Novabox Pace 831HD

Re: HD 831 αναβαθμισμένος για εγγραφές-Review

Πάντως σε εμένε τώρα πια κολλάει τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Μιλάμε ότι μένει σε ένα καρέ και αν δεν τον βγάλω από την πρίζα δεν ανταποκρίνεται καθόλου...

Συγνώμη που επαναλαμβάνω την ερώτηση απλά θα ήθελα μια απάντηση για αυτόν τον ήχο μήπως έχω πρόβλημα. Όποιος μπορεί ας στο κοιτάξει... Ευχαριστώ!

2. Δοκίμασα χθες βράδυ ένα WD 2,5 500GB USB3 σκληρό δίσκο και το έκανα χωρίς USB Hub με εξωτερική τροφοδοσία καθώς δεν έχω κάποιο απλά και μόνο για να δω μήπως και δουλέψει. Και εκεί έγινε κάτι που θέλω να ρωτήσω. Έβγαλα τον αποκωδικοποιητή από την πρίζα, σύνδεσα στο σκληρό στη μόνη θύρα USB του και έβαλα ξανά την πρίζα και τότε άρχισε ένας ενοχλητικός μπιπ μπιπ ήχος ο οποίος σταματάει μόνο αν βγάλω τον σκληρό. Φυσικά ο σκληρός άναψε το λαμπάκι του αλλά ο αποκωδικοποιητής δεν τον είδε. Σας κάνει και εσάς αυτόν τον ήχο? Μήπως έχω αλλού πρόβλημα και μου το κάνει και με το USB Hub?

Δεν το έχω δοκιμάσει να ξέρω αλλα ειμαι σίγουρος ότι ο pace δεν έχει θύρα USB 3 ίσως φταίει και αυτο. Δοκίμασε με hub.

Πάρτε ένα μεγάλο στικάκι USB 2 να μην μπλέκεστε με hub...

Ναι ρε παιδιά συμφωνώ με όσα μου γράφετε αλλά αν συνδέσει κάποιος το σκληρό δίσκο του πάνω στον 831 κάνει αυτόν τον ήχο το μπιπ μπιπ ή μήπως κάνω κάτι λάθος?

Απάντηση: HD 831 αναβαθμισμένος για εγγραφές-Review

Φαντάζομαι ότι εννοείς πως ο ήχος έρχεται από τον δέκτη.
Δεν διαπίστωσα κάτι τέτοιο,με όσους σκληρούς δοκίμασα στην συνδεσμολογία που αναφέρεσαι.Γενικά,οι σκληροί δίσκοι που δοκίμασα απευθείας συνδεδεμένους στον δέκτη,δεν είχαν όλοι την ίδια συμπεριφορά.Δεν ξέρω μήπως ο ήχος που αναφέρεις,έχει να κάνει με τον σκληρό που σύνδεσες.Θα πρέπει να δοκιμάσεις τον δίσκο σου με usb hub εξωτερικής τροφοδοσίας.

Εγγραφές με usb stick δεν προτείνονται με κανέναν τρόπο.Η θέαση των εγγραφών είναι προβληματική.Αφήνω ένα παραθυράκι για την περίπτωση χρήσης stick χωρητικότητας 128gb.Το κόστος όμως εκεί ξεφεύγει,οπότε και πάλι δεν συμφέρει.Η χρήση σκληρού δίσκου με usb hub με εξωτερική τροφοδοσία είναι ο ασφαλέστερος και πιο σίγουρος τρόπος...

Ή εναλλακτικα ενας παλιος 3.5" δισκος που μας εχει ξεμεινει, σε εξωτερικη USB θηκη με δικη της τροφοδοσια.

Ή εναλλακτικα ενας παλιος 3.5" δισκος που μας εχει ξεμεινει, σε εξωτερικη USB θηκη με δικη της τροφοδοσια.

Αυτό είναι η καλύτερη λύση και θα μας φάνουν χρήσιμοι παλιοί δίσκοι που είναι πλέον παροπλισμένοι γιατί πιστεύω ότι όλοι πλέον έχουν 1TB και πάνω για αποθήκευση σε data.

Συμφωνω. Χρησιμοποιω για εγγραφες με τον 831 εναν παλιο SATA 120GB ο οποιος πρακτικα ειναι πλεον αχρηστος για χρηση σε PC, καθως η χωρητικοτητα του δεν φτανει ουτε για σοβαρο back-up.

Φοβομουν οτι τα 120GB θα ηταν ισως λιγα για εγγραφες, αλλα τελικα με περιπου 20 ωρες γραμμενου προγραμματος (εκ των οποιων 5 ωρες απο HD καναλια) δεν εχει φτασει ουτε στο 25% της χωρητικοτητας του.

Εμένα έχει γίνει τραγικος με την αναβάθμιση... κολλάει πολλές φορές να δεχτεί εντολές από το τηλεκοντρόλ... η δε πλοήγηση στο μενού είναι απίστευτα σπαστική... μια εντολή κάθε 15" ... ελεος.... είχα βάλει ενα στικάκι 16άρι .... εκανα αργότερα και ενα ρισετ... εστρωσε στην αρχή και όταν εβαλα παλι το στικάκι μετά από λίγο πάλι τρελά κολλήματα στην απόκριση στο τηλεκοντρόλ!! Εκανα χτες αναβαθμιση μέσω νοβα my acccount... αλλά... παλι τα ιδια βλέπω

Εχεις δοκιμασει να το δουλεψεις λιγο καιρο χωρις το usb και σε ρωτώ γιατί ίσως το πρόβλημα το δημιουργεί το συγκεκριμένο usb και όχι ο δέκτης. Το usb είναι αυτό που προτείνει η nova;

http://www.forthnet.gr/Article.aspx?a_id=3801

Last edited:

Εχεις δοκιμασει να το δουλεψεις λιγο καιρο χωρις το usb και σε ρωτώ γιατί ίσως το πρόβλημα το δημιουργεί το συγκεκριμένο usb και όχι ο δέκτης. Το usb είναι αυτό που προτείνει η nova;

Ειχα κανει την αναβάθμιση και δουλευε κανονικά... όλα άρχισαν μετα την τοποθέτηση του usb...
Δεν είναι αυτο που πουλάει η νόβα, είχα ενα δικό μου που δεν το χρησιμοποιούσα και το έβαλα... λες να φταίει αυτό;

Αυτό φταίει σίγουρα γιατί και εγώ έχω βάλει το Scan Disk cruzer και δεν είχα απολύτως κανένα πρόβλημα με κολλήματα του δέκτη, επίσης τώρα έχω πάνω στον δέκτη σκληρό δίσκο και πάλι δεν μου κολλαει οπότε στο usb βλέπω το πρόβλημα.

Δες το λινκ με τα usb που προτείνει η Nova σου έχω λίστα από skroutz είναι πολύ φτηνά πάρε ένα και κάνε μια δοκιμή αξίζει τον κόπο.

http://www.skroutz.gr/s/316161/Sandisk-Cruzer-Edge-8GB.html?from=drop&keyphrase=disk+cruzer+Edge

Γενικά μετά την αναβάθμιση ο δέκτης έχει γίνει πιο αργός , το ίδιο πρόβλιμα υπήρχε και στον δικό μου όταν είχα το usb (περισσότερη καθυστέρηση) και τώρα που έχω τον σκληρό (λιγότερη καθυστέρηση) άλλα αργή απόκριση βλέπω και στον δέκτη της μητέρας μου που έχει πάρει την αναβάθμιση αλλά δεν έχει πάνω ούτε usb ούτε σκληρό.
Πάντως είναι κάτι ανεκτό .

Παιδιά Καλημέρα έβαλα ένα usb Στον αποκωδικοποιητή και του έκανε διαμόρφωση. Πως το γυρίζω πίσω να το βλέπει το PC ? προσπάθησα να το κάνω format Και δεν το βλέπει. Μήπως πρέπει να το κάμω από command prompt?

Λίγη βοήθεια παρακαλώ γιατί είναι ένα 32GB Και το χρειάζομαι άμεσα!

Ευχαριστώ

Στο my computer το δείχνει και κάνω δεξί για format Και δεν το ολοκληρώνει. Στη διαχείριση δίσκων δεν κοίταξα. Έχω Windows 7.

Μπες control panel->system tools->administrative tools->computer management εκεί μέσα αφού έχεις το USB στον υπολογιστή θα το δεις κάνε δεξί κλικ και κανε format οχι ομως quick κανε κανονικό.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αφού μπεις στο computer management επέλεξε απο δεξιά disk management για να δεις τους δίσκους.

Καλησπέρα στο forum,
θα τα λέμε τακτικά από εδώ, μιας και έχω απορίες και μπορούμε να ανταλλάσουμε απόψεις.
Εχω μιλήσει με την Forthnet, και μου είπαν ότι δεν είναι εγκεκριμένο το συγκεκριμένο μόνο,
αλλά γενικά τα Kingston και τα Sandisk, που θεωρούνται αξιόπιστα σαν μάρκες. Αυτό γιατί
ρώτησα ότι έχω στικάκια Kingston, αν μπορώ να τα χρησιμοποιήσω, ή πρέπει να πάρω αυτό
που λένε εκείνοι. Γιατί είχα την απορία, τι το ειδικό έχει το συγκεκριμένο στικάκι.

Επίσης, όποιος θέλει να δοκιμάσει με τα συγκεκριμένα 8άρια/16άρια που δίνει η Forthnet, να πω
ότι στα ίδια λεφτά, από το skroutz.gr, θα τα βρείτε ναι μεν στα ίδια χρήματα, αλλά με ΔΙΠΛΑΣΙΑ
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ. Αρα διπλάσιο χρόνο στο time shift (αν το εκμεταλλεύεται ο δέκτης, δεν θεωρώ
ότι υπάρχει τἐτοιο θέμα).

http://www.skroutz.gr/c/61/usb-flash.html?keyphrase=Sandisk+Cruzer+Edge

Π.χ.το 8άρι το δίνει 6 ευρώ, ενώ με τα ίδια λεφτά παίρνετε 16άρι. Δεν βλέπω τιμή για 16άρι,
θα ξέμειναν από stock. Εχει αγοράσει κανένας 16άρι από Forthnet;

Το 32άρι από το skroutz, έχει 11 ευρώ, και όσοι μπορούν να διαθέσουν το ποσό, έχει και 64άρι.

Οσον αφορά τον χρόνο εγγραφής, αν θυμάμαι καλά μου είχαν πεί ότι το 8άρι γράφει 1 ώρα,
ενώ το 16άρι 2 ώρες. Λίγο περίεργο μου φαίνεται, γιατί σε δέκτη MPEG4, μια ώρα εγγραφής,
(με μέσο bitrate 400-500 KB/sec) θέλει maximum 2 Gbytes.

500 KBytes / sec x 60 sec = 30.000 Bytes το λεπτό x 60 λεπτά = 1.800.000 bytes / hour = 1.71 GB / hour

Αν πούμε 2GB την ώρα για πρόγραμμα SD, τότε ακόμη και σε HD το να πιάνει 8 GB για μια ώρα, το θεωρώ
υπερβολή. Εχει κάποιος συγκεκριμένα αποτελέσματα;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κάτι άλλο επίσης, όσοι έχουν το USB dongle, και θέλουν, μπορούν να το αξιοποιήσουν στο PC τους, σαν απλό
tv tuner για να κάνουν εγγραφές στο PC απευθείας. Το έχω κάνει με συγκεκριμένο πρόγραμμα, με επιτυχία 100%.

Θέλει να κατεβάσετε drivers για το συγκεκριμένο στικάκι, δεν έρχονται σε cd, αλλά το στικάκι είναι φασόν με
κάποιο από τα γνωστά tv tuners της αγοράς. Για να το δεί στο pc, θέλει μια απλή αλλάγή στο αρχείο .inf, κάποια
μικρή αλλαγή στο VID ή στο PID, (Vendor ID & Product ID).

Οποιος θέλει μπορώ να βοηθήσω, αλλά το αρχείο και την εφαρμογή τα έχω αποθηκευμένα σε ένα laptop
που χάλασε ο φορτιστής, και δεν μπορώ να έχω πρόσβαση. Αλλά τουλάχιστον μπορώ να σας πω τα βήματα για
να το φτιάξετε εσείς.

Η κεραία πρέπει να είναι εξωτερική, όχι τα κεραιάκια που έρχονται στα dongles της αγοράς. Για να έχετε καλό σήμα.

Μια απορία μου, είναι αν κάποιος άλλος έχει δοκιμάσει να βάλει άλλη μάρκα dongle στον δέκτη, και αν το αντιλαμβάνεται
ο δέκτης.

http://www.skroutz.gr/c/17/kartes-tileorashs-video-cards.html?from=catspan&keyphrase=usb+tv+tuner

Last edited: