sat4all
Senior Member
- 31 October 2009
- 338
Re: Nova vs OTEsat Φαγωθείτε ελεύθερα...
+1Η νόβα ανέκαθεν εκμεταλλευόταν το θεσμικό πρόβλημα των επιγείων αναλογικών καναλιών στην Ελληνική επικράτεια, γι αυτό και δεν είναι τυχαία η μεγάλη κωλυσιεργία στην επίγεια ψηφιακή μετάβαση, διότι τα ελληνικά κανάλια θα είχαν ήδη πάψει να είναι ελκυστικό προϊόν για τις συνδρομητικές πλατφόρμες (θα κατέβαιναν απλά μέσω DVB-T)… Δεν θα ξεχάσω την πρότερη περίοδο της νόβα, έτος 2000, συνδρομή 14900 `η 15500 δραχμές (45-50 ευρώ μηνιαία συνδρομή), κανάλια «Filmnet, Filmstar, Supersport/Fox Kids, Discovery, Cartoon Network/TCM, BBC World (με ελληνικούς υπότιτλους) και CNN», καθώς και τα επίγεια αναλογικά κανάλια. Mε ενδιέφεραν μόνο τα κινηματογραφικά και τα κανάλια ντοκιμαντέρ και ήμουν υποχρεωμένος να πληρώνω full pack… Σήμερα, τα κινηματογραφικά κανάλια της νόβα κοστίζουν 25 ευρώ το τετράμηνο, στο προπληρωμένο πακέτο «Nova in a Box», άραγε γιατί να μην ισχύει η ίδια τιμή και όλο το χρόνο…
Σε μια χώρα που οι πολίτες της δεν έχουν καταναλωτική συνείδηση, μπορούν πολύ εύκολα να γίνονται θύματα των πολυεθνικών εταιριών, εξάλλου γιατί το ΙΚΕΑ `η γενικότερα τα σουπερμάρκετ πουλάνε τα ίδια προϊόντα πιο ακριβά στη χώρα μας, από ότι σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Το πρόβλημα είναι και δικό μας `η μάλλον μόνο δικό μας και όχι των πολυεθνικών, που βρήκαν γόνιμο έδαφος για να μας χορεύουν… Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον άγγλο καταναλωτή, το 2004 σε περίπτερο του Συντάγματος (Ολυμπιάδα 2004), όταν ακόμα δεν είχε γίνει η ρύθμιση τιμής των 50 λεπτών για το μικρό μπουκάλι νερό, που το γύρισε πίσω στο ψυγείο, όταν του είπε ο ασύδοτος περιπτεράς ότι κοστίζει 1 ευρώ… Όταν θα αποκτήσουμε καταναλωτική συνείδηση και θα μάθουμε να λέμε όχι στη εκμετάλλευση, π.χ. «προϊόντα τύπου Χυμός Λακωνίας (100% φυσικό πορτοκάλι), 1.50 ευρώ στο Μασουτη και 1.25 ευρώ στο Βερόπουλο (δεν θα πάω στο Μασουτη), θα πάω στο Βερόπουλο (τα παραδείγματα μπορεί να είναι τυχαία `η αληθινά)»… Έτσι και τα κανάλια του Μερντοχ (Fox Life, FX), η νόβα τα προσφέρει σήμερα με 30,90 ευρώ/το μήνα, όταν ξεκινήσουν τα πακέτα της ΟΤΕTV: «Entertainment Pack: 19/το μήνα (για συνδρομητές ΟΤΕ: 15,2/το μήνα)» και «Family Pack: 9,875 το μήνα (για συνδρομητές ΟΤΕ: 7,90/το μήνα)», θα έχω τη δυνατότητα να επιλέξω ένα από αυτά… Η συνδρομή μου στη νόβα τελειώνει ακριβώς τη μέρα που αρχίζει η OTE TV, τυχαίο δεν νομίζω…
Περιμένω με πολύ ενδιαφέρον τον ανταγωνισμό που μόνο όφελος θα είναι για μας, τους εν δυνάμει συνδρομητές, γιατί πιστεύω ότι και η νόβα θα αντιδράσει με οικονομικά πακέτα, ήδη μέσα στο δελτίο τύπου: http://rexsat.blogspot.com/2011/10/nova-2011-2012.html, αναφέρεται το Start Pack με 6.50 ευρώ το μήνα πάνω στο 2play (αλλά μόνο για συνδρομητές Forthnet)… :HTEHETH63: