Now playing...(ΟΧΙ video clips)

To Feast For Water είναι μια κυκλοφορία του 2018 που πέρασε λίγο στα ψιλά.
Αν μπορούσαμε να το τοποθετήσουμε σε ένα μουσικό βάθρο, τότε αυτό θα είχε την επιγραφή Doom στην πρόσοψη.
Παρολ' αυτά έχουμε να κάνουμε με ένα υβρίδιο που χάνεται στα βάθη της Sabbathικης εποχής, όσον αφορά την απλότητα που ξεβράζουν οι συνθέσεις τους σε πρώτη φάση.
Και λεω σε πρώτη φάση γιατί αν το προσεγγίσουμε βαθύτερα , θα μπορέσουμε να διακρίνουμε έναν πολυπλοκότερο κόσμο ο οποίος περιφέρεται σαν χαμαιλέοντας σε διάφορα ψυχεδελικά (και όχι μόνο) τοπία.
Συνολικά πρόκειται για ένα αιθέριο άκουσμα.
Πρόκειται για την θελκτική ύπαρξη που το σκάει από την μουσική ιεροτελεστία των Electric Wizard και περιφέρεται σαν αλλοπαρμένη στο σκοτεινό δάσος των σκέψεών της.
Στα απολύτως θετικά η επιβλητική όσο και αλλοπαρμένη κατάθεση της τραγουδίστριας.
Με λίγη προσπάθεια θα θυμηθούμε ίσως τους 3rd And The Mortal στα καλύτερά τους.
Το εύρος σίγουρα είναι μεγαλύτερο.

Messa - Feast For Water (2018)

messa.jpg

Family _ it's Only a Movie

R-1801464-1244368437.jpeg.jpg

Οταν τους ακους μπορεις να ορκιστεις οτι ειναι Αμερικανοι, το τεμπο, η χροια των ακουστικων των οργανων που θυμιζει υπεθρο διπλα στα ηλεκρικα... αυτο το πιανο ... ενα παντρεμα Ροκ ν Ρολλ και Σαλουν...

Κι'ομως ειναι Εγγλεζοι.

Πως ελεγε ο Διονυσης Παπαγιαννοπουλος (αν θυμαμαι καλα) σε μια ταινια... "Τι το καναμε δω ; Αμερικαν Μπαρ ;" Ε ναι...

...
Σε ροή,σε χάσιμο,σε εύρος.

Το εύρος σίγουρα είναι μεγαλύτερο.

Τελευταια χρησιμοποιεις τον ορο "ευρος" αναφορικα με τα ακουσματα σου.
Φανταζομαι οτι δεν ειναι με την χαϊφιντελιστικη εννοια δηλ την στερεοφωνικη η ηχητικη εικονα στο χωρο. Δυσκολευομαι να καταλαβω τι εννοεις μπορεις να το επεξηγησεις λιγο ;

Τελευταια χρησιμοποιεις τον ορο "ευρος" αναφορικα με τα ακουσματα σου.
Φανταζομαι οτι δεν ειναι με την χαϊφιντελιστικη εννοια δηλ την στερεοφωνικη η ηχητικη εικονα στο χωρο. Δυσκολευομαι να καταλαβω τι εννοεις μπορεις να το επεξηγησεις λιγο ;
Όχι καμία σχέση..Όταν ακούω κάτι σε καμία περίπτωση δεν στέκομαι στο ηχητικό μέρος..
Άλλωστε πολλά από αυτά που ακούω δεν έχουν και την καλύτερη παραγωγή..
Στο εύρος επιρροών αναφέρομαι.
Απλά στα δύο παραπάνω έτυχε..Το πρώτο ξεφεύγει τελείως ενώ το δεύτερο (Messa) αν και κατατάσσεται σαν μπάντα σε ένα συγκεκριμένο είδος (Doom) ,ξεφεύγει αρκετά από την "ταμπέλα" και πειραματίζεται με εκδιαμετρου αντίθετα πράγματα (jazz κλπ)..

Όχι καμία σχέση..Όταν ακούω κάτι σε καμία περίπτωση δεν στέκομαι στο ηχητικό μέρος..
Άλλωστε πολλά από αυτά που ακούω δεν έχουν και την καλύτερη παραγωγή..
Στο εύρος επιρροών αναφέρομαι.
Απλά στα δύο παραπάνω έτυχε..Το πρώτο ξεφεύγει τελείως ενώ το δεύτερο (Messa) αν και κατατάσσεται σαν μπάντα σε ένα συγκεκριμένο είδος (Doom) ,ξεφεύγει αρκετά από την "ταμπέλα" και πειραματίζεται με εκδιαμετρου αντίθετα πράγματα (jazz κλπ)..
Ok ευχαριστω για την εξηγηση.

Τους πρωτους τους ξερω. Τους δευτερους δεν, αλλα θα τους ακουσω στην πρωτη ευκαιρια αφου δεν ειναι μπλακμεταλ.
(y)

Ok ευχαριστω για την εξηγηση.

Τους πρωτους τους ξερω. Τους δευτερους δεν, αλλα θα τους ακουσω στην πρωτη ευκαιρια αφου δεν ειναι μπλακμεταλ.
(y)
Α εδώ δεν έχεις δίκιο..Στο Μπλάκ μέταλ είναι όλο ζουμί .. Εκεί παίζεις με τα textures όπως στο chamber pop. :)
Δεν μιλάμε βέβαια για το σύνολο γιατί όπως και στα υπόλοιπα είδη,κυκλοφορεί πολύ σαβούρα.
Ξέρω βέβαια ότι δεν θα σου αλλάξω γνώμη ακόμα και αν σου πω ότι ο Ed Sheeran θέλει να συνεργαστεί με των Dani των Cradle Of Filth..
Βέβαια οι Cradle Of Filth βγάζουν ανοησίες μετά το Midian (γνώμη μου) αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. :)

Να σου πω δεν εχω a priori στη μουσικη. Μπλακ μεταλ εχω δοκιμασει, και απο αυτα που εχεις βαλει εδω καποιες φορες...
Δεν...
Μου φαινονται ολα ιδια με αυτες τις φωνες που βρυχονται απ'την αρχη ως το τελος.
Απο καποια ηλικια και μετα σκεφτεσαι και τι χρονο πια θα διαθεσεις για να ακουσεις κατι.
Ξεπερνοντας τα πενηντα καταλαβαινεις αιφνης οτι δεν εχεις την αιωνιοτητα μπροστα σου να ακους οτι σου καπνισει, οπως εκανα καποτε νεοτερος που εννιωθα οτι ημουν αιωνιος.

• Like
Reactions: cochise
Να σου πω δεν εχω a priori στη μουσικη. Μπλακ μεταλ εχω δοκιμασει, και απο αυτα που εχεις βαλει εδω καποιες φορες...
Δεν...
Μου φαινονται ολα ιδια με αυτες τις φωνες που βρυχονται απ'την αρχη ως το τελος.
Απο καποια ηλικια και μετα σκεφτεσαι και τι χρονο πια θα διαθεσεις για να ακουσεις κατι.
Ξεπερνοντας τα πενηντα καταλαβαινεις αιφνης οτι δεν εχεις την αιωνιοτητα μπροστα σου να ακους οτι σου καπνισει, οπως εκανα καποτε νεοτερος που εννιωθα οτι ημουν αιωνιος.
Καλά αιώνιοι δεν είμαστε σίγουρα και ούτε θα έπρεπε.
Βασικά έχουμε κατασταλάξει κάπου..Και εγώ 47 είμαι..Μεγάλωσα με death metal (κυρίως) και hip hop αλλά τώρα τελευταία με απωθεί όλο αυτό το τεχνοκρατικό (στο death metal) και έχω πάει λίγο παρα-διπλα. :)
Βέβαια υπάρχουν και οι τεχνοκράτες που έχουν και "συναίσθημα" όπως οι Γάλλοι Imperial Triumphant.
Και το να ακούσει κάποιος Imperial Triumphant, πίστεψέ με δεν είναι του στυλ "ακούω ότι μου καπνίσει.
Γενικά με έλκει ο σκοτεινός ήχος και αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να αλλάξω τώρα στα 'γεραματα'.
Edit..Ούτε εγώ έχω σποτιφαι και μάλλον δεν πρόκειται να αποκτήσω.

Καλά αιώνιοι δεν είμαστε σίγουρα και ούτε θα έπρεπε.
Βασικά έχουμε κατασταλάξει κάπου..Και εγώ 47 είμαι..Μεγάλωσα με death metal (κυρίως) και hip hop αλλά τώρα τελευταία με απωθεί όλο αυτό το τεχνοκρατικό (στο death metal) και έχω πάει λίγο παρα-διπλα. :)
Βέβαια υπάρχουν και οι τεχνοκράτες που έχουν και "συναίσθημα" όπως οι Γάλλοι Imperial Triumphant.
Και το να ακούσει κάποιος Imperial Triumphant, πίστεψέ με δεν είναι του στυλ "ακούω ότι μου καπνίσει.
Γενικά με έλκει ο σκοτεινός ήχος και αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να αλλάξω τώρα στα 'γεραματα'.
Edit..Ούτε εγώ έχω σποτιφαι και μάλλον δεν πρόκειται να αποκτήσω.

Θα τους ακουσω ατους τους Γαλλους που προτεινεις. Εδω εχει πολλους Μπλακ Μεταλ.
Και μενα με ελκυει ο σκοτεινος ηχος και η σκοτεινια (φαντασιακο) αλλα νομιζω οτι ξοδεψα τη "δωση μου" στην εποχη του New Wave.
Bauhaus, Fad Gadget, Allien Sex Fiend, Edward Ka Spell και τα τοιαυτα. Κατα την αποψη μου ειναι πιο "πειραγμενα" απο τους μεταλαδες που προσωπικα παντα μου φαινονται περισσοτερο σαν posture παρα σαν πραγματικη καταρα ( κατα τον ορο καταραμενοι maudits, spleen και λοιπα καταλοιπα του ρομαντισμου)

Θα τους ακουσω ατους τους Γαλλους που προτεινεις. Εδω εχει πολλους Μπλακ Μεταλ.
Και μενα με ελκυει ο σκοτεινος ηχος και η σκοτεινια (φαντασιακο) αλλα νομιζω οτι ξοδεψα τη "δωση μου" στην εποχη του New Wave.
Bauhaus, Fad Gadget, Allien Sex Fiend, Edward Ka Spell και τα τοιαυτα. Κατα την αποψη μου ειναι πιο "πειραγμενα" απο τους μεταλαδες που προσωπικα παντα μου φαινονται περισσοτερο σαν posture παρα σαν πραγματικη καταρα ( κατα τον ορο καταραμενοι maudits, spleen και λοιπα καταλοιπα του ρομαντισμου)
Και όμως..Όλα τα παραπάνω δεν τα μπορώ..Τα βαριέμαι..Όπως να με βάλεις να ακούσω γκαράζ..Μου φαίνονται μονότονα χωρίς φαντασία..
Πιο πάνω δεν αναφέρομαι μόνο στη σκοτεινή πλευρά του Μπλάκ αλλά και σε άλλα είδη (dark country,Americana ,folk κ.α.).

E βλεπεις ειναι θεμα ιδιοσυγκρασιας, ακουστικης εμπειριας και συνηθειας και επισης σημαντικο τι φαντασιωση εχει πλεξει ο καθενας γυρω απο ενα θεμα ενα ειδος κλπ... τι του λεει η δεν του λεει, τι εικονες εντυπωσεις η συγκινησεις προκαλει συμφαζομενες με τον ηχο την μουσικη που παιζει...
Ολα αυτα.
Οπως εσυ με αυτα τα γκοτικ εγω με τα διαφορα μεταλ... (οχι ολα αλλα συγκεκριμενα το μπλακ). Και πολλα χαρντκορ που καποτε ακουγα ενθουσιωδως, πλεον δεν τα αντεχω, Αυτο μπορει να ειναι και φυσιολογικο φαινομενο, δηλ φυσιολογιας των αυτιων που σου λενε "Στοπ"...γι να σωθουν.
Μπορει λεω, δεν ξερω... αλλα εδω και καποιον καιρο με κουραζουν και αυτα.

• Like
Reactions: Haagenti
Μετα απο το Μπλε αλμπουμ του Lou Reed
The_Blue_Mask.jpg

Λες και μπαινουμε στο αυτοκινητο που ταξιδευει στον χρονο...
Αλλα ειναι οπτασια γιατι δεν πεφτουμε στα 60'ς αλλα μολις στο 1997... δε θα συναντουσαμε τον πατερα μας αλλα εμας τους ιδιους...
The Chesterfild Kings _ Surfin' Rampage (2πλος δισκος σε μονο εξωφυλλο)
R-2829895-1621162978-7856.jpeg.jpg

Αλλα μηπως και ο Λου δεν ειναι ταξιδι στον χρονο ; Θα συνεχισουμε με Berlin μετα.

Last edited:
  • Like
Reactions: Θρησκος
Μια και το φερε η συζητηση για Ιταλους (σε αλλο νημα) μολις τελειωσε η ακροαση με αυτους...

The Tunas _ The Tunas

a1125704199_10.jpg

Eχει παει κανας μηνας απο την αγορα του, και η αληθεια ειναι δεν κοιταω ονοματα.
Με ειχε τραβηξει το εξωφυλλο στο ιντερνετ, λεω για να διαλεξουν τετοιο εξωφυλλο πρεπει καπως να το χουν με τις τεχνες, και αρχισα να ακουω καποια δειγματα. Μετα ηρθε η αγορα.
Αποψε που το ξανακουγα, (το ειχα αγορασει με καμμα δεκαρια αλλα βινυλια, ερχεται η συμβια και μου λεει... "ξερεις οτι ειναι Ιταλοι απο την Μπολονια !
Επαθα πλακα, δεν πιστευα στ'αυτια μου, θα ειχα ορκιστει οτι ειναι Αερικανοι που παιζουν καθαρο Ροκ οπως αλλωτα τους καλυς καιρους....
Puro e Duro !

Πριν η ακροαση ειχε ενα καταραμενο ποιητη και παλι... Nikki Sudden

Πρωτα το
Bible Belt
the-bible-belt-309000402.jpg

και μετα αυτο με τον Dave Kusworth
The Jacobits _ Robespierre's Velvet Basement
R-1474163-1222383322.jpeg.jpg

• Like
Reactions: superfly