NOVA & ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΙΚΟΝΑΣ

christian

Senior Member
27 March 2007
520
Thessaloniki
Αντιμετωπίζω το γνωστό νομίζω πρόβλημα με το NOVA στην ποιότητα της εικόνας.
Πιστεύεται ότι με ένα HDδέκτη θα μπορούσα να λύσω το πρόβλημα μου?
Υπάρχουν δέκτες που μπορούν να κάνουν upscalling το δορυφορικό σήμα ή καμία μ@@@ είπα?:rifle:
Στην αρχή πρέπει να πεις μερικές για να μάθεις, σωστά?

Τέλος πάντων τι λύση έχετε βρει για το πρόβλημα που λέγεται NOVA?
Ποίος είναι αυτός ο δέκτης που θα μπορέσει να μας δώσει την δυνατότερα καλύτερη ποιότητα στην απελπιστική κατά την γνώμη μου εικόνα.
Περιμένω πρόταση για τον δέκτη ΘΑΥΜΑ.
Ευχαριστώ,

Δεν υπάρχει δέκτης θαύμα ... Δυστυχώς μέχρι 2 κλικ παραπάνω πας ... Η καλή εικόνα είναι στα 5 κλικς ...

ΥΓ με pc παλεύεται , αλλά είναι αρκετά κουραστικό ...

Έστω για αυτά τα 2 κλικ πιο δέκτη μου προτείνεις?
Τώρα χρησιμοποιώ DigitalBoxκαι η κατάσταση είναι δραματική.

Το pc εκτός από κουραστικό είναι και δύσχρηστο για τα υπόλοιπα μέλη τις οικογένειας.

Ευχαριστώ,

εγώ έχω humax 2000 που κανει upscale se 1080i
έχει αρκετή διαφορά απο τον panasat αλλα αν έχεις
μεγάλη Tv μήν περιμένεις θαύματα...
δεν ξέρω και τί tv έχεις γιατί παίζει και αυτό
πχ η εικονα σε SonyX2000 είναι τελείως διαφορετική
απο την maqma 42'' που επίσης έχω..

Mόνο ο Humax 2000 θα σού δώσει καλή εικόνα. Κανένας άλλος. Αλλά και πάλι, όπως είπε και ο φίλος μην περιμένεις θαύματα.
Garbage In - Garbage Out.

προσωπικη μου αποψη ειναι οτι ειναι τοσο χαλι η εικονα του δεν αλλαζει με τιποτε
και στην panasonic pv60 που ειχα πριν ,αλλα και τωρα στην pioneer427xd ,υπαρχει μια εντονη θολουρα ,που ειναι λιγο ποιο ανεκτη στην pioneer λογω-προφανως-καλυτερου scaler.

Η τηλεόραση μου δεν είναι τίποτα σημαντικό,
είναι η Samsung 32R71W HD Ready.
Άλλα αφού και ο φίλος ο dp88 με τηλεοράσεις κορυφή δεν βλέπει καλά η κατάσταση είναι χειρότερη από ότι φανταζόμουν.
Ο Humax 2000 πρέπει να είναι πολλή καλός δέκτης,
Αλλά διάβασα πριν λίγο και σε ένα άλλο θέμα του forumγια τον ΤΤ-micro S320 hdmi ο οποίος έχει πολλή ελκυστική τιμή.
Περιμένω τις γνώμες όσο αναφορά την διάφορα στο NOVA με τον συγκεκριμένο δέκτη μπας και δεν χρειαστεί να δώσω τα 300€ για τον Humax 2000.

απ` οσο γνωριζω ο πανασατ που δινει η multchoice θεωρηται πολυ καλος- για το μπουκετο της nova τουλαχιστον.
για καλυτερη εικονα- δυνατοτητες σε σχεση με αλλους ,θα σου απανησουν τα παιδια που γνωριζουν καλυτερα τα πραγματα.

Εγω εχω παρει τον PACE 810 ΗD που κανει upscale αλλα και παλι μεσω HDMI η εικονα τα ιδια χαλια εχει.

Το προβλημα ειναι στην εκπομπη.

Εγω εχω παρει τον PACE 810 ΗD που κανει upscale αλλα και παλι μεσω HDMI η εικονα τα ιδια χαλια εχει.

Το προβλημα ειναι στην εκπομπη.

Πιο παλια που ολες οι τηλεορασεις ηταν CRT το προβλημα δεν ηταν τοσο εντονο γιατι το γυαλι απλα καλυπτε τις ατελειες. Φυσικα δεν πρεπει να ξεχναμε και τις αναλυσεις των παλιων τηλεορασεων. Τωρα ομως με τις νεες αναλυσεις των LCD & plasma ολα τα προβληματα της εικονας της NOVA ειναι περισσοτερο απο ορατα πολυ δε περισσοτερο αν κανει κανεις συγκριση με αλλα δορυφορικα καναλια.
H NOVA το ξερει αλλα σφυριζει αδιαφορα.
Ο HUMAX2000 ειναι ενας πολυ καλος δεκτης αλλα λιγο εχει να προσφερει στην αναβαθμιση της ποιοτητας. Ακομα και σε upscale 1080 εχω την εντυπωση οτι πιο πολύ αναδυκνυει το προβλημα.
Κατα την ταπεινη μου γνωμη περα απο το αυτονοητο δηλαδη της βελτιωσης του σηματος απο την NOVA, κατι που δεν βλεπω και πολυ πιθανο, ειναι η σωστη επιλογη τηλεορασης για οσους αγορασουν απο δω και στο εξης. Δηλαδη μια τηλεοραση που να κανει επεξεργασια σηματος τετοια ωστε να καταστελει ατελειες τυπου NOVA. Δεν ειναι πολλες και ειναι και ακριβες. Το ματι παντα ειναι ο καλυτερος κριτης! Δειτε και αποφασιστε.
Και προς Θεου μη πατε σε πολυκαταστηματα που εχουν εκεινες τις αθλιες εικονες σε μια σειρα τηλεορασεων που αντι να τις αναδειξουν τις θαβουν στην κυριολεξια
Νικος

Last edited:
Μια καλη τηλεοραση σιγουρα βοηθαει αλλα αν ειναι προβλημα στο σημα δεν υπαρχει τροπος βελτιωσης.

Παντως ορισμενα καναλια (πχ. NET , Σκαι , Αlpha , Alter δειχνουν αρκετα καλα) ενω αλλα μετρια. Eπισης εχω παρατηρησει οτι οταν στο SuperSport εχει αγωνες απο το Ελληνικο πρωταθλημα η εικονα ειναι μετρια , ενω απο Ισπανια, Αγγλια κτλ. η εικονα ειναι πολυ καλη. Προφανως ο εξοπλισμος ληψης εικονας του SS ειναι κατω του μετριου.

Ευχαριστώ παρά πολλή για τις απαντήσεις σας.

Από ότι κατάλαβα η επένδυση σε ένα δέκτη HDδεν θα μου δώσει σχεδόν καμία διάφορα στο NOVA.

Μένω λίγο στο θέμα τηλεόραση που ανέφερε ο φίλος ilise
‘’ Δεν ειναι πολλες και ειναι και ακριβες’’
και ρωτώ τι πρέπει να προσέξω στην περίπτωση που αποφασίσω αγορά νέας τηλεόρασης όσο αναφορά το σήμα του NOVA?

christian καλημέρα.
Εγώ έχω παραγγείλει τον technotrend κ περιμένω να δω τι θα κάνει με το χάλια σήμα της νόβα...

υγ: πήγα να σου απαντήσω στο πμ που μου έστειλες αλλά γράφει ότι έχεις ρυθμίσει να μην δέχεσαι πμ....

Re: Απάντηση: NOVA & ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΙΚΟΝΑΣ

Αγαπητε μου φίλε δες όποια τηλεόραση θέλεις και μετα δες και σε Philips 9831. Αν δεις καλύτερο τηλεοπτικό σημα αλλα και σε Nova παρε την τελευταία.
H 9831 κανει εκπληκτικη επεξεργασια στα αναλογικά σηματα που ερχονται μεσω του tuner της και των scart της. Θα εκπλαγεις ευχάριστα.
Νικος

Θα χαρω να σε βοηθήσω αν εχεις καποια απορία και μπορω φυσικα.
ΥΓ. Αν εισαι Θεσσαλονικη μπορεις να ερθεις σπιτι να δεις με την υπομονη σου τηλεοπτικο σημα και σημα NOVA.

Ρε παιδια τι να πουμε για ΝΟΒΑ ??? εχει χαλια ποιοτητα εικονας και ειδικα σε μεγαλες ιντσες
Εγω σε true HD 47 ' η εικονα της ειναι χαλια
Σε καποιες στιγμες της ημερας ειναι καλη αλλα ως εκει
Εχω τον HD Humax και αν δειτε στον Astra καναλια και HD και απλα θα καταλάβετε τι βλεπουμε
Αν θελει η ΝΟΒΑ να παρει πελατες ας μειωσει την συμπιεση του σηματος ή ας τα κανει HD τα καναλια της Μονο τοτε θα παρει πελατες ...

φιλικα

Απάντηση: Re: NOVA & ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΙΚΟΝΑΣ

Ψηνει, ψηνει... Οσους πιανουν τα επιγεια καναλια με χιονια!

Δυστυχως ετσι ειναι παιδια. Για παραδειγμα, εδω που μενω εγω (Ροδο) ολα τα καναλια, με εξαιρεση τα κρατικα, εχουν απο μετρια εως πολυ χαλια εικονα. Επομενως καποιος που θελει να βλεπει τηλεοραση χωρις να ζαλιζεται, τι πρεπει να κανει? Δεν ειναι αναγκασμενος να πληρωσει για να βλεπει τα "'ελευθερα"??? Δυστυχως...:bigcry: