NOVA vs Cosmote TV

Ειμαι κατοχος οτε tv full πακετου. Πραγματι αξιζει παραπανω, αλλά η αλήθεια να λέγεται. Τα HD καναλια του ΟΤΕ έχουν τραγική ποιότητα τα περισσότερα και κάτι πρέπει να κάνει ο ΟΤΕ για αυτό...

Last edited by a moderator:
Re: NOVA vs ΟΤΕ TV

Γιατί δε βάζεται nova όλοι εσείς που βρίσκεται χάλια το hd του ΟΤΕ?
Ότι πληρώνεις παίρνεις αν και νομίζω ότι το πακέτο του ΟΤΕ αξίζει πιο πολλά από όσα πληρώνεις.

Εξαρτάται, αν σου αρέσουν αυτά που έχει κάθε πλατφόρμα.
Εγώ έχω και τα 2, και από ΟΤΕ βλέπω μόνο cinema 3.

[Οπότε έχουμε ήδη νόβα, αλλά δεν βλέπω τι σχέση έχει αυτό με την ποιότητα εικόνας του E! HD στον ΟΤΕ... :smile:]

Αθλητικά πάντως στον OTE βρίσκεις κάτι να δεις όλο το 24ωρο (ακόμη και τα ξημερώματα έχει NBA) , αντίθετα το περιεχόμενο της NOVA ουσιαστικά εξαντλείται στο Ελληνικό πρωτάθλημα το Champions League (μια στο τόσο που υπάρχουν αγώνες) και την Euroleague.

Όσο για την εικόνα χθες που έβλεπα τον Παναθηναϊκό σε φιλικό σπίτι δεν μπορώ να πω ότι είδα και την σούπερ εικόνα. Γενικά οι μεταδόσεις αθλητικών σε HD στην Ελλάδα πάσχουν σε σχέση με ξένα πρωταθλήματα.

Για τα αθλητικά ισχύει αυτό που λες.

Για τις HD μεταδόσεις, η διαφορά φαίνεται αν δεις έναν αγώνα του Ολυμπιακού στο Καραισκάκη στην Nova και έναν αγώνα της Εθνικής στο Καραισκάκη.
Γιατί το να συγκρίνεις 2 εντελώς διαφορετικές παραγωγές μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένα συμπεράσματα

Κατά την γνώμη μου καθώς και με βάση τα αντικειμενικά κριτήρια, η ποιότητα των HD καναλιών της Nova δεν είναι καν συγκρίσιμη με την ποιότητα των "HD" του ΟΤΕ.

Τα εισαγωγικά τα χρησιμοποιώ επειδή όσες φορές έχω δει ΟΤΕ σε φιλικά σπίτια, δεν είχα την εντύπωση πως έβλεπα HD.
Και αυτό για εμένα είναι το σημαντικότερο μειονέκτημα της πλατφόρμας.

O OTE βέβαια έχει 19 κανάλια HD (και 2 adult). H NOVA έχει μόλις 9 (και 1 adult).

Όσο καλύτερη και αν είναι η εικόνα στα HD κανάλια της NOVA το περιεχόμενο σε HD είναι αντικειμενικά φτωχό.

παντως η νοβα το καλοκαιρι ειχε εξοπλιστει για up to 30 ροες hd... ελπιζω να μην πηραν για να καθονται.

στον οτε ακομα ο σκαι τα τρεχει?

Στο θέμα HD,δε χωράει πλέον καμία αμφισβήτηση,πάσχουν και οι 2 πλατφόρμες αντικειμενικά,για διαφορετικούς λόγους.Ο ΟΤΕ πάσχει στην εικόνα,την οποία δεν τη λες κακή,αλλά απέχει από το να θεωρηθεί HD.Και τουλάχιστον δε χρεώνεται έξτρα.Η NOVA έχει μεν πολύ καλύτερη εικόνα HD,αλλά πολύ φτωχό περιεχόμενο,το οποίο μάλιστα χρεώνεται έξτρα.Και δε νομίζω ότι το πρόβλημα θα λυθεί,από τη NOVA,με την προσθήκη νέων καναλιών HD.Είναι ανεπίτρεπτο να μεταδίδει τόσο λίγες αθλητικές μεταδόσεις σε HD.Ακόμα και να μετέτρεπε όλα τα sport κανάλια σε HD,δε θα άλλαζε το παραμικρό στο τελικό αποτέλεσμα,αφού έχει συγκεκριμένη πολιτική στη μετάδοση HD αθλητικών μεταδόσεων.Ελάχιστες μεταδόσεις με απαράδεκτη έξτρα χρέωση.Στο κομμάτι των ταινιών και σειρών θα μπορούσε τουλάχιστον να μετέτρεπε σε HD ένα ακόμα κανάλι novacinema και τα FOX,FOX Life.Αυτό είναι και το μίνιμουμ που θα έπρεπε να κάνει.Και σαν γενικό συμπέρασμα,θα έλεγα ότι για τα HD το πρόβλημα κατά τη γνώμη μου θα το χαρακτήριζα μεγαλύτερο για τη NOVA για το λόγο ότι υπάρχει έξτρα χρέωση για ελάχιστο περιεχόμενο και άρα υπάρχουν και πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις.

Απάντηση: NOVA vs ΟΤΕ TV

Όταν ανέβει ο καινούριος δορυφόρος στις 9Ε θα φτιάξουν τα HD για τον ΟΤΕ γιατί θα βρεθεί χώρος. Αργεί όμως...

Re: Απάντηση: NOVA vs ΟΤΕ TV

O OTE βέβαια έχει 19 κανάλια HD (και 2 adult). H NOVA έχει μόλις 9 (και 1 adult).

Όσο καλύτερη και αν είναι η εικόνα στα HD κανάλια της NOVA το περιεχόμενο σε HD είναι αντικειμενικά φτωχό.

Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό.
Και αν δεις το αντίστοιχο thread το έχω αναφέρει πολλές φορές.

Όταν ανέβει ο καινούριος δορυφόρος στις 9Ε θα φτιάξουν τα HD για τον ΟΤΕ γιατί θα βρεθεί χώρος. Αργεί όμως...

Είναι θέμα χώρου ή χρημάτων? Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι είναι θέμα χώρου στον δορυφόρο.

Ο Eutelsat 9A έχει 38 Ku αναμεταδότες. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούνται 32. Πιθανότατα θα μπορούσε ο ΟΤΕ να πάρει άλλον έναν.

Προφανώς ο νέος αναμεταδότης θα έρθει με τους νέους υβριδικούς δέκτες το 2015....

Απάντηση: Re: NOVA vs ΟΤΕ TV

Ο Eutelsat 9A έχει 38 Ku αναμεταδότες. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούνται 32. Πιθανότατα θα μπορούσε ο ΟΤΕ να πάρει άλλον έναν.

Μπορεί να είναι χαζό αυτό που ρωτάω και να είμαι off topic, αλλά το "Ku" τι είναι;

Δορυφορικός δέκτης με προσθήκη διαδικτυακών λειτουργιών...