Novabox Pace 831HD

Re: HD 831 αναβαθμισμένος για εγγραφές-Review

Καλησπέρα κι από μένα, βρήκα σε έναν παλιό υπολογιστή που είχα ένα σκληρό 2ΤΒ και τον συνέδεσα με τον αποκωδικοποιητή με HDD case το οποίο έχει τη δική του τροφοδοσία και συμπεριφέρεται άψογα και σε πάγωμα του προγράμματος αλλά και σε εγγραφή. Δεν παρατήρησα κάποια μεταβολή στην ταχύτητα απόκρισης τηλεχειριστηρίου και αποκωδικοποιητή. Χωρίς να έχω κάνει κάποια εγγραφή ο χώρος που δεσμεύεται στο δίσκο είναι 3% και γράφοντας το San Andreas σε HD που έδειξε την κυριακή που είναι 127 λεπτά πήγε στο 5%. Χρόνο πριν και μετά την έναρξη και το τέλος την εγγραφής έχω ορίσει 5 λεπτά. Η πρώτη ερ'ωτηση μου είναι rewind με τόσο μεγάλο δίσκο μπορώ να εχω και περισσότερο από 2 ώρες και ερώτηση δεύτερη , πόσες ώρες εγγραφές θα έχω με τα 2 ΤΒ?

Έχω την εντύπωση οτι το πάγωμα του προγράμματος είναι το ίδιο ότι σκληρό και να βάλεις , εγώ στην αρχή είχα στικάκι των 16gb και τώρα σκληρό με 320gb και στις δύο περιπτώσεις το πάγωμα χρονικά ήταν το ίδιο.
Για το πόσες ώρες εγγραφής νομίζω οτι παίζει ρόλο αν το πρόγραμμα είναι σε HD ή σε SD (ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος) , πάντως με 2TB σκληρό θα έχεις πολλές ώρες , πάρα πολλές !!!!!

καλημέρα,

γιατό πάντα όταν ξαναανοίγω το δέκτη η έξοδος αντί για 1080ι γυρνάει από μόνη της στα 720;

Αυτό το έκανε και σε εμένα και απο τότε που άλλαξα καλώδιο HDMI δεν το εχει ξανά κάνει. Για κάνε μα δοκιμή με ένα καινούργιο καλώδιο.

α ωραία θα το δοκιμάσω...

μπορούμε τελικά να κάνουμε και εγγραφές ή μόνο timeshift;

Φυσικά και μπορείς να κάνεις εγγραφές, απλά η προϋπόθεση είναι να έχεις συνδέσει στον δέκτη εξωτερικό σκληρό δίσκο ο οποίος όμως πρέπει να έχει δικιά του τροφοδοσία και να μην είναι όπως οι περισσότεροι 2.5αριδες που τροφοδοτούνται από την USB θύρα. Με τον σκληρό δίσκο έχεις το πλεονέκτημα ότι και κάνεις εγγραφές και δουλεύεις και το timeshift.

Κοίτα εγώ προσωπικά έχω βάλει σκληρό δίσκο. Τώρα ίσως γίνετε και σε usb stick αλλά σε μεγάλες χωρητικότητες 64GB 128GB.

Απάντηση: HD 831 αναβαθμισμένος για εγγραφές-Review

Νομίζω πως πέραν του timeshif, για εγγραφές η nova δεν έχει αναφέρει πουθενά ότι προτείνονται usb sticks (ανεξάρτητα αν γράφει η όχι ο δέκτης σε usb stick)

Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο bykrie η Nova το USB stick το διαφημίζει μόνο για το timeshift. Συγκεκριμένα διαφημίζει δυο USB το ένα 8GB και λέει ότι κάνει 1 ώρα timeshift, και το άλλο 16GB και λέει ότι κάνει 2 ώρες timeshift.

Υπάρχει περίπτωση να τα έχει φτύσει το usb dongle μου ;
Είχα παρατηρήσει κι άλλες φορές ότι μετά μερικές μέρες από την σύνδεση του το λαμπάκι του έσβηνε , ήθελε επανεκκίνηση του δέκτη και σάρωση για να ξαναλειτουργήσει .
Το έχω πάνω σε usb hub με δική του τροφοδοσία μαζί με σκληρό. Από χθες σταμάτησε να λειτουργεί . Επανεκκίνηση , αποσύνδεση από το hub , αποσύνδεση από τον αποκωδικοποιητή , αποσύνδεση από το ρεύμα ... Τίποτα !!!!!

Δοκίμασα χθες το τ/χ του νέου novabox στον 831 HD τον οποίον έχω σαν δεύτερο αποκωδικοποιητή σε multiview. Δεν είδα διαφορά στην απόκριση . Το τ/χ πάντως δουλεύει κανονικά σε αντίθεση με αυτά που μου είχαν πει στο κατάστημα της Forthnet οτι όταν ο 831 είναι σε multiview το νέο τ/χ δεν δουλεύει.
Τον δοκίμασα και στον PVR όπου φυσικά δεν δούλεψε.

Αυτο το ειχα αναφέρει ήδη. Οταν ο pace 831 έχει την τελευταία αναβάθμιση είτε ειναι σε δυκτιο multiview ειτε οχι το control απο τον νέο δεκτη pace 3001 δουλεύει κανονικά χωρίς προβλημα στον 831.

Last edited:

Το ξέρω , το είχα διαβάσει , απλά το επιβεβαίωσα .
Βασικά το τεστάρισμα το έκανα για να δω αν ο δέκτης αποκρίνεται πιο γρήγορα. Το ότι θα δούλευε τα θεωρούσα σχεδόν σίγουρο μια που το είχες αναφέρει κι εσύ αλλά και άλλοι φίλοι εδώ.
Το θέμα είναι οτι για δεύτερη φορά , παίρνω λανθασμένη πληροφορία από κατάστημα nova .
(H προηγούμενη ήταν ότι το usb dongle ΔΕΝ δουλεύει σε αναβαθμισμίνο Pace HD 831 ....)

Να μην παιρνεις πληροφοριες απο καταστηματα της φορτνετ
Μονο εδω...

Αυτό που λες kataras δεν ειναι και σωστό. Εμείς είμαστε ένα forum που μοιραζόμαστε γνώσης και απόψεις. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να υποκαταστήσουμε ούτε την Forthnet ούτε την Nova. Η πηγή πληροφορίας πάντα ειναι η επίσημη εταιρεία, καλό θα ήταν βέβαια όλο το προσωπικό της εταιρείας να ειναι πλήρως ενημερωμένο και πλήρως καταρτισμένο στα καθήκοντα του.

δςν ειναι λιγοι οι πωλητες που εχουν παρει κοσμο στο λαιμο τους απο αγνοια .........και αυτο δεν γυνετε μονο στη φορτνετ ...παντου

καλα που υπαρχει το forum εδω και ενημερωνομαστε γιατι αμα περιμεναμε απο τους πωλητες.

Απάντηση: HD 831 αναβαθμισμένος για εγγραφές-Review

Μήπως ξέρει κάποιος αν με την τελευταία έκδοση firmware του δέκτη υπάρχει δυνατότητα να παίξει ο Astra 19 με diseqc ;

Ο δέκτης εδώ και πολυ καιρό υποστηρίζει Diseqc 2.0 , δηλαδή εχει δυνατότητα να υποστηρίξει μέχρι και 4 LNB.