Novabox+ Pace 865 HD PVR

Απάντηση: NOVA Pace 865 HD PVR

Το αν δουλεύει το 2 tuner έχει να κάνει με το που είναι "locked" το πρώτο. Αν το πρώτο είναι σε low, για να δουλεύει το 2ο τότε πρέπει να είν ικαι αυτό σε low και ούτως καθ' εξής. Την συχνότητα του 2ου την καθορίζει σε πιο κανάλι πατάς το rec

Αυτά ισχύουν βέβαια μόνο σε παρόμοιες περιπτώσεις με την δικιά σου και μόνο

Last edited:

ΔΗΜΗΤΡΗ, έχεις προσέξει πως όταν βλέπεις κανάλι στη 10930 το φωτάκι του δέκτη γίνεται κόκκινο από πράσινο, από αυτό και μόνο καταλαβαίνεις πως το δεύτερο tuner στη συγκεκριμένη συχνότητα είναι στο μηδέν.

Σε εμένα συμβαίνει το εξής :

Είμαι καινούργιος συνδρομητής από τον Ιούλιο (PVR 865) (Πρώτη φορά Νοβα).

Πάω εχθές για πρώτη φορά από τον Ιούλιο (που έγινε η εγκατάσταση) να ανοίξω τον αποκωδικοποιητή και μου λέει "Αναζήτηση Σήματος".

Στην αρχή πίστεψα ότι είναι θέμα κεραίας διότι στις ρυθμίσεις μου έλεγε 0 % σήμα και στα 2 Tuner, αλλά λέω δεν βαριέσαι ας πάρω και ένα τηλέφωνο την εξυπηρέτηση.

Ακούω το μήνυμα για αναβάθμιση και ακολουθήστε τις τεχνικές οδηγίες.

Ακολουθώ την αυτόματη διαδικασία όπου πληκτρολογείς την κάρτα σου και περιμένεις, έκανε Restart ο PVR μόνος του.

Αλλά όταν άνοιξε δεν μου έδειχνε κανένα κανάλι παρά μόνο Favourites 1 ...2 ... 3 κτλ.

Παίρνω πάλι τηλέφωνο και ακουλουθώ την διαδικασία με το SMS όταν δεν σου δείχνει κανάλια.

Μετά από αυτό δεν μου έδειχνε πλέον τίποτα ούτε καν τα Favorites.

Περιμένω 35 λεπτά στην αναμονή όπου εν τέλει μιλάω με μια κοπέλα, η οποία με οδηγεί να κάνω ένα Reset τον 865. (5 δευτερόλεπτα το Menu Και μετά αριστερό βελάκι και ΟΚ)

Μετά από αυτό ο 865 μπήκε κατευθείαν στην αναζήτηση καναλιών όπου σταμάταγε στο 15 % με αποτυχία.

Βλέπω το Σήμα πάλι στο 0 % και στα 2 Tuner.

Μου λέει η κοπέλα ότι μπορεί να φταίει ο αποκωδικοποιητής και να πάω σε έναν τεχνικό της Nova να τον δει και αν είναι να μου τον αντικαταστήσε ???.

------------------------
Σήμερα έκανα το εξής δοκίμασα τον αποκωδικοποιητή στο σπίτι του αδερφού μου (με επιβεβαιωμένη κεραία ) και πάλι σταμάτησε στο 15 % η αναζήτηση με 0% σήμα.

Αύριο σκέφτομαι να δοκιμάσω και τον αποκωδικοποιητή στην κεραία μου ώστε να επιβεβαιώσω ότι φταίει ο 865.

--------------------

Και ρωτάω τώρα εγώ είναι δυνατόν να χάλασε από τη μια μέρα στην άλλη, πριν ένα μήνα έπαιζε κανονικά.

Μήπως υπάρχει τρόπος για κάποιο Reset που δεν καταλαβαίνω ? ´

Μήπως πρέπει να αλλάξω κάτι στις ρυθμίσεις του LNB ?? ή οτιδήποτε ??

Σας ευχαριστώ και συγγνώμη για το μακροσκελές του Post, αλλά την Τρίτη (Sic) είναι ο ένας από τους τρείς λόγους που έβαλα Nova και δεν θα ήθελα να τον χάσω.

Last edited by a moderator:
Το πιθανότερο είναι να έχει πράγματι πρόβλημα ο δέκτης αφού όπως λες σου το έκανε σε δύο διαφορετικά κεραιοσυστήματα. Επίσης δε νομίζω να φταίει κάποια ρύθμιση LNB γιατί λογικά μέτα από reset (επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων), επανέρχονται όλα στη κατάσταση που τον αγόρασες. Πάντως μην ανησυχείς, αν πράγματι είναι πρόβλημα του δέκτη έχεις 2 χρόνια εγγύηση οπότε πας μέχρι και δωρεάν αντικατάσταση.

Αυτο που μου κανει εντυπωση παντως ειναι οτι ενω ξεκινησε σαν ενα τυπικο προβλημα εξελιχθηκε σε αποκωδικοποιητη οπου δεν ανταποκρινοταν καν σε εντολες του τηλεκοντρολ.

Και πως ετσι απο τη μια μερα στην αλλη τα επαιξε ; τι να πω η νοβα με απογοητευει με το καλημερα

Δεν είναι θέμα nova αν τύχει βλάβη σε δέκτη. Θέμα nova θα είναι στο κομμάτι από εδώ και πέρα: άμεσος έλεγχος του δέκτη και πιθανή, όπως φαίνεται, αντικατάστασή του. Δευτέρα το πρωί να τον πας σε κατάστημα nova για έλεγχο. Μη χάσεις δευτερόλεπτο!

Λοιπον, οπως ειπα δοκιμασα και τον αποκωδικοποιητη του αδερφου στο κεραιοσυστημα μου και ουτε σε αυτον εμφανιζει να κατεβαινει σημα.

Δηλαδη : 1) ο αποκωδικοποιητης μου δεν κατεβαζει σημα σε ενα επιβεβαιωμενο κεραιοσυστημα

2) επιβεβαιωμενος αποκωδικοποιητης δεν πιανει σημα στο δικο μου συστημα.

Αυριο πρωι πρωι θα παω στον τεχνικο της νοβα που με στελνει η εξυπηρετηση πελατων, για ελεγχο του αποκωδικοποιητη και βλεπουμε.

Αυριο πρωι πρωι θα παω στον τεχνικο της νοβα που με στελνει η εξυπηρετηση πελατων, για ελεγχο του αποκωδικοποιητη και βλεπουμε.
Μετά προφανώς θα χρειαστεί έλεγχος και στην εγκατάστασή σου.

Re: NOVA Pace 865 HD PVR

Έκανα σήμερα μία ενδιαφέρουσα ανακάλυψη. Το 2ο tuner του Pace 865 έχει σήμα από internal loopthrough, αλλά με πολύ μεγάλη εξασθένιση. Σε μία εγκατάσταση φίλου με πολύ μικρό καλώδιο (λιγότερο από 10 μέτρα), χωρίς πρίζες tv/sat ή diseqc, το πρώτο tuner έδινε signal strength 89% και ακρίβεια 100%. Την ίδια ώρα, χωρίς καλώδιο πάνω του, το 2ο tuner έδινε 20% signal strength και 80% ακρίβεια και δούλευε! Φυσικά στο ίδιο μόνο τεταρτημόριο φάσματος, αλλά δούλευε.

Re: NOVA Pace 865 HD PVR

Κυρίως ευθύνεται το πολύ μικρό καλώδιο (8 με 9 μέτρα) και η απουσία πριζών και διακοπτών. Το πιάτο ήταν ένα Gibertini OP100 με κέντρο 16.