Novabox Pace 831HD

Re: HD 831 αναβαθμισμένος για εγγραφές-Review

Προσδιορίζεις τον χρόνο πριν από αυτό που θες να γράψεις ποτέ θα ξεκινήσει και μετά αφού τελειώσει ποτέ θα σταματήσει.

Ευχαριστώ πολύ.

Αντιμετωπίζω μεγάλο πρόβλημα με την αναγνώριση του σκληρού δίσκου.

Σύνδεσα 3 δίσκους 2,5" χωρίς εξωτερική τροφοδοσία και δεν αναγνώρισε κανέναν. Διάβασα στο αρχικό ποστ ότι είναι καλύτερα μέσω usb hub με εξωτερική τροφοδοσία οπότε είπα ότι αυτό θα φταίει.

Επειδή δεν έχω αυτή την στιγμή usb hub, είπα να δοκιμάσω με 3,5".

Έβαλα έναν 500GB δίσκο σε μια εξωτερική θήκη 3,5" τον σύνδεσα αλλά δεν τον έβλεπε αρχικά. Κάποια φάση τον είδε, πάτησα να τον κάνει διαμόρφωση αλλά πριν να ολοκληρωθεί η διαδικασία, τον έχασε.

Είπα θα έχει πρόβλημα η θήκη. Τον σύνδεσα σε έναν αντάπτορα που έχω για να συνδέεις χύμα δίσκους (δεν έχει θήκη) το βάζω στον αποκωδικοποιητή και βλέπω μια χαρά τον αναγνωρίζει. Δούλευε το time shift και μου έβγαζε και την επιλογή να κάνω και εγγραφή προγράμματος.

Έβαλα να δω ένα ντοκιμαντέρ στο national geographic για τον Άρη και έβαλα να το γράψει κιόλας για δοκιμή. Αφού τελείωσε το ντοκιμαντέρ και έφυγε και το εικονίδιο REC πήγα να το αναπαράγω αλλά δεν το βρήκα πουθενά.

Αποσύνδεσα τον δίσκο και τον έβαλα σε μια τρίτη θήκη που έχω από έναν WD 1,5ΤΒ essentials. τον συνδέω , πάλι τίποτα ούτε με αυτή την θήκη τον βλέπει.

Πάω να τον συνδέσω πάλι με τον αντάπτορα που τον είχε αναγνωρίσει με την μία και τώρα δεν τον αναγνωρίζει ούτε με αυτόν.

Θα παραγγείλω ένα hub να δοκιμάσω αν με εκείνο θα δει κανέναν από τους 2,5" απροβλημάτιστα αλλά μέχρι τώρα με έχει ταλαιπωρήσει πάρα πολύ.

Θα προσπαθήσω να διαβάσω πάλι το πρώτο ποστ μήπως και μου διαφεύγει κάτι.

Απο όλα αυτά που αναφέρεις στο μήνυμα σου το συμπέρασμα το δικό μου ειναι οτι ο δίσκος σου εχει πρόβλημα. Τώρα άκου πως έχουν τα πράγματα απο μεριά της Nova, για τον pace 831 δίσκος απο 64mb έως 1tb αλλά με εξωτερική τροφοδοσία η USB hub. Για τον pace 3001 σε χωρητικότητα τα ίδια απλά δεν χρειάζεται εξωτερική τροφοδοσία, ο δέκτης μπορεί να τροφοδοτήσει τον δίσκο απο μόνος του.

Απο όλα αυτά που αναφέρεις στο μήνυμα σου το συμπέρασμα το δικό μου ειναι οτι ο δίσκος σου εχει πρόβλημα. Τώρα άκου πως έχουν τα πράγματα απο μεριά της Nova, για τον pace 831 δίσκος απο 64mb έως 1tb αλλά με εξωτερική τροφοδοσία η USB hub. Για τον pace 3001 σε χωρητικότητα τα ίδια απλά δεν χρειάζεται εξωτερική τροφοδοσία, ο δέκτης μπορεί να τροφοδοτήσει τον δίσκο απο μόνος του.

Ο δίσκος είναι μια χαρά.

Είναι δίσκος που μέχρι πριν λίγες μέρες δούλευε χωρίς κανένα πρόβλημα σε ένα από τα μηχανήματα μου και τον έκανα αλλαγή με SSD. Σε υπολογιστή λειτουργεί μια χαρά με τις θήκες και περνάει και τα τεστ της Western Digital και τα SMART attributes του είναι καλά.

Τώρα ενώ ήταν συνδεμένος ο δίσκος με τον αντάπτορα και δεν τον έβλεπε, έκανα μια επανεκκίνηση τον αποκωδικοποιητή και τον είδε. Ίσως θέλει να είναι ήδη πάνω συνδεμένος ο δίσκος πριν ξεκινήσει ο αποκωδικοποιητής. Θα δοκιμάσω το ίδιο και με τις θήκες.

Το μενού με την Λίστα εγγραφών που δείχνει στο πρώτο post που ακριβώς είναι;

ειναι που ειναι βαρυ το νεο λειτουργικο,εαν κοτσαρω και τον 2,5αρι επανω(Hub με ρευμα)κολλαει περισσοτερο.
αυτο τουλαχιστον εχω διαπιστωσει εγω με 2 σκληρους που εχω δοκιμασει.

Πρεπει να δωσει σε ολους τους συνδρομητες με μικρη επιβαρυνση της ταξης των 20ευ. τον 3001
με αντικατασταση του 831 και με αυτοματη ανανεωση συνδρομης οπως εγινε με τα hd

Τελικά τα κατάφερα. Βρήκα μία εξωτερική θήκη με την οποία δούλεψε.

Παρατήρησα ένα περίεργο με την εγγραφή. Εχθες το βράδυ έβαλα να γράψει το Walking Dead και επελεξα να γράψει και μελλοντικά επεισόδια.

Με αυτή την επιλογή εγώ περίμενα ότι θα γράψει το επεισόδιο και την επόμενη δεύτερα θα γράψει το καινούργιο.

Αντί αυτού , έγραψε το επεισόδιο και μετά από κάνα δίωρο που το είχε σε επανάληψη, ξεκίνησε πάλι να το γράφει.

Υπάρχει τρόπος να μην γράφει τις επαναλήψεις; Γιατί αν δουλεύει έτσι είναι άχρηστο να προγραμματίζει να γράφει όλα τα επεισόδια. Όσες φορές θα το παίξει επανάληψη μέσα στην βδομάδα , θα το γράφει.

Μια βοηθεια θα ηθελα
Ειχα αποσυνδεσει τον 831 καθως και το usb hub με τον σκληρο δισκο για κανα μηνα
και σημερα που τον εθεσα ξανα σε λειτουργια,αφου μου ζητηθηκε να κανω διαμορφωση
εχασα τις λιγες εγγραφες που ειχα κανει
Φταιει η εκ νεου διαμορφωση μαλλον ;;
και τι πρεπει να κανω αν τον αποσυνδεσω ξανα;
η να τον αφηνω στο ρευμα αυτον και το hub μονιμα;

Μια βοηθεια θα ηθελα
Ειχα αποσυνδεσει τον 831 καθως και το usb hub με τον σκληρο δισκο για κανα μηνα
και σημερα που τον εθεσα ξανα σε λειτουργια,αφου μου ζητηθηκε να κανω διαμορφωση
εχασα τις λιγες εγγραφες που ειχα κανει
Φταιει η εκ νεου διαμορφωση μαλλον ;;
και τι πρεπει να κανω αν τον αποσυνδεσω ξανα;
η να τον αφηνω στο ρευμα αυτον και το hub μονιμα;

Eχω παρατηρησει διαφορα κολληματα κατα καιρους ,στο βαλε βγαλε με τους δισκους ,μπορει να μην εμφανιζει τις εγγραφες ,η να εμφανιζει μερικες η δεν θυμαμαι μπορει και να ζητησε διαμορφωση.Καρδιοχτυπησα αλλα δεν εχασα τιποτα.Σε καμμια περιπτωση δεν κανεις διαμορφωση, παιζεις με το βαλε βγαλε απο την usb, με το ρευμα , με το on off , μεχρι εξαντλησεως και βλεπεις..

Ευχαριστω θα το προσπαθησω ετσι αν το ξανακανει

Καλησπερα εχω δοκιμασει ολους τους τροπους να κανω εγγραφη και δεν τα καταφερα.Δοκιμασα και με hub και χωρις εβαλα σκληρους με τροφοδοσια χωρις,φλασακια αλλα τιποτα.Μου βγαζει μηνυμα δεν υπαρχει MSK ξερει κανεις τι ειναι αυτο?

Καλησπερα εχω δοκιμασει ολους τους τροπους να κανω εγγραφη και δεν τα καταφερα.Δοκιμασα και με hub και χωρις εβαλα σκληρους με τροφοδοσια χωρις,φλασακια αλλα τιποτα.Μου βγαζει μηνυμα δεν υπαρχει MSK ξερει κανεις τι ειναι αυτο?

Ο σκληρός δίσκος που πρέπει να χρησιμοποιήσεις θα πρέπει να είναι από 64GB έως 1ΤΒ. Αν πρόκειται για τον pace 831 πρέπει να υπάρχει εξωτερική τροφοδοσία στον δίσκο η usb hub με εξωτερική τροφοδοσία στο hub. Αν πρόκειται για τον Pace 3001 δεν χρειάζεται εξωτερική τροφοδοσία.

Ο σκληρός δίσκος που πρέπει να χρησιμοποιήσεις θα πρέπει να είναι από 64GB έως 1ΤΒ. Αν πρόκειται για τον pace 831 πρέπει να υπάρχει εξωτερική τροφοδοσία στον δίσκο η usb hub με εξωτερική τροφοδοσία στο hub. Αν πρόκειται για τον Pace 3001 δεν χρειάζεται εξωτερική τροφοδοσία.
Εβαλα 2 διαφορετικους σκληρους με εξωτερικη τροφοδοσια εναν300GB και εναν 700GB τους κανει διαμορφωση παταω το rec να γραψει, το γραφει αλλα οταν παταω να παιξει δεν παιζει, γραφει 00 διαρκεια και μετα εμφανιζει το μηνυμα με το MSK που λεω

Απάντηση: HD 831 αναβαθμισμένος για εγγραφές-Review

Φίλε μου, κάνε το ερώτημά σου στο επίσημο support της nova που εξυπηρετεί το forum μας.
Τέτοιο πρόβλημα που περιγράφεις, αντιμετώπισα και εγώ, και η λύση δόθηκε από το support.

Μετά από μεγάλη έρευνα της συντονιστικής ομάδας των δορυφορικών με emails, τηλέφωνα, καταφέραμε να μάθουμε κάποια πράγματα που αφορούν την νέα αναβάθμιση.

1. Διόρθωση προβλημάτων στην υπηρεσία On Demand.
2. Διόρθωση του προβλήματος με την λίστα Favorite με τα κολλήματα.
3. Διόρθωση του προβλήματος στο κόλλημα με το UBS Stick για τα επίγεια ψηφιακά.

Προς το παρόν με ένα πρώτο έλεγχο αυτά δουλεύουν σωστά στον 831 τον δικό μου, βέβαια είναι ακόμα πολύ νωρίς να έχουμε πλήρη γνώμη. Περιμένουμε και τις δικές σας γνώμες!

Re: Απάντηση: HD 831 αναβαθμισμένος για εγγραφές-Review

Όντως δεν κολλάει πλέον στα favorite και από το USB DTT Dongle. Δεν λύθηκε όμως το πρόβλημα με το On Demand οπου κάποιες φορές ενώ το internet και το δικτυο λεει OK στις πληροφορίες δεν μπαίνει στο On Demand και πρέπει να κάνω reset τον αποκωδικοποιητή για να λυθεί το πρόβλημα.

Re: Απάντηση: HD 831 αναβαθμισμένος για εγγραφές-Review

Όντως δεν κολλάει πλέον στα favorite και από το USB DTT Dongle. Δεν λύθηκε όμως το πρόβλημα με το On Demand οπου κάποιες φορές ενώ το internet και το δικτυο λεει OK στις πληροφορίες δεν μπαίνει στο On Demand και πρέπει να κάνω reset τον αποκωδικοποιητή για να λυθεί το πρόβλημα.

Καλό είναι μετά την αναβάθμιση να κάνουμε στον δέκτη μια επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.