NOVA vs Cosmote TV

Απάντηση: Re: Nova vs OTEsat...

Άλλο να έχεις 250.000 συνδρομητές που δίνουν από 40 ευρώ (μέσο όρο) και άλλο να έχεις 500.000 που δίνουν από 20. Στην δεύτερη περίπτωση είναι όλοι ευχαριστημένοι.

Ο ΟΤΕ κινείται στην κατεύθυνση των πολλών συνδρομητών με φτηνό πακέτο. Δυστυχώς όμως βλέπω ότι η NOVA δεν μπορεί να ακολουθήσει γιατί η δική της στρατηγική είναι λίγοι συνδρομητές με ακριβή συνδρομή και προβλέπω να έχει πρόβλημα (δηλαδή να βάλει λουκέτο).

Λουκέτο δεν θα βάλει, απλώς θα αυξήσει λίγο την συνδρομή της.
Μια πρόταση θα ήταν να την πάει στα 100 + ένα 20ρικάκι τα Hd, στρόγγυλα πράγματα και δώρο οι διαφημήσεις.
Έτσι κι αλλιώς τι πλατφόρμα είμαστε, η Νο1, αμ πως.....
:worshippy::music-smiley-005:

Του χρόνου που θα πάνε όλοι στον ΟΤΕ να δω τι θα σκαρφηστούν τα τσιμάνια στην forthnet/nova για να μας κρατήσουν! Γιατί το christmas το πάσαραν πολύ έξυπνα/πονηρά... Και εμένα με έχασαν σαν πελάτη για ΠΆΝΤΑ που έλεγε και η "προσφορά" τους... :)

Re: Nova vs OTEsat...

Άλλο να έχεις 250.000 συνδρομητές που δίνουν από 40 ευρώ (μέσο όρο) και άλλο να έχεις 500.000 που δίνουν από 20. Στην δεύτερη περίπτωση είναι όλοι ευχαριστημένοι. Ο ΟΤΕ κινείται στην κατεύθυνση των πολλών συνδρομητών με φτηνό πακέτο. Δυστυχώς όμως βλέπω ότι η NOVA δεν μπορεί να ακολουθήσει γιατί η δική της στρατηγική είναι λίγοι συνδρομητές με ακριβή συνδρομή και προβλέπω να έχει πρόβλημα (δηλαδή να βάλει λουκέτο).
Αυτό που λες έχει βάση αλλά απέχει πολύ από το να γίνει πραγματικότητα. Γιατί τα νούμερα που λες είναι υποθετικά. Αυτή την στιγμή η Νόβα πριν christmas προσφορά είχε ανακοινώσει 400 χιλιάδες συνδρομητές ενώ ο ΟΤΕ 100 χιλιάδες χονδρικά. Το να φτάσουμε στα νούμερα που λες είναι δύσκολο να γίνει άμεσα. Επιπλέον οι τιμές δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι ίδιες. Εάν πάρει ο ΟΤΕ το αγγλικό τότε δεν ξέρουμε ποια θα είναι η τιμή από το καλοκαίρι.

Αυτό που λες έχει βάση αλλά απέχει πολύ από το να γίνει πραγματικότητα. Γιατί τα νούμερα που λες είναι υποθετικά. Αυτή την στιγμή η Νόβα πριν christmas προσφορά είχε ανακοινώσει 400 χιλιάδες συνδρομητές ενώ ο ΟΤΕ 100 χιλιάδες χονδρικά. Το να φτάσουμε στα νούμερα που λες είναι δύσκολο να γίνει άμεσα. Επιπλέον οι τιμές δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι ίδιες. Εάν πάρει ο ΟΤΕ το αγγλικό τότε δεν ξέρουμε ποια θα είναι η τιμή από το καλοκαίρι.
60αρι νταβατζιλικι δεν θα ειναι παντως

πάντως εγώ δεν πιστεύω πως ο οτε θα αύξηση την συνδρομή απο τα 20 πχ στα 40 κτλ
και αν το κάνει θα είναι μόνο για έξτρα περιεχόμενα
πχ ote club
σε μια χωρά που όλα μειώνονται και πλέον ο μισθός έχει φτάσει στα 400 και 500
ευρώ δύσκολα κάποιος άμα γίνει αύξηση να κράτηση το οτε tv

Απάντηση: Nova vs OTEsat...

367.000 συνδρομητές είχε η Νόβα την 30/9/2012

πάντως εγώ δεν πιστεύω πως ο οτε θα αύξηση την συνδρομή απο τα 20 πχ στα 40 κτλ
και αν το κάνει θα είναι μόνο για έξτρα περιεχόμενα
πχ ote club
σε μια χωρά που όλα μειώνονται και πλέον ο μισθός έχει φτάσει στα 400 και 500
ευρώ δύσκολα κάποιος άμα γίνει αύξηση να κράτηση το οτε tv
Συμφωνώ σε αυτό που λες.Μόνο και μόνο επειδή θα πάρει την premier league,δεν μπορεί να ισχυριστεί αύξηση συνδρομής.Ειδκά για αυτούς που δεν ενδιαφέρονται για τα αθλητικά,όσοι δηλαδή έχουν το full pack για τα κανάλια των ταινιών και αναγκαστικά φορτώνονται τα otesport.Αν προσθέσει κι άλλα πράγματα,τότε το συζητάμε.
Και να μην ξεχνάμε πως όταν ξεκίνησε το δορυφορικό,αυξήθηκε η τιμή κατά 5 ευρώ για συνδρομητές Οτε και όσοι δεν είναι,+10 ευρώ(από τα 15 στα 25)

Last edited by a moderator:
Re: Nova Christmas Offer

Αν και είναι λάθος το θέμα να πω πως θεωριτικά ό,τι ταχύτητα θα πάρεις από τον ΟΤΕ θα πάρεις και από τη forthnet όσον αφορά το internet. Από κει και πέρα ο κάθε πάροχος ανάλογα του τι έχει ως προτεραιότητα ανεβοκατεβάζει τη ταχύτητα του. Για να μη μπω σε τεχνικούς όρους υπάρχει πιθανότητα να δείτε κάποια διαφορά της τάξεως των 1-2 mbs το οποίο θα οφείλεται στην άυξηση της σταθερότητας με "θυσία" μιάς κάποιας ταχύτητας. Το φυσικό μέσο (χαλκός, οπτική ίνα, σήματα καπνού) παραμένει το ίδιο για όλους τους παρόχους άρα και τα όρια και η δυνατότητες της γραμμής που καταλήγει στον κάθένα από εμάς.

Την αντίστροφη διαδικασία (θυσιάζω σταθερότητα για μεγαλύτερη ταχύτητα) μπορεί να σας τη παρέχουν όλοι οι πάροχοι και ακόμα και αν σας το αρνηθούν (μείωση του SNR λέγεται) μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας χρησιμοποιώντας κάποιο router λίγο πιό εξειδικευμένο από αυτά που δίνουν δωρεάν οι πάροχοι.

Με δεδομένο πως με τον ένα ή τον άλον τρόπο σε μία δεδομένη οικία θα εχει κάποιος την ίδια ταχύτητα είτε στη forthnet είτε στον οτε είτε στην hol το μόνο που αλλάζει με το internet της forthnet είναι η κατάπτυστη άρνησή της να συνδεθεί στο grix. Το grix είναι ένας κόμβος, ας πούμε, που κουμπώνουν εκεί πάνω οι πάντες. Είναι συνδεδεμένοι όλοι οι Ελληνικοί πάροχοι προκειμένου να δρομολογούνται γρηγορότερα και απευθειας η ανταλαγές data μεταξύ τους. Αυτό εξυπηρετεί τους πελάτες (εμάς) να έχουμε τους minimum χρόνους απόκρισης μεταξύ μας (εντός χώρας) και αυτό θα το παρατηρήσετε σε realtime online εφαρμογές (skype πχ) και online gaming. Τα οφέλη του grix είναι πραγματικά αναρύθμητα και ξεκινάνε από το lag/delay σε ένα παιγνίδι μέχρι τη συνολική μείωση κόστους του ιντερνετ στη χώρα για τους πάντες.

Η forthnet για κάποιο παλαβό λόγο που δεν εξηγεί σε κανέναν μπορεί να δρομολογήσει μία σύνδεση εντός του δήμου Βριλησσίων ας πούμε μέσω Λονδίνου. Ναι θα γίνει η σύνδεση αλλά το ping αντί για 10-15 θα είναι 100ms+. Αυτά τα λίγα για το internet που δίνει η forthnet που ναι μεν δεν ενδιαφέρει έναν απλό χρήστη αλλά είπα να κάνω μια αναφορά γιατί βλέπω συνέχεια ερωτήσεις για το τι internet έχει η forthnet.

Απάντηση: Re: Nova Christmas Offer

Αν και είναι λάθος το θέμα να πω πως θεωριτικά ό,τι ταχύτητα θα πάρεις από τον ΟΤΕ θα πάρεις και από τη forthnet όσον αφορά το internet. Από κει και πέρα ο κάθε πάροχος ανάλογα του τι έχει ως προτεραιότητα ανεβοκατεβάζει τη ταχύτητα του. Για να μη μπω σε τεχνικούς όρους υπάρχει πιθανότητα να δείτε κάποια διαφορά της τάξεως των 1-2 mbs το οποίο θα οφείλεται στην άυξηση της σταθερότητας με "θυσία" μιάς κάποιας ταχύτητας. Το φυσικό μέσο (χαλκός, οπτική ίνα, σήματα καπνού) παραμένει το ίδιο για όλους τους παρόχους άρα και τα όρια και η δυνατότητες της γραμμής που καταλήγει στον κάθένα από εμάς.
Η forthnet είναι ο μόνος παροχος με 6 SNR margin ως default.Κερδίζεις σε καλές γραμμές,δίκοπο μαχαίρι αν είσαι μακριά από το Α/Κ.Σε σχέση με τους άλλους κερδίζεις 1,5 Mbps περίπου,εκτός από τη hol,η οποία για κάποιον ακαταλαβίστικο λόγο,σε αφήνει στα 11 db margin και μόνο με τηλέφωνα στο τεχνικό τμήμα θα στο ρίξουν στο 9,όσο δίνουν και οι άλλοι δηλαδή.
Καλύτερο ping με εξωτερικό έχει ο Οτε,μετά η forthnet και τελευταία(παραδοσιακά) η wind.
H hol δε δίνει fastpath.
Άρα δε νομίζω πως όλοι οι ISPs δίνουν πάνω-κάτω τα ίδια.Για τον μέσο χρήστη,όμως, που τον ενδιαφέρει το σερφάρισμα και βλέπει το ίντερνετ ως τρόπο ενημέρωσης, και που και που ψυχαγωγίας όλα αυτά είναι ανάξια αναφοράς.

Η τιμή του ote δε θα αυξηθεί και ας στεναχωριουνται τα fanboys της nova.
Ελα βγες πες τους συνδρομητές του otetv αυτή τη στιγμή να τρελαθεί κόσμος.
Απλά έμαθα το νούμερο και δε θέλω να φερω σε δυσκολη θεση άτομα.
Υπομονή και θα δείτε τι θα βγάλει ο ΟΤΕ σε λίγο καιρό που η νοβα χρόνια τώρα υποσχόταν.

Υπομονή και θα δείτε τι θα βγάλει ο ΟΤΕ σε λίγο καιρό που η νοβα χρόνια τώρα υποσχόταν.

Άλλος dream21 μας βρήκε....Για πες,για πες....

εισαι σιγουρος,οτι εαν τελικα καταληξει η premier league στον οτε,οτι δεν θα αυξηθει η συνδρομη?
γιατι τελευταια φορα που πηρε τα δικαιωματα η νοβα,πληρωσε για την 2ετια 90 εκατομμυρια.
απο που θα τα καλυψει αυτα ο οτε..?

Η Νοβα έχει κάνει σοβαρά λάθη τόσο στην τιμολογιακή της πολιτική όσο και στο περιεχόμενο. Ο ΟΤΕ σου δίνει με 20-25 Ευρώ premium κανάλια, HD, φουλ αθλητικό περιεχόμενο, ταινίες, παιδικά, ντοκιμαντέρ (εδώ πάσχει λίγο αλλά πιστεύω ότι σύντομα θα βελτιωθεί) ενώ η Νοβα έχει προσκολληθεί σε ένα ρημαγμένο Ελληνικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα με πανάκριβα δικαιώματα το οποίο μπορεί προσωρινά να τη συντηρεί αλλά κατά την προσωπική μου εκτίμηση θα τη φέρει στο χείλος της καταστροφής μεσομακροπρόθεσμα (ίσως και πιο σύντομα). Προσωπικά είμαι συνδρομητής και στις δύο πλατφόρμες και το μόνο πραγματικά που με ενοχλεί στον ΟΤΕ είναι η δέσμευση του παντρέματος με τον ιδιοκτησιακό δέκτη.Κατά τα άλλα θεωρώ πως ο ΟΤΕ μέσα στην επόμενη διετία θα πάρει κεφάλι σε σχέση με τη Νοβα. Εμείς εδώ θα είμαστε να τα συζητάμε, για τους ανθρώπους της δεν ξέρω που θα βρίσκονται.

Ήμαρτον,κάποιοι θα έπρεπε να αρχίσουν να ευχαριστούν τον ΟΤΕ γιατί αυτός ευθύνεται που οι ίδιοι πληρώνουν τιμές για την "καλύτερη Συνδρομητική" τους Nova,που πριν λίγο Καιρό ούτε στα πιο τρελα τους Όνειρα δεν θα το έβλεπαν.
Και να μην αναρωτιούνται αν θα αυξήσει τιμές ο ΟΤΕ.Όσο και να πάει,70 δεν θα πάει.
Εξάλλου μια αύξηση θα είναι θέμα τον Συνδρομητών του ΟΤΕ πιστεύω.

εισαι σιγουρος,οτι εαν τελικα καταληξει η premier league στον οτε,οτι δεν θα αυξηθει η συνδρομη?
γιατι τελευταια φορα που πηρε τα δικαιωματα η νοβα,πληρωσε για την 2ετια 90 εκατομμυρια.
απο που θα τα καλυψει αυτα ο οτε..?

όχι και 90 εκατομμύρια για διετία Premier League η Nova,που το είδες αυτό?

Όντως πολλά μου φαίνονται και μένα. Η αγορά της Νοβα από τη Forthnet στοίχισε σχεδόν τα τετραπλάσια.

Επειδή ακούω πολλές απόψεις από εχτές και είναι σεβαστές θα πω και εγώ 2 πράγματα βασικά.
Η κίνηση με την premier league ήταν η δυνατότερη που έκανε ο Οτε τον τελευταίο χρόνο.
Από τη μία παίρνει το πρωτάθλημα με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση παγκοσμίως και παράλληλα το στερεί από το βασικό της ανταγωνιστή.
Ο Έλληνας θέλει να βλέπει την ομάδα του αλλά ένα ποιοτηκό προιόν δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.
Εγώ φέτος προτίμησα να βλέπω αγώνες του Ισπανικού Πρωταθλήματος την ώρα που έπαιζε ελληνικό πρωτάθλημα και μόνο του Ολυμπιακού τα παιχνίδια είχαν περισσότερο ενδιαφέρον για εμένα.
Το cl είναι μια αγωνιστική το διήμερο που παίζει μόνο από τη nova αν αναλογιστούμε ότι τον ένα αγώνα τον δείχνει η ΕΡΤ και είναι ο πιο ενδιαφέρον της συγκεκριμένης ημέρας.
Όταν βγήκε στον αέρα το otecinema 3 με τις Ελληνικές Ταινίες εγώ πρώτος το έκρινα αλλά η κάθε εταιρία έχει τμήμα marketing και δε σκορπάει χρήματα άσκοπα, δεν είναι δυνατόν να πήρε το Αγγλικό πρωτάθλημα ο Οτε για το γούστο του και μόνο.
Είμαι σίγουρος ότι από το καλοκαίρι που θα έχουν βγει και άλλες υπηρεσίες pvr, multiplatform multiview η συνδρομητική βάση θα εκτοξευστεί.
Αύξηση τιμής δεν πρέπει να γίνει γιατί θα δράσει αρνητικά και θα θυμίσει λησταρχικές πολιτικές της νόβα.
Καλά να ειμαστε να τα ζήσουμε και να έχει ο κόσμος λεφτά να δίνει στη συνδρομητική γιατί οι εποχές είναι ζόρικες.

Επεξεργασία:
Έτσι για την ιστορία μπήκα στο λορασιασμό μου στη νοβα.
Σύμφωνα με την τιμολογιακή μας πολιτική για την επανασύνδεση σας θα χρειάζεται να εξοφλήσετε το παρακάτω ποσό:
Προηγούμενη Οφειλή 0,00
Συνδρομή Τρέχοντος Μηνός 61,92
Συνδρομή Επόμενου Μήνα 0,00
Κόστος Επανασύνδεσης 10,24
---------------------------------
Σύνολο 72,16

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Respect.
Nice post...

όχι και 90 εκατομμύρια για διετία Premier League η Nova,που το είδες αυτό?

μπορει να κανω λαθος,αλλα θυμαμαι οτι το ποσο ηταν τεραστιο.
εαν λαβεις υπ`οψιν σου και αυτο http://www.sportman.gr/news/finance-2/τηλεοπτικά-έσοδα-των-ομάδων-της-premier-league
θα δεις οτι τα ποσα που ζητανε ειναι τεραστια..

Με 8.4 εκ. γράφτηκε ότι πήρε ο ΟΤΕ την Premiere League. Χωρίς να ξέρω.

Ανά έτος το ποσό του Οτε τη στιγμή που η Νοβα είχε δώσει τα μισά ανα έτος....... έτσι λέγεται..

Αν δεν κάνω λάθος έκανε προσφορά 4,6 τον χρόνο(ενδεικτική της οικονομικής της κατάστασης).

Last edited: