Novabox+ Pace 865 HD PVR

Απάντηση: Re: NOVA Pace 865 HD PVR

2. Αν για οποιονδήποτε λόγο αλλάξεις κανάλι στον 865 χάνεται (μηδενίζει) και το timeshift! Αυτό είναι τραγικό και δεν γινόταν στον 3001.

Είσαι σίγουρος ότι με με τον 3001 δεν μηδένιζε το time shift?

Δεν είχα τον 3001, αλλά γενικά δεν έχω βρει κάποιο μηχάνημα που να μην το μηδενίζει μετά από αλλαγή προγράμματος

Last edited:
Απάντηση: Re: NOVA Pace 865 HD PVR

Άλλαξα από τον Panasat PVR 3001 στους pace 865. Καλύτερο interface, HD, αλλά...

Δύο πράγματα μου λείπουν πολύ:

1. Το fast forward / rewind στο timeshift είναι βασανιστικό. Με τον 3001 αν σου ξέφευγε κάτι έκανες 1-2 κλίκ το rewind και πήγαινε 10''->20'' πίσω. Δηλαδή ήσουν ακαριαία εκεί που ήθελες. Αν κράταγες το rewind πατημένο, πήγαινε πίσω πεντάλεπτα και μπορούσες να πας π.χ. 1 ώρα πίσω σε 2-3 δευτερόλεπτα.
Με τον 865 πρέπει να κάνεις 5-6 κλίκ στο rewind για να αρχίσει να πηγαίνει ανάποδα, και είναι σχεδόν αδύνατο να πας ακριβώς (+- 10'') εκεί που ήθελες. Για να πας αντίστοιχα μία ώρα πίσω, πρέπει να περιμένεις και να περιμένεις...

2. Αν για οποιονδήποτε λόγο αλλάξεις κανάλι στον 865 χάνεται (μηδενίζει) και το timeshift! Αυτό είναι τραγικό και δεν γινόταν στον 3001.
Συμφωνώ απόλυτα!

Re: Απάντηση: Re: NOVA Pace 865 HD PVR

Είσαι σίγουρος ότι με με τον 3001 δεν μηδένιζε το time shift?

Δεν είχα τον 3001, αλλά γενικά δεν έχω βρει κάποιο μηχάνημα που να μην το μηδενίζει μετά από αλλαγή προγράμματος

Χρησιμοποιούσα τον 3001 απο τότε που βγήκε (400 τον είχα πάρει θυμάμαι) και τουλάχιστο 3-4 ώρες τη μέρα... Είμαι πιο σίγουρος γι' αυτό παρά για τ' όνομά μου!

Το μηχανάκι δεν υπήρχε. Πραγματικά και σαν πληροφορικάριος (σχετικός με την τεχνολογία γενικότερα), αναρωτιόμουν πως τα προλάβαινε όλα αυτά με ένα σκληρό δίσκο. Δηλαδή δύο timeshift ταυτόχρονα στις δύο TV και μια εγγραφή στο background.

Re: NOVA Pace 865 HD PVR

E δεν είναι και πολύ, 3 streams των 8Mbps το πολύ (συνήθως παρακάτω), 24 Μbps ή 3 ΜΒ/sec.

Σε ότι αφορά το timeshift, ο συνεχής buffer (και με το zapping μέσα) σε άλλους αρέσει και σε άλλους όχι. Επίσης ανάλογα την υλοποίηση η κάθε περίπτωση έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Προσωπικά προτιμώ να μη μηδενίζεται το timeshift στην αλλαγή καναλιού, αλλά στο enigma2 αυτό δε γίνεται.

Σε ότι αφορά το seek στον 865, υπάρχουν δύο επιλογές. Το βελάκι αριστερά που πάει αμέσως στην αρχή του buffer και η παύση + 3 πατήματα του rewind που το κάνει να γυρίζει με ταχύτητα 30Χ, ή 5 λεπτά τηλεοπτικού χρόνου σε 10 δευτερόλεπτα. Αν δε πατήσεις την παύση, απαιτούνται 6 πατήματα του rewind (κατά σειρά: 1/2, 1/10, pause, 1x rewind, 5x rewind, 30x rewind). Δυστυχώς δεν έχει jump buttons, θα ήταν πολύ χρήσιμα.

Απάντηση: NOVA Pace 865 HD PVR

καλημερα!Εσεις που εχετε μια γνωση παραπανω στα μηχανηματα πιστευετε οτι καλυτερο για το μηχανημα ειναι να το εχω ανοιχτο συνεχως η οχι?

@manga1024:
Mε τα δορυφορικά δεν έχω ιδιαίτερη σχέση, τo PVR 3001 ήταν ανοικτό 7 χρόνια συνέχεια και είχε και ανεμιστηράκι, που συνήθως χαλάνε γρήγορα, όμως συνταξιοδοτήθηκε υγειέστατο κι ας ήταν κλεισμένο σε ντουλάπι (ψηνότανε).

Από την εμπειρία μου τα μηχανήματα όταν χαλάνε το κάνουν συνήθως στο άνοιξε-κλείσε. Αν δε σε ενοχλεί η κατανάλωση, θα πρότεινα να το έχεις ανοιχτό συνέχεια.

Απάντηση: NOVA Pace 865 HD PVR

αυτο μου ειπανε και στο τηλεφωνο πως ειναι καλυτερα να το αφηνω ανοιχτο...αλλα αυτους δεν τους εχω και πολυ εμπιστοσυνη!!ευχαριστω φιλε!εαν καποιος αλλος θελει να πει πολυ ευχαριστως!γιατι οπως λες το 3001 ειχε ανεμιστηρακι....σε αυτο δεν ακουω κατι!!

Παιδιά ξέρει κανείς που είναι το ματάκι των υπερύθρων στον 865;

Με όσα φίλιπς έχω δοκιμάσει, πρέπει να μάθεις τα πλήκτρα - δεν υπάρχει στην βάση τους.

μια βοηθεια οποιος ξερει. Κατεβαιναι ενα καλωδιο με 4ο diseqc στο lnb in του dm800 και απο το lnb out το συνδεω στον 865. Βλεπω κατι στον astra στον dreambox και με το που συνδεσω τον 865 στο lnb out. Βγάζει tune failed στον dm800! Γιατί το κάνει αυτό? πως γίνεται ο dreambox να δινει προτεραιότητα στο lnb out?

Δεν την παλεύω με τον 865... Μου αρέσει που μερικοί λέγανε τον panasat πατάτα. Ο 3001 σε σχέση με τον 865 ήταν υπερμηχάνημα. Αν εξαιρέσει κάποιος το HD έγιναν άλματα προς τα πίσω.

μια βοηθεια οποιος ξερει. Κατεβαιναι ενα καλωδιο με 4ο diseqc στο lnb in του dm800 και απο το lnb out το συνδεω στον 865. Βλεπω κατι στον astra στον dreambox και με το που συνδεσω τον 865 στο lnb out. Βγάζει tune failed στον dm800! Γιατί το κάνει αυτό? πως γίνεται ο dreambox να δινει προτεραιότητα στο lnb out?

Αυτό συμβαίνει φίλε Eki πάντα με τους δέκτες της ΝΟΒΑ.Το ίδιο συνέβαινε και παλιά με τους Panasat.Και μάλιστα είτε έχεις ανοιχτό τον PACE,είτε κλειστό,κομπλάρουν οι δέκτες.Γιατί ο Pace στέλνει πάντα τάση στο lnb,είτε αναμμένος,είτε stand by.Για να μην "κομπλάρουν" οι 2 δέκτες,πρέπει να βλέπουν στον ίδιο transponder.

Last edited:

αρχισαν τα οργανα. Αυτο θα το καταλαβαινα να συμβαινει αν ειχα ενα splitter και μοιραζα το καλωδιο στους 2 δεκτες. Αλλα ο dreambox γιατι να κομπλαρει? Κανονικα ο 865 δεν θα επρεπε να βγαζει tune failed?

Γιατί,ο Pace σου έπαιζε κανονικά?Λογικά,αφού ο dreambox έβλεπε εκείνη τη στιγμή Astra και ο Pace(που θα προσπαθούσε να δει,αλλά δε θα έβλεπε)Hotbird,θα έπρεπε να κομπλάρουν και οι 2 δέκτες.Ο Pace από πού θα ήταν συνδεδεμένος με τον Hotbird?Αφού θα έπαιρνε σήμα από το out του Dreambox,δηλαδή από τον Astra,δε θα πρέπει να παίζει.Θα σου βγάζει ελέγξτε το καλώδιο της κεραίας(κάτι τέτοιο).Δεν μπορεί να παίζει!Εννοείς αυτός σου έπαιζε?Θα τρελλαθώ!

οχι δεν εννοω αυτο μην τρελενεσαι :P
απλα ηθελα οταν ειναι standby o pace να βλεπω κανονικα οτι θελω στον dreambox. και το αντιστροφο. Αλλα δουλευει μονο το αντιστροφο. Νομιζα οτι το lnb in και out εξασφαλιζει την προτεραιοτητα στον dreambox οτι και να γινει.

Last edited:

Τώρα το κατάλαβα(κλείνουν και τα μάτια μου).Αυτό συμβαίνει επειδή,όπως είπα και πριν,ο Pace ακόμα και σε stand by στέλνει τάση στο lnb.Οπότε αυτό που θες δε γίνεται.