Novabox Pace 3001HD

Απάντηση: Νέος NovaBox-Review

Για λειτουργία εγγραφών,θα πρέπει να συνδέσεις σκληρό δίσκο και όχι stick.Με stick χωρητικότητας τουλάχιστον 64gb μπορείς να κάνεις εγγραφές,αλλά δεν προτείνεται αυτός ο τρόπος.Παρουσιάζονται προβλήματα στη θέαση των εγγραφών.

Re: Απάντηση: Νέος NovaBox-Review

Αν δε βλέπεις καν την επιλογή τσέκαρε αν ο δέκτης σου έχει την τελευταία αναβάθμιση που υποστηρίζει τις εγγραφές γιατί με την προηγούμενη (που υποστήριζε μόνο το timeshift) δεν έβγαινε καθόλου η επιλογή εγγραφής στο πλήκτρο Options. Επίσης, επιβεβαιώνω κι αυτό που λέει ο Χάρης. Με stick 32GB που χρησιμοποίησα στην αρχή για δοκιμή είχα συνεχή σπασίματα στην εικόνα βλέποντας την εγγραφή τα οποία εξαφανίστηκαν με τη χρήση σκληρού με εξωτερική τροφοδοσία.

Επειδή θα με ενδιέφερε η αγορά του καινούργιου nova box θα ήθελα να ρωτήσω κάποιον που τον έχει στην κατοχή του να μου πει, εκτος που από ότι διάβασα είναι 4 φορες πιο γρήγορος από τον 831 στην περιήγηση του μενού και στο tv guide, αυτό το σπαστικό που κάνει ο 831 όταν αλλάζεις κανάλι με το P+ η με το P- όταν πας ας πούμε από το cinema1 στο cinema2 για περίπου 4 μην πω 5 δευτερόλεπτα σου δείχνει μαύρη εικόνα και μετά πάει στο επόμενο κανάλι με λίγα λόγια έχει μεγάλη καθυστέρηση
Ο νέος nova box κάνει το ίδιο, η αλλάζει αστραπιαία? μιας και αυτός είναι ο κύριος λόγος που σκέφτομαι την αλλαγή

Με την εμπειρία του δέκτη που είχαμε στη διάθεσή μας για το review, μπορώ να πω ότι ο νέος Novαbox είναι ασύγκριτα πιο γρήγορος στο zapping, σε σχέση με τον προκάτοχό του. Για την ακρίβεια, είναι ταχύτατος στο zapping γενικά και όχι μόνο σε σχέση με τον 831. Έχουμε ανεβάσει και σχετικά video, όπου μπορεί κάποιος να το διαπιστώσει βλέποντάς τα.

Re: Νέος NovaBox-Review

Ο NovaBox+ είναι εξίσου γρήγορος με τον NovaBox;

Αυτό που παρατήρησα στο βίντεο, εκτος του ότι η εναλλαγή τον καναλιών κάτω στην καρτέλα και γενικά στης καρτέλες πάει σφαίρα, στην εναλλαγή τον καναλιών στην οθόνη εκεί που παράδειγμα είναι στο foxlife και πάει στο fox χρειάζεται περίπου 2 δευτερόλεπτα βεβαια έχει πέσει περίπου στο μισό σε σχέση με τον 831 που θέλει τουλάχιστον 4 δευτερόλεπτα

al capone να θυμίσω μόνο ότι για την ώρα δεν υπάρχει δυνατότητα Multiview με το νέο novabox.
Αν κάτι τέτοιο είναι στα σχέδιά σου θα πρέπει να περιμένεις λίγο καιρό. :smile:

Μπα όχι δεν με ενδιαφέρει προς το παρόν το Multiview
Σε ευχάριστω πάντως για την επισήμανση

Να είσαι καλά.
Πάντως αν είσαι αποφασισμένος για το νέο novabox, δεν θα σε δυσαρεστηση.
Μπορεί και ο 831 να κάνει τα πάντα πλέον,(με τις νέες αναβαθμίσεις) όπως και ο νέος μικρός, αλλά όπως και να έχει ο νέος επεξεργαστής κάνει την διαφορά, και αυτό δεν κρύβετε. :smile:

Last edited:

Σε εμένα ενώ επιλέγω να κάνω μια εγγραφή πχ ένα επεισόδιο κάποια συγκεκριμένη ώρα ενώ ξεκάνει η εγγράφει δεν στάματα όταν τελειώσει επεισόδιο αλλά συνεχίζει να γράφει και το επόμενο πρόγραμμα.

Παρατηρω οτι ο νεος novabox σταματησε να δειχνει τα λογοτυπα τον καναλιων στο ζαπινγκ.επισης στο live tv δεν μου δειχνει πλεον προτασεις της εβδομαδας.το κανει και σε καποιον αλλο αυτο;;;;;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Παρατηρω οτι ο νεος novabox σταματησε να δειχνει τα λογοτυπα τον καναλιων στο ζαπινγκ.επισης στο live tv δεν μου δειχνει πλεον προτασεις της εβδομαδας.το κανει και σε καποιον αλλο αυτο;;;;;

Τελικα ηθελε επαναφορα στις αρχικες ρυθμισεις....

εχει δοκιμασει καποιος 2,5'' σκληρο με θηκη,να μου πει αν δουλευει κανονικα 'h αν ειχε προβλημα;

Από σήμερα συνδεθηκα στην nova με το Novabox και του έβαλα έναν wd mypassport 2.5" 340 GB.Σε δοκιμές που έκανα με εγγραφές κλπ δεν παρουσίασε κάποιο πρόβλημα.

εχει δοκιμασει καποιος 2,5'' σκληρο με θηκη,να μου πει αν δουλευει κανονικα 'h αν ειχε προβλημα;
Δουλεύει μια χαρά.

Πρόβλημα NovaBox
Πήρα τη προσφορά Sports Pack πριν 3 μήνες. Μαζί ήρθε κι ο NovaBox
Το setup μου. Ενισχυτής Denon AVR-3808 με 4 εισόδους HDMI. Οι 3 απ' αυτές ήταν πιασμένες από HTPC, PS3 και LVTBOXHDA2 (δέκτης DVB-T). Στην 4η είσοδο HDMI συνδεθηκε ο NovaBox. Η HDMI έξοδος του ενισχυτή, πάει σε μια Sony KDL-46X3500.
Όλα πήγαιναν καλά ως χθές. Χθες, ο ενισχυτής έδειχνε (στο display) να μη παίρνει ήχο απ' τον NovaBox, ενώ έδειχνε εικόνα στη TV κανονικα. Πράγματι, καθόλου ήχος απ' τα ηχεία, σ' όλα τα κανάλια. (Ένταση και ποιότητα σήματος στον NovaBox > 90%). Οι υπόλοιπες πηγές λειτουργούσαν κανονικά.
Εκανα τα γνωστά. Επανεκκίνηση του δέκτη, του ενισχυτή, αλλαγή του καλωδίου HDMI, τίποτα.
Πήρα τη Nova. Μου είπαν να συνδέσω απ' ευθείας το δέκτη στη τηλεόραση. Εκεί πράγματι είχε ήχο (απ' τη τηλεόραση όμως).
Σήμερα είπα να δοκιμάσω να αλλάξω την είσοδο στον ενισχυτή για τον NovaBox. Έτσι απ' το HDMI4 In, τον σύνδεσα στο 3, στο 2, στο 1. Πουθενά ήχος. Οι άλλες πηγές που μεταφέρθηκαν κι αυτές σ' άλλες εισόδους, εξακολουθούν να λειτουργούν κανονικά.
Τι μπορεί να άλλαξε στον NovaBox από χθές? Καμιά ιδέα?

Αν δεν είναι το σωστό μερος εδώ γι αυτό το post, ας το μεταφέρει ο διαχειριστής.

Δουλεύει μια χαρά.

Πρόβλημα NovaBox
Πήρα τη προσφορά Sports Pack πριν 3 μήνες. Μαζί ήρθε κι ο NovaBox
Το setup μου. Ενισχυτής Denon AVR-3808 με 4 εισόδους HDMI. Οι 3 απ' αυτές ήταν πιασμένες από HTPC, PS3 και LVTBOXHDA2 (δέκτης DVB-T). Στην 4η είσοδο HDMI συνδεθηκε ο NovaBox. Η HDMI έξοδος του ενισχυτή, πάει σε μια Sony KDL-46X3500.
Όλα πήγαιναν καλά ως χθές. Χθες, ο ενισχυτής έδειχνε (στο display) να μη παίρνει ήχο απ' τον NovaBox, ενώ έδειχνε εικόνα στη TV κανονικα. Πράγματι, καθόλου ήχος απ' τα ηχεία, σ' όλα τα κανάλια. (Ένταση και ποιότητα σήματος στον NovaBox > 90%). Οι υπόλοιπες πηγές λειτουργούσαν κανονικά.
Εκανα τα γνωστά. Επανεκκίνηση του δέκτη, του ενισχυτή, αλλαγή του καλωδίου HDMI, τίποτα.
Πήρα τη Nova. Μου είπαν να συνδέσω απ' ευθείας το δέκτη στη τηλεόραση. Εκεί πράγματι είχε ήχο (απ' τη τηλεόραση όμως).
Σήμερα είπα να δοκιμάσω να αλλάξω την είσοδο στον ενισχυτή για τον NovaBox. Έτσι απ' το HDMI4 In, τον σύνδεσα στο 3, στο 2, στο 1. Πουθενά ήχος. Οι άλλες πηγές που μεταφέρθηκαν κι αυτές σ' άλλες εισόδους, εξακολουθούν να λειτουργούν κανονικά.
Τι μπορεί να άλλαξε στον NovaBox από χθές? Καμιά ιδέα?

Αν δεν είναι το σωστό μερος εδώ γι αυτό το post, ας το μεταφέρει ο διαχειριστής.

Αφού ρώτησα, ας δώσω και την απάντηση.
Μέχρι τώρα, ο NovaBox έπαιζε κανονικά στο "Input > Auto" του ενισχυτή. Τώρα θέλει "Input > HDMI" για να βγάζει και ήχο. Προφανώς κάτι άλλαξε με τις αναβαθμίσεις του κουτιού. Αφού παίζει, όλα καλά.

Attachments

• WP_20160526_22_35_15_Pro.jpg
    WP_20160526_22_35_15_Pro.jpg
    61.7 KB · Views: 375

Καλώς το Γιάννη μας. Χαίρομαι που σε βλέπω ξανά στα δορυφορικά.

Τι μου θύμησες τώρα .... -bye-

Συγνώμη για το Offtopic

Γεια σας μια ερώτηση , δεν βλέπω στις επιλογές του δέκτη 1080p έχει μέχρι 1080i ανάλυση ..

Γεια σας μια ερώτηση , δεν βλέπω στις επιλογές του δέκτη 1080p έχει μέχρι 1080i ανάλυση ..

1080i είναι η μέγιστη που μπορεί να προσφέρει το κύκλωμα γραφικών του δέκτη (να μην ξεχνάμε ότι ο δέκτης, όπως σχεδόν όλα τα σύγχρονα μηχανήματα AV, είναι κι αυτός ένας μίνι υπολογιστής).

Κι αυτό είναι ανεξάρτητο φυσικά από την ανάλυση της οθόνης του προβολικού, ότι κι αν είναι αυτό (TV, προβολέας, monitor κλπ.)

Σε μερικές περιπτώσεις, ίσως είναι καλύτερο να θέτουμε την ανάλυση στο "Auto", ώστε το κύκλωμα γραφικών να ανιχνεύει τι προβολικό έχει απέναντί του και να προσαρμόζει την ανάλυση ανάλογα με αυτό. Όλα αυτά φυσικά μέσω σύνδεσης HDMI.

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Νέος NovaBox-Review

Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω πώς μπορώ να κάνω τον δέκτη να "πηγαίνει" σε κανάλι που του έχω ορίσει υπενθύμιση και οχι μόνο να μου το υπενθυμίζει. Και κάτι ακόμα, μπορεί κάποιος να γράψει ποιά είναι η τελευταία αναβάθμιση του δέκτη; Ευχαριστώ.