Κατι διαβαζα πως για να γινει αυτο πρεπει ο Hotbird να ειναι στο LNB 1... Η εγκατασταση μου εχει τον Hotbird sto LNB 3 και τον Astra sto LNB 4. Δεν ξερω αν αυτο αλλαζει (ειναι ευκολο); Υπαρχει τροπος να μπορωα να κατεβασω τα καναλια χωρις να αλλαξω θεσεις στα LNB και αν οχι πως γινεται αυτο; Πρεπει να φερω τεχνικο; Υπαρχει τροπος, οποιοσδηποτε, να πιασω με τον 831 και τους 2 δορυφορους; Μηπως να παρω τον 865; Με τον 865 μπορω να κανω τα παραπανω (να δω δυο δορυφορους 'η να δω τη Nova μονο χωρις να αλλαξω κατι στην κεραια); Επισης τωρα εχω συνδεδεμενους τους αποκωδικοποιητες με DVD-RW. Αν παρω τον 831 φανταζομαι μπορω να κανω το ιδιο (με to scart που ειχα συνδεσει τους αλλους), αν παρω τον 865 φανταζομαι δεν χρειαζεται γιατι εχει σκληρο δισκο ο ιδιος για να γραφει, σωστα; Θα εκτιμουσα πολυ τις απαντησεις μου μια και σε λιγες μερες κατεβαινω και οτι ειναι να κανω θα το κανω τοτε. Και κατι ακομα, θα πρεπει να ενεργοποιησω παλι την καρτα; Υπαρχει αλλο νουμερο εκτος απο το 5-ψηφιο, γιατι απο εδω δεν μπορω να το παρω.

Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές, ίσως οι δέκτες της νόβα να υποστηρίζουν τελικά diseqc, οπότε μπορεί να μην χρειαστεί να κάνεις κάποια μεγάλη αλλαγή, πέρα από την αλλαγή του δέκτη. Εγώ θα πρότεινα τον 865, επειδή θα σε αφήσει να ενεργοποιήσεις αργότερα το multiview, αν χρειαστείς την νόβα σε 2η τηλεόραση.
ΑΛΛΑ ο 865 χρειάζεται 2 καλώδια για να λειτουργήσει σωστά, υπάρχει δυνατότητα για 2ο καλώδιο;
(Και για multiview θα χρειαστεί και πρόσθετο καλώδιο μεταξύ των 2 δεκτών - η κάρτα δεν παίζει σε άλλο δέκτη ακόμα και της νόβα.)

Κανένας δέκτης της νόβα δεν σε αφήνει να δεις 2ο δορυφόρο. Αυτό που είχες ακούσει ότι πρέπει ο Hotbird να είναι στην θέση 1 είναι αλήθεια, αλλά με βάση πόστ που έγιναν σήμερα, ίσως να μην είναι πλέον απαραίτητο: http://www.avclub.gr/forum/showthre...καρτών?p=1056856530&viewfull=1#post1056856530

Ευχαριστω πολυ. Δυνατοτητα για δευτερο καλωδιο δεν υπαρχει, γιατι η πριζα ειναι μια και απο εκει ξεκινα ενα καλωδιο μονο. Δεν ξερω αν υπαρχει τροπος να σπασει σε δυο καλωδια αυτο που φευγει απο την πριζα;

Το να αλλάξεις θέση στις πόρτες του diseqc είναι εύκολο, αρκεί να ξεβιδώσεις 2 καλώδια και να τους αλλάξεις θέσεις. Υποθέτω ότι η εγκατάσταση είναι ατομική.
Δεν μας είπες αν τα lnb είναι single η quad. Γράφεις για lnb3 στο hotbird kai lnb4 στον astra, υπάρχουν και άλλα lnb;

Τηλέφωνο εξυπ. πελατών 2106602000

Ευχαριστω και παλι. Οπως προφανως καταλαβαινετε δεν εχω ιδεα απο τις τεχνικες λεπτομερειες. Ναι η εγκατασταση ειναι ατομικη, το σπιτι μου ειναι μονοκατοικια. Εχω μονο 2 LNB, και δεν ειμαι σιγουρος τι ειναι το diseqc, απλα ξερω πως οταν κοιταξα τις ρυθμισεις στον Humax οπως και στους δυο Panasat IRD 990 Nova που ειχα επι 8 χρονια εμφανιζεται ο ενας δορυφορος στο LNB 3 και ο αλλος στο 4 (οπως βλεπω τωρα το πιατο μου, εχει θεσεις για 4 LNB...). Επισης δεν ξερω αν ειναι single η quad αλλα βλεπω πως απο καθε LNB ξεκινανε 4 καλωδια, αρα αυτο σημαινει πως ειναι quad, υποθετω;

4 καλώδια σημαίνει ή Quatro ή Quad. Λογικά ακολουθεί πολυδιακόπτης.
Αφού έχεις πολυδιακόπτη, αμαρτία που δεν πέρασες 2 καλώδια ανά δωμάτιο να βρίσκονται. (Που και με τον ΟΤΕ, θα θέλουμε 4 ανά σημείο θέασης...)
Είναι μακριά να τραβήξεις ένα εξωτερικό καλώδιο από τον πολυδιακόπτη, εκεί που θα βάλεις τον δέκτη της νόβα;

[Πάντως για απλή θέαση, σε 1 τηλεόραση μόνο, δεν χρειάζεται να αλλάξεις τίποτα. Απλά αλλάζεις δέκτη και βάζεις έναν 831.]

Δημητρη ευχαριστω για την συμβουλη για το αναμα του δεκτη ολα δουλευουν,με τα hd ενα περιεργο πραγμα ενω με τον παλιο δεκτη τον πανασατ τα επιανα τωρα που αλλαξα δεκτη δεν τα βρισκω καν.Δεν μπορω να καταλαβω που μπορει να υπαρχει προβλημα.

Status
Not open for further replies.