Novabox+ Pace 865 HD PVR

Re: NOVA Pace 865 HD PVR

Εγώ έχω εγκατάσταση με πολυδιακόπτη (2 LNB). Απλά θα χρειαστείς 2 καλώδια από τον πολυδιακόπτη. Επέμεινε ότι θα τον εγκαταστήσεις μόνος σου, και δεν χρειάζεται να έρθει τεχνικός.

Αν βάλεις ένα καλώδιο, θα έχεις θέματα με τις εγγραφές και το EPG. Και με το on demand (εκεί θα έχεις πρόβλημα και με 2 καλώδια αν δεν κάνεις 1-2 φορές τον μήνα επανεκκίνηση/επαναφορά του δέκτη, και η νόβα θα σου πει ότι πολυδιακόπτης δεν υποστηρίζεται).
Υπάρχει και το ημίμετρο με διακλαδωτή με dc blocking...

το θεμα ειναι πως θα φερεις δευτερο καλωδιο απο τον πολυδιακοπτη στο δεκτη. ειναι κετρικη εγκατασταση και ολα περσμενα στους τοιχους. για εξωτερικο καλωδιο δεν παιζει καθοτι πρεπει να περασει απο ολο το σπιτι.
συμπερασμα μενω ως εχω με τον απλο.
με τον οτε παντως που εχω τον Pvr κανενα προβλημα

Ο ΟΤΕ έχει όλα τα κανάλια στην ίδια πόλωση/φάσμα συχνοτήτων, οπότε παίζει ένα καλώδιο. Μια "προσομοίωση" αυτής της κατάστασης για την νόβα μπορείς να κάνεις με τον dc block splitter που ανέφερα, θα έχεις θέμα με εγγραφές από λίγα κανάλια μόνο.

Καλημέρα
Εχθές έκανα απενεργοποίηση του multiview και έχω ξεμείνει με τον NOVA Pace 831 HD χωρίς να έχει κάποια χρησιμότητα.
Μπορεί κάποιος εάν ξέρει να μου πει εάν έχω την δυνατότητα να βλέπω το ίδιο κανάλι και στους δύο αποκωδικοποιητές και με ποιόν τρόπο γίνεται η σύνδεση? (ότι βλέπω στον NOVA Pace 865 HD PVR να βλέπω και στον NOVA Pace 831 HD)
Το ρωτάω αυτό γιατί είναι συνδεδεμένοι οι δύο αποκωδικοποιητές λόγω πρώην multiview και είναι κρίμα οι τόσες τρύπες να πάνε χαμένες.
Ευχαριστώ πολύ

Ναι, συνδεεις το rf καλωδιο κατευθειαν στην τβ σου και βλεπεις οτι παιζει ο βασικος δεκτης σου

απο το rfout του 865 θα βαλεις στο rfin της τιβι που εχεις τον 831 και θα βλεπεις σε καποιο uhf καναλι οτι βλεπεις στον 865.
μπορεις να καθορισεις και την συχνοτητα μεσα απο το μενου του 865.

απο το rfout του 865 θα βαλεις στο rfin της τιβι που εχεις τον 831 και θα βλεπεις σε καποιο uhf καναλι οτι βλεπεις στον 865.
μπορεις να καθορισεις και την συχνοτητα μεσα απο το μενου του 865.

To rf καλώδιο είναι το γνωστό καλώδιο κεραίας τηλεόρασης (όχι καλώδιο δορυφορικής κεραίας)?
Είχα την εντύπωση ότι από το rfout του 865 πήγαινε καλώδιο δορυφορικής κεραίας στο rfin του 831?
ευχαριστώ πολύ

Ναι, στο multiview η έξοδος RF χρησιμοποιείται για να στέλνει σήμα ο κεντρικός δέκτης στον εξαρτημένο δέκτη. Από την ίδια έξοδο (RF) μπορεί να στείλει και το τρέχον κανάλι ο 865 (σε SD και αναλογικό). Το αν θα βάλεις καλώδιο κεραίας ή δορυφορικό, είναι αδιάφορο. Το δορυφορικό καλώδιο μπορεί να μεταφέρει και το σήμα κεραίας του τηλεοπτικού (δες το σαν ένα πολύ καλύτερο καλώδιο κεραίας).

Ναι, στο multiview η έξοδος RF χρησιμοποιείται για να στέλνει σήμα ο κεντρικός δέκτης στον εξαρτημένο δέκτη. Από την ίδια έξοδο (RF) μπορεί να στείλει και το τρέχον κανάλι ο 865 (σε SD και αναλογικό). Το αν θα βάλεις καλώδιο κεραίας ή δορυφορικό, είναι αδιάφορο. Το δορυφορικό καλώδιο μπορεί να μεταφέρει και το σήμα κεραίας του τηλεοπτικού (δες το σαν ένα πολύ καλύτερο καλώδιο κεραίας).

Το καλώδιο RFin που έχω θα μπαίνει (θα ταιριάζει) στην υποδοχή κεραίας της τηλεόρασης ή θα χρειαστώ άλλο βύσμα?
Θα πρέπει δηλαδή να βάζω εναλλάξ το καλώδιο της κεραίας και το RFin ή υπάρχει άλλος τρόπος?
Ευχαριστώ

Ο δέκτης της νόβα έχει νομίζω τύπου F (τσέκαρε αν έχει σπείρωμα - αν έχει είναι τύπου F), η τηλεόραση έχει το απλό ομοαξονικό. Υπάρχουν αντάπτορες (π.χ. στο prkatiker).

Ειναι οπως το λεει ο petasis. Το καλωδιο σου, αυτο που ηταν στον 831 και θα μπει στην tv, εχει F κονεκτορα. Πολλες φορες ο κονεκτορας ειναι πρεσαριστος, αλλες μπορεις και απλα να τον αφαιρεσεις, ξεβιδωνοντας τον. Αν δε θελεις να βρεις ανταπτορα, ισως και το πιο απλο ειναι να κοψεις το καλωδιο και να βαλεις ενα απλο μονοαξονικο φις της κεραιας. Μη σε τρομαζει το κοψιμο, αν ξαναχρειαστεις τον F type εκει, 0.2-0.3 κανει και μπαινει πολυ ευκολα.

ευχαριστώ για τις απαντήσεις
Μπορώ να βάλω έναν αντάπτορα για να συνδέσω και τα δύο καλώδια (nova και κεραία) στην υποδοχή της TV? (για μη τα βάζω και τα βγάζω?)
Υπάρχει αυτή η δυνατότητα

Λογικα ναι, αρκει να μην υπαρχει ενισχυτης στην επιγεια κεραια.

Παιδιά Γεια σας. Έχω παρατηρήσει τις τελευταίες μέρες όταν βλέπω Τηλεόραση κατά την διάρκεια της να κανει σπασιματα η εικόνα για 1-2 δευτερόλεπτα και μετά να επανέρχεται. Η στάθμη σταθερά 76 και 77 στο 2ο tuner και η ακρίβεια στο 100 και στα δυο tuner. Συνήθως το κάνει στα novacinema hd και πριν το παρατήρησα στο nerit hd. Γνωρίζει κανείς τι μπορεί να φταίει? Δεν το κάνει συνέχεια αλλά π.χ σε μια ταινία θα μου το κάνει 4-5 φορές.

Απάντηση: NOVA Pace 865 HD PVR

Εγώ από σήμερα το πρωί διαπίστωσα το εξής πρόβλημα. Κολλάει η εικόνα μετά από κανένα 2λεπτο και παγώνει. Το διαπίστωσα σε αρκετά κανάλια, ακόμα και σε ελέυθερα (ΒΟΥΛΗ). Έκανα αρχικά reset, επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων αλλά το πρόβλημα παραμένει. Σήμα έχω κανονικά.

Σήμερα πήγα σε κατάστημα forthnet και μου είπαν ότι μέχρι την Παρασκευή τον έχουν προσφορά στα 49ε αν πληρώνω με κάρτα. Τελικά αξίζει ο 865 ή να περιμένω τους νέους δέκτες;