Γεια σας,
Θα εκτιμουσα τη βοηθεια σας (εχω δει οτι εχει συζητηθει αρκετα, αλλα αν μπορουσατε να μου δωσετε οδηγειες για την περιπτωση μου θα το εκτιμουσα). Οταν εχτισα το σπιτι μου εκανα ειδικη δορυφορικη εγκατασταση (και πολυ ακριβη) ωστε απο μια κεραια με 2 LNB να ερχονται τα καλωδια μεσα στο σπιτι και απο το υπογειο που ειναι τα ηλεκτρικα να φευγουν (μεσα στους τοιχους) και να πηγαινουν σε καθε δωματιο του σπιτιου (σε 3 οροφους) και να καταληγουν σε μια πριζα ανα δωματιο. Οι δορυφοροι που βλεπω ειναι ο Hotbird (Nova) και ο Astra 28° (Bρετανικα καναλια, η γυναικα μου ειναι Αγγλιδα). Ο πρωτος αποκωδικοποιητης που πηρα ηταν ενας Humax που επαιρνε την καρτα της Nova, ο οποιος μπήκε σε εναν οροφο (και δουλευει ακομα μια χαρα). Μετα πηρα και 2 Pansat της Nova, εναν σε καθε οροφο και εν γνωση της Nova (δηλωμενοι). Η ιδεα ηταν πως αν ηθελα να δω Nova θα εβαζα την καρτα απο τον ενα στον αλλο (στην πραξη δεν το εκανα ποτε και εβλεπα Nova μονο σε ενα δωματιο, το κυριο καθιστικο), ενω σε ολους μπορουσα να δω τα Βρετανικα καναλια. Προσφατα πηρα τα διαφορα μηνυματα της Nova για την αλλαγη του δεκτη με τον 831 αλλα τα αγνοησα γιατι ειχα διαβασει εδω και αλλου πως δε θα μπορω να κατεβασω τα Βρετανικα καναλια απο τον Astra. Ομως για πολυ κακη μου τυχη... μεσα στην τελευταια εβδομαδα και οι δυο δεκτες μου Pansat χαλασαν με διαφορα 4 ημερων ο ενας απο τον αλλο!!!!! Αρα τωρα ειμαι υποχρεωμενος να παρω τον καινουργιο δεκτη. Βασικα δεν με νοιαζει τοσο πολυ που δε θα βλεπω τα Βρετανικα καναλια στη μια τηλεοραση (ηδη πηρα εναν δεκτη για τον αλλο δορυφορο για τη τηλεοραση στην κρεββατοκαμαρα που χρησιμοποιει η γυναικα μου συνηθως). Αυτο που με ανησυχει ειναι πως διαβαζω πως με ενα καλωδιο δε θα μπορω να βλεπω ουτε Nova με τον καινουργιο δεκτη. Κατι διαβαζα πως για να γινει αυτο πρεπει ο Hotbird να ειναι στο LNB 1... Η εγκατασταση μου εχει τον Hotbird sto LNB 3 και τον Astra sto LNB 4. Δεν ξερω αν αυτο αλλαζει (ειναι ευκολο); Υπαρχει τροπος να μπορωα να κατεβασω τα καναλια χωρις να αλλαξω θεσεις στα LNB και αν οχι πως γινεται αυτο; Πρεπει να φερω τεχνικο; Υπαρχει τροπος, οποιοσδηποτε, να πιασω με τον 831 και τους 2 δορυφορους; Μηπως να παρω τον 865; Με τον 865 μπορω να κανω τα παραπανω (να δω δυο δορυφορους 'η να δω τη Nova μονο χωρις να αλλαξω κατι στην κεραια); Επισης τωρα εχω συνδεδεμενους τους αποκωδικοποιητες με DVD-RW. Αν παρω τον 831 φανταζομαι μπορω να κανω το ιδιο (με to scart που ειχα συνδεσει τους αλλους), αν παρω τον 865 φανταζομαι δεν χρειαζεται γιατι εχει σκληρο δισκο ο ιδιος για να γραφει, σωστα; Θα εκτιμουσα πολυ τις απαντησεις μου μια και σε λιγες μερες κατεβαινω και οτι ειναι να κανω θα το κανω τοτε. Και κατι ακομα, θα πρεπει να ενεργοποιησω παλι την καρτα; Υπαρχει αλλο νουμερο εκτος απο το 5-ψηφιο, γιατι απο εδω δεν μπορω να το παρω.