NOVA Pace 831 HD

Status
Not open for further replies.
Καινουριος δεκτης 831, ηρθε πριν μια εβδομαδα σχεδον. Καλως ή κακως εκανα αμεσως το update και τωρα συχνα-πυκνα χανεται εντελως το σημα.

Οι σταθμες ειναι 67% ενταση και 100% ποιοτητα αλλα σε ασχετες στιγμες (εννοω χωρις κακοκαιρια ή συννεφια) η ποιοτητα παει στο 0% και γραφει "απουσια σηματος".

Δεν ειχα ποτε προβλημα με την εγκατασταση, ειτε με Edision Miniplus σε Hotbird και Astra ειτε παλιοτερα με αλλον 831 για Nova.

Το περιεργο ειναι οτι αν κανω "επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων" αμεσως μολις χασει το σημα, σκαναρει και βρισκει ευκολα ολα τα καναλια και εχω κανονικα τις νορμαλ σταθμες σηματος.

Οταν ειχα τον προηγουμενο 831 δεν υποστηριζε DiseqC το λογισμικο, οποτε ειχα βαλει τον Hotbird στην θεση 1 και επαιζε κανονικα.

Τωρα απο οτι ειδα εχει πλεον επιλογη και εχω βαλει ρυθμιση 1/2.

Παντως εκτος απο πληρη "απουσια σηματος" εχω ακομα πιο συχνα και μικροσπασιματακια για ενα-δυο δευτερολεπτα.

Μηπως ετοιμαζεται να παραδωσει πνευμα το LNB; Αλλα αν ειναι ετσι, γιατι δεν ειχα κανενα προβλημα οσο χρησιμοποιουσα τον Edision;

νομιζω οτι θελει συγκεκριμενα.1 απο 4,ή 2 απο 4.αναλογως την σειρα που εχει τους δορυφορους στο diseqc.
Στην αρχή δούλευε μόνο στη θέση "1 από 4". Έχει καιρό που διορθώθηκε και λειτουργεί και στα "2 από 4, 3 από 4 και 4 από 4".

Κάτι περίεργο που έχω παρατηρήσει στον 831 με την τελευταία έκδοση του firmware είναι το εξής: μερικές φορές ενώ παρακολουθώ το κανάλι ESP HD αν επιλέξω το TV Guide μετά από λίγο εξαφανίζονται όλα τα κανάλια που είχε βρει ο δέκτης. Τα μόνα κανάλια που παραμένουν στη λίστα είναι το ESP HD και το Jeem+ αν θυμάμαι καλά. Ο μόνος τρόπος για να επανέλθουν και πάλι όλα τα κανάλια είναι να κάνω και πάλι scan. Αυτό έχει συμβεί 2 ή 3 φορές από τον Ιούλιο που παρέλαβα τον δέκτη, τελευταία φορά συνέβη προχθές.

παληκαρια ποια καναλια αξιζει να εχουμε εκτος απο το μπουκετο της nova? ποια μπορει να κατεβασει ο συγκεκριμενος δεκτης που αξιζουν? υπαρχει καποια λιστα?

Re: Απάντηση: NOVA Pace 831 HD

Τωρα απο οτι ειδα εχει πλεον επιλογη και εχω βαλει ρυθμιση 1/2.

Προς αποκατασταση της αληθειας, καθως η μνημη ασθενει... Η ρυθμιση DiseqC που εχω βαλει ειναι 1 / 4, δεν υπαρχει 1 /2 στο μενου.

Παρατήρησα κάτι και το αναφέρω,επειδή πολλοί έχουν εκφράσει παράπονα για την απόκριση του χειριστηρίου μετά την τελευταία αναβάθμιση.Μου φάνηκε πολύ περίεργο,επειδή δεν έχω παρατηρήσει παρόμοιο θέμα ποτέ και σε καμία άλλη συσκευή.Θα εξηγήσω πιο κάτω τι εννοώ.Να πω πρώτα ότι δεν αντιμετωπίζω το πρόβλημα αυτό που έχουν αναφέρει πολλοί.Το χειριστήριο πάει σφαίρα σε οποιαδήποτε εντολή κι αν δώσω.
Τοποθέτησα το "ματάκι" ενός ασύρματου audio-video sender κοντά στον δέκτη,ώστε να δοκιμάσω αν ανταποκρίνονται σωστά οι εντολές που δίνω με το χειριστήριο από άλλο δωμάτιο.Δεν σύνδεσα τίποτα άλλο.Μόνο το "ματάκι".Και πράγματι οι εντολές από το άλλο δωμάτιο εκτελούνταν άψογα,χωρίς πρόβλημα.Όταν πήγα στο χώρο που είναι ο δέκτης,πάταγα τα κουμπιά του χειριστηρίου και έπαιρνε ένα πάτημα στα δέκα.Νόμιζα ότι έπαθε ο δέκτης το κόλλημα που περιγράφουν πολλοί.Μετά την αρχική μου έκπληξη,σβήνω το ρεύμα από το audio-video sender,αφού σκέφτηκα να ασχοληθώ με το πρόβλημα του δέκτη.Τότε διαπίστωσα ότι το χειριστήριο δούλευε άψογα.Για να μην πολυλογώ,ακόμα και (σχετικά) μακριά να δοκίμαζα να τοποθετήσω το ματάκι" το χειριστήριο δεν ανταποκρινόταν σωστά.Απλά,όσο πιο μακριά το τοποθετούσα τόσο λιγότερο κολλούσαν οι εντολές.Όταν έκλεινα τον διακόπτη on-off του video-sender,όλα δούλευαν άψογα.
Τη συσκευή αυτή την έχω χρησιμοποιήσει με διάφορους δέκτες και δεν αντιμετώπισα ποτέ το παραμικρό πρόβλημα.Δουλεύει άψογα.Δεν ξέρω τι να πω.Φαίνεται ότι ο δέκτης του Pace που δέχεται τις εντολές από το χειριστήριο είναι υπερευαίσθητος σε παρεμβολές και αυτό ίσως να εμποδίζει τη σωστή λήψη πληροφοριών του τηλεχειριστηρίου.Τώρα γιατί είναι τόσο ευαίσθητος,δεν ξέρω.Όπως και δεν μπορώ να ξέρω αν έχει σχέση με κάποια αναβάθμιση που έγινε.Μπορεί σε κάποιους να φαίνεται χαζό αυτό που λέω.Από την εμπειρία μου όμως,έχω μάθει να μην απορρίπτω τίποτα αν δεν αποδείξω πρώτα το αντίθετο στην πράξη.

Για να καταλάβεις, το πρόβλημα που έχουμε μερικοί δεν είναι ότι ο δέκτης δεν δέχεται τις εντολές από το χειριστήριο. Μια χαρά επικοινωνεί και τις δέχεται και αυτό επιβεβαιώνεται μάλιστα και από το Led που ανάβει. Το πρόβλημα είναι ότι δεν τις εκτελεί! Κάνει κάτι σαν buffering και ξαφνικά στις εκτελεί όλες μαζεμένες μαζί!!! Δεν το κάνει πάντα, αλλά όταν το κάνει, είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό στο ζάπινγκ!

Ναι, και σε μένα συμβαίνει αυτό. Αλλά το έχω συνδυάσει με την καθυστέρηση του EPG. Βλέπω ότι έχοντας αφήσει ανοιχτό τον δέκτη, όταν επιστρέφω να δω τηλεόραση μετά από μερικές ώρες, το EPG έχει μένει δυο ώρες πίσω. Μέχρι να συγχρονιστεί το EPG παρατηρώ κι εγώ αυτό το θέμα με το τηλεχειριστήριο. Δεν το τσεκάρετε κι εσείς;

Μεχρι τωρα δεν το ειχε κανει σε μένα. Πηρα ενα tele2 usb τηλεχειριστηριο (για το υπνοδωματιο με video sender kai ir blaster) και κανει ακριβως αυτό που περιεγραψε ο Ανδρεας, ομως παρα πολυ εντονα-η εντολη παραλαμβάνεται απο τον δεκτη, και εκτελειται 5+ δευτερολεπτα μετα ενω με το γνησιο ηταν σχεδον αμεση η αποκριση (και τα δυο απευθειαν στο δεκτη, όχι μεσω του sender). Υποπτα πραγματα..

Τελικά πράγματι αυτός ο δέκτης έχει δική του προσωπικοτητα... Κάνοντας ζάπινγκ (με τα γνωστά κολλήματα των εντολών του χειριστηρίου) βλέποντας Eupora league, ο δέκτης σταμάτησε να ανταποκρινεται και όταν επανήλθε μετά από λίγο, έβγαζε σε ότι κανάλι και να έβαζα, " έλειψη σήματος μπλα μπλα"
Σκέφτηκα ότι θα χαλάρωσε το καλώδιο από πίσω γιατί, μια και πηγαινοφέρνω τον δέκτη, δεν το βάζω και όπως καλύτερα. Όμως το καλώδιο ήταν στη θέση του. Στην προσπάθεια να δω μπας και βραδιάτικα έπαθε κάτι το πιάτο ή οτιδήποτε άλλο, επιστράτευσα τον δέκτη του εμπορίου που έχω, ο οποίος και βέβαια έδειχνε κανονικά. Ξανά βάζω τον pace, τα ίδια με την έλειψη σήματος. Το περίεργο είναι ότι στο μενού εγκατάστασης στην ανίχνευση σήματος έδειχνε κανονικά ότι λαμβάνει σήμα. Έκανα μια επαναφορά των εργοστασιακων ρυθμίσεων και έστρωσε ο δέκτης. Τρεις παρατηρήσεις: μέχρι να κάνω όλα αυτά τελείωσαν τα παιχνίδια! Εξαφανίστηκε (μέχρι στιγμής) το buffering των εντολών του χειριστηρίου και τώρα όλες οι εντολές λειτουργούν κανονικά και στην ώρα τους!!!! Όμως απέκτησα ένα θέματακι που δεν είχα, ανά αραιά διαστήματα, τώρα παρουσιάζονται 2- 3 διαδοχικές στιγμιαίες άπειροελάχιστες διακοπές στον ήχο!!!
Ε στην επόμενη επαναφορά, θα διορθωθεί και αυτό και ας ελπίσω ότι δεν θα παρουσιαστεί κάτι άλλο!!
Χα χα χα χα

καλημέρα και από εμένα, επιβεβαιώνω τα παραπάνω που αναφέρουν τα παιδιά για κολλήματα του Δέκτη, σε τυχαίες χρονικές περιόδους. Μάλιστα πρόσφατα λόγω του ότι μου έβγαζε no signal, αναγκάστηκα και του έκανα επανεκίνηση απο το ρεύμα. Ο Δέκτης είναι καινούργιος ενός μηνός και δεν δικαιολογήται η συμπεριφορά αυτή.....Τελικά η αναβάθμιση έλυσε ή δημιούργησε παραπάνω προβλήματα;

Re: Απάντηση: NOVA Pace 831 HD

ο δέκτης σταμάτησε να ανταποκρινεται και όταν επανήλθε μετά από λίγο, έβγαζε σε ότι κανάλι και να έβαζα, " έλειψη σήματος μπλα μπλα"
Σκέφτηκα ότι θα χαλάρωσε το καλώδιο από πίσω γιατί, μια και πηγαινοφέρνω τον δέκτη, δεν το βάζω και όπως καλύτερα. Όμως το καλώδιο ήταν στη θέση του. Στην προσπάθεια να δω μπας και βραδιάτικα έπαθε κάτι το πιάτο ή οτιδήποτε άλλο, επιστράτευσα τον δέκτη του εμπορίου που έχω, ο οποίος και βέβαια έδειχνε κανονικά. Ξανά βάζω τον pace, τα ίδια με την έλειψη σήματος. Το περίεργο είναι ότι στο μενού εγκατάστασης στην ανίχνευση σήματος έδειχνε κανονικά ότι λαμβάνει σήμα. Έκανα μια επαναφορά των εργοστασιακων ρυθμίσεων και έστρωσε ο δέκτης.

Ακριβως το ιδιο παθαινω και εγω αρκετα συχνα. Βγαζει ξαφνικα "ελλειψη σηματος" και ο μονος τροπος να επανελθει ειναι με επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων. Μετα το reboot ως δια μαγειας το σημα επανερχεται...

Χα. Δλδ οσοι γκρινιαζουμε για την καθυστερηση αποκρισης του δεκτη στις εντολες του τηλεχειρηστηριου ας μη μιλαμε και πολυ καλυτερα, ε? :-p Αν το συγκρινεις με το "reboot ή reset για να δεις" μια χαρα ειμαστε :-p

Κι εγώ έχω το πρόβλημα με μη αποκρισιμότητα του δέκτη και μετά από λίγο δευτερόλεπτα μαζική εκτέλεση των προηγούμενων πατημάτων κουμπιών που είχα κάνει.
(Και σαν υστερόγραφο να πω ότι λυπάμαι πολύ που διαγράφεται κόσμος επειδή επισημαίνει ένα ΠΡΑΜΓΑΤΙΚΑ ΥΠΑΡΚΤΟ πρόβλημα). Είναι πραγματικά άδικα αυτά τα ban που γίνονται.
Καλή συνέχεια σε όλους μας και κάνω έκκληση για αυτοσυγκράτηση σε όλες τις πλευρές.

(Και σαν υστερόγραφο να πω ότι λυπάμαι πολύ που διαγράφεται κόσμος επειδή επισημαίνει ένα ΠΡΑΜΓΑΤΙΚΑ ΥΠΑΡΚΤΟ πρόβλημα). Είναι πραγματικά άδικα αυτά τα ban που γίνονται.
Καλή συνέχεια σε όλους μας και κάνω έκκληση για αυτοσυγκράτηση σε όλες τις πλευρές.

Κανείς δεν αμφισβήτησε ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό. Οι αποκλεισμοί (ban) δεν έχουν καμία σχέση με το γεγονός αυτό, και μόνο άδικοι δεν είναι, ιδίως, όταν ξεπερνούν τα όρια των κανονισμών, και της υπομονής μαζί.

Κλείνοντας το offtopic θυμίζω πως το θέμα δέκτη - κοντρολ σαφώς και δεν έχει κλείσει, με ότι νεότερο μπορούμε να επανέλθουμε όλοι, κάτι που έχουν υποσχεθεί και από το support.

Ωραία εμείς που εχουμε πρόβλημα ας προσπαθήσουμε λοιπον να το λύσουμε μόνοι μας. Υπάρχει μια ακολουθία κουμπιών πανω στον δέκτη για hard reset όχι μέσα απο το menu.. Το θυμάται κάποιος; να ξεκινησω απο εκεί .

Επίσης θα μιλήσω για εμένα για τελευταία φορά για αυτό το πρόβλημα γιατί νιώθω οτι γίνομαι γραφικός.

---Η άμεση εξυπηρέτηση της νόβα με παρέπεμψε να δει τον δέκτη τεχνικός.

Ωστόσο αυτό που θέλω να πω ειναι οτι με το προηγούμενο firmware ο δέκτης πετούσε . ποτε δεν είχα πρόβλημα οτι και να εκανα όσο και να τον ζοριζα. Στο τελευταιο firmware κανει σαν buffer και καθυστερεί 4 δευτερόλεπτα και μετα όλα μαζί.
Τον αφήνω 24 ώρες ανοιχτό για να μην χάνεται το epg και κάνω ανα 2, μέρες reset.

Status
Not open for further replies.