Novabox Pace 831HD

Re: HD 831 αναβαθμισμένος για εγγραφές-Review

Δεν μπορώ να σου δώσω ξεκάθαρη απάντηση, επειδή δεν έχω δοκιμάσει τέτοιας χωρητικότητας δίσκο. Θα σου πω όμως αυτό που νομίζω, χωρίς να σημαίνει ότι είναι εγγυημένα το σωστό. Από τη NOVA προτείνεται μέγιστη χωρητικότητα 1TB. Αυτό δεν σημαίνει ότι αποκλείεται να δουλέψει μεγαλύτερης χωρητικότητας δίσκος. Φαντάζομαι όμως, ότι αν χρησιμοποιηθεί τέτοιος δίσκος και οι εγγραφές ξεπεράσουν το όριο του 1TB, πιθανότατα ο δέκτης θα αρχίσει να ζορίζεται λόγω μνήμης. Δεν είμαι σίγουρος γι αυτό, νομίζω όμως ότι είναι πολύ πιθανό. Επίσης, η γνώμη μου είναι ότι εφόσον σύνδεσες τον δίσκο και αφού αναγνωρίστηκε και διαμορφώθηκε, κανονικά θα πρέπει να δουλεύει τις εγγραφές. Στη θέση σου, εγώ προσωπικά θα τον δοκίμαζα. Τώρα, αν γίνονται κανονικά οι εγγραφές και ο δέκτης μετά το όριο του 1TB αρχίσει και φέρεται "περίεργα", σημαίνει ότι το όριο αυτό δεν πρέπει ποτέ να ξεπερνιέται. Αυτή είναι η γνώμη μου, ελπίζω να σε κάλυψα...

Παναγιωτη, δοκιμασε το σε ασχετες εγγραφες, δε χανεις τιποτα.

Καλημέρα και πάλι.

Λοιπόν, τον δοκίμασα τον Seagate των 2TB και έγραψε κανονικά το πρόγραμμα που είχα επιλέξει και μάλιστα όσο έλειπα. Το μόνο που μένει τώρα είναι να εξακολουθήσω να τον χρησιμοποιώ, μέχρι να φτάσει σε κάποιο όριο, που είτε θα γεμίσουν και τα 2TB, είτε θα σταματήσει να δέχεται εγγραφές πάνω από το 1TB. Το μόνο που δεν ξέρω είναι πώς μπορώ να δω τη χωρητικότητά του, αφού ή μόνη ένδειξη που παίρνω στην οθόνη μου, μέσω των μενού του δέκτη είναι ο % κατειλημμένος χώρος του δίσκου (ο συγκεκριμένος, μετά την πρώτη δοκιμαστική εγγραφή διάρκειας 135 λεπτών, μου δείχνει 5% κατειλημμένο χώρο). Αυτό βέβαια το % δεν είμαι σίγουρος αν αντιστοιχεί στα 2TB (ή όσο μένει τέλος πάντων, μετά τη διαμόρφωση) ή αν αντιστοιχεί στη μάξιμουμ επιτρεπτή χωρητικότητα του 1TB.

Υπάρχει πιθανότητα, βγάζοντας τον δίσκο και συνδέοντάς τον σε κάποιον υπολογιστή (είτε με λειτουργικό Windows είτε Linux) να δω πόσος είναι ο κατειλημμένος και πόσος ο ελεύθερος χώρος του; Χωρίς φυσικά να χρειαστεί να κάνω κάποιου είδους διαμόρφωση, που θα μου έσβηνε τα πάντα.

Και με την ευκαιρία θέλω να ρωτήσω και κάτι άλλο:

Δίσκος που ήδη διαμορφώθηκε από τον δέκτη, γράφτηκαν κάποια πράγματα πάνω του και μετά βγήκε, αν ξανασυνδεθεί θα είναι όλα κανονικά; Δηλαδή θα μπορώ να δω τις εγγραφές, που έχω κάνει σ' αυτόν, ή θα μου κάνει νούμερα, αφού βγάζοντάς τον, έβαλα άλλον πάνω στο δέκτη;

Η ερώτηση αποκτά ιδιαίτερη αξία για κάποιον που θέλει να γράφει προγράμματα και μετά να μπορεί να τα ξαναβλέπει όσες φορές θέλει, και αν διαθέτει περισσότερους δίσκους, να ξέρει αν έχει την εναλλακτική λύση να τους αλλάζει, χωρίς να χάνει όσα έχει γράψει.

Ευχαριστώ.
-

Last edited by a moderator:
Απάντηση: HD 831 αναβαθμισμένος για εγγραφές-Review

Το μέγεθος του δίσκου και τον διαθέσιμο χώρο του, δεν μπορείς να τα δεις στο computer, επειδή δεν αναγνωρίζεται το format του.

Τον δίσκο όμως, στον οποίο έχεις κάνει εγγραφές, μπορείς να τον βάζεις και να τον βγάζεις από τον δέκτη όποτε το θες. Οι εγγραφές δεν επηρεάζονται. Έχω κάνει την δοκιμή που ρωτάς με 2 σκληρούς δίσκους. Όποιος συνδεόταν στον δέκτη, αναγνωριζόταν κανονικά.

Το γράφω εδώ γιατί δεν ξέρω αν είναι πρόβλημα του αποκωδικοποιητή η κάτι άλλο
Εχει τύχει σε κανέναν σας να έχει φωνή στα κανάλια αλλα χωρίς εικόνα ? Εντωμεταξύ όλες της καρτέλες της εμφανίζει κανονικά μενού info tv guide ότι και να πατήσω το δείχνει αλλα μόλις κλείσω την καρτέλα η εικόνα παραμένει μαύρη και έχει μονο φωνή
Την τηλεόραση την έχω 2 μήνες και μου το έχει κάνει αυτό 2 φορες την τελευταία εβδομάδα, λέτε να φταίει η τηλεόραση η είναι από τη nova και τον αποκωδικοποιητή
Εάν χαλούσε πάντως η τηλεόραση, το πανελ η κάτι άλλο, της καρτέλες πως της εμφανιζει κανονικα
Την πρώτη φορα ήρθε η εικόνα πηγαίνοντας στο μπουκέτο DTT και πριν από λίγο ήρθε μετά από κάνα 5λεπτό ήμουν στο cinema1 και έφτασα στο jeen europe και εκεί έδειχνε
Nα ξέρω αν φταίει ο αποκωδικοποιητής η η τηλεοραση, γιατί αν είναι η τηλεόραση να την παω για service τώρα που είναι στην εγγυηση

Εχει τύχει σε κανέναν σας να έχει φωνή στα κανάλια αλλα χωρίς εικόνα ? Εντωμεταξύ όλες της καρτέλες της εμφανίζει κανονικά μενού info tv guide ότι και να πατήσω το δείχνει αλλα μόλις κλείσω την καρτέλα η εικόνα παραμένει μαύρη και έχει μονο φωνή
Την τηλεόραση την έχω 2 μήνες και μου το έχει κάνει αυτό 2 φορες την τελευταία εβδομάδα, λέτε να φταίει η τηλεόραση η είναι από τη nova και τον αποκωδικοποιητή
Εάν χαλούσε πάντως η τηλεόραση, το πανελ η κάτι άλλο, της καρτέλες πως της εμφανιζει κανονικα
Την πρώτη φορα ήρθε η εικόνα πηγαίνοντας στο μπουκέτο DTT και πριν από λίγο ήρθε μετά από κάνα 5λεπτό ήμουν στο cinema1 και έφτασα στο jeen europe και εκεί έδειχνε
Nα ξέρω αν φταίει ο αποκωδικοποιητής η η τηλεοραση, γιατί αν είναι η τηλεόραση να την παω για service τώρα που είναι στην εγγυηση

Καλησπέρα κι από μένα.

Δεν πρέπει να φταίει η τηλεόραση, άλλωστε αυτό θα πρέπει να είναι εύκολο να το ελέγξεις, αν π.χ. βάλεις στην συγκεκριμένη είσοδο της TV μιαν άλλη πηγή (ένα DVD ή Blu-ray ή ένα PC).

Εμένα μου το κάνει καμιά φορά αυτό, ειδικά αν έχει επέλθει διακοπή ρεύματος ή κάτι ανάλογο. Αλλά 9 στις 10 φορές επανέρχεται με πάτημα του reset ή με αφαίρεση του βύσματος της τροφοδοσίας, αναμονή για μισό λεπτό και μετά επανασύνδεση.

Τα δοκίμασες αυτά;

Το μέγεθος του δίσκου και τον διαθέσιμο χώρο του, δεν μπορείς να τα δεις στο computer, επειδή δεν αναγνωρίζεται το format του.

Τον δίσκο όμως, στον οποίο έχεις κάνει εγγραφές, μπορείς να τον βάζεις και να τον βγάζεις από τον δέκτη όποτε το θες. Οι εγγραφές δεν επηρεάζονται. Έχω κάνει την δοκιμή που ρωτάς με 2 σκληρούς δίσκους. Όποιος συνδεόταν στον δέκτη, αναγνωριζόταν κανονικά.

Επί του προκειμένου, να ευχαριστήσω για την πληροφορία και να πω ότι δοκίμασα δυο διαφορετικούς δίσκους και όντως αναγνωρίστηκαν και οι δύο απρόσκοπτα, με τις εγγραφές τους και με δυνατότητα αναπαραγωγής τους, όσες φορές κι αν μπήκαν και βγήκαν. Μάλιστα δοκίμασα μια φορά να έχω συνδεδεμένους και τους δύο, αλλά η αναπαραγωγή ήταν δυνατή μόνο από τον ένα, μολονότι στο Playlist εμφανιζόταν όλα τα γραμμένα προγράμματα και των δύο δίσκων. Τέλος πάντων, όλα καλά, τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή.

Όσον αφορά τη χωρητικότητα και το % του κατειλημμένου χώρου, πράγματι εξακολουθεί να παραμένει το ερωτηματικό τι σημαίνει αυτό το %. Ίσως στο μέλλον, μετά από κάμποσες εγγραφές και στους δύο δίσκους, που έχω φορμάρει, όταν ανέβει αρκετά το ποσοστό της κατειλημμένης χωρητικότητας και στους δύο, να έχω σαφέστερη εικόνα.

Καλό βράδυ.
-

Αν δεν σου επανέλθει βγάζοντας τον απο το ρεύμα και βάζοντας τον πάλι προχωρά σε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και θα επανέλθει στην φυσιολογική λειτουργία του.

Το θέμα είναι η τον βγάζω από το ρεύμα η βγάζω ας πούμε την κάρτα επανέρχεται, αλλα μόλις κλείσω την tv όταν την ξανανοίξω πάλι δεν έχει εικόνα
Στην θύρα της τηλεόρασης έβαλα το pc για να δω αν φταίει η θύρα και το pc δουλεύει μια χαρά
Απευθύνθηκα και στο support μου είπαν θα το ελέγξουν. Mάλλον ο δεκτης πρέπει να έχει θέμα η κάτι παίζει με το σήμα

Έκανες επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων?

Μόλις έκανα, και μου είπαν από το support να αποσυνδεσω τον σκληρό δίσκο, το usb dogle και να το αφήσω έτσι να δούμε αν το ξανακάνει
θα χαθούν τα προσωπικά μπουκέτα, θα χαθούν και οι ταινίες από τον σκληρό αν μου ξαναζητήσει διαμόρφωση
Mια χαρά...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

EDIT Τίποτα τα ίδια, τα αποσύνδεσα όλα έκανα επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, κλείνω την tv και μόλις τώρα την άνοιξα και δεν έχω εικόνα

LG.
Το θέμα είναι ότι δεν έχω άλλο αυτή τη στιγμή
Eντωμεταξύ να κάνω μια ερώτηση. Aπό το support μου είπανε αυτό "Αναφορικά με τη σύνδεση του Dongle, θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε, ότι δεν υποστηρίζεται η σύνδεσή του μέσω hub."
Στο Review που διάβασα γράφετε να το συνδέσουμε στο hub για να κάνουμε τον δεκτη combo, τελικά τη ισχύει? πως αλλιώς γίνετε να το συνδέσω?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

EDIT Μάλλον το καλώδιο HDMI πρέπει να φταίει, δοκίμασα με ένα scart που έχω και δείχνει κανονικά

ΥΓ. Μακριά από turbo-x

Σχετικά με το hub και το usb dongle, ότι έχουμε γράψει στο review ισχύει.

Οι αναφορές μας δεν υποκαθιστούν την Forthnet. Παρόλα αυτά, κάθε επιτυχημένη δοκιμή μας αναφέρεται προς γνώση και βοήθεια των μελών μας.

Προφανώς στη nova σου λένε ότι και 1 πιθανότητα στης 100 να υπάρχει κάτι να πάει στραβά σου λένε να μην το βάλεις για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο
anyway τόσο καιρό έτσι το είχα και δούλευε μια χαρά οποτε το αφήνω έτσι

Re: Απάντηση: HD 831 αναβαθμισμένος για εγγραφές-Review

Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα είχα εγώ εχθες.
Είχα ήχο χωρίς να βλέπω εικονα .
Νόμιζα ότι δεν κουμπωσε το hdmi .
Αφού το ελεγξα ότι είναι οκ κουμπωμενο έκανα επανεκκίνηση τον δέκτη.
Πάλι χωρίς εικόνα.
Ε έκανα χωρίς δεύτερη σκέψη επαναφορά εγοστασιακων και ισιωσε.
Αυτό έγινε επειδή μετέφερα στο σπίτι στην Αθήνα τον δέκτη και τώρα πίσω στο νησί

Re: Απάντηση: HD 831 αναβαθμισμένος για εγγραφές-Review

Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα έχω κι εγώ, εδώ και κάτι μήνες, αλλά επειδή έχω βρει workarounds για την δικιά μου περίπτωση, βαρέθηκα (ντροπή μου) να το αναφέρω εδώ, μπας και το δει και το support της Nova.

Καταρχήν να παραθέσω ότι δεν έχω τον HD 831, αλλά τον νέο Novabox 3001 που έχει το ίδιο λογισμικό και δυνατότητες. Δεύτερο, το HDMI από τον δέκτη μου πάει στον AVR ενισχυτή μου και από εκεί το σήμα πάει στην τηλεόραση.
Χρονικά το πρόβλημα μου ξεκίνησε χρονικά μετά από μία αναβάθμιση. Όχι όμως αμέσως μετά. Αν όταν συμβαίνει, γιατί δεν είναι πάτα έτσι, αλλάξω σε άλλη είσοδο του ενισχυτή, η εικόνα είναι OK, στον Novabox όμως όχι. Ήχος, εικόνα στα menus, στο EPG, αλλά όχι εικόνα στο κανάλι. Συνήθως σε αλλαγή καναλιού σε Eurosport1 HD ή Novacinema1 HD η εικόνα επανέρχεται. Στις λίγες φορές που όχι, τότε ένα restart στον δέκτη λύει το θέμα.
Εμένα μου κάνει σαν κάποιο θέμα handshake στην εικόνα του HDMI.

Το δικό μου workaround για την μαύρη οθόνη, είναι στιγμιαία αλλαγή στο ραδιόφωνο και αμέσως αλλαγή στην tv. 2 κλικ και παίζει αμέσως.

με ποια σειρα κανουμε χεirοκινητα το update στον 831?

Καλησπερα. Μια βοηθεια παρακαλω. Εχω τον 831 δεκτη. με την 65 αναβαθμιση. Δεν μπορω να δω την υπηρεσια Video On Demand. Πρεπει να κανω αναβαθμηση μεσω του δεκτη η αναβαθμιση απο το my.account? Και κατι αλλο εχω το σπορ πακετο των φιλαθλων. Θα μπορω να βλεπω ταινιες απο την νεα υπηρεσια? Ευχαριστω πολυ!!

Καλησπερα. Μια βοηθεια παρακαλω. Εχω τον 831 δεκτη. με την 65 αναβαθμιση. Δεν μπορω να δω την υπηρεσια Video On Demand. Πρεπει να κανω αναβαθμηση μεσω του δεκτη η αναβαθμιση απο το my.account? Και κατι αλλο εχω το σπορ πακετο των φιλαθλων. Θα μπορω να βλεπω ταινιες απο την νεα υπηρεσια? Ευχαριστω πολυ!!
Θεωρώ δεδομένο ότι το on demand περιεχόμενο θα είναι διαθέσιμο ανάλογα με το πακέτο που πληρώνεις.πχ ταινίες μονο σε συνδρομητές cinema/full κτλ.

Παιδιά με φλασάκι 16GB USB3.0 δεν μπορώ να κάνω εγγραφή πατώντας το rec στο τηλχ.
Εγγραφές με στικάκι γίνονται ? firmware 65/2.0.0.41
ΤΗΝΧ