NOVA vs Cosmote TV

Re: NOVA vs ΟΤΕ TV

Μήπως να δούμε τι λένε για την ποιότητα εικόνας στην NOVA τα μέλη...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/59415-Ποιότητα-εικόνας-στη-Nova

Στου κρεμασμένου το σπίτι δεν μιλάνε για σκοινί.
Κι αυτό τι σημαίνει; Επειδή και η Nova δεν είναι καλή, δεν είναι χάλια ο ΟΤΕ;

To link που δίνεις έχει τους τελευταίους 8,5 μήνες 60 post. Τι ακριβώς θες να πεις;
Πολύ πατριωτικά το έχεις πάρει. Προσωπικά είμαι σχετικά ικανοποιημένος με την ποιότητα των HD που πληρώνω στη Nova (έχω δει και καλύτερα σε ξένα πακέτα). Εσύ όμως δε μας λες, είσαι ικανοποιημένος ή όχι; Υπάρχει πρόβλημα ή όχι;
Να με συμπαθάς αλλά αν ισχυρίζεσαι πως δεν υπάρχει πρόβλημα, θα αρχίσω να αμφιβάλλω για τις απόψεις σου πάνω σε τηλεοράσεις και ποιότητα απεικόνισης, ενώ σε θεωρούσα από τις αυθεντίες μέχρι σήμερα (και αρκετές φορές σε έχω συμβουλευτεί).

Πάλι τα ίδια λέμε...

Αν και εσείς είσαστε ικανοποιημένοι με 5 κανάλια HD που δίνει το "premium" (rolfmao) πακέτο NOVA όταν πχ. το Turksat έχει 30+ μπράβο σας.

Βεβαίως και θέλω να βελτιωθούν τα HD του ΟΤΕ , και τα SD , να παραδίδει όμως μαθήματα η πλατφόρμα που άφησε επί 15 χρόνια την Ελλάδα στην προϊστορική εποχή όχι δεν το δέχομαι.

Σας αφήνω τώρα να συνεχίσετε στο νήμα με τα κανάλια που δήθεν θα προσθέσει η NOVA...
bth_smiley-dream.jpg

Digiturk μάλλον εννοείς.
Turksat είναι όνομα δορυφόρου, που έχει αρκετά περισσότερα HD(και αυτά του D-smart φυσικά).

Εγώ δεν κατάλαβα γιατί είναι κακό να ασχολείται κάποιος με τις πιθανές προσθήκες της Nova.
Υπάρχει και αντίστοιχο thread στον ΟΤΕ.
Εκτός αν πιστεύεις, ότι τον επιπλέον χώρο που θα μείνει και είναι αρκετός, θα τον αφήσουν κενό.

NOVA vs ΟΤΕ TV

Ενω ο οτε που επι χρονια μας βυθισε στην isdn εινσι καλος τωρα;

Επισης πρωτη η νοβα εφερε hd υπηρεσια στην ελλαδα και οχι ο οτε που ακομα σκεφτοταν ΑΝ θα κανει δορυφορικο πακετο.

Last edited:

Επισης πρωτη η νοβα εφερε hd υπηρεσια στην ελλαδα και οχι ο οτε που ακομα σκεφτοταν ΑΝ θα κανει δορυφορικο πακετο.

Έφερε το HD τελευταία από όλες τις πλατφόρμες στην Ευρώπη θέλεις να πεις (πίσω ακόμη και από το digitalb).

Το έχετε παρακάνει μερικοί με το κύριε ελέησον στην NOVA. Δεν συνεχίζω γιατί μπορεί να πω και άλλα και δεν το θέλω.

Απάντηση: NOVA vs ΟΤΕ TV

Τώρα είσαι άδικος, σε ένα τηλεοπτικό τιοπίο που δεν ξέραμε τι είναι το 16:9, περάσαμε στο HD και οκ, τελευταίοι, αλλά περάσαμε.

Έφερε όντως τρομερά καθυστερημένα(όχι τελευταία πλατφόρμα αλλά απαράδεκτη όντως σε αυτό το θέμα και σε αρκετά άλλα), αλλά δεν σημαίνει ότι κάνει και τα πάντα λάθος.

Κάθε πλατφόρμα έχει τα θετικά της και τα αρνητικά ης.
Αυτό είναι υποκειμενικό σχετικά.

Αλλά τα νούμερα στο bitrate δεν είναι καθόλου υποκειμενικά.
Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα.

Όποιος ισχυρίζεται ότι η Nova δεν έχει καλύτερα HD από τον ΟΤΕ,κοροιδεύει τον εαυτό του.

Είναι σαν να λέει κάποιος αντίστοιχα, ότι η Nova έχει περισσότερα HD από τον ΟΤΕ, που και αυτό είναι λανθασμένο με βάση τους αριθμούς.

NOVA vs ΟΤΕ TV

Τελευταιοι ναι αλλα δεν το εφερε ο ΟΤΕ.

Ουτε 3d εφερε ο οτε

Ουτε καν την adsl δεν την εφερε

Ουτε την κινητη τηλεφωνια

Last edited:

Kαταρχήν χωρίς να είμαι ειδικός επειδή είχα νοβα πριν ένα χρόνο δεν καταλαβαίνω κάποια διαφορά στην υψηλή ευκρίνεια του οτε και της νόβα, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. Εκείνο που ξέρω είναι ότι μόνο με την προσφορά των 39,90 αξίζει να έχει κανείς την νοβα. Ο οτε για αυτά που δίνει αξίζει τα λεφτά του.

Δε καταλαβαίνω γιατί τα παίρνει έτσι στο κρανίο ο Yperion. ΟΚ, κι εγώ έχω μία προκατάληψη εναντίον του ΟΤΕ λόγω του παρελθόντος του με το internet αλλά έχω πει πως για τα χρήματά του το OTE TV είναι μία τίμια και καλή πρόταση. Και ίσως γίνω και συνδρομητής του μόλις βγει το PVR.
Τέλος πάντων, εμένα με κούρασε αυτή η αντιπαράθεση, για την ποιότητα εικόνας θα ξανααναφερθώ μόνο όταν θα έχω και τα δύο πακέτα δίπλα δίπλα. Θα ήθελα όμως να δω αναφορές και από άλλους που έχουν και τα δύο πακέτα (στο σχετικό νήμα βλέπω αρκετούς).

Θα ήθελα όμως να δω αναφορές και από άλλους που έχουν και τα δύο πακέτα (στο σχετικό νήμα βλέπω αρκετούς).
προσωπικα ειμαι ικανοποιημενος με την εικονα και των 2 πακετων αν και ειναι πανθομολογουμενο οτι η νοβα πρεπει να καταργησει τη χρεωση των hd...δεν μετραω νουμερα και pixel αλλα δεν κατηγορω και αυτους που το κανουν καθως για εμενα μεγαλυτερη σημασια εχει το περιεχομενο...

Το τι βλέπει το μάτι του καθένα από εμάς είναι σχετικό.... Μεγάλο ρόλο παίζει και το τηλεκούτι που έχει ο καθένας από εμάς...

Προσωπικά δεν δέχομαι με τίποτα στη δική μου τηλεόραση που έχω δει και τα δύο πακέτα ότι ο Οτε έχει καλύτερη εικόνα από τη Νοβα στα HD.. μη κάτσω και βγάλω και μετρήσεις σε bitrate γιατί θα γελάμε παρέα μετά ...

Για την ιστορία βλεπω σε Panasonic 46 PZ85. Συγκριτικό εκτός από αυτή την tv έχω κάνει και σε VT30...

Όσοι με ξέρουν προσωπικά γνωρίζουν το βαθμό ασχετοσύνης μου... :D

Απάντηση: NOVA vs ΟΤΕ TV

Είμαι από τους ανθρώπους που, ως συνδρομητής otetv, έχω μιλήσει για προβλήματα στα hd κανάλια.Μερικοί έχουν κάνει σημαία το πρόβλημα και λένε...ότι τους κατέβει από το κεφάλι.Επειδή και η πεθερούλα έχει nova(start pack) και είδα τα hd κανάλια που είχε, δεν είδα καμιά διαφορά με τον otetv(nat geo wild, showcase, eurosport).Προτιμώ να βλέπω hd με πιξελιάσματα που και που, παρά sd θεάσεις.

Όσον αφορά τους θιασώτες των hd της Νόβα, ας αναλογιστούν τι hd μεταδόσεις βλέπουν σε αγώνες της superleague, μιας και είναι το δυνατό χαρτί της πλατφόρμας και τι hd βλέπουμε στην premier league, που αποτελεί κατά πολλούς το δυαντό χαρτί του Οτέ.
Επίσης αν κάποια στιγμή καταργήσει την χρέωση των hd(ναι, ναι...των πολύ 8 καναλιών) να το εκλάβετε ως επιτυχία γιατί έτσι θα το πασάρει το marketing της nova.Όπως ακριβώς την ονομασία 3p(l)ay, που αυθαίρετα την έκανε σημαία(όπως και η Γαρμπή κάποτε).

ΥΓ:Μην αρχίσετε μερικοί να λέτε για δωρεάν 12 μήνες αν έχεις πιστωτική και αν επιλέξεις κάτι σε μη start pack.Για κανονικές τιμές μιλάμε και όχι για αιώνιες δεσμεύσεις!

Last edited by a moderator:

Όταν θα καταλάβετε μερικοί ότι η μετάδοση HD από γήπεδο Ελληνικό εξαρτάται κατά 90% από το φωτισμό του γηπέδου τότε τα ξαναλέμε....

Κακώς συγκρίνετε με Αγγλία... δεν υπάρχει καμία σχέση στις υποδομές γηπέδου και παροχών στο γήπεδο με την Ελληνική πραγματικότητα...

Δηλαδή η NOVA στέλνει HD συνεργείο σε όλα τα γήπεδα; Γιατί από τα ματς που έδειχνε τουλάχιστο πέρυσι σε HD, μόνο το 1 ήταν HD και τα άλλα upscale. Είπαμε, έχουμε γήπεδα για βοσκοτόπια, αλλά όχι και να μας λένε HD το upscale.

Έγραψε κανείς ότι στέλνει HD van σε όλα τα γήπεδα ???

Νομίζω μιλάμε για τις μεταδόσεις σε HD στα τελευταία ποστ....

Επίσης, ότι δείχνει το novasports 1 το δείχνει στο 1 HD. Οπότε αν η μετάδοση γίνεται σε SD αυτό θα δεις και στο HD κανάλι...

Εσύ κι εγώ ξέρω ότι ΔΕΝ είναι HD. Ο κακομοίρης που ΠΛΗΡΩΝΕΙ για τάχα HD, εξαπατείται ή όχι; Και τι θεωρεί κανείς μεγαλύτερο 'δούλεμα'; Το να σου ΠΟΥΛΑΕΙ HD το upscale, ή να σου δίνει HD σε χαμηλότερο bitrate;

Ο "κακομοίρης" καλά θα κάνει να ενημερώνεται, όταν θες να αγοράσεις κάτι ενημερώνεσαι πρώτα και μετά προχωράς στην αγορά.

Το λένε ότι κάθε Σ/Κ έχουν δύο παιχνίδια σε HD. Δύο, ούτε τρία ούτε τέσσερα...

Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας...

Η Nova έχει τρεις αγώνες HD την αγωνιστική στην Superleague.
Αυτο που μπορείτε να της καταλογίσετε ειναι το οτι παίζει όλους τους αγώνες, ανεξάρτητου HD ή SD παραγωγής και στα HD κανάλια της.
Καθε αγωνιστική ψάχνουνε μα βρουν τα γήπεδα που μπορει να παραχθεί HD contents
Μιλάνε συνεχώς με τις διοικήσεις των γηπέδων για να τους πιέσουν να αυξήσουν τα lux στα γήπεδα.

Ο μέσος όρος φωτισμού στα περισσότερα γήπεδα του εξωτερικού ειναι 1600 lux και εννοείται οτι υπαρχει ομοιόμορφος φωτισμός.

Αναφέρω δειγματοληψίες σε ελληνικά γήπεδα. 700lux στο κέντρο του γηπέδου, 360 στο κοντά αριστερό κόρνερ, 450 στο απέναντι αριστερό, 700 στο απέναντι δεξί κόρνερ κσι 230 δτο κάτω δεξιά.

Επίσης αν ξεκινήσεις απο το αριστερό τέρμα και περπάτησε θα μέχρι το δεξί, οι μετρήσεις θα κυμανθούν μεταξύ 410 και 630lux με ένα peak 850lux μεταξύ κέντρου κσι αριστερής περιοχής.

Δεν τολμώ να αναφέρω θερμοκρασίες , γιατι θα γελάσει ο καθε πικραμένος. Χαρακτηριστικό ειναι ένα γήπεδο, όπου τα φώτα ήταν περίπου 3600 kelvin και μετα απο πιέσεις για να αυξήσουν τα lux, έκανα το "μαγικο" να προσθέσουν φώτα 4700 lux!!!!
Αυτα δεν τα λέω για να δικαιολογήσω τίποτα, απλα σας τα αναφέρω για να πάρετε μια γεύση του τι γίνεται στα Ελληνικά γήπεδα.

Είχα μείνει πίσω για τους δύο αγώνες... είναι τρεις τελικά !!!

Αν δεν μας κάνει και η εξήγηση του "ειδικού" τότε καλύτερα να σταματήσει εδώ η κουβέντα για την ποιότητα εικόνας...

Thanks Nick..