Novabox+ Pace 865 HD PVR

Re: NOVA Pace 865 HD PVR

Α, οκ. Για εμένα είναι ένα αδιάφορο χαρακτηριστικό, που μπορεί να φανεί χρήσιμο σε κατοίκους εξωτερικού βέβαια, που μένουν σε κτήρια με κεντρική εγκατάσταση. Από αυτή την άποψη, καλώς υπάρχει...

Μήπως θα μπορούσε κάποιος να μας αναφέρει τους κωδικούς των τελευταίων firmware για τους
δέκτες NovaBox HD 831 και NovaBox HD PVR 865 ? Ώστε να ξέρουμε τι πρέπει να έχουμε...

Τελικά τι έγινε με εκείνη την αναβάθμιση που εμφανιζόταν αλλά δεν φόρτωνε,στον 865 αν θυμάμαι καλά?

Ευχαριστώ!

Ααα μάλιστα! Οπότε μήπως φίλε sakels γνωρίζεις ποιές είναι οι τελευταίες (πιο πρόσφατες)
εκδόσεις λογισμικού για τους δέκτες 831 και 865 ?

Last edited by a moderator:

Καλησπέρα παιδιά. Ξέρει κανείς που βρίσκεται το ματάκι των υπερύθρων στον 865; Ρωτάω για να βάλω σωστά το IR extender.

Επίσης εδώ και 2-3 μήνες προσπαθώ να περάσω μια νέα αναβάθμιση που μου έχει βγάλει και το μόνο που καταφέρνω είναι να κάνει restart ο δέκτης. Υπάρχει καμιά πατέντα να το ξεπεράσω; Με ενδιαφέρει το κόλπο με το recording των σειρών γιαυτό και παλεύω την αναβάθμιση. (έχω δύο καλώδια πάνω κανονικά)

Ευχαριστώ :)

Last edited:

Μπορεί να παίξει και με ένα, αλλά δεν θα λειτουργούν οι εγγραφές (εκτός από αυτό που βλέπεις εκείνη την ώρα) και το EPG ίσως δεν είναι εβδομαδιαίο πάντα.

Μία λύση για όσους αδυνατούν να κατεβάσουν δεύτερο καλώδιο για τον 865, είναι η χρήση ενός splitter που επιτρέπει dc pass μόνο από τη μία έξοδο. Βάζουμε τη θέση που επιτρέπει dc pass στο βασικό tuner (του Live) και αυτή που δεν επιτρέπει dc pass στο tuner εγγραφών και ondemand. Όταν το live tuner είναι στην πάνω μπάντα, τότε μπορούμε να έχουμε και εγγραφές από την πάνω μπάντα (συχνότητες 11823, 11938, 12130, 12169). Όταν το live tuner είναι στην κάτω μπάντα (10930) τότε μπορούμε να έχουμε εγγραφές από την κάτω μπάντα. Είναι μία ημίμετρη λύση αλλά καλύτερη από το να έχεις μόνο ένα καλώδιο. Προσωπικά προτείνω όταν καταργηθεί ο 5ος αναμεταδότης, αυτός να είναι η 10930 ώστε να μείνουν και οι 4 στην πάνω μπάντα οριζόντια.

Είναι ένα 2-way splitter, δορυφορικό (5-2400 MHz), με μία θύρα dc-pass. Έχουν όλα τα καταστήματα με δορυφορικά. Απλώς προσέχεις στην όψη να δεις ότι dc pass επιτρέπει μόνο από τη μία θύρα (φαίνεται συνήθως με κάποιο βελάκι) γιατί υπάρχουν κι αυτά που επιτρέπουν dc pass και από τις δύο θύρες. 2-3 ευρώ το πολύ να κάνει.

Μία λύση για όσους αδυνατούν να κατεβάσουν δεύτερο καλώδιο για τον 865, είναι η χρήση ενός splitter που επιτρέπει dc pass μόνο από τη μία έξοδο. Βάζουμε τη θέση που επιτρέπει dc pass στο βασικό tuner (του Live) και αυτή που δεν επιτρέπει dc pass στο tuner εγγραφών και ondemand. Όταν το live tuner είναι στην πάνω μπάντα, τότε μπορούμε να έχουμε και εγγραφές από την πάνω μπάντα (συχνότητες 11823, 11938, 12130, 12169). Όταν το live tuner είναι στην κάτω μπάντα (10930) τότε μπορούμε να έχουμε εγγραφές από την κάτω μπάντα. Είναι μία ημίμετρη λύση αλλά καλύτερη από το να έχεις μόνο ένα καλώδιο. Προσωπικά προτείνω όταν καταργηθεί ο 5ος αναμεταδότης, αυτός να είναι η 10930 ώστε να μείνουν και οι 4 στην πάνω μπάντα οριζόντια.

αμα ειναι ολες στην πανω μπαντα τοτε δεν υπαρχει λογος για 2 καλωδιο.

Ναι, ακριβώς γι' αυτό το λέω. Παραμένουν βέβαια κάποια κανάλια σε άσχετες συχνότητες λόγω simulcrypt (Private Spice, Hustler HD, Dorcel, Eurosport, Mezzo) αλλά η πλειοψηφία θα είναι όλα στο ίδιο τεταρτημόριο και δε θα χρειάζεται ουσιαστικά δεύτερο καλώδιο. Επίσης θα ήταν ενδιαφέρον να έβαζαν unicable υποστήριξη - αλλά θα μου πεις τους πήρε τόσο καιρό να βάλουν απλό diseqc!

Last edited by a moderator:

Δηλαδη με αυτον τον τροπο οταν το βλεπουμε ενα καναλι της συχνοτητας 11823 μπορουμε να γραφουμε αλλο απο την συχνοτητα 12169?
Παντως τα περισσοτερα splitter (5-2450Mhz) εχουν power pass σε ολες τις εξοδους.

που μπορω να βρω γνησιο τηλεκοντρολ γιατι μου χαλασε ? καποτε κυκλοφορουσε ενα link εδω

Δηλαδη με αυτον τον τροπο οταν το βλεπουμε ενα καναλι της συχνοτητας 11823 μπορουμε να γραφουμε αλλο απο την συχνοτητα 12169?
Παντως τα περισσοτερα splitter (5-2450Mhz) εχουν power pass σε ολες τις εξοδους.
Ακόμα κι αν δε βρίσκεις splitter με DC PASS στη μία μόνο έξοδο (εγώ βρήκα στο Χριστόπουλο στην Πάτρα), υπάρχει και η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί ένας DC blocker στη μία έξοδο. Απλώς οι επιπλέον συνδέσεις δημιουργούν μεγαλύτερες απώλειες και καλό είναι να αποφεύγονται.

Άλλαξα από τον Panasat PVR 3001 στους pace 865. Καλύτερο interface, HD, αλλά...

Δύο πράγματα μου λείπουν πολύ:

1. Το fast forward / rewind στο timeshift είναι βασανιστικό. Με τον 3001 αν σου ξέφευγε κάτι έκανες 1-2 κλίκ το rewind και πήγαινε 10''->20'' πίσω. Δηλαδή ήσουν ακαριαία εκεί που ήθελες. Αν κράταγες το rewind πατημένο, πήγαινε πίσω πεντάλεπτα και μπορούσες να πας π.χ. 1 ώρα πίσω σε 2-3 δευτερόλεπτα.
Με τον 865 πρέπει να κάνεις 5-6 κλίκ στο rewind για να αρχίσει να πηγαίνει ανάποδα, και είναι σχεδόν αδύνατο να πας ακριβώς (+- 10'') εκεί που ήθελες. Για να πας αντίστοιχα μία ώρα πίσω, πρέπει να περιμένεις και να περιμένεις...

2. Αν για οποιονδήποτε λόγο αλλάξεις κανάλι στον 865 χάνεται (μηδενίζει) και το timeshift! Αυτό είναι τραγικό και δεν γινόταν στον 3001.

Γενικά με τον 865 δεν χρησιμοποιώ το multiview καθόλου προς το παρόν (πλέον δεν βλέπουμε σχεδόν καθόλου tv στην κρεβατοκάμαρα που σκέφτομαι να βάλω τον 2ο), εγγραφές κάνω σπάνια, το μόνο που χρησιμοποιώ κατα κόρον είναι το timeshift και αυτό με τα παραπάνω προβλήματα.

Μήπως μου έχει ξεφύγει κάτι;