Re: Nova HD Pace 831
Καλησπέρα αγαπητοί φίλοι του forum, έκανα σήμερα εγγραφή καθώς το συγκεκριμένο thread κυριολεκτικά μου έλυσε τα χέρια. Αγόρασα κι εγώ στις αρχές Οκτωβρίου τον νέο δέκτη της Nova. Αφορμή ήταν κυρίως τα επίγεια τηλεοπτικά κανάλια, τα οποία στην περιοχή μου δεν μπορώ να πιάσω.
Καταρχήν, θέλω να ευχαριστήσω όλους σας για τις συμβουλές και τις επισημάνσεις σας και κυρίως τους διαχειριστές που έχουν τούτο το section ανοιχτό και προς μη-μέλη.
Ο νέος δέκτης της Nova έχει άπειρα προβλήματα. Είχα ήδη εγκατεστημένο εξοπλισμό για τους δορυφόρους Hotbird και Astra (γερμανομαθής γαρ). Σύνδεσα λοιπόν τον δέκτη και σαν καλός άνθρωπος είπα να αλλάξω τις ρυθμίσεις DiseqC και να σου... ο δέκτης μου έσβησε και έμπαινε σε διαδικασία ... επανακινήσεων. Ψάχνωντας στο Internet είδα κάποιους να γράφουν πως έστειλαν τον δέκτη πίσω και ανησύχησα, καθώς η Αθήνα (τόπος αγοράς του εξοπλισμού) δεν είναι δύο... βήματα! Ακολούθησα την οδηγία που βρήκα εδώ (με τα βελάκια πάνω, κάτω) και φόρτωσα την πιο πρόσφατη αναβάθμιση! Αν δεν ήσασταν πραγματικά θα είχα πάθει... εγκεφαλικά επεισόδια.
Αφού λοιπόν αποσύνδεσα τον Astra είπα να ενεργοποιήσω την κάρτα. Όλα καλά! Ξαφνικά λίγες μέρες αργότερα ο δέκτης άρχισε... πάρτι. Στα καλά του καθουμένου ο δέκτης αποφάσιζε από μόνος του πως δεν χρειάζεται να δω άλλο MEGA και με πήγαινε στο Fashion TV. Σαν να μην έφτανε το μαγικό, ο δέκτης εξαφάνιζε την λίστα της Nova και μου έβγαζε μόνο 4 κανάλια. Έβγαλα το καλώδιο που οδηγεί στο ρεύμα κι όλα καλά. Το πρόβλημα συνέχιζε να υφίσταται κι έτσι τηλεφώνησα στη Nova. Αφού περίμενα 5 λεπτά στην γραμμή, μία γλυκήτατη υπάλληλος μου είπε εν ολίγοις: δεν βαριέσαι, συμβαίνει και στα καλύτερα σπίτια...! Μου ζήτησε ένα Restart και στην συνέχεια κάναμε και μία επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Εκ τότε (φτου-φτου-φτου) το πρόβλημα δεν υφίσταται.
Ωστόσο, ο δέκτης ... αν και αναγράφει τις δυνατότητες, δεν υποστηρίζει:
παιχνίδια, novascope, πλήκτρο ALT, δημιουργία λίστας αγαπημένων (αλλά μπουκέτο... μου λες κυρία Nova, τι να το κάνω το μπουκέτο, όταν δεν μπορώ να βάλω σε τάξη τα κανάλια μου). Ο Alpha είναι παρακατιανός στο 11...και υποτίθεται είναι το τρίτο μεγάλο κανάλι της χώρας. Από ότι γνωρίζω ο Hotbird έχει 1000+ ελεύθερα κανάλια, ο δέκτης επιλέγει μόλις 90, τα οποία και καλεί με το γοητευτικό Major Networks. Δηλαδή τα Rete 4, Canale 5, Italia 1, RTP Int, TV Polonia, τι στο καλό είναι? Μικρά περιφερειακά? Ο δέκτης δείχνει να μην υποστηρίζει και τα προσωπικά μηνύματα, το Teletext (το οποίο να το βάζεις και όλη μέρα... πάλι θα σου λέει "ανάκτηση Teletext...παρακαλώ περιμένετε"), η βοήθεια δεν λειτουργεί. Απορίες έχω και για τα προσωπικά μηνύματα, αφού πλήρωσα συνδρομή και δεν μου έλεγε: "Συνδρομή έγινε δεκτή", όπως υποσχέθηκε η κοπελιά στο κατάστημα Forthnet. Στο εγχειρίδιο της NOVA αναφέρει πως ο δέκτης έχει πλήρη οδηγό προγράμματος, αλλά... εκτός από το τρέχον και το αμέσως επόμενο... δεν έχω πετύχει ποτέ πλήρες πρόγραμμα. Να είσαι Κυριακή απόγευμα σπίτι και να θες να ξέρεις τι παίζει το βράδυ στα κανάλια θα χρειαστείς TV Ζάπινγκ ή Internet, αφού ούτε το TV Guide λειτουργεί, μα ούτε το Teletext.
Πρώτη φορά μου συμβαίνει να νταντεύω τόσο πολύ μία τηλεοπτική συσκευή, λες και είναι αυτοκίνητο. Μην τυχόν και πατήσω κανένα κουμπί που δεν πρέπει και ο δέκτης μου κάνει νερά.
Η απορία που έχω: τελικά η Nova δεν έλεγξε το εμπόρευμα, πριν το διαθέσει στην αγορά? Κανονικά έπρεπε να χαρακτηρίσει την όλη φάση πιλοτική και να κάνει δώρο, όχι το Value...αλλά το FULL για όλους μέχρι τέλους του χρόνου.
Σας ευχαριστώ και πάλι για την πολύτιμη βοήθεια.
Να είστε όλοι καλά!