NOVA Pace 831 HD

Status
Not open for further replies.
Αν πατήσεις 2 φορές το πράσινο κουμπί(HELP) σου εμφανίζει τις μπάρες σήματος μεταξύ άλλων πληροφοριών.Τι διαστάσεων πιάτο σου έβαλαν?
Φίλε έχω βάλει πιάτο του 1 μέτρου και αρκετά καλής ποιότητας καλώδιο.

Είσαι ok.
Τζάμπα Χάρηκα...Έχουμε σοβαρό πρόβλημα με τον αποκωδικοποιητή.Το κέρατο μου μέσα.

Λοιπόν να πω και εγώ κάτι! Εχτές έβγαλα τον δέκτη απο την πρίζα και τον μετέφερα στο σαλόνι για να δω τον Ολυμπιακό (τον έχω στο δωμάτιο). Στο ημίχρονο κάνω ένα ζάπινγκ στα adult κανάλια και το Hustler HD ήταν εξαφανισμένο!

Τζάμπα Χάρηκα...Έχουμε σοβαρό πρόβλημα με τον αποκωδικοποιητή.Το κέρατο μου μέσα.
Όταν τον κλείσω από το τηλεχειριστήριο και περάσουν πάνω απο 5 λεπτά και πάω να τον ξανανοίξω από το τηλεχειριστήριο,ΔΕΝ ανοίγει!
Ανοίγει μόνο από το κουμπάκι στην πρόσοψη της συσκευής.Ακολούθως και αφού τον ανοίξω από την πρόσοψη του δέκτη,Καθυστερεί πολύ να δείξει εικόνα και κάποιες λίγες φορές μου βγάζει σφάλμα κάρτας.Αλλά όχι συχνά αυτό.

ΥΓ:Λοιπόν άπαξ και περάσουν 2 λεπτά από το κλείσιμο του δέκτη,ΔΕΝ ξανανοίγει από το τηλεχειριστήριο!!!
Επιχειρώντας να τον ανοίξω από την πρόσοψη,ανοίγει μεν,χρειάζεται δε ακριβώς 90 δευτερόλεπτα(1,5 λεπτά) για να δείξει εικόνα!
Δοκίμασα να τον κλείσω από την πρόσοψη,άφησα να περάσουν 5 λεπτά,και επιχείρησα να τον ξανανοίξω.
1)Από το τηλεχειριστήριο ΔΕΝ άνοιγε.
2)Από την πρόσοψη ΝΑΙ άνοιγε.Με την γνωστή καθυστέρηση των 90 δευτερολέπτων για να δείξει εικόνα.
Τώρα τι κάνουμε?Να τον ανοιγοκλείνω από την πρόσοψη ή να τον πάω για αντικατάσταση.
Λέτε να απενεργοποιήσω τις ρυθμίσεις για τα Diseqc μπας και τον μπερδεύουν?Έχω βάλει Diseqc 1.1>1 από 4
Κάτι είχα διαβάσει στο Forum για περιβαντολογικές ρυθμίσεις στον δέκτη;Eχουν κάποια σχέση με το πρόβλημα που αντιμετωπίζω??
Για αρχή απενεργοποίησα όλες τις ρυθμίσεις Diseqc και έκανα επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων...Ας το πάμε βήμα βήμα πριν απευθυνθούμε στα καταστήματα Forthnet.

Last edited:
Λοιπόν να πω και εγώ κάτι! Εχτές έβγαλα τον δέκτη απο την πρίζα και τον μετέφερα στο σαλόνι για να δω τον Ολυμπιακό (τον έχω στο δωμάτιο). Στο ημίχρονο κάνω ένα ζάπινγκ στα adult κανάλια και το Hustler HD ήταν εξαφανισμένο!

Mα βρε παιδί μου και εσύ...
ΚΑΙ Ολυμπιακό ΚΑΙ Hustler HD???
Πόσο να αντέξει το μηχάνημα? Μπλόκαρε!
Κάνε καμιά σάρωση δορυφόρου και θα επανέλθουν τα αμαρτωλά κανάλια.:beatnik2:

Όταν τον κλείσω από το τηλεχειριστήριο και περάσουν πάνω απο 5 λεπτά και πάω να τον ξανανοίξω από το τηλεχειριστήριο,ΔΕΝ ανοίγει!
Ανοίγει μόνο από το κουμπάκι στην πρόσοψη της συσκευής.Ακολούθως και αφού τον ανοίξω από την πρόσοψη του δέκτη,Καθυστερεί πολύ να δείξει εικόνα και κάποιες λίγες φορές μου βγάζει σφάλμα κάρτας.Αλλά όχι συχνά αυτό.

ΥΓ:Λοιπόν άπαξ και περάσουν 2 λεπτά από το κλείσιμο του δέκτη,ΔΕΝ ξανανοίγει από το τηλεχειριστήριο!!!
Επιχειρώντας να τον ανοίξω από την πρόσοψη,ανοίγει μεν,χρειάζεται δε ακριβώς 90 δευτερόλεπτα(1,5 λεπτά) για να δείξει εικόνα!
Δοκίμασα να τον κλείσω από την πρόσοψη,άφησα να περάσουν 5 λεπτά,και επιχείρησα να τον ξανανοίξω.
1)Από το τηλεχειριστήριο ΔΕΝ άνοιγε.
2)Από την πρόσοψη ΝΑΙ άνοιγε.Με την γνωστή καθυστέρηση των 90 δευτερολέπτων για να δείξει εικόνα.
Τώρα τι κάνουμε?Να τον ανοιγοκλείνω από την πρόσοψη ή να τον πάω για αντικατάσταση.
Λέτε να απενεργοποιήσω τις ρυθμίσεις για τα Diseqc μπας και τον μπερδεύουν?Έχω βάλει Diseqc 1.1>1 από 4
Κάτι είχα διαβάσει στο Forum για περιβαντολογικές ρυθμίσεις στον δέκτη;Eχουν κάποια σχέση με το πρόβλημα που αντιμετωπίζω??
Για αρχή απενεργοποίησα όλες τις ρυθμίσεις Diseqc και έκανα επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων...Ας το πάμε βήμα βήμα πριν απευθυνθούμε στα καταστήματα Forthnet.

Γενικώς, ό,τι δεν χρειάζεσαι, απενεργοποίησέ το (περιβαλλοντολογικές ρυθμίσεις, diseqc).
Μην φορτώνεις άσκοπα το μηχάνημα με ρυθμίσεις που δεν χρησιμοποιείς, μπορεί να κλατάρει.
Εγώ δεν το κλείνω ποτέ το μηχάνημα, για να μην μπερδευτεί.
Είδες τι έπαθε ο άλλος που έβλεπε αμαρτωλά κανάλια...:beatnik2:

Έχω την τελευταία έκδοση λογισμικού νομίζω.Έκανα χθες αναβάθμιση.Αυτή ΕΔΩ δεν είναι η τελευταία???

1)Απενεργοποίησα τις Ρυθμίσεις DiSEqC και έκανα επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.Το πρόβλημα παρέμεινε.
2)ΟΜΩΣ με την αλλαγή των περιβαλλοντολογικών (Έτσι το γράφει ο δέκτης!!!) Ρυθμίσεων φαίνεται πως ΛΥΘΗΚΕ το πρόβλημα!
Στα 10 λεπτά που ήταν κλειστός,άνοιξε χωρίς πρόβλημα.Απλά θέλω να τον τεστάρω και σε πιο μεγάλη χρονικά περίοδο.Ανά 2-5-10 ώρες.Αν το περάσει και αυτό το Test τότε θα είμαι κομπλέ!
ΝovaBox831 ΕΙΣΑΙ ΑΡΧΗΓΟΠΟΥΛΟ!!!
ΔEΙΞΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΧΘΕΣ ΝΑ ΠΑΩ ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΩ!ΠΟΝΕΣΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ!831 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΙΣ ΔΥΝΑΤΟΣ!!!

Αυτό ήταν το λάθος φίλε μου,οι περιβαλλοντολογικές ρυθμίσεις.Στα σίγουρα είσαι ΟΚ τώρα,όση ώρα κι αν το έχεις κλειστό.

Φίλε πάλι καλά!Το έχω τεστάρει σε 1,2 & 4 ώρες και είναι κομπλέ!Φτου μην το ματιάσω το άτιμο!
Αλλά πάντως είναι επιεικώς απαράδεκτο να έχει ο δέκτης τέτοια ρυθμίσεις ως εργοστασιακές.Θα τον βάλει κανένας μεγάλος άνθρωπος τον δέκτη και θα νομίζει ότι χάλασε το Τηλεκοντρόλ.
Έλεος ρε Nova....Σιγά μη διαβάζει AvClub ο γέρος άνθρωπος...!!!:antlers:

Last edited by a moderator:
γενικα ο 831 μου παει σε...αργη κινηση και τρωει αρκετα κολληματα...
σημερα π.χ εφτιαξα καινουργιο μπουκετο με μια σειρα.
οταν ειδα κατοπιν το μπουκετο,2-3 καναλια δεν ηταν στην σειρα που τα ειχα τικαρει.
αφου εκανα ενα ρισετ,ηρθαν κανονικα στην σειρα που τα ειχα βαλει...!!
ετσι παει ο δεκτης γενικοτερα ή μονο ο δικος μου..?

Ναι,αυτό στα μπουκέτα το έχω διαπιστώσει κι εγώ.Αλλά χωρίς να κάνω reset,αν πάω σε άλλο μπουκέτο και γυρίσω σε αυτό που έφτιαξα,τα βλέπω στη σωστή σειρά.

ισως να ετυχε στο ρισετ.
αλλα βλεπω γενικα μια κολλισιεργια στον δεκτη.σε εσας παει σφαιρα..?

Τα κάνει τα κολληματάκια του που και που.Χάνεται το epg που και που και ξαναέρχεται.Ή βγάζει ότι το καλώδιο δεν είναι συνδεδεμένο με την κεραία(κάτι τέτοιο) ενώ έχει σήμα κανονικά και χρειάζεται επανεκίνηση με το ρεύμα για να επανέλθει.

Ακομη και τα καναλια μερικες φορες αργει να αλλαξει.Κολλαει στην αλλαγη δηλαδη.

Τα κάνει τα κολληματάκια του που και που.Χάνεται το epg που και που και ξαναέρχεται.Ή βγάζει ότι το καλώδιο δεν είναι συνδεδεμένο με την κεραία(κάτι τέτοιο) ενώ έχει σήμα κανονικά και χρειάζεται επανεκίνηση με το ρεύμα για να επανέλθει.

Ακομη και τα καναλια μερικες φορες αργει να αλλαξει.Κολλαει στην αλλαγη δηλαδη.

ναι-διαφορα τετοια κολληματα.
ειδικα εαν τον πιεσεις με γρηγορες εναλλαγες καναλιων/εντολων,
τρωει σκαλωμα χοντρο.
κριμα γιατι βαση specs(απ´οτι λεει ο malacudi που τον κατεχει)
ειναι αρκετα δυνατο μηχανακι.
ας ελπισουμε σε ενα συντομο update που θα τον συνεφερει...

Επιβεβαιώνω κι εγώ τα κολλήματα σε αλλαγές καναλιών, κάποιες φορές είναι σαν να μη αντιδράει. Από πρώτες εντυπώσεις ο kaon του οτέ τv μου φαίνεται καλύτερος.

του οτε που εχει ο αδερφος μου,τον εχω χειριστει κι`εγω και οντως ειναι καλυτερος στην συμπεριφορα του,
οπως και επισης ο 865 που-απ`οτι λενε τα παιδια-δεν εχει τα κολληματα του 831.

Ο 865 εκτός από τις επιπλέον δυνατότητες που έχει,είναι ασύγκριτα καλύτερος και σταθερότερος από τον 831.

τον σκεφτομαι γιατι μου λειπουν οι εγγραφες,αλλα 149 ευρω και υποχρεωτικο 2πλο καλωδιο με φρεναρουν..

Πρόσφατα έδωσα 49 για τον απλό. Δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω άλλα 149. Γιατί δεν παντρεύουν την κάρτα με module ώστε να μπορώ να χρησιμοποιώ τον κανονικό μου αποκωδικοποιητή?

Status
Not open for further replies.