Novabox Pace 831HD

Απάντηση: HD 831 αναβαθμισμένος για εγγραφές-Review

Δεν έχει λοιπόν σχέση με το μέγεθος της χωρητικότητας του μέσου αλλά με τον τύπο του μέσου.

Ακριβώς.Εγγραφές θα μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο με χρήση εξωτερικού σκληρού δίσκου,ανεξάρτητου χωρητικότητας.Με usb stick,μόνο time shift.

Re: HD 831 αναβαθμισμένος για εγγραφές-Review

καλησπερα , οταν τις γραφουμε στο εξωτερικο δισκο μπορουμε να τις βαλουμε στον υπολογιστη να τις δουμε ; η παιζουν μονο με τον δεκτη ;

Μόνο στον δέκτη που έγιναν οι εγγραφές και πουθενά αλλού.Ούτε σε άλλον HD 831.

Καλησπέρα , μπήκα σήμερα στο my account και έκανα την αναβάθμιση. Πέρασε κανονικά η 65.Έχω συνδέσει με usb hub με δική του τροφοδοσία έναν Samsung 320GB και έκανε εγγραφές κανονικά. Προσοχή όμως , πρώτα έβγαλα από το ρεύμα τον αποκωδικοποιητή και μετά σύνδεσα τον αποκωδικοποιητή με το hub στο οποίο ήταν καρφωμένος ο σκληρός.
Αυτό που δεν κατάλαβα ακόμη είναι πως διαγράφουμε τις εγγραφές !!!!
Ευχαριστώ τον bykrie για την βοήθεια του :)

οταν εισαι στην playlist,πατας στο κοντρολ το κουμπακι extra(στο εξηγει και απο κατω)

προσπαθησα με δυο εξωτερικους δίσκους (χωρις δική τους τροφοδοσία) συνδεδεμενους σε usb hub να κανω εγγρφες αλλα δεν μου τους εμφανιζε. Μπορειτε να προτεινετε καποιοα φθηνο εξωτερικό που να πάιζει?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

προσπαθησα με δυο εξωτερικους δίσκους (χωρις δική τους τροφοδοσία) συνδεδεμενους σε usb hub να κανω εγγρφες αλλα δεν μου τους εμφανιζε. Μπορειτε να προτεινετε καποιοα φθηνο εξωτερικό που να πάιζει?
Μονο με 3,5 HDD συνεργαζεται και οχι με 2,5?

Κλείσε το δέκτη, εκτός ρεύματος συνδεσε το σκληρό και άνοιξε το δέκτη.
Θα δει αμέσως το σκληρό και θα ξεκινήσει διαμόρφωση.

τον 2,5 χωρις εξωτερικη τροφοδοσια??? το εχω κανει άπειρες φορες Τον εβαλα και απευθείας και πάνω σε hub

Εγώ έκανα τα εξής : Σε ανοικτό δέκτη έβαλα 2 samsung , ο ένας 320gb , ο άλλος 500gb και σε έναν touro 1Tb. Δεν δούλεψε κανένας. Αυτό το έκανα πιο πολύ πειραματικά γιατί είχα διαβάσει στην αρχή του νήματος ότι προτείνεται usb hub.
Στην συνέχεια έκανα το ίδιο χρησιμοποιόντας όμως usb hub (με δική του τροφοδοσία ). Παλι δεν δούλεψε κανενας,.Μετά έκανα αυτό που λέει ο bykrie. Δηλαδή : εκτός ρεύματος ο αποκωδικοποιητής, , σύνδεση του hub (στο οποίο ήδη είναι συνδεδεμένος ο σκληρός) στον αποκωδικοποιητή και άνοιγμα του αποκωδικοποιητή. Τον πρωτο σκληρό που έβαλα έτσι τον είδε και ζήτησε να τον φορμάρει.
Αφού τον φόρμαρε έκανα μια δοκιμαστική εγγραφή και όλα πήγαν ρολόι.
Του άλλους δύο σκληρούς δεν τους δοκίμασα αφού μου δούλεψε αυτός. Φαντάζομαι όμως οτι θα δουλεύουν κι αυτοί. Όλοι τους είναι 2,5 χωρίς δική τους τροφοδοσία.
Ξέχασα να βάλω το dongle για τα επίγεια στο hub να δω αν θα το δει κι αυτό.
Το λέω αυτό γιατί αν κατάλαβα καλά στην αρχή του νήματος αναφέρεται οτι πρέπει να ανοίξει πρώτα ο αποκωδικοποιητής και μετά να συνδεθεί το hub γιατί αλλιώς δεν θα μπορέσει να boot-τάρει. Αυτό όμως έρχεται σε αντίθεση με τον τρόπο που χρειάζεται για να δει τον σκληρό.
Οι περισσότερο γνωστές ή αυτοί που έχουν δοκιμάσει να βάλουν και σκληρό και dongle πάνω στο hub θα μπορούσαν να μας διαφωτίσουν. Θα έκανα ο ίδιος την δοκιμή αλλά για μερικές μέρες είμαι μακρυά.

Για τον touro μην παίρνεις όρκο, καθώς με έχει κρεμάσει ουκ ολίγες φορές, σα να μην παίρνει το κατάλληλο ρεύμα (μόνο αυτός!) από τις συσκευές με usb. Ότι πληρώνεις παίρνεις!

Δοκίμασέ τον να μας πεις γιατί πρόκειται και για μια φθηνή λύση.

Δεν έχει δημιουργήσει πρόβλημα όταν τον έχω συνδέσει μέσω hub με Xtreamer media player , Zidoo media player και μια LG τηλεόραση . Θα τον δοκιμάσω και στον Pace να δούμε.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Υ.Γ. Ο σκληρός είναι HGST Touro και οχι Hitachi Touro. Για την ακρίβεια είναι αυτός :
http://www.touropro.com/en/product/touro-s/index.html

Οκ τότε! Τον hitachi έχω εγώ...... Οπότε άκυρο το προηγούμενο πστ μου.

Εγώ έκανα τα εξής : Σε ανοικτό δέκτη έβαλα 2 samsung , ο ένας 320gb , ο άλλος 500gb και σε έναν touro 1Tb. Δεν δούλεψε κανένας. Αυτό το έκανα πιο πολύ πειραματικά γιατί είχα διαβάσει στην αρχή του νήματος ότι προτείνεται usb hub.
Στην συνέχεια έκανα το ίδιο χρησιμοποιόντας όμως usb hub (με δική του τροφοδοσία ). Παλι δεν δούλεψε κανενας,.Μετά έκανα αυτό που λέει ο bykrie. Δηλαδή : εκτός ρεύματος ο αποκωδικοποιητής, , σύνδεση του hub (στο οποίο ήδη είναι συνδεδεμένος ο σκληρός) στον αποκωδικοποιητή και άνοιγμα του αποκωδικοποιητή. Τον πρωτο σκληρό που έβαλα έτσι τον είδε και ζήτησε να τον φορμάρει.
Αφού τον φόρμαρε έκανα μια δοκιμαστική εγγραφή και όλα πήγαν ρολόι.
Του άλλους δύο σκληρούς δεν τους δοκίμασα αφού μου δούλεψε αυτός. Φαντάζομαι όμως οτι θα δουλεύουν κι αυτοί. Όλοι τους είναι 2,5 χωρίς δική τους τροφοδοσία.
Ξέχασα να βάλω το dongle για τα επίγεια στο hub να δω αν θα το δει κι αυτό.
Το λέω αυτό γιατί αν κατάλαβα καλά στην αρχή του νήματος αναφέρεται οτι πρέπει να ανοίξει πρώτα ο αποκωδικοποιητής και μετά να συνδεθεί το hub γιατί αλλιώς δεν θα μπορέσει να boot-τάρει. Αυτό όμως έρχεται σε αντίθεση με τον τρόπο που χρειάζεται για να δει τον σκληρό.
Οι περισσότερο γνωστές ή αυτοί που έχουν δοκιμάσει να βάλουν και σκληρό και dongle πάνω στο hub θα μπορούσαν να μας διαφωτίσουν. Θα έκανα ο ίδιος την δοκιμή αλλά για μερικές μέρες είμαι μακρυά.

Το έγραψα και στο νήμα του 831.Με το hub της δοκιμής,αν ήταν συνδεδεμένο ήδη στον δέκτη,όταν συνδέαμε το καλώδιο του ρεύματος σε αυτόν,αδυνατούσε να boot-άρει.Γι αυτό ανέφερα τον τρόπο που πρέπει να συνδεθεί,αν θέλουμε να τον μετατρέψουμε σε combo.Με το hub που δοκίμασα αργότερα όμως,ο δέκτης μπορεί να boot-άρει κανονικά,αν συνδέσουμε τροφοδοσία σε αυτόν,ενώ ήδη είναι από πριν συνδεδεμένο σε αυτόν το hub.

Στον σκληρό που αναφέρεσαι,κανονικά πρέπει οποιαδήποτε στιγμή κι αν τον συνδέσεις (με hub τροφοδοτούμενο με ρεύμα φυσικά) στον δέκτη,να αναγνωρίζεται από αυτόν.Με το hub που χρησιμοποιώ,έχω δοκιμάσει 3 σκληρούς δίσκους,συνδέοντάς τους με τον δέκτη ήδη σε λειτουργία και αναγνωρίζονται όλοι τους από αυτόν.Κάνε μια δοκιμή με τον δίσκο που έχεις διαμορφώσει σε αυτόν.Σύνδεσέ τον με τον δέκτη ήδη σε λειτουργία.Κανονικά θα πρέπει να τον βλέπει οποιαδήποτε στιγμή κι αν τον συνδέεις.

Για την ταυτόχρονη σύνδεση δίσκου και usb dongle (για λειτουργία combo δηλαδή),δεν το έχω δοκιμάσει με το hub χρησιμοποιώ τώρα.Θα το δοκιμάσω και θα επανέλθω.

Αυτό πάντως που μου κάνει εντύπωση,είναι ότι μέχρι τώρα κανένας δεν έχει δοκιμάσει δίσκο απευθείας συνδεδεμένο στον δέκτη με επιτυχία,χωρίς τη χρήση hub.

Last edited:

Θεωρητικά, αν ένας δίσκος έχει χαμηλή κατανάλωση δεν θα χρειαστεί το USB hub. Μπορούμε να φτιάξουμε σιγά-σιγά μια λίστα με συνβατούς δίσκους;

Last edited by a moderator:

Αυτό που έπρεπε να κάνει η novaδηλαδή να το κάνει το φόρουμ τι να πω πια

Last edited by a moderator:

Η NOVA προτείνει για τη λειτουργία των εγγραφών,τη χρήση οποιουδήποτε σκληρού δίσκου 2,5" σε συνδυασμό με τη χρήση usb hub με τροφοδοσία ρεύματος.Εναλλακτικά,μπορεί να χρησιμοποιηθεί σκληρός δίσκος με δική του τροφοδοσία.Δεν προτείνει δηλαδή κανέναν δίσκο που δεν τροφοδοτείται με ρεύμα,να συνδεθεί απευθείας στον δέκτη.Το ότι υπάρχουν και δίσκοι που μπορούν να συνδεθούν απευθείας στον δέκτη και να δουλέψουν κανονικά,είναι άλλο θέμα.Ήδη σας έχουμε αναφέρει έναν,από τις δοκιμές που κάναμε με τους δέκτες που μας έδωσε η NOVA.Μιλάω για τον verbatim.Όμως,η NOVA δεν προτείνει τη χρήση του με τέτοια σύνδεση.Από τη στιγμή λοιπόν που δεν προτείνει την απευθείας σύνδεση σκληρού δίσκου στον δέκτη,δεν είναι δυνατόν να δώσει λίστα με σκληρούς δίσκους που θα δουλεύουν με τέτοιον τρόπο.Για να φτιαχτεί μια τέτοια λίστα εδώ,υπάρχουν 2 προβλήματα.Το ένα είναι ότι δεν υπάρχει ένας αριθμός (τουλάχιστον μέχρι τώρα) τέτοιων δίσκων.Το άλλο είναι ότι τέτοια λίστα,αντί να βοηθήσει,πιθανώς θα δημιουργούσε προβλήματα σε κάποιους κατόχους τέτοιων δίσκων.Αν,για παράδειγμα,διάλεγε κάποιος έναν δίσκο από μια τέτοια λίστα που θα είχε φτιαχτεί εδώ και τον δοκίμαζε στον δέκτη του χωρίς επιτυχία,θα αναλάμβανε το ρίσκο της αποτυχίας?Ή θα ζήταγε τα ρέστα?Προσωπικά,νομίζω το δεύτερο.
Σε τέτοιες περιπτώσεις,πρέπει ο καθένας να αναλαμβάνει τις ευθύνες του,χωρίς να τις ρίχνει σε άλλον.Και κυρίως όχι στη NOVA,η οποία και δεν προτείνει αυτόν τον τρόπο.
Καθένας βέβαια,μπορεί να αναφέρει την πιθανή μάρκα του δίσκου που δοκίμασε με επιτυχία,χωρίς τη χρήση usb hub.Από κει και πέρα,όποιος θέλει δοκιμάζει μόνος του και με δική του ευθύνη την αγορά και τη χρήση του συγκεκριμένου δίσκου.

Last edited: