NOVA Pace 831 HD

Status
Not open for further replies.
Δηλαδή εγώ που δεν βλέπω ποτέ Μέγα δεν θα λάβω ποτέ ενημερώσεις;
Πάντως χαζομάρες κάνει ο δέκτης. Πολλές...
Οι ενημερώσεις συνήθως έρχονται μέσω των emms και το emm pid είναι 0x500 για όλα τα κανάλια οπότε σε όποιο κανάλι κι αν είσαι οι ενημερώσεις θα σου έρθουν.

Τα μη αυτοματοποιημένα σήματα - αυτά δηλαδή που στέλνουν χειροκίνητα από την τεχνική υποστήριξη για οποιοδήποτε λόγο - μεταφέρονται κατά πρωτεραιότητα στην 11823. Γι' αυτό και σου ζητάνε να βάλεις το δέκτη στο Mega, επειδή α) είναι κανάλι της 11823 β) είναι κανάλι του start pack, άρα το έχουν όλοι και γ) είναι γνωστό σε όλους. Τα αυτοματοποιημένα σήματα μεταφέρονται και από τις 4 συχνότητες. Αντίθετα δε μεταφέρονται όταν ο δέκτης βρίσκεται σε κανάλια εκτός των 4 αναμεταδοτών (πχ Eurosport/Mezzo κτλ). Έτσι, αν κάποιος βλέπει αρκετές ώρες Eurosport ή Mezzo, η κάρτα του θα κλειδώσει και θα πρέπει να αλλάξει κανάλι σε κάποιο από αυτά των 4 βασικών συχνοτήτων για να ενεργοποιηθεί και πάλι.

Έχει δοκοιμάσει κανείς τον 831 με disecq μεγαλύτερο απο 4άρι, με το hotbird να βρίσκεται π.χ. στη θέση 3? (στη θέση 1 όλοι οι δέκτες δουλεύουν)
Γενικά, έστο και 4άρι disecq απο θέση 2 και πάνω δουλεύει?

Ο δέκτης υποστηρίζει κανονικά diseqc 1.0/1.1 (φρόντισε να είναι αναβαθμισμένος στην τελευταία αναβάθμιση).

Έχει δοκοιμάσει κανείς τον 831 με disecq μεγαλύτερο απο 4άρι, με το hotbird να βρίσκεται π.χ. στη θέση 3? (στη θέση 1 όλοι οι δέκτες δουλεύουν)
Γενικά, έστο και 4άρι disecq απο θέση 2 και πάνω δουλεύει?

Μέχρι 4/1 μπορείς να βάλεις και δουλεύει σε όλες τις θέσεις..

Αν τον βάλεις σε 8άρι diseqc στην θέση 2 πάλι ΟΚ?

Μην πάω και αλλάζω θέσεις στην ταράτσα χωρίς λόγο :P

Θεωρητικά ναι (ο δέκτης υποστηρίζει 1.1). Πρακτικά, θα μας πεις... :flipout:

Μου εχει βαλει στο μπουκετο της Nova στην θεση 17 ενα novasports extra2, που ειναι ραδιοφωνικο. Ξερει κανεις τι ειναι αυτο?. Επισης μια αλλη ερωτηση: το Nerit Sports βρισκεται μεσα στο μπουκέτο?

Last edited:
Απάντηση: Re: NOVA Pace 831 HD

Αν τον βάλεις σε 8άρι diseqc στην θέση 2 πάλι ΟΚ?

Μην πάω και αλλάζω θέσεις στην ταράτσα χωρίς λόγο :P

Αν το 8ρη σου diseqc είναι pure uncommitted diseqc, τότε θα δουλεύει στις θέσεις από 1 ως 4. Αν δεν είναι pure uncommitted diseqc αλλά είναι συνδυασμός committed/uncommitted, δε θα δουλεύει καθόλου.

Μια ερώτηση παιδιά. Ποια είναι η τελευταια αναβάθμιση του αποκωδικοποιητή? Γιατί ενεργοποίησα ξανά τον παλιό pace που είχα πριν 2-3 χρόνια και δείχνει οτι δεν υπάρχει καινούργια αναβάθμιση. Μου φαίνεται λίγο περίεργο.

Re: Απάντηση: Re: NOVA Pace 831 HD

Αν το 8ρη σου diseqc είναι pure uncommitted diseqc, τότε θα δουλεύει στις θέσεις από 1 ως 4. Αν δεν είναι pure uncommitted diseqc αλλά είναι συνδυασμός committed/uncommitted, δε θα δουλεύει καθόλου.

Πως θα το ξέρω αυτό?
Το EMP-Centauri είναι, αν αυτό βοηθάει.

Το 8πλο EMP Centauri που υποστηρίζει 1.1 (γιατί υπάρχει και το παλιό που υποστηρίζει μόνο 1.2) μπορεί να ρυθμιστεί είτε σαν full uncommitted switch είτε σαν συνδυασμός commited - uncommited. Πρέπει να δεις πως το έχεις ρυθμίσει. Έχει κάτι διακοπτάκια πάνω που ορίζουν τον τρόπο λειτουργίας του. Αν το έχεις σαν full uncommitted, τότε ο pace θα δουλεύει με diseqc 1.1 στις πρώτες 4 θέσεις.

Re: Απάντηση: NOVA Pace 831 HD

Ευχαριστώ για την απάντηση.
Ναι τα έχω δει τα διακοπτάκια.

Έτσι, αν κάποιος βλέπει αρκετές ώρες Eurosport ή Mezzo, η κάρτα του θα κλειδώσει και θα πρέπει να αλλάξει κανάλι σε κάποιο από αυτά των 4 βασικών συχνοτήτων για να ενεργοποιηθεί και πάλι.
Αμ, αυτό μου έχει συμβεί μερικές φορές και έβαζα και έβγαζα την κάρτα...

Καθότι παντελώς άσχετος με τα δορυφορικά, στο συγκεκριμένο δέκτη μπορούμε να σετάρουμε τα κανάλια με όποια σειρά επιθυμούμε ή αυτό είναι κάτι που δεν συμβαίνει στη δορυφορική;

Μπορείς να τα βάλεις με την σειρά που θες εσύ στα προσωπικά μπουκέτα.

Last edited by a moderator:
Ο δέκτης υποστηρίζει κανονικά diseqc 1.0/1.1 (φρόντισε να είναι αναβαθμισμένος στην τελευταία αναβάθμιση).

το ιδιο ισχυει και για τον 865 αν εχω το τελευταιο firmware;;;

αν βαλω diseqc για να προσθεσω αλλο 1 ή 3 δορυφορους απο που στο μενου δινω τις συχνοτητες των καναλιων που θελω να βλεπω;;;

εχω την εντυπωση οτι δεχεται μονο μια συχνοτητα στο μενου την 11823...

Ο δέκτης δεν κατεβάζει άλλους δορυφόρους. Απλά λειτουργεί αν τον βάλεις σε διακόπτη.

Status
Not open for further replies.