NOVA Pace 831 HD

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Re: Nova HD Pace 831

Σου τηλεφώνησαν αυτοί;
Προφανώς θα τους είχες ζαλίσει....(καλά έκανες, λεφτά τους δίνεις!)

Εάν στέιλεις mail σε 2 μέρες σου απαντούν,το ίδιο και στη Forthnet.Τσεκαρισμένο 3 φορές από το Σεπτέμβριο:guitarist:

Re: Nova HD Pace 831

Αν δεν διορθωσουν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τα προσωπικα μπουκετα και το πληκτρο alt του pace,θα ειναι και με την βουλα πια η ντροπη των δορυφορικων και απατεωνες ολκης!
Ποτε επιτελους????:furious3::furious3::furious3:

Μη στενοχωριεσαι το ιδιο κανει οpace και στην δικη μου τv poy ειναι SONY .Δοκιμασα 3 διαφορετικα καλωδια HDMI αλλα το προβλημα δεν λυθηκε.Σιγουρα ο δεκτης φταιει γιατι η tv συνεργαζεται αψογα με αλλους HD δεκτες καθως και με blue ray DVD.

Καλησπέρα αγαπητοί φίλοι του forum, έκανα σήμερα εγγραφή καθώς το συγκεκριμένο thread κυριολεκτικά μου έλυσε τα χέρια. Αγόρασα κι εγώ στις αρχές Οκτωβρίου τον νέο δέκτη της Nova. Αφορμή ήταν κυρίως τα επίγεια τηλεοπτικά κανάλια, τα οποία στην περιοχή μου δεν μπορώ να πιάσω.

Καταρχήν, θέλω να ευχαριστήσω όλους σας για τις συμβουλές και τις επισημάνσεις σας και κυρίως τους διαχειριστές που έχουν τούτο το section ανοιχτό και προς μη-μέλη.

Ο νέος δέκτης της Nova έχει άπειρα προβλήματα. Είχα ήδη εγκατεστημένο εξοπλισμό για τους δορυφόρους Hotbird και Astra (γερμανομαθής γαρ). Σύνδεσα λοιπόν τον δέκτη και σαν καλός άνθρωπος είπα να αλλάξω τις ρυθμίσεις DiseqC και να σου... ο δέκτης μου έσβησε και έμπαινε σε διαδικασία ... επανακινήσεων. Ψάχνωντας στο Internet είδα κάποιους να γράφουν πως έστειλαν τον δέκτη πίσω και ανησύχησα, καθώς η Αθήνα (τόπος αγοράς του εξοπλισμού) δεν είναι δύο... βήματα! Ακολούθησα την οδηγία που βρήκα εδώ (με τα βελάκια πάνω, κάτω) και φόρτωσα την πιο πρόσφατη αναβάθμιση! Αν δεν ήσασταν πραγματικά θα είχα πάθει... εγκεφαλικά επεισόδια.

Αφού λοιπόν αποσύνδεσα τον Astra είπα να ενεργοποιήσω την κάρτα. Όλα καλά! Ξαφνικά λίγες μέρες αργότερα ο δέκτης άρχισε... πάρτι. Στα καλά του καθουμένου ο δέκτης αποφάσιζε από μόνος του πως δεν χρειάζεται να δω άλλο MEGA και με πήγαινε στο Fashion TV. Σαν να μην έφτανε το μαγικό, ο δέκτης εξαφάνιζε την λίστα της Nova και μου έβγαζε μόνο 4 κανάλια. Έβγαλα το καλώδιο που οδηγεί στο ρεύμα κι όλα καλά. Το πρόβλημα συνέχιζε να υφίσταται κι έτσι τηλεφώνησα στη Nova. Αφού περίμενα 5 λεπτά στην γραμμή, μία γλυκήτατη υπάλληλος μου είπε εν ολίγοις: δεν βαριέσαι, συμβαίνει και στα καλύτερα σπίτια...! Μου ζήτησε ένα Restart και στην συνέχεια κάναμε και μία επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Εκ τότε (φτου-φτου-φτου) το πρόβλημα δεν υφίσταται.

Ωστόσο, ο δέκτης ... αν και αναγράφει τις δυνατότητες, δεν υποστηρίζει:
παιχνίδια, novascope, πλήκτρο ALT, δημιουργία λίστας αγαπημένων (αλλά μπουκέτο... μου λες κυρία Nova, τι να το κάνω το μπουκέτο, όταν δεν μπορώ να βάλω σε τάξη τα κανάλια μου). Ο Alpha είναι παρακατιανός στο 11...και υποτίθεται είναι το τρίτο μεγάλο κανάλι της χώρας. Από ότι γνωρίζω ο Hotbird έχει 1000+ ελεύθερα κανάλια, ο δέκτης επιλέγει μόλις 90, τα οποία και καλεί με το γοητευτικό Major Networks. Δηλαδή τα Rete 4, Canale 5, Italia 1, RTP Int, TV Polonia, τι στο καλό είναι? Μικρά περιφερειακά? Ο δέκτης δείχνει να μην υποστηρίζει και τα προσωπικά μηνύματα, το Teletext (το οποίο να το βάζεις και όλη μέρα... πάλι θα σου λέει "ανάκτηση Teletext...παρακαλώ περιμένετε"), η βοήθεια δεν λειτουργεί. Απορίες έχω και για τα προσωπικά μηνύματα, αφού πλήρωσα συνδρομή και δεν μου έλεγε: "Συνδρομή έγινε δεκτή", όπως υποσχέθηκε η κοπελιά στο κατάστημα Forthnet. Στο εγχειρίδιο της NOVA αναφέρει πως ο δέκτης έχει πλήρη οδηγό προγράμματος, αλλά... εκτός από το τρέχον και το αμέσως επόμενο... δεν έχω πετύχει ποτέ πλήρες πρόγραμμα. Να είσαι Κυριακή απόγευμα σπίτι και να θες να ξέρεις τι παίζει το βράδυ στα κανάλια θα χρειαστείς TV Ζάπινγκ ή Internet, αφού ούτε το TV Guide λειτουργεί, μα ούτε το Teletext.

Πρώτη φορά μου συμβαίνει να νταντεύω τόσο πολύ μία τηλεοπτική συσκευή, λες και είναι αυτοκίνητο. Μην τυχόν και πατήσω κανένα κουμπί που δεν πρέπει και ο δέκτης μου κάνει νερά.

Η απορία που έχω: τελικά η Nova δεν έλεγξε το εμπόρευμα, πριν το διαθέσει στην αγορά? Κανονικά έπρεπε να χαρακτηρίσει την όλη φάση πιλοτική και να κάνει δώρο, όχι το Value...αλλά το FULL για όλους μέχρι τέλους του χρόνου.

Σας ευχαριστώ και πάλι για την πολύτιμη βοήθεια.
Να είστε όλοι καλά!

Last edited:

Μη στενοχωριεσαι το ιδιο κανει οpace και στην δικη μου τv poy ειναι SONY .Δοκιμασα 3 διαφορετικα καλωδια HDMI αλλα το προβλημα δεν λυθηκε.Σιγουρα ο δεκτης φταιει γιατι η tv συνεργαζεται αψογα με αλλους HD δεκτες καθως και με blue ray DVD.

Ποια Sony εχεις?

Re: Απάντηση: Re: Nova HD Pace 831

Σου τηλεφώνησαν αυτοί;
Προφανώς θα τους είχες ζαλίσει....(καλά έκανες, λεφτά τους δίνεις!)
Τους τα έσπασα άγρια, για την ακρίβεια. :violent-smiley-030:

Η απορία που έχω: τελικά η Nova δεν έλεγξε το εμπόρευμα, πριν το διαθέσει στην αγορά? Κανονικά έπρεπε να χαρακτηρίσει την όλη φάση πιλοτική και να κάνει δώρο, όχι το Value...αλλά το FULL για όλους μέχρι τέλους του χρόνου.

Καλώς μας ήρθες :)
Η απορία σου είναι εύκολο να λυθεί. ΝΑΙ, η Nova έχει ένα κάρο πειραματόζωα να τεστάρουν τα νεύρα τους για ένα λογισμικό ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ που κάνει τον αποκωδικοποιητή σχεδόν ανίκανο να δουλέψει για πάνω από 10 ώρες σωστά. Ευελπιστούμε ότι αυτή η αναβάθμιση που θα έρθει σύντομα να μην φτάσει στα τρισέγγονά μας γιατί αύτο το "σύντομα" το ακούμε από αρχές Σεπτεμβρίου!

Καλή συνέχεια :afro:

παιδια αν συνδεσω τον pace με rca καλωδιο στην καρτα ηχου του pc που εχω 5.1 θα παρω ηχο 'η πρεπει να παρεμβαλετε ενισχυτης??

παιδια αν συνδεσω τον pace με rca καλωδιο στην καρτα ηχου του pc που εχω 5.1 θα παρω ηχο 'η πρεπει να παρεμβαλετε ενισχυτης??

5.1 ήχο παίρνεις μόνο από την coaxial έξοδο του pace.

Απάντηση: Nova HD Pace 831

Όταν λοιπόν ανοίγω την τηλεόραση (Philips 42 PFL7403) και επιλέγω HDMI 1 όπου είναι συνδεμένος ο Pace, η τηλεόραση γράφει "δεν υπάρχει σήμα" και φυσικά η οθόνη παραμένει μαύρη. Το πρόβλημα διορθώνεται αν επιλέξω από την τηλεόραση κάποιο άλλο κανάλι και μετά ξαναγυρίσω στην HDMI 1. Τότε βλέπω εικόνα από τον Pace. Δεν ξέρω τι συμβαίνει και τι από τα δύο φταίει, η TV ή ο Pace. Βλέπετε ότι δεν είμαι προκατελειμένος κατά του Pace, λέω μήπως φταίει και η TV.
Φυσικά τον σύνδεσα και στις υπόλοιπες HDMI εισόδους και το πρόβλημα παραμένει.
Μικρό πρόβλημα αλλά εκνευριστικό.
Ευχαριστώ.

Το πρόβλημα λύθηκε. Έφταιγε η τηλεόραση.
Κατέβασα και εγκατέστησα το τελευταίο firmwire από εδώ και όλα καλά.
Όσοι έχουν την συγκεκριμένη τηλεόραση μπορούν να κάνουν το ίδιο.

Οι κάρτες ήχου στα PC γενικά δεν έχουν coaxial input. Οπότε εκτός και αν έχεις εξειδικευμένο εξοπλισμό, στην οποία περίπτωση υποθέτω ότι και θα το γνώριζες, αυτό που θέλεις να κάνεις δεν γίνεται.

Οι κάρτες ήχου στα PC γενικά δεν έχουν coaxial input. Οπότε εκτός και αν έχεις εξειδικευμένο εξοπλισμό, στην οποία περίπτωση υποθέτω ότι και θα το γνώριζες, αυτό που θέλεις να κάνεις δεν γίνεται.
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.752613
παραγγειλα αυτον τον ανταπτορα και θα το δοκιμασω μαζι με ενα rca καλωδιο αν ολα πανε καλα...

Παιδιά μου τηλεφώνησαν σήμερα από την Nova μετά από ένα ιδιαίτερα σφοδρό email που έγραψα την προηγούμενη Τρίτη αναφορικά με τις τεχνικές δυσλειτουργίες του δέκτη. Μάλιστα σε μία εκ των γραμμών του κειμένου, έθεσα το ερώτημα εάν η συσκευή έχει ελεγχθεί και κατέχει όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά για την διάθεση του στην Ελλάδα και κατ' επέκταση στην Ευρώπη.

Η συμπαθέστατη κυρία στο τηλέφωνο ζήτησε συγνώμη για τα προβλήματα που αντιμετώπισα και απάντησε:
1ον) Το πρόβλημα με την μη-αναγνώριση δεύτερου δορυφόρου ήταν εν γνώση της εταιρίας και γι' αυτό δόθηκε δωρεάν εξοπλισμός. Στο ερώτημα αν θα συνεχίσει να υπάρχει απαγόρευση είπε πως: ναι, στόχος της Nova θα είναι να φτιάξει μία νέα interactive υπηρεσία (άκουσον-άκουσον!) και στοχεύουν μόνο στον Hotbird.

2ον) Τα παιχνίδια δεν θα προστεθούν..., έτσι κατάλαβα.
"-Στην σελίδα μας και στην παρουσίαση του δέκτη, δεν υπάρχει αναφορά για παιχνίδια",
"-Μα στο ένθετο έλεγε πως μπορώ να παίξω 4 παιχνίδια".
"-Προφανώς έγινε λάθος και σας δόθηκε ένθετο που αφορά παλαιότερους δέκτες".

3ον) Τεχνικά προβλήματα:
"Θα υπάρξει αναβάθμιση στα τέλη του Οκτωβρίου και θα φορτωθεί αυτόματα", "πιλοτικά λειτουργεί μόνο το HD πρόγραμμα. Φροντίσαμε να δώσουμε σε όλους τους νέους συνδρομητές μία πληθώρα προσφορών, από τα κανάλια του Value, μέχρι και τα κανάλια ανηλίκων".

4ον) Κανάλια που λείπουν:
Είχα γράψει: "Στην σελίδα σας αναφέρετε πως υπάρχει δυνατότητα λήψης εκατοντάδων ελεύθερων καναλιών, αυτό δεν συνεπάγεται με παραπλάνηση καταναλωτών, καθώς ο νέος σας δέκτης κατεβάζει μόνο κάποια δεκαριά κανάλια κι επομένως δεν θα έπρεπε να επέμβει το ΙΝ.ΚΑ και στην χειρότερη ακόμη και η Ευρωπαϊκή επιτροπή καταναλωτών, μία και οι υπηρεσίες σας παρέχονται σε ευρωπαϊκό δορυφόρο?". Απάντηση: "Ναι, είναι μία κακή λειτουργία που θα λύσουμε άμεσα".

Δεν πείστηκα καθόλου, περιμένω το πακετάκι του ΟΤΕ. Χειρότεροι δεν θα είναι και φθηνότεροι -λόγω Hellassat και χαμηλών ενοικίων- σίγουρα. Το λανσάρισμα του PACE 831 ήταν απλά... λάθος!

Απάντηση: Nova HD Pace 831

Παιδιά μην μπερδεύεστε, ο Pace δεν είναι συνηθισμένος δορυφορικός δέκτης, είναι novabox , το λέει κιόλας, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Οπότε μην περιμένετε θαύματα με την περιβόητη αναβάθμιση.

1ον) Το πρόβλημα με την μη-αναγνώριση δεύτερου δορυφόρου ήταν εν γνώση της εταιρίας και γι' αυτό δόθηκε δωρεάν εξοπλισμός

δωρεάν???? και τα 129 ευρώ τι ήταν? μπουρμπουάρ?:bang:

Status
Not open for further replies.