Novabox+ Pace 865 HD PVR

Re: NOVA Pace 865 HD PVR

Μία λύση για όσους αδυνατούν να κατεβάσουν δεύτερο καλώδιο για τον 865, είναι η χρήση ενός splitter που επιτρέπει dc pass μόνο από τη μία έξοδο. Βάζουμε τη θέση που επιτρέπει dc pass στο βασικό tuner (του Live) και αυτή που δεν επιτρέπει dc pass στο tuner εγγραφών και ondemand. Όταν το live tuner είναι στην πάνω μπάντα, τότε μπορούμε να έχουμε και εγγραφές από την πάνω μπάντα (συχνότητες 11823, 11938, 12130, 12169). Όταν το live tuner είναι στην κάτω μπάντα (10930) τότε μπορούμε να έχουμε εγγραφές από την κάτω μπάντα. Είναι μία ημίμετρη λύση αλλά καλύτερη από το να έχεις μόνο ένα καλώδιο. Προσωπικά προτείνω όταν καταργηθεί ο 5ος αναμεταδότης, αυτός να είναι η 10930 ώστε να μείνουν και οι 4 στην πάνω μπάντα οριζόντια.

αυτο λεγεται και tap-off(εαν ακουσα καλα στο τηλεφωνο?)
ή και αλλο πραγμα να ειναι,κανει δουλεια?

Όχι, το tap-off είναι άλλο πράγμα. Είναι splitter με μη ισορροπημένη απώλεια (πχ 1 dB στη μία πόρτα και 10 dB στην άλλη). Τα SAT splitters έχουν απώλεια τουλάχιστο 3,5 dB (3 dB είναι ο υποβιβασμός ισχύος στο μισό και 0,5 dB λοιπές απώλειες), συνήθως και λίγο παραπάνω. Το SAT-TV στην έξοδο TV μπορεί να έχει και -25 dB για το δορυφορικό, οπότε είναι λογικό να πέφτει κατά πολύ το σήμα.

εχω φαει τον κοσμο Πανο και δεν εχω βρει πουθενα το splitter που ζηταμε.
θα κοιταξω για το αλλο το ματζαφλαρι που μου εδειξες(που κουμπωνει επανω στο splitter)..

Απάντηση: Re: NOVA Pace 865 HD PVR

Άρα απ' όσο καταλαβαίνω είναι προτιμότερο να βάλω κι εγώ SAT splitter με DC blocker στη μία έξοδο από ένα TV/SAT.

Last edited:

το ματζούνι...:flipout:

κι σιγά μη στο στείλω τώρα που το σκέφτομαι... θα περάσεις για καφέ...

Απάντηση: NOVA Pace 865 HD PVR

Ρε παιδιά, Θεσσαλονίκη που μπορεί να το βρεί κανείς;
Για το ματζούνι μιλάω... γιατί SAT splitter με δύο pass εξόδους βρήκα πολλά.

Κοίτα σε καταστήματα με προϊόντα της spaun, κωδικός 871506, SPAUN DC BLOCKER DCF 500

Ευχαριστώ πολύ, θα το κοιτάξω.
Ξέρεις αν βελτιώνεται και το θέμα του 2ου tuner στην 10930; γιατί με το TV/SAT που έβαλα όταν βλέπω στις υπόλοιπες συχνότητες το 2ο Tuner είναι γύρω στο 38-40 και όταν πάω να δω στην 10930 το δεύτερο tuner δείχνει μηδέν!

Last edited by a moderator:

Όταν λες combiner εννοείς το TV/SAT splitter one way power pass που έχω βάλει, συγνώμη αλλά δεν είμαι και ο σχετικότερος επί των δορυφορικών γι' αυτό ρωτώ. Πάντως μέχρι τώρα με έχει καλύψει αρκετά καλά αν εξερέσεις συτό το θέμα με τις συχνότητες.

Το tv/sat είναι combiner και χρησιμοποιείται στο να κατεβάζεις ένα καλώδιο από δορυφορική και επίγεια κεραία.. αντίστοιχα εκεί που είναι ο δέκτης σου βάζεις άλλο ένα και η μία έξοδος πάει στον δέκτη και η άλλη στην είσοδο της κεραίας στην τηλεόραση.... είναι μίκτης επίγειου και δορυφορικού σήματος..

Αυτή είναι η δουλειά του...

Στο έγραψα όσο πιο αναλυτικά για να το καταλάβεις..

Εσύ θα βάλεις ένα splitter και το dc blocker για να κάνεις τη δουλειά σου...

Άλλο Σαχτάρ, άλλο Σαχτιόρ.:a0210:
Η πρώτη είναι ουκρανική, η δεύτερη από το Καζακστάν.

Μακριά μου πέφτει λιγάκι.:a0210:
Εδώ ακόμα δεν έχω ανεβεί Αθήνα από την Πελοπόννησο.:BDBDG54: